Voorstelling Antigon door leerlingen de Zeven Linden

Voorstelling Antigon door leerlingen de Zeven Linden

Donderdag gaven 7 leerlingen uit 4Havo en 5Atheneum van de 7 Linden 2 voorstellingen in het Gashouder Podium. De leerlingen volgen het kunstvak drama, dat door docent Moniek v Westende gegeven wordt.    

De leerlingen die speelden waren: Carlijn van Straten, Bo Hakkers, Lotte Struik, Anne Timmer, Priscilla Hofsteenge, Demi Wink en Iris Mecklenfeld. De regie was natuurlijk in handen van : Moniek van ’t Westende.

Een korte inhoud van het gespeelde stuk "Antigone":

Zoals vereist in het PTA gaat het om een bewerking van een toneelklassieker, in dit geval: Antigone van Jibbe Willems, naar Antigone van Sophocles.
De broers van Antigone, hebben na de dood van hun vader Oedipous gestreden om de macht in het koninkrijk. Zij hebben hier beide de dood in gevonden en hun oom Kreon heeft de macht over genomen.
De ene broer wordt als een held gezien en wordt met alle egards begraven. De ander als een lafaard en moet dus rotten op het slagveld. Een grotere straf is niet denkbaar en Antigone wil ook deze broer begraven. Zij gaat hiermee in tegen de wetten van het land en komt in conflict met koning Kreon, maar ook met haar verloofde Hemon (de zoon van Kreon).
Over de dilemma's die deze 3 personages (Antigone, Kreon, Hemon) tegenkomen en de keuzes die zij maken in liefde, leven en dood gaat deze voorstelling.

Tijdens de middagvoorstelling voor de leerlingen van de 7 Linden kon men een spelt horen vallen, en de avondvoorstelling die door ouders, fam en verdere belangstellenden werd bezocht beloonden de speelsters met een staande ovatie. Het is geweldig hoe Moniek het maximale uit de leerlingen weet te krijgen, en andermaal aantoont dat er toch veel talent in en rond Dedemsvaart aanwezig is.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring