Dennis Koopman 6e en 13e tijdens the Races of the Champions

Dennis Koopman 6e en 13e tijdens the Races of the Champions

De voor EVENO racing  Gramsbergen uitkomende Dennis Koopman kijkt met wisselende gevoelens terug op de laatste races van het seizoen op het TT circuit van Assen

 Op zaterdagmiddag stond de 1erace op het progamma. De baan was nat maar de ideale lijn was droog. Erg tricky omstandigheden dus voor iedereen. De start van Dennis was goed en hij kwam direct in een heel goed ritme terecht, maar met nog 3 ronden te gaan begon het opnieuw te regenen en werd het erg lastig. Maar Dennis reed geconcentreerd de laatste ronden en finishte op een verdienstelijke 6eplaats. De winst ging naar Vasco van de Valk welke hiermee zijn 1eoverwinning behaalde.

Ernst reed deze race ook mee in de Moto3 klasse, maar moest helaas liggend op de 3eplaats de strijd staken door mechanische pech.

Op de zondag was er de 2erace van het weekend en tevens de supportersdag. Er was een bus geregeld die vanuit Daarle via Gramsbergen naar Assen reed. Met zon 50 man werd koers gezet richting het TT circuit. Gelukkig was het deze dag wel droog maar het was verre van warm. De wedstrijd stond om 15:00 uur het programma en Dennis en Ernst waren beiden gebrand om nog één keer te vlammen.
De start van Dennis was goed maar hij kwam niet in zijn ritme en kwam enigszins teleurgesteld op de 13eplaats over de finish. Voor Ernst verliep het ook niet veel beter: hij pakte kopstart en kwam de 1eronde als koploper door, echter in 2eronde begaf de versnellingsbak het en kon hij niet veel anders dan hevig balend de pits insturen.
De wedstrijd in de Moriwaki cup werd ditmaal gewonnen door Scott Deroue.

Na afloop van de wedstrijd was het tijd voor een hapje en drankje welke verzorgd werd door de supportsclub van Ernst Dubbink, heren nogmaals dank: het was perfect geregeld!

Langs deze weg willen wij ook iedereen bedanken die ons afgelopen jaar op welke manier dan ook gesteund heeft!

Uiteraard volgt later dit jaar nog de finishparty waar we terug blikken op afgelopen seizoen, deze vind plaats op vrijdag 13 december (kunt u deze vast noteren in de agenda)

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring