Weidevogelbeschermers kunnen van start!

Weidevogelbeschermers kunnen van start!

Maandagavond was de startavond voor de vrijwilligers van Weidevogelbescherming “AVEREEST”.  De eerste weidevogels zijn alweer in ons land aangekomen. Op verschillende plaatsen zijn al baltsende kieviten gezien. 
Tijdens deze vergadering zijn de vrijwilligers weer bijgepraat voor het seizoen 2019 door voorzitter Janny Spijkerman.  De Provincie heeft een actieplan weide- en akkervogels opgesteld. Hiervan   kunnen boeren in de witte gebieden, zoals in deze omgeving, gebruik maken.
Het jaarverslag werd gepresenteerd. Uit het jaarverslag werden de resultaten van 2018 nog even besproken. Het jaar 2018 kan aangemerkt worden als een jaar met veel predatie, maar ook een jaar waar de werkzaamheden op het land een rol hebben gespeeld bij het minder uitkomen van de nesten. 

Het jaar 2019 is uitgeroepen als “het jaar van de wulp”. In dit jaar wulp   bestaat de vereniging 25 jaar. Er zijn nog enkele leden bij de vereniging vanaf de oprichting. Deze mijlpaal zal op 13 maart gevierd gaan worden.

De vergunningen zijn weer geregeld en de vrijwillige weidevogelbeschermers kunnen het land weer in om de nesten te beschermen.

Door Johan Hulsman van weidevogelvereniging “Bezuiden de Vecht”, werd er teruggeblikt op de 25 jaar inzet die er geweest is en dat het heel belangrijk is dat deze vereniging blijft bestaan en dat er op korte termijn een nieuwe voorzitter moet komen.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met Janny Spijkerman 06-54224769

Foto en tekst  Janny Spijkerman

Weidevogelbeschermers kunnen van start!
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring