Dames derde, senioren 6 kampioen

De dames van tafeltennisvereniging Dedemsvaart zijn de najaarscompetitie als derde geëindigd. Daarmee hebben de Dedemsvaartses zich voor het eerst gehandhaaft in de 1e divisie. Bij de senioren is één team kampioen geworden. Het zesde team won van de directe concurrent.

 

De dames ontvingen Docos 1 uit Leiden. Er waren officieel twee puntjes benodigd om handhaving in de 1e divisie te bewerkstelligen. Linda Stolk begon als eerste, maar verloor in een spannende vijfgamer. Chantal Knol moest eveneens aan de bak in vijf games, maar won wel. Annemarie Zijnstra haalde vervolgens snel het benodigde punt binnen.

 

Het ging vervolgens op en neer. Dan stond Docos weer voor en twee wedstrijden later hadden de Dedemsvaartses weer een voorsprong. Zodoende bleef het duel gelijk opgaan en werd het 5-5. Stolk en Zijnstra wonnen uiteindelijk twee punten, Knol won alleen het eerste. De andere uitslagen in de poule waren gunstig voor de Dedemsvaartses waardoor de derde plaats behouden bleef. Overigens dubbelde Stolk voor het eerst deze competitie, met Knol. De spannende viergamer ging echter naar de Leidenses.

 

Senioren

 

De vereniging heeft inmiddels een kampioen in haar midden. Het zesde team won in het hol van de leeuw met 3-7 van De Treffers '70 10 en kon daardoor niet meer achterhaald worden door andere teams. Theo Simons kon zijn zenuwen niet in bedwang houden in Klazienaveen en speelde een van zijn slechtste wedstrijden in jaren. Hij won er wel een. Robin Döpp is bezig aan een goede reeks en won twee punten. Ineke Kegel heeft een groot aandeel in het kampioenschap. Ook nu won ze drie partijen en daardoor is zij nog steeds ongeslagen deze competitie. De huldiging is op dinsdag 10 december om 20.00 uur.

 

Uitgebreider verslag met andere teams staat op www.ttvdedemsvaart.nl.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring