Publiek grote winnaar tijdens slot dag Worldsuperbike in Assen.

Publiek grote winnaar tijdens slot dag Worldsuperbike in Assen.

Was het publiek zaterdag nog diep teleurgesteld dat door de sneeuwval voor het eerst in de geschiedenis de races werden afgelast, zondag compenseerde de coureurs dit dubbel en dwars door te strijden tot het gaatje. In race 1 van de Superbike was het Alvaro Bautista die net als in de vorige races met zijn Ducati een klasse apart was. Maar om de 2de en 3de plaats streed Nederlands beste motorcoureur Michael van de Mark (Yamaha) samen met Jonathan Rea (Kawasaki) op het scherps van de snede. Beide coureurs kwamen in het verleden uit voor Ten Kate racing uit Nieuwleusen. Maar het was uiteindelijk  Rea die de 2de plaats naar zich toe trok. Michael moest genoegen nemen met de 3de plaats. Maar het publiek beloonde Michael met een daverend applaus.

In de Supersport klasse was de strijd om de 3 podium plekken tot de laatste meters spannen. Caricasulo, Krummenacher en Gradinger gaven elkaar geen duimbreed toe en wisselden regelmatig van positie. Caricasulo trok uiteindelijk aan het langste eind met slechts 0.032 sec. voorsprong op Krummenacher die Gradinger met een kleine 0,2 voor bleef. Beste Nederlander in deze klasse was van Straalen met een 9de plaats.

De tweede race in de Superbike leek een kopie te worden van de eerste race. Alvaro Bautista ging er als een speer van door en wist de race met een kleine 5sec voorsprong te winnen. Maar Michael van de Mark en Jonathan Rea maakten er een triller van. Regelmatig wisselden ze van positie, waar bij ze het niet schuwden om met de ellebogen elkaar te raken. Het publiek ging op de banken staan tijdens deze felle strijd en hielden hun hart vast. Maar bij het uitkomen van de GT bocht in de laatste ronde had Michael een kleine voorsprong. In een alles of niets poging probeerde Jonathan Rea,  Michael nog te verschalken maar kwam slecht 0.018 te kort en moest nu genoegen nemen met de 3de plaats. Michael heeft met deze resultaten het thuispubliek waar voor hun geld ge geven.

In de Supersport 300 klasse werd er nog een schepje bovenop gedaan. Het hele veld bleef lang dicht bij elkaar, waar bij de Nederlander Scott Deroue als een jojo door het veld ging. Na een matige start viel hij terug naar een 9de plaats maar al snel was hij naar voren geschoven en belande rond een podium plaats. Maar door een foutje viel hij weer terug naar waar hij begonnen was. Op zich maakte geen probleem want de eerste 10 rijders zaten binnen 1 seconde. In de laatste ronde wist hij andermaal als een mes door de boter door het veld te gaan, maar kwam slechts 0.143 sec. te kort voor de uiteindelijke winnaar Gonzalez.  Jahnig maakte het podium compleet. Het publiek was dit weekend zeker de winnaar.

Publiek grote winnaar tijdens slot dag Worldsuperbike in Assen.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring