Opnieuw winst voor Total Security Advice Volleybalteam

Het Total Security Advice Volleybalteam speelde donderdagavond een uitwedstrijd in de regionale Knappercompetitie. Tegenstander was het team Weide uit Hoogeveen.  Maar uiteindelijk bleek de zaal waarin de wedstrijd werd gespeeld, de grootste tegenstander te worden vanwege de geringe hoogte van de hal.

In de eerste set moest TSA erg wennen aan deze hal.  Omdat het plafond laag was, kon er niet vrijuit gespeeld worden. Zowel voor de passing als de set ups was dat een handicap. Maar na een minuutje of vijf kwam het team in het spel en werd Weide op een flinke achterstand gezet. De passing van Margo Gerrits en Jan Bakker werd steeds preciezer, waardoor de spelverdelers beter in hun ritme kwamen.  Echter, in de tweede helft van de set begon het ook een beetje te rommelen in het TSA team en kwam Weide nog gevaarlijk terug. Via een flinke eindspurt stelde TSA daarna orde op zaken en trok de set met de stand 14-25 naar zich toe.

In de tweede set ging TSA furieus van start. Menno Menzo wist in één servicebeurt de stand op 1-12 te brengen. Die comfortabele voorsprong gaf TSA ruimte om wat te experimenteren met de opstelling en nieuwe aanvalsvariaties uit te proberen. Spelverdelers Jack Hoogeveen en Daniëlle Hahn brachten de aanval zeer gevarieerd in stelling, maar dat werd door de aanvallers niet altijd begrepen, waardoor er foutjes in het spel slopen. Dat leidde er toe dat de aanval steeds vaker stokte. Weide profiteerde daarvan en kwam langzaam maar zeker dichterbij.  Na een goed gekozen time-out stonden de aanvallers Ronald van Os en Gerard Olde precies op het goede moment weer op scherp en mede daardoor wist TSA de set toch te winnen met 18-25.

Tijdens de derde set bleek echter dat de flow waarin het TSA-team in het eerste deel van de wedstrijd verkeerde, verdwenen was. Het rommelige spel uit de tweede set, tekende ook het spelbeeld in de derde set. Er werden weer veel fouten gemaakt en regelmatig ging de bal uit via het beruchte lage plafond van de hal. Ondanks dat TSA tot het eind toe knokte, ging de derde set naar Weide. Dit team profiteerde optimaal van de malaise bij TSA en won de derde set met de stand 25-22.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring