De Buurtkamer bevordert de sociale contacten bij ouderen.

De Buurtkamer bevordert de sociale contacten bij ouderen.

De Buurtkamer in Dedemsvaart wordt door steeds meer mensen bezocht. Zo zijn er woensdagmiddag ook weer een paar nieuwe bezoekers. Een regelmatige bezoeker is jarig en iedereen begint spontaan te zingen. De jarige zelf geniet hier zichtbaar van. De bezoekers lieten zich de traktatie goed smaken. Nadien komen een paar sjoelbakken tevoorschijn en wordt er gesjoeld. Hierbij gaat het niet expliciet om de hoogste score, maar om de gezelligheid. Een 81 jarige bezoeker zegt na afloop: “Het was een gezellige middag, bedankt hiervoor en tot de volgende keer”.

In het kader van de pilot I-Age welke in Dedemsvaart plaats vindt, word er deze middag voor de eerste keer een korte periode vanuit de Buurtkamer geskypt door de groep Sociale Contacten. Het is de bedoeling om dit hier vaker te laten plaats vinden. Deelnemers worden steeds enthousiaster over het gebruik van de I-Pad. Op deze manier wordt contact gezocht met mensen thuis. Zo ontstaat er ruimte voor contact met mensen die door omstandigheden, weinig of helemaal geen sociale contacten in hun omgeving hebben. De eenzaamheid onder ouderen wordt hiermee een stukje doorbroken.

Op de agenda van de Buurtkamer staat voor donderdagmiddag 26 juni een High-Tea gepland. Hierbij bent u van harte welkom, maar wel opgeven voor 23 juni. Tevens kan er gefietst worden op donderdagmiddag 10 juli naar de Kruidenhoeve in Balkbrug. Wilt u mee fietsen dan hiervoor opgeven voor 5 juli.

Voor beide activiteiten wordt een kleine bijdrage  gevraagd. Aanmelden kan in de Buurtkamer of via tel. 0523-614645.

De Buurtkamer is op woensdag- en donderdagmiddag van 14:00 uur tot 16:30 uur geopend en is gevestigd in “De Vuurtoren” aan  de Judith van Marlelaan 22 te Dedemsvaart.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring