Regioteam treft Brazilianen van Cruzeiro Esporte Clube

Regioteam treft Brazilianen van Cruzeiro Esporte Clube

De organisatie van het Regioteam gemeente Hardenberg is er in geslaagd om Cruzeiro Esporte Clube onder 20 te contracteren. Op sportpark Moscou, thuishaven van de dit jaar jubilerende voetbalvereniging Bergentheim, speelt het Regioteam woensdagavond 4 juni aanstaande een wedstrijd tegen de Brazilianen. De aftrap is om 19.30 uur. Gert Heerkes, Michel Jansen en Arend Slot zijn de coaches van het Regioteam. Onlangs werd Albert Muis aan de staf toegevoegd. Muis, de materiaalman van HHC Hardenberg, gaat die taak ook bij het Regioteam op zich nemen. Verder bestaat de staf uit Evan Reinders (fysiotherapeut), Jan Seinen (medische verzorging) en Hans Heering (PR).

 

De eerste wedstrijd speelde het Regioteam in 2010 bij SV Gramsbergen. Toen was het jeugdteam van Grêmio Porte Alegre uit Brazilië de tegenstander. Een jaar later in Lutten waren dat de beloften van SC Heerenveen. In 2012 en 2013 werd de wedstrijd georganiseerd door respectievelijk HHC Hardenberg en Bruchterveld. Op sportpark de Boshoek konden de talenten van Cruzeiro Esporte Clube ook bewonderd worden en vorig jaar was topklasser HHC Hardenberg de tegenstander van het Regioteam op de Noppenweide in Bruchterveld.

 

Selectieprocedure

In samenspraak met de trainers van de vijftien gemeentelijke clubs selecteren de coaches van het Regioteam in principe één speler per club. De topscorer van de gemeente Hardenberg wordt ook opgenomen in de selectie. Het topscorerklassement wordt momenteel aangevoerd door Rick Broek van Hardenberg ’85. Verder wordt de selectie aangevuld met een aantal spelers uit het topamateurvoetbal of betaald voetbalorganisaties. Voorwaarde is wel dat de gastspeler een relatie heeft of had met de gemeente Hardenberg en/of met een voetbalvereniging uit de gemeente Hardenberg.

Tekst en foto: Hans Heering 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring