Ongelukkig einde van een leerzaam weekend voor Beekmans in Estoril

Ongelukkig einde van een leerzaam weekend voor Beekmans in Estoril

Kas Beekmans heeft een leerzaam weekend achter de rug in Portugal. Na een spannende kwalificatie wist de coureur van Ernst Dubbink Eveno Racing zich net niet te kwalificeren voor de hoofdraces in het sterke European Talent Cup veld. In de B-race vocht Kas voor het podium, maar kwam in de laatste bocht ten val omdat hij een rijder die voor hem crashte niet kon ontwijken.

Ernst Dubbink Eveno Racing was afgelopen weekend op het circuit van Estoril in Portugal voor de eerste ronde van de European Talent Cup. De vrije trainingen werden verreden onder wisselvallige weersomstandigheden. De eerste trainingsdag was het grotendeels droog en de tweede trainingsdag was het volledig nat. Wel wist coureur Kas Beekmans het gevoel met de motor te verbeteren en kon hij ook meters maken op een natte baan. Kas kon dan ook met vertrouwen beginnen aan de kwalificatietrainingen. Het startveld in de European Talent Cup bestaat dit jaar uit maar liefst zestig rijders, waaronder ook Justin Fokkert die technisch wordt ondersteund door Ernst Dubbink Eveno Racing.
De rijders moesten zich dan ook verdeeld over twee aparte groepen proberen te kwalificeren voor de hoofdwedstrijden van zondag.De snelste tijden werden geklokt in de tweede kwalificatie, omdat toen de baan volledig droog was. Kas stond lang veilig voor plaatsing naar de hoofdrace op een positie tussen vijftien en twintig in zijn groep. In de slotfase wist Kas zelfs nog ruim een seconde van zijn tijd af te halen, maar alle coureurs versnelden op dat moment, waardoor hij buiten de top-twintig terecht kwam. Kas noteerde een tweeëntwintigste tijd in zijn groep, waardoor hij zich net niet wist te kwalificeren bij de eerste veertig. Kas en ook Justin moesten zondagmiddag helaas van start in de B-wedstrijd op Estoril.
Kas mocht vanaf de tweede startij beginnen aan zijn wedstrijd en zat er vanaf het begin goed bij. Kas maakte onderdeel uit van een grote groep die vocht voor de derde plaats in de wedstrijd. Iedere ronde was het stuivertje wisselen. Ook wist Kas zijn kwalificatietijd met een halve seconde te verbeteren. Kas zijn goede race strandde in de laatste bocht, toen een rijder voor hem crashte en hij die niet meer kon ontwijken. Kas bleef bij zijn crash ongedeerd, maar het was natuurlijk erg zuur om in de laatste bocht een goed resultaat verloren te zien gaan. Justin finishte als negende in deze wedstrijd.
De volgende ronde van het Spaanse CEV Repsol kampioenschap, waar de European Talent Cup onder valt, wordt verreden van 25 t/m 28 april op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia.
Kas Beekmans:
‘Het was een moeilijk, maar ook een leerzaam weekend in Portugal. Estoril is wel een echt mooi circuit en we hebben meters kunnen maken zowel op een natte als droge baan. Het was zaterdag balen dat we ons niet wisten te kwalificeren, al was het gevecht in de B-race wel mooi. Balen van de crash omdat ik de rijder voor mij niet kon ontwijken, maar dat hoort bij het racen. We hopen in Valencia op meer geluk en de volgende stap te maken!’

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring