’t Lekkerbekkie viert binnenhalen eerste vangst

’t Lekkerbekkie viert binnenhalen eerste vangst

Visspeciaalzaak ’t Lekkerbekkie van Ellen Meerman en Peter Schipper gaat het binnenhalen van de eerste vangst van de Hollandse nieuwe op bijzondere wijze vieren.

Vanaf donderdagmorgen 12 juni wordt er bij de speciaalzaak aan de Markt in Dedemsvaart een ouderwetse haringkar geplaatst en steken eigenaren en het personeel zich in authentieke visserskleding. ‘Verder gaan wij onze zaak die op 27 februari jl. werd geopend, op sfeervolle wijze aankleden’, zegt Ellen Meerman.

Het “eerste vaatje” haring wordt niet op traditionele wijze geveild. ‘Ellen en ik willen het anders doen en de activiteit voor iedereen toegankelijk maken’, vertelt Peter Schipper. ‘Wij zetten een vaatje haring in onze viswinkel en tegen betaling van één euro mag men het gewicht van het vaatje met inhoud raden. Iedereen mag meedoen, zonder enige koopverplichting’, benadrukt Schipper.

De helft van de opbrengst gaat naar het goede doel, te weten het Alzheimer Café Dedemsvaart. De andere helft van de inleg gaat naar de winnaar, die daarnaast ook nog eens een waardebon van 20 euro van ’t Lekkerbekkie ontvangt. De actie loopt tot en met donderdag 19 juni 2014.

Op veler verzoek is de visspeciaalzaak nu ook op zondag geopend. Vanaf 12.00 uur kan men er dan terecht voor een lekkere vis, salades of maaltijden.

Zie www.tlekkerbekkie.nl voor alle openingstijden. 

Foto en tekst: Hans Heering

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring