Total Security Advice Volleybalteam strijdend ten onder

Het TSA Volleybalteam trad donderdagavond thuis aan tegen het team Nieuweroord, de koploper in de Knapper-competitie. Ieder jaar opnieuw is het erg spannend in de kop van deze regionale competitie en mengen Nieuweroord en TSA zich volop in de strijd om het kampioenschap. Dit beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

In de eerste set ging het dan ook lange tijd gelijk op. Beide teams scoorden hun puntjes en over en weer werden fraaie staaltjes volleybal geshowd.  Maar de zenuwen speelden beide team ook parten, want er werden ook de nodige fouten gemaakt.  Uiteindelijk bleken Menno Menzo en Roel van Egten van doorslaggevende betekenis voor TSA, want met een paar onhoudbare smashes wist zij de tegenstander te verschalken. De eerste set ging met 25-19 naar de thuisploeg.

In de tweede set ging TSA fel uit de startblokken en zette Nieuweroord direct op een kleine achterstand. Maar daarna slopen de foutjes in het spel van TSA, waardoor Nieuweroord meer greep kreeg op de wedstrijd. Halverwege de set waren de rollen zichtbaar omgekeerd en keek TSA aan tegen een kleine achterstand. Alhoewel Margo Gerrits en Gerard Olde alles uit de kast haalden om TSA terug te brengen in de wedstrijd, mocht dat uiteindelijk niet baten. Nieuweroord kreeg steeds meer vat op het spel van TSA en trok de set naar zich toe met de stand 21-25.

In de derde set behield Nieuweroord het beste van het spel en zette TSA direct op achterstand. Ondanks dat het verschil in punten in de eerste heft van de set niet noemenswaardig groot werd, leek TSA het geloof in de goede afloop een beetje te verliezen. Er werden nog fraaie punten gescoord, maar het samenspel werd ook rommeliger. Daardoor liep Nieuweroord in het tweede deel van deze set relatief gemakkelijk weg van TSA en won de set met de stand 17-25. 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring