A1 blijft hoofdklasser na slijtageslag in Hengelo

A1 blijft hoofdklasser na slijtageslag in Hengelo

De spelers zaten er echt helemaal door. De emotie en inspanning in het 120 minuten durende duel op een heet sportpark De Bijenkort in Hengelo, de thuisbasis van HVV Tubantia, had zijn sporen achtergelaten. De finale van de nacompetitie voor een plaats in de 4e divisie werd na een 1-1 stand in de verlenging door JVC Dedemsvaart A1 met 1-3 verloren van FC Winterswijk A1.

Ondanks dit verlies konden de Dedemsvaartse spelers met opgeheven hoofden het veld verlaten. Er was prima gewerkt en er waren zeker ook kansen gecreëerd, maar uiteindelijk had de tegenstander net iets meer voetballend vermogen. Enkele spelers van de Winterswijkse FC waren echter ook irritant arrogant en dat kostte de tegenstander niet alleen een overwinning in de reguliere speeltijd, maar ook nog eens twee rode kaarten in de slotminuut van de verlenging. Ongelooflijk. Zeker als je bedenkt dat op dat moment de buit al binnen was voor de Winterwijkers.

En toch werd de finaledag ook een bijzondere dag voor JVC Dedemsvaart. In de hoofdklasse werd in het seizoen 2013-2014 de tweede periode gepakt en dankzij die goede prestatie mocht het team van trainer Sander de Boer in de nacompetitie meestrijden voor een plaats in de 4e divisie.

In de eerste ronde van de nacompetitie werd hoofdklasser DZOH uit Emmen twee keer verslagen. In de tweede ronde tegen 4e divisionist JVZ Zuidwolde ging het wat moeizamer. Thuis werd een 3-1 overwinning geboekt, maar in de uitwedstrijd leek het mis te gaan. Leek, want na een 3-0 achterstand vocht JVC Dedemsvaart zich terug naar 3-2 en dat was voldoende voor de finaleplaats. Tegenstander FC Winterswijk streed in de nacompetitie voor handhaving in de 4e divisie. In de voorronden werden de hoofdklassers SDC Putten en Wijhe ’92 verslagen. De wedstrijd werd bijgewoond door zo’n 150 toeschouwers, waarvan een groot deel uit Dedemsvaart kwam. Het jeugdbestuur van JVC Dedemsvaart, alsmede de besturen van SV Dedemsvaart en SCD ’83 waren vertegenwoordigd.

Smaakmaker

In het eerste deel van de wedstrijd lag het initiatief bij JVC Dedemsvaart dat ook iets meer ontspannen aan de wedstrijd leek te beginnen dan de tegenstander FC Winterswijk. Er werden wat kansjes gecreëerd. Ook Winterswijk kreeg kleine kansen, maar de schoten misten de juiste richting of werden door doelman Jelmer Koes gepakt. In de 20e minuut was er een serieuze mogelijkheid voor JVC Dedemsvaart. Een vrije trap van Mark van de Graaf werd op doel gekopt door Thomas Snoeyer. Het doel werd echter op een haar na gemist. In de 22e minuut maakte Koes een vrije trap van Kabir Sabotic onschadelijk. Sabotic was de absolute smaakmaker van FC Winterswijk en samen met teammakker Job Veldhuisen behoorde hij tot de betere spelers op het veld. Drie minuten later kreeg Sabotic opnieuw een kans, maar omdat hij zijn actie veel te ver doorvoerde werd hij uiteindelijk toch gestuit. Gaandeweg de eerste helft nam FC Winterswijk het initiatief steeds meer over, maar dankzij goed verdedigend en keeperswerk aan de kant van JVC Dedemsvaart bleef het tot het rustsignaal 0-0.

Heftige botsing

Na de thee kwamen de gasten goed uit de startblokken en binnen een minuut stond de 0-1 op het scorebord. Na een mooie aanval schoot Sabotic koel en fraai de openingstreffer binnen. Drie minuten later werd iedereen opgeschrikt door een botsing tussen Siebe te Winkel van FC Winterswijk en Dedemsvaarter Thomas Snoeyer. In een duel kwam het voorhoofd van Te Winkel hard in aanraking met de mond van Snoeyer en beide spelers gingen kermend en hevig bloedend gestrekt. Te Winkel – hij was ook nog eens jarig - had een flinke hoofdwond en Snoeyer had flinke schade aan zijn tanden en aan zijn mond. Na behandeling op het veld konden zij gelukkig lopend en met applaus van het publiek het veld verlaten om in het ziekenhuis verder behandeld te worden. Het oponthoud door dit aangrijpende incident duurde bijna drie kwartier. Bij JVC Dedemsvaart kwam Niels Baas in het veld voor Snoeyer en geprobeerd werd om de draad weer op te pakken. Luc Holster deed een doelpoging, maar kreeg geen gelegenheid om goed uit te halen. Aan de andere kant werd JVC Dedemsvaart in eerste instantie door de paal gered en in de rebound werd de bal alsnog een prooi voor Koes.

Het wachten was op de tweede goal van Winterswijk. Een vrije trap van Sabotic schampte de lat en zeven minuten later verzuimde Martin Bruntink een kans te verzilveren. JVC Dedemsvaart werkte hard maar kwam niet veel verder dan wat speldenprikken.

Tekort

Twaalf minuten voor tijd had Sabotic JVC Dedemsvaart het laatste restje hoop op een goed resultaat aan flarden kunnen schieten. Op werkelijk weergaloze wijze soleerde hij door de defensie. Praktisch op de doellijn staand kapte hij nog een keer en schoot de bal daarna tegen de lat. Een flater van jewelste waarmee hij zijn teamgenoten heel veel tekort deed.

Ook na deze actie bleef de speler die ook al een aantal keren voor het eerste elftal van Winterswijk zondag scoorde, ver naast zijn schoenen lopen. Jammer!

Aangemoedigd door de meegereisde Dedemsvaarters zette het team van coach Sander de Boer nog even aan en dat bleef niet zonder succes. Drie minuten voor tijd spatte een knal van Sander Hommes op de lat uiteen, maar in de blessuretijd werd een mooie aanval toch nog succesvol afgerond door Nick Hofman, 1-1. Daarmee werd de arrogantie van de tegenstander voorlopig even afgestraft.

Verlenging

In de eerste minuut van de verlenging deed Nordin Nedlahcin wel wat zijn teamgenoot Sabotic al veel eerder had moeten doen. Hij schoof de bal effectief langs doelman Koes, 1-2. Zeven minuten later kopte Nick Dekker van dichtbij de bal in handen van de doelman. In de 1e minuut van het tweede deel van de verlenging kwam Koes als winnaar uit een duel met Jay Frerichs, maar drie minuten later viel de deur naar de 4e divisie toch definitief in het slot. Een mooie pass van Bruntink werd fraai door Job Veldhuisen binnen geschoten, 1-3.

Het duel was gespeeld en toch kregen doelman Bram Jansen en Job Veldhuisen in de slotminuut nog hun tweede gele en dus rode kaart wegens commentaar op de leiding omdat JVC Dedemsvaart een terechte vrije trap kreeg toegewezen door de goedleidende scheidsrechter Kamphorst uit Barneveld. Die vrije trap leverde niets meer op.

Selectie JVC Dedemsvaart:

Jelmer Koes, Sybren van Gullik, Thomas Snoeyer, Jordi Hulleman, Stan Dekker, Jordi van der Heijden, Nick Dekker, Mark van de Graaf, Leon Breukelman, Nick Hofman, Luc Holster, Niels Baas, Dennis Eggen, Sander Hommes, Vince van Dijk, Ivar Mijnheer en Thom Kroezen. 

Tekst: Hans Heering

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring