Taalpunt officieel geopend

In de bibliotheek Dedemsvaart is een Taalpunt ingericht. Maandag 23 juni wordt het Taalpunt officieel geopend , door wethouder Jannes Janssen.
Deze opening is van 16.30-17.30 uur in de bibliotheek aan de Parkweg in Hardenberg en in mfc De Baron in Dedemsvaart.

Speciaal voor de opening van het Taalpunt is een lied geschreven door Bert Nonkes, Jan-Anne en Piet-Cees van der Wel. Dit lied zal tijdens de opening op maandag 23 juni voor het eerst ten gehore gebracht worden.

Het Taalpunt is dé plek waar vraag en aanbod op het gebied van laaggeletterdheid worden samengebracht. Het bevat o.a. boeken voor volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven.
Met ingang van de week van 23 juni is er op vaste tijden een Taalpuntcoardinator aanwezig die mensen die moeite hebben met lezen en schrijven helpt om de juiste opleiding of taalcoach en les- en leesmateriaal te vinden. Op de pc's van de bibliotheek staan diverse oefenprogramma's.
De Taalpuntcoadinator voor de gemeente Hardenberg is Hanneke Ardesch. Het Taalpunt in Dedemsvaart is geopend op woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur en in Hardenberg op maandagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. Buiten openingstijden is de Taalpuntcoadinator per e-mail te bereiken: taalpunt@bibliotheekhardenberg.nl   
Iedereen moet een kans hebben om goed te kunnen lezen en schrijven. Dus mocht u iemand tegenkomen die hier moeite mee heeft, vertel ze over het Taalpunt!

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring