Tegenslagen voor Nieman Racing tijdens eerste wedstrijd!

Tegenslagen voor Nieman Racing tijdens eerste wedstrijd!

Zaterdag 6 april 2019 werd de eerste race van het ONK Supercup 600 verreden  op het TT circuit in Assen. Helaas ging een top prestatie met nog maar 2 rondes te gaan niet door.
De trainingsdag op vrijdag was het moeilijk om nuttige meters te maken in verband met de weersomstandigheden. Zaterdag begon Frank rond half 11 met nog koude temperaturen aan de eerste kwalificatie. Helaas ging het in ronde 4 mis in Ruskenhoek en maakte Frank een crash mee. Gelukkig bleef de coureur ongedeerd en was er nog steeds vertrouwen voor de wedstrijd. Kwalificatie 2 kon niet verreden door  de schade aan de motor.
De motor was voor de race perfect geprepareerd door de monteurs. Frank mocht ondanks maar 3 rondes gereden te hebben in de kwalificaties toch nog van P9 starten. Hij kwam de eerste ronde door op plaats nummer 6 en gaf aan de race rustig op te willen bouwen. Hij wist zich steeds verder door het deelnemersveld te werken met snelle rondetijden. Met nog 2 rondes te gaan nam hij zelfs P2 (P1 OW Cup) over, helaas ging het dezelfde ronde mis voor de coureur uit Staphorst en crashte uit de race.

Frank: ‘Ik ben uiteraard heel teleurgesteld over dit weekend. Er speelden in de race de nodige problemen waar we niet achter zijn gekomen doordat ik weinig meters heb kunnen maken afgelopen weekend. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit oplossen voor de volgende wedstrijd. Gelukkig weten we wel dat de juiste racesnelheid er is en zie ik het dan ook helemaal goed komen dit seizoen.  Helaas horen dit soort dagen ook bij de sport. Ik heb er alle vertrouwen in dat we sterker terug komen! Ik wil alle sponsoren heel erg bedanken!’
Op de foto drukke tijden voor de monteurs.
Race 2 wordt op koningsdag (27 april 2019) verreden op het circuit van Assen. 

Tegenslagen voor Nieman Racing tijdens eerste wedstrijd!
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring