Eerste motorwegraces van start op TT circuit.

Eerste motorwegraces van start op TT circuit.

Zaterdag 5 april werd op het TT Circuit Assen het 2014 OW Cup seizoen geopend. Volle startvelden, mooi weer en spannende wedstrijden zorgden voor een geslaagde racedag op de Drentse heide.

Voor Henry stond er vrijdag een training gepland op het TT-Circuit om zo goed voorbereid aan de start te komen voor de 1e wedstrijd van het seizoen. Danny moest deze trainen helaas noodgedwongen laten schieten aangezien hij andere verplichtingen had. Veelbelovend begon de dag niet, want de weersvoorspelling was niet geweldig voor de morgen wat ook bleek aangezien de baan nat was.

Henry had nog een goed gevoel overgehouden aan de training in Spanje. Het gevoel was echter van korte duur, tegen het einde van de 2e sessie ging het mis bij het uitkomen van de strubben en werd Henry met een Highsider van de motor geslingerd wat resulteerde in een flinke smak op het asfalt. Gelukkig viel het nog redelijk mee op wat kuipschade en zere plekken na.

Gelukkig kon Henry die dag zijn andere trainingen nog wel vervolgen om zo weer vertrouwen op te bouwen na de crash.

Kwalificaties

Eenmaal tijd voor de 1e kwalificatie kon ook Danny zijn eerste meters maken op Assen. Na een paar moeilijke eerste ronden ging het steeds beter. Met een paar kleine opmerkingen over de afstelling en kort overleg met de dataman werden er enkele wijzigingen doorgenomen voor de 2e kwalificatie.

Henry kende eerst nog wat problemen om op gang te komen. Ook kende hij wat problemen met de afstelling waardoor het rijden niet zo ging zoals het zou moeten. Er werd dan ook niet tevreden terug gekeken op de kwalificatie. Na de kwalificatie werden de data en de problemen besproken met de dataman en zodoende werden er veranderingen doorgevoerd voor de 2e kwalificatie om zo verder naar voren te komen.

Tijdens de 2e kwalificatie was de temperatuur al enigszins aangenamer. Na het aanpassen van de afstelling van de motoren was het tijd voor de tweede kwalificatie. Henry had na een paar redelijke ronden het tempo te pakken en was het gevoel met de motor goed. Alleen kon Henry hoe verder de kwalificatie het tempo niet omhoog schroeven. De achterband begon behoorlijk te glijden en zo nam het vertrouwen om nog harder te gaan wat af wat resulteerde in een ronde van 1.47,5. Deze tijd was goed voor een 14e startplek.

Danny had gelijk vanaf het begin een goed tempo te pakken. De veranderingen in de afstelling pakten goed uit hij had veel vertrouwen in de motor. Hij had grotendeels ook vrij baan waardoor hij mooi vrij zijn ronden kon draaien. Echter wilde hij de laatste ronden nog even flink aanzetten maar kwam hij in het verkeer terecht waardoor hij zijn tijd niet meer kon verbeteren. Desondanks had hij toch een 1.46,2 neergezet en kwalificeerde zich zodoende op een nette 11e plek.

Race

Na de nog wat kleine probleempjes te hebben besproken en na de 2e kwalificatie nog wat veranderingen te hebben doorgevoerd was het tijd voor de race. De start van Henry was redelijk goed te noemen, hij pakte een paar plekjes winst en wist direct goede en snelle rondetijden neer te zetten wat ook bleek. Hij kon het groepje achter de kopmannen in het begin goed volgen. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het tempo echter verder omhoog en moest Henry ze langzaam maar zeker laten gaan. De race werd netjes uitgereden wat resulteerde in een nette 9e plek. Tevens pakten de veranderingen zo goed uit dat Henry zijn PR heeft weten te verbeteren naar een 1.45.6. Een heel mooi begin van het seizoen voor Henry wat ook zeker smaakt naar meer.

Danny begon de race met een goed gevoel. Ook had hij een goede start.  Echter ging het niet geheel naar wens in de eerste bocht en moest hierdoor wat plaatsen inleveren. Ook kampte hij de eerste ronden enigszins met de grip waardoor hij gelijk het groepje voor hem moest laten gaan. Na nog enkele plekken terug te hebben gepakt kwam Danny als 10e over de meet. Toch was hij hier niet geheel tevreden mee aangezien hij zelf vond dat er zeker meer in gezeten had. Hij gaat de volgende wedstrijd dan ook zeker voor een beter resultaat.

Als team kijken we terug op een zeer geslaagde openingsrace van het seizoen met beide coureurs in de top 10. Ook geloven we dat er zeker nog progressie in zit en dat er nog mooie resultaten aan gaan komen. De volgende race is op 03-05-2014 wederom op het TT-Circuit te Assen.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring