Drie optredens van het Braziliaans jeugdorkest “CAMERATA IVOTI”

Drie optredens van het Braziliaans jeugdorkest “CAMERATA IVOTI”

Het Braziliaans jeugdorkest “CAMERATA IVOTI” brengt voor de tweede keer in Nederland om ons te laten genieten van de temperamentvolle Braziliaanse en Zuid-Amerikaanse muziek. Op donderdag 13 februari komen ze in Nederland aan en geven ’s avonds om 19:30 uur het eerste concert in de Ontmoetingskerk De Weedebrink1 in Hasselt. Het tweede concert is vrijdag 14 februari om 19:30 uur in de Immanuëlkerk Kerkstraat 7 te Dedemsvaart en het laatste concert is op zaterdag 15 februari in de Boomhofkerk Kerkstraat 3-5 te Gramsbergen.

Deze drie concerten hebben als thema “ODE AAN DE DEDEMSVAART” en staan in het teken van het tweehonderd jarig bestaan van de Dedemsvaart.

Voor deze drie plaatsen is gekozen omdat de Dedemsvaart is gegraven vanaf Hasselt tot aan Ane (Gramsbergen). Het slot stuk van de avond is dan ook het muziekstuk “Ode aan de Dedemsvaart” dat voor de verjaardag van het kanaal speciaal is gecomponeerd door de Dedemsvaartse musicus Klaas Herman Hagels. Het muziekstuk sluit af met een koraal dat door iedereen kan worden meegezongen.

Aan deze concerten wordt medewerking verleend door het Hasselts Mannenkoor, o.l.v.: Mevr. Svetla Kleijn-Anastasova en het St. Caeciliakoor uit Slagharen, o.l.v.: Klaas Herman Hagels.

Zondag morgen om 11:00 uur speelt het orkest in een Eucharistieviering in de R.K. Kerk  St. Brigita te Ommen en zal de “Missa Cantabile” van Klaas H. Hagels worden uitgevoerd samen met het               St. Caeciliakoor uit Slagharen, o.l.v.: Klaas Herman Hagels.

De leden van het orkest dat verbonden is aan een school in Ivoti worden ondergebracht bij gastgezinnen waarmee we samen vrijdags een bezoek gaan brengen aan het Anne Frankhuis en het Rijksmuseum te Amsterdam, om de jeugdige musici met leeftijden van af 13 jaar, kennis te laten maken met ons mooie land. Zaterdag brengen we samen een bezoek aan Giethoorn.

Op maandag 17 februari vliegen zij weer naar Brazilië na een concerttour van vier weken door Europa en kunnen dan weer, na de Europese winter, terug naar hun Braziliaanse zomer.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring