Rode Kruis collecte in Dedemsvaart en Balkbrug !

Rode Kruis collecte in Dedemsvaart en Balkbrug !

Van 16t/m 21 juni collecteren ruim 28.000 collectanten van het Rode Kruis door het hele land. Ook in Avereest gaan vrijwilligers de straat op om uw steun te vragen voor het Rode Kruis. De opbrengst van deze collecte gaat helemaal naar activiteiten van de afdeling in Avereest. Om de activiteiten mogelijk te maken, zoals EHBO, Welfare, telefoonster, de rolstoelbus en vakanties op de Henry Dunant is ook in Dedemsvaart en Balkbrug veel geld nodig.

 

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct

Het Rode Kruis zet zich in binnen- en buitenland in om menselijk lijden te voorkomen en te verzachten. Met onze vrijwilligers en via onze lokale aanwezigheid helpt het Rode Kruis mensen in nood na rampen en calamiteiten, in de vorm van hulpverlening bij evenementen of met sociale activiteiten die onderling respect en hulpbereidheid vergroten. Jaarlijks genieten zo´n 6.000 gasten van aangepaste vakanties op het vakantieschip J. Henry Dunant of in één van de vakantiehotels. Ook vraagt het Rode Kruis aandacht voor Eerste Hulp om ervoor te zorgen dat meer mensen elkaar kunnen helpen. Voor het Rode Kruis zijn 292 afdelingen in het land actief, met in totaal 35.000 vrijwilligers. Ook internationaal zet het Nederlandse Rode Kruis zich in voor de meest kwetsbare mensen.

Lokaal zijn we actief met EHBO-lessen op de scholen. Een groot aantal leerlingen van basis- en middelbare scholen in Dedemsvaart en Blakbrug heeft het afgelopen jaar een EHBO certificaat gehaald.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring