Seizoensopening in Vries voor Racingteam Meijerink De Krim.

Seizoensopening in Vries voor Racingteam Meijerink De Krim.

(zaterdag 6-04) was in Vries de start van het nieuwe grasbaanseizoen voor Leon (folluw-up) en Niek (65cc).Sanne reed niet mee. Na een paar trainingen afgelopen weken waren ze er weer helemaal klaar voor.Voor Leon was het best nog een beetje spannend na zijn armbreuk op oudjaarsdag na een ongelukkige val. De trainingen gingen voor beide Mac van Dedem mannen prima er hoefde niks veranderd te worden aan de motoren. De wedstrijd kon beginnen.

 Niek werd in zijn 1e heat 2e achter Ywan Groeneveld nadat hij een klein probleem met de motor had. Dit probleem kon Johan gelukkig zelf oplossen zodat Niek ook in de 2e serie met de snelle motor kon starten en hij deze serie naar zich toe kon trekken. De laatste heat was de beslissende en als Niek die zou winnen zou hij de grootste beker mee naar huis nemen. Een goede start bracht Niek na 4 ronden als eerste over de finish en dit betekende plaats 1 voor de Mac van Dedem strijder.

 1) Niek Meijerink

2) Ywan Groeneveld

3) Silvie Wolters

 Leon rijdt dit jaar weer een stapje hogerop en dit gaat ook wel even een stukje harder dan bij de jeugd. Hij kon het tempo nog niet helemaal bijbenen in deze klasse. Hij eindigde zijn series in de achterhoede maar heeft weer veel geleerd vandaag.

 Voor Niek zondag (vandaag) geen wedstrijd in Vries op de 125cc special omdat er te weinig rijders zijn in deze klasse. Volgend weekend start Niek in de 125cc klasse in het Belgische Heusden-Zolder tijdens een internationale speedwaywedstrijd. Hopelijk kan de Mac van Dedem voor 2e paasdag een paar buitenlandse rijdertjes contracteren zodat Niek op zijn thuisbaan kan starten op de 125cc special.

Vandaag (zondag) komen de andere 2 MAC van Dedem coureurs Dave Meijerink en Harriёt Zwiers wel in Vries aan de start voor de seizoen openings wedstrijd.

We hopen U te zien in Balkbrug op 2e Paasdag bij de internationale grasbaanraces of op Koningsdag tijdens de Jeugdwedstrijden.

Tekst en Foto’s Bron

 

Seizoensopening in Vries voor Racingteam Meijerink De Krim.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring