Heren 1 onderuit bij The Batswingers 1

Heren 1 onderuit bij The Batswingers 1

Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Dedemsvaart heeft donderdag in het Groningse Yde met 6-4 verloren van The Batswingers. De Dedemsvaarters hebben nog slechts drie puntjes nodig voor definitieve plaatsing in de promotiepoule. Daarmee zou het voornaamste doel, handhaving in de 1e klasse, van de promovendus al zijn behaald.

 

Zoals vrijwel altijd begon Jerry de Lange aan de wedstrijd. Hij zette zijn team op voorsprong, echter Robert Visscher en Arina Both verloren daarna wel. De Lange en Visscher zorgden voor de gelijke 2-2 tussenstand door het dubbel te winnen, waarna De Lange ook zijn tweede enkelspel won. Hierna was het over met de pret en liep de thuisploeg door naar een 6-3 voorsprong. Visscher zorgde in de slotfase dat de nederlaag beperkt bleef.

 

Slechts twee jeugdteams in actie

 

Bij de jeugd kwamen slechts twee teams in actie: teams 3 en 4 speelden in eigen huis tegen respectievelijk Assen 2 en De Treffers '70 7.

 

Het derde jeugdteam won met 7-3. Hanneke van Eijk was niet gelukkig in haar wedstrijden en verspeelde de drie tegenpunten. Haar teamgenotes wisten wel het maximale resultaat te boeken, al moest het tweetal wel aan de bak, want Lita Koopman moest een game afstaan en Van Beveren zelfs twee games.

 

Jeugdteam 4 ging met 3-7 onderuit; De Treffers '70 7 was veel te sterk. Niet echt verwonderlijk, want de Klazienaveners waren al ruim koploper. Met de zege in Dedemsvaart is de strijd om de titel wel bekeken. Justin Sessink was voor de bezoekers de grootste kwelgeest. Hij won twee partijen. Claudi Scholten was goed voor het derde punt, terwijl Roselin Kappert na de driepunter twee weken terug weer terug op aarde is. Kappert kwam ditmaal niet aan scoren toe.

 

Herfstvakantie

 

Nu het herfstvakantie in Noord-Nederland is, is er slechts een beperkt aantal teams dat in actie komt komende week. De dames spelen een uitwedstrijd bij Amsterdam '78 1. In eigen huis werd het eerder dit seizoen 4-6 voor de Amsterdamses, maar de Dedemsvaartses zitten in een goede flow en kunnen de ingeslagen weg wellicht vervolgen in de hoofdstad. Het eerste jeugdteam gaat in de return in Enschede tegen DTS 2 op zoek naar de punten.

 

Verslagen en uitslagen staan op www.ttvdedemsvaart.nl.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden.