Hebro Racing & Kervin Bos in Dutch Superbikes.

Hebro Racing & Kervin Bos in Dutch Superbikes.

Kervin Bos maakt dit seizoen zijn debuut in de Dutch Superbikes.De Nederlands kampioen Supersport had aanbiedingen van diverse teams en koos uiteindelijk voor de zwaarste wegraceklasse. De 26-jarige coureur zal op een door Ten Kate geprepareerde Honda Fireblade SP van start gaan. Met het Hebro-Ten Kate Racing team hoopt Bos succesvol te zijn in deze voor hem nieuwe klasse.

Sinds twee weken werkt Bos bij Ten Kate Racing Products in Nieuwleusen, waar hij het verkoopteam gaat ondersteunen bij de verkoop van race-onderdelen en motoren. Kervin Bos is positief gestemd over zijn nieuwe uitdaging. “Vorig jaar heb ik aan enkele wedstrijden deel genomen aan het Britse Supersport kampioenschap. Maar uiteindelijk kwamen we er voor dit jaar niet uit. Daarom besloot ik samen met mijn huidige Hebro-team een nieuwe uitdaging aan te gaan. Na het behalen van de Supersport-titel was ik toe aan iets nieuws. Toen we een aanbieding kregen van Honda en Ten Kate Racing Products om in de Dutch Superbike deel te gaan nemen op de nieuwe Honda Fireblade SP was de keuze snel gemaakt. De Ten Kate-Honda Fireblade SP is een nieuwe motorfiets waar het team ook mee van start gaat in het WK Superbike. Tel daarbij dat de motorfiets door de monteurs van Ten Kate wordt geprepareerd en de deal was snel rond.” 

Kervin Bos is gebrand op sportief succes. “Ik weet dat het Dutch Superbike voor mij nieuw is, het is de koningsklasse in Nederland. Daarnaast wordt de concurrentie dit jaar breder dan de afgelopen jaren. Het zal voor mij zeker niet gemakkelijk worden. Maar ik weet dat ik met het Hebro-Ten Kate-team een geweldig team achter mij heb staan. Daarnaast denk ik dat de Ten Kate Honda met Pirelli-banden een van de beste combinaties uit het deelnemersveld is. Mijn dank gaat uit naar mijn privé sponsoren, het Hebro Team, Ten Kate Racing Products en Martin van Soest van Pirelli.”

Tekst en foto bron.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring