Dedemsvaart pakt punt in slotfase tegen De Tubanters ( 1-1)

Dedemsvaart heeft vanmiddag voor de vijfde maal op rij gelijk gespeeld. Nu werd het punt gedeeld met De Tubanters. Net als vorige week maakte Dilan van Bree in de blessuretijd van de wedstrijd de gelijkmaker. Het punt was op basis van de tweede helft terecht. In de eerste helft kwam de ploeg van trainer Wijsman enkele malen goed weg.

Net als vorige week startte Dedemsvaart met Frank Nijhuis in de basis. Wederom speelde de jongeling een verdienstelijke wedstrijd als vervanger van de geblesseerde Rick Peters. Joram Tupamahu begon ook in de basis. Hij verving de licht geblesseerde Jelmer Wierenga.

In de openingsfase had de thuisploeg het betere van het spel. De Tubanters beschikt over prima aanvallers die meerdere malen hun directe tegenstanders de baas waren. Het eerste wapenfeit van het duel kwam ook van de blauw/zwarte formatie. De mee opgekomen vleugelverdediger Kamp vond Zinger op zijn weg. De eerste mogelijkheid voor Dedemsvaart kwam van de voet van Reamon Knol. Hij werd bediend door Van Bree maar zijn inzet raakte het zijnet.

Halverwege het eerste bedrijf ontsnapte Dedemsvaart aan een tegentreffer.  De sterke spits Bonzet zette Van Duren van de bal en kon alleen op Zinger af. Zinger had een goede redding in huis op zijn inzet maar de bal kwam voor de voeten van Lesley Mengerink. Gelukkig voor Dedemsvaart schoot hij de opstuitende bal over het doel.  Enkele minuten later was er wederom een redding van Zinger voor nodig om De Tubanters van het scoren te houden. Ditmaal  redde hij knap op een inzet van Bonzet.

Vijf minuten voor het rustsignaal leek Dedemsvaart op voorsprong te komen. Een snelle aanval via Hulst en Tupamahu werd schitterend door Hulst met het hoofd afgerond. Tot ontsteltenis van alles en iedereen bij Dedemsvaart stak de grensrechter van De Tubanters zijn vlag in de lucht. Dit signaal werd door scheidsrechter Nijland over genomen en zo ging het feestje van Dedemsvaart niet door.

Om nog meer zout in de Dedemsvaartse wond te strooien kwam de thuisploeg een minuut na het afgekeurde doelpunt op voorsprong. Een voorzet van Kenny Kroes werd door de instormende Alden Pervan van dichtbij binnengeschoten, 1-0.  Met deze stand werd ook de rust gehaald.

De tweede helft begon Dedemsvaart sterker. Het probeerde eerder druk te zetten en dit leverde meer balbezit op dan in de eerste helft. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af en zo af en toe werden de spitsen in stelling gebracht. Zo schoot Knol iets te gehaast op doel en aan de kant van de thuisploeg waren Mengerink en Bonzet dichtbij een doelpunt.

Net als vorige week ging Dedemsvaart in de slotfase alle risico nemen om nog een punt uit het vuur te slepen. Patrick Vos werd ingebracht voor Mathijs van Duren en Kevin Roozendal werd gebracht voor de licht geblesseerde Van Zijl. Al snel kreeg Knol een opgelegde kopkans na een strakke voorzet van Tupamahu. Helaas kon Knol de bal niet drukken en ging zijn inzet over het doel van Tubanters doelman Mulstege.

In de blessuretijd van de wedstrijd viel toch weer de gelijkmaker. Vos werd op het randje van buitenspel weggestuurd en gaf de bal strak voor op Van Bree. Die kwam goed naar binnen en ijskoud rondde hij dit buitenkansje af. De grensrechter van De Tubanters vlagde wederom voor buitenspel, maar nu liet scheidsrechter Nijland doorspelen en kende het doelpunt toe aan Dedemsvaart.

Direct na de aftrap van de thuisploeg floot Nijland voor het einde van de wedstrijd en pakt Dedemsvaart wederom een punt. Volgende week is de ploeg vrij en daarna staan er twee thuiswedstrijden op het programma. Eerst tegen concurrent MVV’29 en de week er  op de kraker tegen EMMS. Deze wedstrijd wordt overigens op zaterdagavond 7 december gespeeld.

Opstelling: Zinger; Nijhuis ( 85e Dekker) Van Duren ( 75e Vos) Vd Bent, Pater; Van Zijl ( 65e Roozendal) Tupamahu, Hulst, Klinkenberg; Van Bree en Knol. 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring