Pech weekend voor VRN-rijder Collin Veijer in Italië .

Pech weekend voor VRN-rijder Collin Veijer in Italië .

Goede voorbereiding gevolgd door pech weerhoud VRN-rijder Collin Veijer en AC- Racing van goede score.

Afgelopen Donderdag en Vrijdag werd er door VRNRacing gebruik gemaakt van de vrije trainingen voorafgaand aan de officiële trainingen op Zaterdag en de race op zondag, Collin maakte tijdens deze dagen goede stappen mede door de prettige en profesionele manier van samen werken met de Italianen van CSspecialparts Alessandro Cassenari en Luigi Greco en voor deze gelegenheid Frederico, tijdens de middagpauzes was er even tijd voor ontspanning was er o.a. even tijd voor voetbal en werd er een foto gemaakt van Collin en world supersport coureur Ricardo Russo waar de familie Russo eigenaar is van het circuit Casaluce waarop dit weekeind het Italiaans kampioenschap word verreden. 

Na de goede voorbereidingen van donderdag en vrijdag was het vanmorgen tijd voor  officiële vrije trainingen gevolgd door 2 kwalificatie trainingen, in de vrije trainingen was collin nog iets meer dan een halve seconde verwijderd van zijn snelst gereden tijd gisteren.

Tijdens de 1e kwalificatie was het begin voor Collin even lastig om de vrije ronden te vinden maar daarna was het vrij baan om een goede tijd neer te zetten echter bij het ingaan van de tweede vrije ronde liep de ketting van de grc machine in de laatste bocht van het circuit en blokkeerde het achterwiel hierbij werd de VRN-rijder van zijn motor gesmeten wat einde Q1 betekende op een teleurstellende 12e plaats. 

De 2e tijd training was het dus zaak om orde op zaken te stellen en de Staphorster haalde dan ook alles uit de GRC om een goede startplaats uit het vuur te slepen echter, wat hij ook probeerde de gereden tijden werden alleen maar langzamer in plaats van sneller en hij miste dan ook bijna een seconde op de eerder gereden snelste ronde uit de vrije trainingen welke goed was geweest voor een 2e plaats op de grid. 
Zeer teleurgesteld kwam Collin dan ook terug bij het team op een 11e plaats met melding dat er volgens hem vermogen miste aangezien de snelle rijders in de bochten-combinaties goed te volgen waren en de rechte stuk(jes) van hem weg liepen wat vanuit de pitstraat ook zichtbaar was.

Op Zaterdagmiddag werd er door de specialisten van CSspecialparts het Iame motorblok van Collin uit elkaar gehaald voor een grondige inspectie en werd er besloten uit voorzorg een aantal onderdelen te vervangen. 

De oorzaak van het vermogen verlies was namelijk te wijten aan de brandstof welke op Zaterdagmorgen voor de kwalificatie bij een lokale benzinepomp was gehaald en van zeer slechte kwaliteit bleek te zijn.
Na de warm-up was de Vrnracing coureur nog niet geheel tevreden over het oppakken van het blok waarop de carburateur afstelling werd aangepast.

Voor de start van zijn eigen race kon Collin de start van de 2 klassen welke voor hem reden kijken om ideeën op te doen om bij de start zoveel mogelijk plaatsen te winnen maar dit bleek zoals vooraf al verwacht geen makkelijke opgave te gaan worden omdat het circuit erg krap en bochtig is en de rechte stukken kort zijn.

Start race.

Bij de start kwam Collin goed van zijn plaats en ging de eerste bocht in rond de 6e plaats maar werd bij de tweede bocht weer naar buiten geduwd waardoor hij rond de 10e plaats kon aansluiten.

Na meerdere malen geprobeerd te hebben de rijders voor hem te passeren waarbij hij zijn voorganger een aantal keer op het achterwiel raakte lukte het de Staphorster niet om verder te komen dan een negende plaats.

Aangezien het erg lastig was om hier in te halen is het bitter dat op de belangrijkste momenten in het weekend door simpelweg pech de startplaats niet is behaald welke zeker tot de mogelijkheden had behoord aangezien Collin de tijden eerder dit weekeind heeft laten noteren maar ook deze zaken horen nu eenmaal bij het racen.

Snel vergeten blik vooruit en op naar de volgende race welke gepland staat in het weekend van 6 juli te Jesolo nabij Venetië

Foto: Collin en world supersport coureur Ricardo Russo

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring