Prijsuitreiking Avond van de Poëzie

Prijsuitreiking Avond van de Poëzie

In de fraaie Gashouder in Dedemsvaart vond op 29/1 de prijsuitreiking plaats van het Poëziefestival Avereest. Bij de start van het schooljaar 2013/2014 zijn alle basisscholen en de scholen voor voortgezet onderwijs in Dedemsvaart en Balkbrug aangeschreven om mee te doen.  Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool en de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs werden uitgedaagd een gedicht of een rap te schrijven rond het thema “Verwondering”.  Er waren 32 inzendingen van leerlingen van De Regenboog, De Langewieke en het Vechtdal College. De jury bestond uit Joke Jansen (Gashouder), Gea van Dijk (Multimedia) en Iena Redeker (Bibliotheek). De inzenders van gedichten waren speciaal uitgenodigd om naar de Avond van de Poëzie te komen in de Gashouder. Sommige gedichten waren op muziek gezet door de schoolband van De Zeven Linden, onder leiding van Michael Schumacher, en dat klonk heel bijzonder.

Er waren 3 aanmoedigingsprijzen voor:

Rachel Courtz (Vechtdal College), Aniek Compagner (Regenboog) en Naomi Heidema (Regenboog)
Daarnaast was er een 2e prijs basisonderwijs  voor Marit (Langewieke), die een rap had gemaakt.
De 1e prijs voortgezet onderwijs was voor Anouk Stoffers (Vechtdal College), die haar winnende gedicht zelf voorlas op het podium. Een mooi, kort maar krachtig gedicht over een lach en een traan, dat een gevoel opriep.
De 1e prijs basisonderwijs en tevens de winnaar van de Grote Poëzieprijs 2013/2014 was voor twee leerlingen van De Regenboog: Vera Ekkelenkamp en Pasquale Arkes. Zij hadden een mooi, melodieus gedicht over een schattig leeuwtje dat uitgroeit tot een grote leeuw, waaruit verwondering over het leven sprak.

De avond werd gepresenteerd door Theatergroep LEF uit Dedemsvaart, die Juffrouw Margot hadden meegenomen, een bibliothecaresse met een heel eigen kijk op gedichten! Zij zorgde voor een vrolijke noot met haar humoristische act.

De organisatie was in handen van de Bibliotheek, Multimedia en de Gashouder. Zij hopen voor het volgende poëziefestival op nóg meer inzendingen vanuit de scholen.

“Verwondering” is het landelijke thema van de Poëzieweek, van 30-1 tot 5-2.  Op 30 januari is het Gedichtendag en zijn er door het hele land op verschillende plaatsen gedichten te horen. In bibliotheken worden gratis poëziekaarten uitgedeeld aan de bezoekers.  In boekhandels  krijgt men bij aankoop van €12,50 aan poëzie het Poëziegeschenk van K. Schippers.

Op de foto Anouk Stoffers met de jury. 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring