Toneelgroep Oese Volluk op dreef in de Baron met de komedie “Het Schip In”

Toneelgroep Oese Volluk op dreef in de Baron met de komedie “Het Schip In”

Toneelgroep Oese Volluk had zaterdagavond de vaart er in met de komedie Het Schip In. De 188 bezoekers genoten van alle belevenissen op en rond het schip de Koningin van het Rijn- en Vechtdal die in drie bedrijven van Zwitserland naar Ommen voer. Het decor was de teamkamer voor de bemanning.

Eén van de passagiers, mensensmokkelaar Klaas de Bruin, zag de cruise als een middel om de Soedanese bootvluchteling Abdo ongezien naar Nederland te smokkelen. Aan boord stond hij voor de uitdaging om Abdo te verstoppen en te voorzien van eten en drinken. Abdo ging echter zelf op onderzoek uit en dat werd hem bijna fataal. Machinist en EHBO-er Wil van Luik bracht redding en werd door Abdo in vertrouwen genomen. De schuilplaats die Wil voor Abdo regelde had de nodige hilarische situaties tot gevolg.

Vera kok wilde iedereen de cruise van haar leven bezorgen maar beleefde een hectische eerste cruise als reisleidster. Ze had te maken met kapitein Sjaak Kroes die haar regelmatig de teamkamer uit bonjourde. Eén van de passagiers Cathelijne had echter toegang tot het gehele schip omdat ze de kapitein om haar vinger wond met haar spannende drankje absint. Cathelijne, grootaandeelhouder van een absintstokerij, schonk na afloop van de voorstelling een gratis glaasje absint in de hoop een bestelling te kunnen noteren. Het was nog lang onrustig in de Baron.

Dit blijspel met actuele thema’s en ouderwetse humor wordt voor de laatste keer in de regio opgevoerd. Met deze benefiet-uitvoering wil Oese Volluk geld bij elkaar spelen om de vreselijke ziekte ALS de wereld uit te krijgen.

Zaterdag 9 maart, de Overkant, Benefiet, Dalfsen. De gehele opbrengst komt t.b.v. Tour du ALS Team Dalfsen + Team Nieuwleusen waarbij o.a. medewerking wordt verleend door burgemeester van Dalfsen Erica van Lente.

Voor info, kaarten en reserveringen: 06 – 33 31 33 55.

Of kijk op: https://www.toneelgroepoesevolluk.nl/

Foto's: Dash. Tekst Oese Volluk

Toneelgroep Oese Volluk op dreef in de Baron met de komedie “Het Schip In”
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring