Dedemsvaart met goed gevoel de winterstop in na 0-5 zege bij Berghuizen

Dedemsvaart heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend afgesloten. Tegen Berghuizen werd een ruime overwinning behaald. Door deze zege en de zege vorige week in de derby tegen EMMS is de ploeg van trainer Wijsman gestegen naar de achtste plaats op de ranglijst.

In vergelijking met de wedstrijd tegen EMMS was de basisopstelling op een plaats gewijzigd. De kersverse vader Jeroen Kroes was niet aanwezig en zijn plaats centraal achterin werd overgenomen door Mathijs van Duren. De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de deze week plotseling overleden Wim Adema. Hij was in 1973 het eerste lid van verdienste van de club en een zeer positief ingestelde supporter van het eerste elftal.

 

In de openingsfase probeerde Dedemsvaart met druk naar voren om het Berghuizen lastig te maken. De thuisploeg hanteerde dezelfde tactiek en dit zorgde voor een rommelig spelbeeld op het lastig te bespeelbare veld. De eerste mogelijkheid was er voor de thuisploeg, maar Robin Olde Kalter strandde op de vuisten van doelman Zinger.

 

Tien minuten voor rust kwam Dedemsvaart enigszins tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Dilan van Bree zette een combinatie op met Jelmer Wierenga en rondde bekwaam af. In de blessuretijd van de eerste helft waren de rollen omgedraaid. Ditmaal bediende Van Bree, Wierenga en hij liet doelman Ruud Koop met een bekeken schot kansloos. Zo was Dedemsvaart uiterst effectief in een voetballend matige eerste helft.

 

Dedemsvaart startte het tweede bedrijf beter en had snel de overhand. Toch moest de defensie op de hoede blijven, omdat Berghuizen over individueel sterke spitsen beschikte. Als Berghuizen al een gaatje kreeg om te schieten dan stond Wiebe Zinger veelvuldig op de goede plek. De doelman speelde vanmiddag een prima partij.

 

Aan de andere kant bleef Dedemsvaart gevaarlijk en met een knap uitgevoerde counter tekende Wierenga voor de 0-3. Marco Hulst draaide op het middenveld goed weg bij zijn directe tegenstander en bediende Wierenga op maat. Deze nam de bal goed mee en schoot rustig binnen.  Een kwartier voor tijd besliste Dedemsvaart het duel definitief. Dilan van Bree kwam vanaf de linkerkant naar binnen, kapte zijn directe tegenstander uit en met een mooie krul schoot hij het leder achter doelman Koop tegen de touwen. Een schitterend doelpunt van de kleine aanvaller.

 

Berghuizen probeerde nog wel te voetballen voor een eretreffer, maar de thuisploeg had ook het geluk niet aan haar kant. Zo hield de defensie voor de tweede keer de nul in deze competitie. In de blessuretijd werd het feestje voor Dedemsvaart nog groter toen ook Reamon Knol zijn doelpuntje meepikte. Rick Peters stoomde op en gaf een strakke voorzet die door Knol bij de tweede paal in een keer binnen werd geschoten .

 

Dedemsvaart gaat zo dus met een goed gevoel de winterstop in en gaat zich nu opmaken voor het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. De eerste ronde wordt aanstaande zaterdag gespeeld in Sporthal De Citadel in Dedemsvaart. De tegenstanders deze avond zijn: Marienberg, SCD’83, HZVV en Hoogeveen ( zat)

 

Opstelling: Zinger; Peters, Van Duren, Van der Bent, Pater ( 10e Roozendal) Van Zijl, Wierenga ( 80e) Hulst, Van Bree, Knol en Klinkenberg. 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring