Spectaculaire slotavond project o.b.s. De Eiber

Spectaculaire slotavond project o.b.s. De Eiber

DEDEMSVAART - Een week lang stonden de lessen op basisschool De Eiber in het teken van het thema ‘Bodem’, onder het mom van ‘De Eiber gaat ondergronds’. Dit in het kader van de jaarlijkse projectweek. Donderdagavond was er een spectaculaire slotavond, waar zoveel belangstellenden op afkwamen dat de ruimte in sommige klaslokalen zelfs te krap was.

Het project werd door de leerkrachten geopend met een kleine voorstelling. Daarna werd er in en buiten de klas een aantal dagen gewerkt aan het thema. Zo bezochten de bovenbouwgroepen grondboorbedrijf Haijtjema. Ze kregen hier een boeiende rondleiding en gingen boordevol nieuwe kennis en ideeën terug naar school. Ook werden er door alle groepen bodemproefjes uitgevoerd en werd er in het bos natuurlijk gezocht naar bodemdiertjes.
De kinderen waren zeer enthousiast en na afloop bleek ook dat ze veel hadden geleerd. Het is dan ook weer het bewijs dat je vaak meer leert door zelf dingen te doen en te ervaren i.p.v. alleen maar theorie in een boek te lezen.
Tijdens de slotavond konden de kinderen aan hun ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden laten zien wat ze allemaal geleerd en gemaakt hadden. Ook verzorgden een aantal groepen een voorstelling op het plein, die natuurlijk in het teken stond van het thema. De opkomst was enorm te noemen. Het was dringen geblazen om een mooi plekje te vinden bij de voorstelling en ook in de klaslokalen was er soms te weinig ruimte. De betrokkenheid bij de school is dan ook groot. Op de website van de school, www.obsdeeiber.nl, zijn meer foto’s te zien.

Foto’s en tekst: Bron

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring