Oosterveen's Ashford Formula racing boekt progressie in testweek

Oosterveen's Ashford Formula racing boekt progressie in testweek

Jeroen Hilster en het Oosterveen's Ashford Formula racing team hebben de testdagen in Spanje goed afgesloten. De zeventienjarige coureur heeft duidelijk progressie laten op de door ten Kate Racing Products getunede Yamaha R6. Op het zonnige circuit van Valencia kon hij dinsdag gelijk al in de buurt komen van tijden die hij vorig jaar ook noteerde op dit circuit. Aan het eind van de dag zette hij dan ook een rondetijd neer die sneller was dan vorig jaar. Ook woensdag werd deze rondetijd nog weer aangescherpt. Op de laatste dag werd de snelste tijd wel aangetikt maar niet verbeterd. Wel kon het team diverse aanpassingen en set ups aan de motor testen. Er is gedurende de drie dagen fantastisch samengewerkt tussen rijder, crew, Manuël Wienen en rijders coach Tristan Lentink.

"We hebben gedurende de week, enkele aanpassingen gedaan aan de motor." laat de coureur weten vanuit het zonnige Valencia. "Die stappen pakten goed uit waardoor ik de verbeteringen kon maken."

Ook rijders coach Tristan Lentink was tevreden over zijn pupil. “Hij heeft flinke stappen gezet in de goede richting, welke in het seizoen uitgebouwd kunnen worden.” Teammanager Chris Wienen is tevreden over het rijden van Jeroen, "Omdat hij steeds sneller ging was het ook nodig om een paar aanpassingen te doen aan de motor. Dat pakte direct goed uit met wederom flinke verbeteringen van zijn tijden. Naast de wijziging aan de motor heeft ook de begeleiding van rijders coach Tristan Lentink en het analyseren van de data door Manuël Wienen hieraan bijgedragen.” 

Al met al een geslaagde week waarin goed werd samengewerkt tussen coureur en team. Dit biedt volop kansen en mogelijkheden voor de eerste race op zaterdag 6 april. “Ik kijk heel positief terug op deze test met het team en we hebben veel zin in de eerste race,” aldus Hilster. Hij staat te popelen om zijn eerste race te rijden voor het Oosterveen's Ashford Racing team en zich te meten met de overige rijders in het ONK tijdens de OW Supercup 600 race. De toegang op de tribunes van het TT-circuit is vrij.

Foto's en tekst Bron

Oosterveen's Ashford Formula racing boekt progressie in testweek
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring