“De Zeven Linden opent nieuw Leer- en doeplein”

“De Zeven Linden opent nieuw Leer- en doeplein”

Wethouder René de Vent was maar wat trots dat hij het nieuwe TCD-lokaal op De Zeven Linden onder grote belangstelling mocht openen. “ In de veranderende maatschappij is behoefte aan leerlingen die breed opgeleid zijn en om weten te gaan met veranderingen en daarin de juiste keuzes weten te maken. De Zeven Linden biedt leerlingen hier een prachtig onderwijspakket voor aan op dit leer- en doeplein,” aldus De Vent.

Het nieuwe praktijklokaal Technologie, Commercie en Dienstverlening leidt leerlingen van 3 en 4 VMBO Basis en Kader op om zich niet alleen te oriënteren op de arbeidsmarkt maar om daar ook de goede keuzes in te maken.

Het derde leerjaar start met een brede oriëntatie op de verschillende sectoren waarna hun leerlingen hun keuze voor één van de drie sectoren: Technologie, Commercie of Dienstverlening maken. Het vierde leerjaar wordt afgesloten met de meesterproef.

Er valt wat te kiezen op De Zeven Linden. Directeur Rolf van Rosmalen  gaf aan dat het keuzeproces al begint in leerjaar 1 en 2 met de keuzestromen Sport, Podiumkunsten, Design en Digitech, tel daar bij op dat De Zeven Linden ook nog alle leerwegen van VMBO t/m atheneum aanbiedt inclusief het eindexamen in elk van deze leerwegen, dus voor elk kind het goede onderwijs op de goede plek onder hetzelfde dak.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring