Sinterklaasactiviteit was spannend en leuk.

Woensdagmiddag 4 december werd er in Dedemsvaart een spannende Sinterklaasactiviteit georganiseerd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

De winkeliersvereniging Dedemsvaart heeft voor de organisatie hiervan contact gezocht met de combinatiefunctionaris Cultuur.  De activiteit  genaamd “Waar is het boek van Sinterklaas”?, werd georganiseerd van 14.00-16.00 uur.

De activiteit startte in het atelier van De Stuw, locatie oude Vechtdal College en eindigt bij het Sinterklaashuis.

 Nadat Sinterklaas en zijn pieten op zaterdag 16 november zijn aangekomen in Dedemsvaart hebben de opruimpiet en de tekenpiet het boek op een veilige plek in Dedemsvaart neergelegd. De veilige plek was moeilijk te vinden en daarom had de tekenpiet hiervoor een schatkaart gemaakt. Hij  had deze schatkaart op het bureau van Sinterklaas gelegd onder een stapel papiertjes, en niets gezegd tegen de opruimpiet. Maar de opruimpiet had in al zijn opruimwoede de stapel papiertjes verscheurd en in de papierbak gedaan. Het raam stond open en nu waren alle stukjes uit het raam gewaaid!

Zo moesten de kinderen een 6 tal opdrachten uitvoeren, waarbij ze bij elke opdracht een stukje van de schatkaart konden verdienen. Uiteindelijk werd het boek in de Hema weer terug gevonden. Na afloop reikte Sinterklaar bij zijn huis nog de prijzen uit van de DMC aktie

Het was zeker een geslaagde middag.

 

“Grote Etalage Letter puzzel spel”

Winnaars waren:

Jeroen Haverkort 10 jaar  - tablet

Lisa van ’t Zand – 6 jaar – spellenpakket

Mw. D. v.d. Velde-Valk – taart

Bridget & Marc 11 jaar – taart

Jolet Snoeijer – taartenpakket

 

Ook van de kleurwedstrijd werden de prijzen uitgereikt.

De winnaars waren.

Zonaya Wiet

Timo van Gijssel 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring