Dedemsvaart maakt gelijk in blessuretijd tegen Eilermark ( 2-2)

Dedemsvaart heeft vanmiddag gelijkgespeeld tegen Eilermark. De gasten kwamen tweemaal op voorsprong, maar de ploeg van trainer Wijsman toonde karakter en scoorde twee keer in de blessuretijd van beide helften. Wiebe Zinger was met enkele reddingen erg belangrijk en werd dan ook verkozen als ‘man of the match’.

Dedemsvaart startte het duel met de nummer drie op de ranglijst met een gewijzigde opstelling ten opzichte van afgelopen week. Dilan van Bree begon in de basis en Joram Tupamahu moest daarom op de bank plaats nemen. Daarnaast werd de geblesseerde Peters vervangen door Frank Nijhuis, die zijn debuut maakte in het vlaggenschip van de club. De ploeg begon sterk en al binnen de minuut scoorde Jelmer Wierenga een doelpunt. Helaas keurde scheidsrechter Hulsmeijers het doelpunt af vanwege een duwfout van Reamon Knol.

Ook Eilermark liet zich in de openingsfase niet onbetuigd en Wiebe Zinger moest enkele keren in actie komen om zijn doel schoon te houden. Hij deed dit bekwaam op pogingen van onder andere de gevaarlijke spitsen Battels, Khanou en Bako. Toch kwam Eilermark even later niet onverdiend op voorsprong. Kenneth Cooper mocht aanleggen van ongeveer twintig meter en hij krulde het leder schitterend achter Zinger tegen de touwen.

Na deze domper had Dedemsvaart het lastig en was het aan Zinger te danken dat Eilermark de score niet kon uitbreiden. Met enkele prima reddingen hield hij de thuisploeg in de wedstrijd. In de slotfase van de eerste helft zette Dedemsvaart wat eerder druk en daarmee had Eilermark het moeilijk. De oranjehemden knokten zich in de wedstrijd en op slag van rust werd de ploeg beloond met de gelijkmaker. Een snelle counter kwam via Van Bree leverde een schotkans op van Knol. Zijn poging werd gestopt door doelman De Jager, maar Hulst was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten, 1-1.

De tweede helft startte goed voor Dedemsvaart. De ploeg begon zoals het de eerste helft eindigde. Het zette goed druk op de achterhoede van Eilermark en de ploeg had optisch het overwicht. Zo kreeg de ploeg een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen toen Van Bree en Hulst samen op het doel af konden stormen. Helaas speelde Van Bree de bal te ver voor zich uit en zo ging de grote kans helaas verloren

Waar Dedemsvaart de kans miste, scoorde Eilermark een minuut later wel de tweede treffer. Een goede voorzet van Khanou werd bij de tweede paal onberispelijk binnen geknikt door Hassan Bako. Na de 1-2 kreeg Eilermark weer enkele kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Wederom toonde Zinger zijn keeperskwaliteiten en bleef Dedemsvaart in de wedstrijd.

In de slotfase kwam Patrick Vos in het veld voor Mathijs van Duren en ging de ploeg achterin man op man spelen. Net als in de eerste helft scoorde de ploeg wederom de gelijkmaker in de blessuretijd. Vos speelde de bal breed op Van Bree die direct uithaalde. Zijn poging werd van richting veranderd door een Eilermark verdediger en met een boog vloog de bal over De Jager tegen de netten. Vlak daarna floot Hulsmeijers voor het laatst en speelt Dedemsvaart voor de vierde maal achter elkaar gelijk. Volgende week speelt Dedemsvaart de uitwedstrijd tegen De Tubanters. De ploeg uit Enschede staat een plekje boven de oranje – blauwen. Voor meer foto’s zie www.svdedemsvaart.nl

Opstelling: Zinger; Nijhuis, Van Duren ( 80e Vos), Van der Bent, Pater; Van Zijl, Wierenga, Hulst, Klinkenberg; Knol en Van Bree.  

Foto’s Freddy van Dijk

Verslag Thijs Iliohan 

 

 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring