De Star Ommerschanstocht.

De Star Ommerschanstocht was zaterdag onder zonnige omstandigheden met een opkomst van ruim zestig recreatieve hardlopers zeer geslaagd. Voor het eerst was molen de Star de start/finishlocatie en dat bleek al een groot succes te zijn zowel bij aankomst, maar vooral na afloop qua sfeer en gezelligheid. Ook de extra opgetrommelde vrijwilligers en molenaars waren enthousiast en boden de deelnemers na afloop wat lekkers aan bij de koffie en thee, ook was er een kruidenbittertje voor de liefhebbers. Molen de Star was blij met het extra bezoek en deze werd ook bezichtigd en men kon nog wat ingrediënten kopen. Zelfs plaatsgenoten waren hier nog niet geweest en de kans is groot dat menigeen later nog eens met het gezin terugkomt bij molen De Star.

 

Toen organisator Henny Berends ’s-morgens vroeg de route inspecteerde, schrok hij enorm van de grote wateroverlast van de vrijdagnacht, die sommige paden toen nog vrijwel onbegaanbaar hadden gemaakt. Hij waarschuwde de deelnemers terecht om voorzichtig te lopen bij het ontwijken, omdat je door het uitglijden en gladde onzichtbare boomwortels lelijke blessures kon oplopen; het was tenslotte ook geen wedstrijd.

 

Van heinde en verre, zelfs uit Friesland, liep men langs prachtige plekken nabij de Ommerschans, het Canadabos, de oude begraafplaats en over het met water besprenkelde Dronkenmanslaantje via de historische Boslaan weer oostwaarts richting de molen, voor de welverdiende versnaperingen.

Het was de 13e duurloop in zes jaar, welke door Henny Berends was uitgezet, maar hij kon nu ook weer enkele vrijwilligers inzetten om de hele groep door het mooie gebied te loodsen.

In het voorjaar regelt hij weer een Reestdal duurloop, datum en locatie is nog niet bekend, maar op 8 november wil Henny weer de herfstloop organiseren, grotendeels tegenovergesteld en met enkele andere paden, zodat iedere duurloop weer verrassend blijft, ook voor plaatsgenoten en de recreant, maar ook wedstrijdlopers moeten er nog genoeg voor inspannen om tussen de 6 en 12 km af te leggen, en dat tegen een geringe vergoeding.

Het motto blijft; sportend genieten c.q. genietend sporten in de mooie natuur rondom Balkbrug.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring