22 april, tweede paasdag; De Int. Jacobs Groep Grasbaanraces

22 april, tweede paasdag; De Int. Jacobs Groep Grasbaanraces

BALKBRUG – Pasen is laat dit jaar, maar dat neemt de spanning en sensatie van de Int. Jacobs Groep Grasbaanraces zeker niet weg! De wedstrijden die dit jaar op 22 april door de MAC van Dedem worden georganiseerd, zijn een regelrechte klassieker voor alle motorsportfans! Al meer dan 50 jaar worden er in Balkbrug op paasmaandag de grasbaanraces georganiseerd. Door de jaren heen is dit een enorme publiekstrekker gebleken wat natuurlijk mede te danken is aan het spectaculaire karakter van de races en de sfeer om de baan. Wat natuurlijk ook mee speelt is dat er in Balkbrug altijd de nodige Europese toppers aan de start verschijnen! In januari is al gestart met het contracteren van de coureurs in de diverse klassen. Dat heeft ertoe geleid dat er een uitermate sterk internationaal deelnemersveld in Balkbrug om de prijzen gaat strijden.

22 april 2019

Balkbrug is de eerste Internationale wedstrijd van het seizoen en is daardoor verzekerd van veel rijders! Er wordt gereden in de internationale specials, de zijspancombinaties, de NK 2502 cc en NK 500 cc. Zoals gebruikelijk vindt om 12.15 uur de presentatie van de deelnemers plaats en gaat men om 13.00 uur echt van start met de races. Evenals voorgaande jaren zal de Internationale Special Klasse weer het hoofdevenement zijn, waarvoor dit jaar een keur aan rijders aan de start zal verschijnen uit de Nederlandse- en Europese top! Ook in de zijspancombinaties kan het nodige vuurwerk verwacht worden. Er zal door de Nederlanders gas gegeven moeten worden om de buitenlandse rijders achter zich te houden.

Meer dan alleen grasbaanraces

Naast het fantastische rennersveld staat er op het terrein een gezellige tent met live-muziek! Ook is er aan de kleinere evenementbezoekers gedacht, want voor de kinderen staat er een draaimolen op het terrein. De entree is gratis tot 16 jaar, van 16-18 jaar is de entree €5 en vanaf 18 jaar €15. Check de website www.macvandedem.nl of de social mediakanalen van de Internationale grasbaanraces voor informatie.

Zaterdag na de Pasen, Jeugd- en Nationalen races

Naast de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces organiseert de MAC van Dedem samen met de AMBC uit Staphorst een wedstrijddag voor de Jeugd- en Nationale klassen in de Grasbaansport. Op het terrein aan de Molenweg in Balkbrug komen op zaterdag 27 april maar liefst negen verschillende klassen aan het lint. Ook deze races hebben een speciaal karakter, want de punten tellen mee voor het Nederlands Kampioenschap. De MAC van Dedem en de AMBC hebben er weer voor gekozen om geen entree te heffen voor deze dag. Dus wilt u eens kennis maken met de grasbaansport is dit een uitgelezen kans!

Foto: Henk Mannes

22 april, tweede paasdag; De Int. Jacobs Groep Grasbaanraces
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring