Nieuwe opzet AMBC cross kampioenschap 2014.

Nieuwe opzet AMBC cross kampioenschap 2014.

De motorclub AMBC uit Staphorst staat op de drempel van een nieuw crossjaar. Een jaar met veel veranderingen. Zoals vorig jaar al bekend werd mogen de MX1 en MX2 categorie onder de huidige vergunning niet meer in wedstrijdvorm actief zijn op de crossbaan van de club genaamd ‘het wiede gat’. De club is bezig om tot een nieuwe omgevingsvergunning te komen waardoor men de baan kan aanpassen met een speciaal jeugd- parcours maar ook nieuwe geluidswallen en parkeerplaatsen kan realiseren. Het Staphorster college van burgemeester en wethouders heeft onlangs groen licht gegeven voor deze verbouwing maar de definitieve beslissing over de nieuwe vergunning moet eerst nog genomen worden in de (nieuwe) gemeenteraad van Staphorst.

 De club is echter niet bij de pakken neer gaan zitten. De crosscommissie heeft de handschoen opgepakt en heeft een compleet nieuwe invulling gegeven aan het clubcross kampioenschap zoals de AMBC dit al jaren organiseert. De baan is aangepakt en geschikt gemaakt voor de jeugd en de hobby en off-road rijder. Het nieuwe Open Jeugdkampioenschap van de A.M.B.C. Staphorst wordt betwist in 5 wedstrijden. De data van deze wedstrijden zijn: 19 april, 10 mei, 21 juni, 5 juli, 30 augustus en de reservedatum: 13 september. Het betreft dit jaar voor het eerst een echt Open kampioenschap, dus ook gastrijders dingen mee voor de titel. Deelname aan de wedstrijden is mogelijk in de klassen 50cc tot en met 85cc.

 Zowel leden als niet leden kunnen meedoen aan de jeugdwedstrijden. Er kan op de racedagen ingeschreven worden om 10:30 uur en de trainingen beginnen om 11:30 uur. De wedstrijden zullen starten om 12:30 uur. Prijzen worden verdeeld in de klassen: 50cc en PW klasse, 65cc kleine en grote wielen, 85cc kleine en grote wielen.

 

Nieuw dit seizoen is dat de AMBC Staphorst de jeugd gaat begeleiden met trainingen en advies. Bij het begeleiden van de eerste meters en het op hoger niveau brengen van de jeugdrijders. AMBC Staphorst heeft al veel plaatselijke en regionale rijders naar een hoger niveau gebracht mede dankzij ’t Wiede Gat. Staphorst en omstreken zijn opvallend goed vertegenwoordigd  bij de KNMV wedstrijden op Nederlands niveau. Deze kennis en ervaringen wil de club graag bij de jeugd overbrengen. Deze trainingen worden gegeven voorafgaand aan de jeugdwedstrijden. Om 09:30 uur worden de (jeugd) rijders en ouders/begeleiders ontvangen met een bakje koffie, na de indeling van de training en theorie volgt de training van de ervaren leden op het circuit. Vervolgens wordt je begeleid door de 3 manches en ontvang je nog tips en aanwijzingen na de gereden manches. Na de wedstrijden volgt er vanzelfsprekend elke keer een huldiging.

 

Verder is de crosscommissie voornemens om op 31 mei een grote zomercross te organiseren en op 18 oktober de welbekende AMBC maïscross. Tijdens deze wedstrijden zullen wel alle solo klassen aan de start verschijnen. Meer info over deze twee races volgt zeer binnenkort. Een dezer dagen kan er via de AMBC website al worden ingeschreven voor de zomercross van 31 mei.

 Foto: JTS Fotografie

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring