Kervin Bos debuteert met twee vierde plaatsen bij ONK Dutch Superbikes.

Kervin Bos debuteert met twee vierde plaatsen bij ONK Dutch Superbikes.

Door Willem Damman.

ASSEN: Zaterdag ging het ONK-wegraceseizoen 2014 als ééndaags evenement van start op de TT-piste, waarbij de 110-jarige KNMV het publiek als tractatie gratis toeliet. Maar het deelnemersveld was zeker niet groot. Amper 20 coureurs stonden er in de Supersport en Superbike op de startgrid.

Desondanks leverde de ONK-start in de 600 en 1000 cc prachtige motorsport op van een hoog kaliber. In beide klassen konden zelfs dankzij twee races dubbele punten worden verdiend. De regionale aandacht ging met name uit naar Kervin Bos op de Ten Kate Honda. Bos komt oorspronkelijk uit Wilnis, maar de 27-jarige werknemer van Ten Kate Motoren is sinds kort inwoner van Staphorst. De Supersport-kampioen van 2013 hoopt met oostelijke en noordelijke sponsors in de voetsporen te treden van drievoudig kampioen Danny de Boer en acteert in het Winteb-team. Beide keren kwam Bos als vierde op de Nieuwleuser Honda onder het doek door.

Op flinke achterstand gezet kwam Jarco Grotenhuis - eveneens op een Ten Kate Honda - tweemaal als zevende onder het finishdoek door als Sallandse hardgaander, terwijl ook teamgenoot en ex-schaatsheld Rintje Ritsma zijn doorzettingsvermogen beloond zag worden met ONK-punten dankzij een 12e en 11e klassering.

In de Supersport werden Davy Thoonen en Christiaan Nobel de racewinnaars. De pas 18-jarige Thoonen deed dat in race 1 als beschermeling en visitekaartje van Ten Kate op de Honda, terwijl Nobel zijn mispeer uit race 1 (13e) maximaal goedmaakte door op Suzuki nu als eerste te worden afgevlagd. Thoonen liet zich in de GT-bocht verrassen, maar dacht nog een extra ronde te mogen rijden die nooit meer kwam. Ook goed scoorden Hartog en de beide IDM-rijders en teamgenoten Bijsterbosch en Kerschbaumer. Ex-START-coureur Bijsterbosch (2 x 3e) gaat zich nu compleet op het IDM richten. Koen Meuffels hoopte stilletjes al op de subtop, maar moest vrede hebben met een 14e en betere 9e klassering op de Nieuwleuser START-Yamaha. Kevin van Leuven (ex-Gebben) reed op zijn Britse BSB-Kawasaki naar een 4e plaats en viel vervolgens uit.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring