Dames ttv Dedemsvaart verliezen

Het wordt nog even spannend voor de dames van tafeltennisvereniging Dedemsvaart. Zaterdagavond verloor het team met nipte cijfers van US 2. Daardoor is lijfsbehoud in de 1e divisie nog altijd geen vaststaand feit.

 

In Amsterdam ging het Dedemsvaartse vlaggenschip met 6-4 onderuit. Maar er zat meer in, omdat het halverwege gewoon 2-3 voor de bezoekers stond. De opening was echter voor de thuisploeg. Annemarie Zijnstra verloor in spannende vijfgamer. Amanda van Dijk maakte daarna een 2-0 achterstand in games goed en zette de gelijkmaker op de borden. Chantal Knol ging vervolgens vrij kansloos onderuit, maar het dubbelspel, Zijnstra-Van Dijk speelden, zorgde voor een nieuwe gelijkmaker.

 

Zijnstra speelde na het dubbelspel opnieuw een spannende vijfgamer, maar nu won ze wel en bracht de Dedemsvaartses op een 2-3 voorsprong. Hierna zetten de Universitaire Studentes echter een reeks punten neer: Knol, daarna Van Dijk en opnieuw Knol in vijf games (een sneue 14-12 in de beslissende game) delften het onderspit. Zijnstra beëindigde de verliesreeks door haar tweede punt te scoren, maar Van Dijk verloor het slotpunt en daarmee kwam een 6-4 nederlaag op de borden.

 

In de stand staan de Dedemsvaartses nog derde, welgeteld één punt voor US 2. Volgende week worden de laatste wedstrijden gespeeld. Mocht US 2 langszij komen, zakken de Dedemsvaartses een plaatsje. In dat geval zijn nog twee punten benodigd voor lijfsbehoud op eigen kracht. Docos 1 is voor de Dedemsvaartses de tegenstander. Om 14.00 uur begint de wedstrijd in de gymzaal aan de Buizerdweg.

 

Uitgebreider verslag met andere teams staat op www.ttvdedemsvaart.nl.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring