Lustrum Stichting Vechtgenoten gevierd met opening atelier

Lustrum Stichting Vechtgenoten gevierd met opening atelier

Ommen, zaterdag 16 november 2013

 

Het vijfjarig bestaan van Stichting Vechtgenoten – het eerste inloophuis van Overijssel – is vandaag gevierd tijdens de Publieksdag. Tussen 10.00 en 16.00 uur kwamen vele bezoekers naar het Vechtgenotenhuis om een kijkje te nemen en met elkaar dit lustrum te vieren. Dit jubileum kende bovendien nog een primeur: de opening van het nieuwe atelier door wethouder Ko Scheele.

 

Rein  Kuipers, voorzitter van Stichting Vechtgenoten, opende de dag: “Zonder alle donateurs, sponsoren en vrijwilligers stonden we hier vandaag niet bij elkaar. We zijn afhankelijk van deze bronnen van inkomsten, omdat we geen structurele gelden krijgen. We kijken vol dankbaarheid terug op de afgelopen vijf jaar”. “Bovendien”, zo stelde hij: “ons werk zit er echt nog lang niet op”.  

 

Onder grote belangstelling opende wethouder Ko Scheele vervolgens samen met 2 vrijwilligers het atelier. Deze handeling werd geheel in stijl verricht: er werd door de 3 mannen gezamenlijk - op muziek - een kunstwerk gemaakt. Scheele: “Prachtig wat hier in het Vechtgenotenhuis al gedaan wordt en welke nieuwe mogelijkheden het atelier biedt voor deze doelgroep”. In het nieuwe atelier worden vanaf januari 2014 diverse kunstzinnige cursussen gegeven voor een ieder die geconfronteerd wordt met ziekte of verlies.

Naast de opening van het atelier werden de gehele dag diverse workshops en demonstraties gegeven. Zo werd gezamenlijk gewerkt aan een nieuwe tafel met mozaïekstenen, konden bezoekers bloemschikken, sieraden en glashangers maken en cupcakes versieren. Daarnaast waren er verlotingen van diverse prijzen (beschikbaar gesteld door een groot aantal MKB’ers uit Ommen), een foto expositie van de afgelopen vijf jaar en een prachtig pianospel. Natuurlijk was ook gezorgd voor diverse (lokale) lekkernijen, gemaakt door vrijwilligers en beschikbaar gesteld door Bakkerij ten Brinke uit Ommen.

 

Het Vechtgenotenhuis aan de Beerzerweg 5d in Ommen is een ontmoetingsplek voor kankerpatiënten en hun naasten. Er is mogelijkheid om deel te nemen aan diverse activiteiten, maar ook om eens rustig een kop koffie te drinken met elkaar. De deur staat open. Kijk voor meer informatie op www.vechtgenoten.nl  Klik voor filmpje op volgende link: http://www.youtube.com/watch?v=xFOWV1jRbAc

 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring