Wethouder de Vent opent bijeenkomst voor vrijwilligers organisaties in Dedemvaart

Wethouder de Vent opent bijeenkomst voor vrijwilligers organisaties in Dedemvaart

Maandag 27 januari jl. waren ongeveer 70 vrijwilligers aanwezig op uitnodiging van de stichting Stimuland en Plaatselijk Belang Dedemsvaart.

Doelstelling van deze bijeenkomst (als vervolg op de bijeenkomst van 03 juni 2013), was om elkaar beter te kunnen vinden als vrijwilligers

Naar aanleiding van de vorige bijeenkomst memoreerde voorzitter Pl. Belang Dedemsvaart Gerrit Schipper dat er al hele leuke initiatieven opgepakt zijn, zoals bijv. Burendag en het geweldige evenement welke gepland staat op 2e pinksterdag 2014 “Dedemsvaart Natuurlijk”.

Wethouder de Vent gaf in zijn presentatie een toelichting op wat er allemaal op ons af komt in het kader van de participatiewetgeving, wijkteams, buurtteams.

Na de pauze nam Rob de Jong , directeur vrijwilligers centrale Deventer, ons mee naar de trends en ontwikkelingen van het vrijwilligerswerk, waar verenigingen en andere organisaties mee te maken kunnen krijgen.

O.a. werd aandacht besteed aan de “Zap vrijwilliger”(nieuwe trend), maar ook de “zilverenkracht”(60+), en het “nieuwe denken/anders denken”.

 

“Lef, passie en creativiteit” behoort bij een vrijwilliger die trots is om over zijn/haar vrijwilligerswerk te praten.

Eén ding is zeker “in Dedemsvaart mogen we best trots zijn op alle vrijwilligers, die er al zijn”, maar in de toekomst zullen we zeker meer met elkaar moeten gaan samenwerken.

Een netwerkborrel kan hier een prima medium voor zijn.

Na afloop van het formele gedeelte van deze avond was er ook ruim de gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje en elkaar op te zoeken.

Eén ding is zeker : deze bijeenkomst krijgt zeker een vervolg.

 

Meer info te allen tijde te verkrijgen bij  www.plaatselijkbelangdedemsvaart.nl 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring