Zesde plaatsen voor Sander Kroeze na inhaalraces in Most

Zesde plaatsen voor Sander Kroeze na inhaalraces in Most

Sander Kroeze is na twee sterke inhaalraces als zesde gefinisht in de beide IDM Supersport 600 wedstrijden in Most. De MGM Yamaha coureur stond voor een uitdagingen na de trainingen, nadat hij zich als veertiende gekwalificeerd had voor de wedstrijden.

Sander Kroeze begon uitstekend aan het IDM Supersport evenement in Most, want tijdens de vrije trainingen op vrijdag wist de 17-jarige coureur uit Mussel een tweede tijd op de klokken te brengen. Na het mooie weer op de eerste dag, was er voornamelijk regen tijdens de kwalificaties op zaterdag. Sander had geen goed gevoel tijdens de opdrogende eerste kwalificatie en klokte een veertiende tijd. Tijdens de tweede kwalificatie was de baan te nat om de tijd te verbeteren, waardoor Sander vanaf de vijfde startrij aan de wedstrijden moest beginnen in Tsjechië. 

Sander stond dus voor een uitdaging in de races. De MGM Yamaha-coureur kwam bij de start van de eerste race wat klem te zitten, maar begon daarna gelijk plaatsen te winnen. Na een aantal ronden reed Sander al op een negende plaats en vervolgens moest hij een gat zien te dichten naar de rijders voor hem. Met strakke rondetijden wist de coureur uit Mussel het gat te dichten en daarna wist hij de rijders voor hem een voor een te passeren. Na veertien ronden kwam Sander als zesde over de finish, een keurige inhaalrace. 

In de tweede race kwam Sander geweldig van zijn plaats en lag hij al vijfde bij de eerste doorkomst. Echter maakte Sander in de tweede ronde een remfout, waardoor hij terugviel naar een twaalfde plaats. Erg zonde, want anders had de jonge coureur vast en zeker mee kunnen doen om de podiumplaatsen. Vervolgens moest Sander weer een inhaalrace rijden en ze eindigde opnieuw in zesde positie. 

Sander Kroeze: ‘We waren vrijdag gelijk snel, maar in de kwalificaties had ik niet het juiste gevoel in de natte omstandigheden. Ik moest starten vanaf de vijfde rij en daardoor werden mijn races er niet makkelijker op. Ik denk dat ik twee sterke races heb gereden. De zesde plaatsen zijn niet verkeerd, maar ik had de snelheid om voor het podium te kunnen vechten. In Assen gaan we er weer vol voor!’ 

Het volgende evenement voor Sander is in het Spaanse Supersport kampioenschap op het circuit van Albacete. Deze race met het zijn Spaanse team Andotrans Team Torrento vindt plaats van 29 t/m 1 september. Een week later is de thuisrace van Sander in de IDM Supersport categorie op het TT Circuit. In het weekend van 6 t/m 8 september rijdt Sander twee wedstrijden in Assen, dus een mooie kans om de coureur uit Mussel live aan het werk te zien! 

Foto credits: Damon Teerink  

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring