Staphorster Collin Veijer (9 jaar) pakt tweede plaats in Italiaans kampioenschap.

Staphorster Collin Veijer (9 jaar) pakt tweede plaats in Italiaans kampioenschap.

Collin Veijer heeft het motorrace bloed niet van vreemden. Zijn vader Jurjen, maar ook zijn ooms Arno en Joan Veijer zijn ex- wegrace toppers. Vorig seizoen pakte Collin de Nederlandse titel bij de minibike, maar ook in de Spaanse competitie liet  Collin van zich spreken, en eindigde op een geweldige 3de plaats. Maar dit jaar neemt het VNR team  (op verzoek van een Italiaanse fabrikant van minibikes!) deel aan de Italiaanse kampioenschap.

Hieronder volgt het verslag van afgelopen weekend. 

Na afgelopen vrijdagmiddag te zijn aangekomen op het Paddock van het Cida-circuito Internazionale D ' Abruzzo te Ortona kon Collin zich direct bij zn Italiaanse team cs-specialparts voegen om de opgelopen trainings-achterstand ten opzichte van de concurentie welke al op dinsdag volop aan het rijden waren enigszins goed te maken.

In de 2 vrije trainingen op Zaterdagmorgen wist de VRN rijder zich naar een derde plek op 0.055 sec achter de snelste man op de baan hiermee was de jeugdige Staphorster dan ook super optimistisch voor de kwalificatie.

In de eerste 3 ronden van de eerste kwalificatie kreeg de VRN rijder met verkeer voor hem te maken waardoor er geen snelle tijd uit de bus kwam.
In de 5e ronde had Collin vrij baan en wilde hij er een snelle rondetijd uit proberen te persen echter in de eerste bocht ging het even flink mis Collin werd door een highsider uit het zadel geworpen lande bovenop zijn nog rijdende machine om daarna met een flinke klap in de boarding tot stilstand te komen en hierdoor even ietswat dizzy als ruiter te voet weer in het paddock terug te keren (comentaar collin: in bocht 1 zit een hobbel ik wist dat die er zat en was gewoon te vroeg met het openen van mij gas erg jammer)

In de tweede en beslissende kwalificatie kon de Staphorster wat hij ook probeerde niet aan zijn eerder gereden tijden komen en halverwege de training binnen kwam met de melding dat het motorblok niet meer het vermogen leverde wat er in de vrije trainingen wel in zat.

Na controle van zijn Italiaanse monteurs bleek er inderdaad een mechanisch probleem te zijn waar aan tot laat in de avond aan werd gewerkt.     
Na de warm up op zondagmorgen moesten er harde noten worden gekraakt de afstelling was niet wat Collin zou willen en miste een volle seconde op zijn snelst gereden tijd en vroeg om terug te gaan naar de afstelling uit de 2e vrijetraining. Bij de start was de jonge Staphorster erg scherp en goed van zijn plek vertrokken en bij het insturen van de tweede bocht was het de Nederlander die het 17 koppige Italiaanse veld aanvoerde en dit vier ronden kon volhouden voordat de polesitter er op snelheid overheen kon komen. De VRN rijder vocht op zijn GRC-Machine als een leeuw met 5 man in de nek te hijgen maar kon niet voorkomen dat dat er nog 1 bambino langs glipte en daarmee op dat moment de 3e plaats in handen had.

De man aan de leiding had inmiddels een penalty van 20 sec aan zn broek hangen door veel te vroeg van start te gaan en hiermee terug viel op de uitslag naar plaats13. Collin probeerde nog een aanval te plaatsen op de man voor hem maar deze werd afgeslagen en hiermee is zijn 1e podium op Italiaanse bodem een feit.

Foto’s: Bron 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring