Dedemsvaart verliest eerste wedstrijd na de winterstop ( 1-3)

Dedemsvaart verliest eerste wedstrijd na de winterstop ( 1-3)

De eerste wedstrijd na de winterstop is voor Dedemsvaart op een deceptie uitgelopen.  Tegen het lastig te bespelen AJC kon Dedemsvaart een voorsprong niet vasthouden en verloor uiteindelijk met 3-1. Naast het verlies raakte de ploeg ook Hulst en Zinger kwijt met blessures. Hopelijk zijn zij volgende week weer van de partij tegen Juventa.

 

Vergeleken met de laatste wedstrijd voor de winterstop waren Wierenga en Van Duren vervangen door Kroes en Roozendal.  De nieuwe aanwinst, Shakki Mohamed, is pas vanaf 1 februari beschikbaar voor de ploeg van Patrick Wijsman. In de openingsfase was AJC de bovenliggende partij en was het aan Wiebe Zinger te danken dat Dedemsvaart geen schade op liep. Zo waren Teders, Huitink en Pereboom dichtbij een doelpunt, maar steeds stond Zinger op zijn post.

 

Dedemsvaart probeerde door middel van snelle counters om voor het doel van AJC te komen.  Dit had halverwege de eerste helft succes toen Van Bree de diepte in werd gestuurd. Hij hield goed het overzicht en gaf op het juiste moment breed en de meegekomen Rick Peters schoot rustig binnen,0-1. Vlak voor de openingstreffer moest Hulst zich laten wisselen voor Van Duren vanwege een rugblessure.

 

Tien minuten voor rust kwam AJC terug in de wedstrijd en scoorde uit het niets de gelijkmaker. Klein Robbenhaar kopte van dichtbij op doel, Zinger pakte de bal klemvast, maar volgens scheidsrechter Hesselink deed hij dit achter de lijn en zo kende hij het doelpunt voor AJC toe.  Met een 1-1 stand gingen beide ploegen aan de thee.

 

Na de rust kwam AJC wederom beter uit de kleedkamer. Zinger moest weer handelend optreden en redde bekwaam met zijn voeten op een schot van Smudde. Ook Dedemsvaart kreeg een kleine kans toen Knol en Roozendal dichtbij waren, maar zij hadden geluk in de afwerking.  Ondanks dat AJC de bovenliggende partij was kwam het uiteindelijk uit het niets op voorsprong. Waar heel Dedemsvaart dacht dat scheidsrechter Hesselink zou fluiten na overtredingen op Pater en Kroes, liet hij doorspelen en AJC profiteerde daar optimaal van. Nick Voogtsgeerd kreeg de bal gelukkig mee en scoorde 2-1.

 

Uit de consternatie na de 2-1 kreeg Patrick Pater zijn tweede gele kaart na aanmerkingen op de scheidsrechter en zodoende kon hij vertrekken. Tot overmaat van ramp kwam AJC even later op 3-1. Rob Teders schoot van afstand op doel en de doorgaans zo betrouwbare Zinger liet de bal los en Niek Smudde was er als de kippen  bij om dit buitenkansje af te straffen.

 

In de slotfase moest de ongelukkige Zinger zich laten vervangen nadat hij in botsing kwam met een aanvaller van AJC. Doordat er geen reservedoelman beschikbaar was trok Reamon Knol de handschoenen aan en maakte hij het duel tussen de palen af.  In de stand kwam ondanks de keeperwissel geen verandering meer en zo verloor Dedemsvaart voor het eerst dit seizoen op vreemde bodem na vier remises en twee overwinningen.

 

Volgende week spelen de oranje – blauwen op sportpark De Boekweit tegen Juventa’12. Tegen deze ploeg pakte Dedemsvaart in de heenwedstrijd een puntje in de slotfase.

 

Opstelling: Zinger ( 80e Scholten) Peters ( 75e Tupamahu) Kroes, Vd Bent, Pater; Van Zijl, Roozendal, Hulst ( 16e Van Duren) Van Bree, Knol en Klinkenberg. 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring