SCD’83 pakt een punt in en tegen Marienberg 1-1

SCD’83 pakt een punt in en tegen Marienberg 1-1

SCD’83 verzuimde in Marienberg tegen de plaatselijke trots de punten mee naar huis te nemen en bleef met een lichte teleurstelling steken op een puntverdeling.

De ploeg uit Dedemsvaart was vooral in de eerste helft tegen het tegenvallend Marienberg de betere ploeg maar vergaten dit in een ruime marge uit te drukken. In het eerste kwartier leverde het overwicht een vijftal corners op wel dreigend maar die leidde niet tot echt gevaarlijke situaties voor het doel van Jelle Brinks. Spectaculair was wel de omhaal van Damon Nouri, de afwerking van Sven van der Hulst die erop volgende ging rakelings over. Na twintig minuten in één van de sporadische aanvallen van de thuisploeg was de beroering met het hoofd van SCD-verdediger Ramon  van Dijk op de voorzet van links net voldoende om Rolf Hofsink de kans te ontnemen. SCD’83 antwoordde hierop wel doeltreffend, snel werd Damon Nouri gevonden die Erik Wencker aanspeelde die geen fout maakte en verdiend zijn ploeg op 0-1 zette. Daar bleef het bij, Sjoerd Kooijmans zag zijn schot net naast de paal verdwijnen. Aan de andere zijde hield doelman Zwiers van SCD’83 gloeiende vuisten over bij de vrijetrap van Marienberg-aanvoeder Ruud Buitenhuis. De wedstrijd duurde voor Edwin Hofsink van Marienberg slechts 37 minuten met een blessure moest hij zich laten vervangen door Bertin Veurink. Rust 0 – 1.

Marienberg verraste in de tweede helft SCD’83 volkomen door een flitsende start. Binnen de minuut stond het 1-1 Rolf Hofsink werd weinig in de weg gelegd door de SCD-verdediging op de  schuiver ging doelman Zwiers ook niet geheel vrij. SCD’83 had een ruim een kwartier nodig om zich over de teleurstelling heen te zetten en moest oppassen dat het in deze tijd niet tegen een achterstand aanliep Frank Pullen kreeg daarvoor wel een aantal mogelijkheden. SCD’83 hervond zich en voerde de druk weer op het kreeg ruime kansen om Marienberg op de slachtbank te leggen. Maar de ploeg ontbeerde deze middag hiervoor ook het nodige geluk. Doelman Brinks had moeite met het schot van invaller Tim Dekker en Denis Gras in de ploeg gekomen voor Damon Nouri was te gehaast in zijn beslissing alleen voor de Marienberg sluitpost. Marienberg kroop in de 88e minuut door het oog van de naald Justin Ramaker legde de bal keurig achter de Marienberg verdediging op Erik Wencker doelman Brinks kon redden met de voet de inkomende Sjoerd Kooijmans knalde de rebound binnen met alle geluk wist Ruud Buitenhuis de bal voor de lijn te keren. Erik Wencker had gelijk erop alsnog zijn ploeg naar winst kunnen schieten maar een Marienberg verdediger gooide roet in de feestvreugde. Bijna had SCD’83 alsnog met lege handen gestaan in een alles of niets actie in blessuretijd schoot Rolf Hofsink de bal onder de lat met een geweldige reactie tikte doelman Zwiers over. Een minuut later liet de goalie weer zien over een geweldig reflectie te beschikken door invaller Kevin Bolks (voor Frank Pullen ) van scoren af te houden. Eindstand 1-1 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring