Dedemsvaart en Dalfsen scoren niet

Dedemsvaart en Dalfsen scoren niet

Op een zonovergoten sportpark de Boekweit was de wedstrijd tussen Dedemsvaart en Dalfsen meer spannend dan mooi. Beide teams kregen wel mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Het bleef 0-0 en daarmee konden de meeste toeschouwers wel leven. Al vroeg in de wedstrijd raakte linker verdediger Patrick Pater ernstig geblesseerd aan zijn knie. Per brancard verliet hij het veld. Het is nog maar de vraag of de naar DOS '63 vertrekkende speler dit seizoen nog in actie komt voor Dedemsvaart. Dennis van Faassen kwam voor hem in het veld.

Paal

In de eerste helft probeerden de oranjeblauwen grip op het duel te krijgen. De accuratesse om de bal in eigen gelederen te houden ontbrak echter en zo ontstond er een licht overwicht voor de (mede) koploper uit Dalfsen. De gasten kregen enkele mogelijkheden, maar die bleven onbenut. Na een klein half uur werd een afstandschot van Ben Gerritsen gestuit door doelman Mark Knol. Niet veel later kreeg Gerritsen opnieuw een kans. Nu ging zijn schot voorlangs. In de 33e minuut weer een mogelijkheid voor Dedemsvaart. Mick Kuilder bediende Özhan Kardag, maar die vond doelman Knol op zijn weg. Uit de snelle tegenaanval volgde een goede kans voor de Dalfsenaren. De Dedemsvaartse defensie was echter alert en Van Faassen redde ten kostte van een corner. In de slotfase van de eerste helft zette Dalfsen nog even aan. Een poging van Remco Hultink verdween over het doel en in de blessuretijd van de eerste helft belandde een inzet van Dalfsen op de paal.

Lat

Ook na de hervatting lag het initiatief bij de gasten. Een corner van Dalfsen werd over het doel gekopt en een schot richting de bovenhoek werd door doelman Daan Zwinselman tot corner verwerkt. In de 60e minuut bracht trainer Arnoud Rouwenhorst Danny Kuiper en Julian Brouwer voor Ben Gerritsen en Dennis Eggen. Een minuut later was er een uitbraak via Kardag, maar de voorzet van hem bereikte Kuiper net niet, zoals zondag zoveel passes hun doel niet bereikten. Dedemsvaart steunde en kreunde bij wijle onder de druk van Dalfsen en ontsnapte toen een inzet van Remco Hultink door de lat werd gekeerd. Onder aanvoering van Reamon Knol bleef Dedemsvaart keihard werken en bleef de nul gehandhaafd. Vier minuten voor tijd dirigeerde aanvoerder Knol de bal richting Kardag die in het strafschopgebied stond geposteerd. Bij de aanname werd Kardag door een verdediger van Dalfsen hard in de rug gelopen. Scheidsrechter Rob van Zuuk zag er geen overtreding in en wilde van geen strafschop weten. En zo boekte Dedemsvaart de tweede remise van dit seizoen.

Volgend week is het weliswaar carnaval, maar Dedemsvaart gaat gewoon op bezoek bij Rolder Boys.

Foto's en tekst Hans Heering

 

Dedemsvaart en Dalfsen scoren niet
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring