Vroomshoop in teken van Samenloop voor Hoop.

Vroomshoop in teken van Samenloop voor Hoop.

Vrijdag en Zaterdag staat Vroomshoop in het teken van Samenloop voor Hoop.

24 uur lang maken meer dan 50 teams teams (naar schatting rond de 1500 deelnemers) op een parcours gezamenlijk een lange wandeling. Het staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Daarmee halen ze geld op voor KWF kankerbestrijding.

Om vrijdag 16.00 uur verrichte burgemeester Cornelis Visser van gemeenteTwenterand de opening, wat toch wel indrukwekkend was. Hierna begonnen de eerste lopers van alle teams  24 uur te lopen op het sportpark Bosrand te Vroomshoop waaronder ook  Carla Baas uit Dedemsvaart Die haar man aan kanker is overleden. Ze werd bijgestaan door haar dochter ,zus, zwager en vriendin. Ze maken onderdeel uit van het Vechtgenotenhuis Ommen, waar ook de helft van de opbrengst naar toe gaat, de andere helft gaat naar het KWF.  

Emoties, verdriet, dankbaarheid en vreugde kwamen tijdens de indrukwekkende  kaarsenceremonie: het aansteken van duizenden kaarsen langs het!

parcours, begeleid door voordrachten en passende muziek! Ook de toespraak van Julian (zelf ook kanker gehad) en landelijk bekend geworden ontroerde de vele aanwezigen. Hierna was er 2 minuten stilte, om stil te staan bij de mensen die de strijd tegen kanker hebben verloren. Maar ook voor de mensen die nog in die strijd zitten. De fakkeloptocht die volgde was zeker indrukwekkend. Vandaag kan men tot 16.00 uur nog een bezoek brengen aan dit grote spektakel. Rond die tijd word de totaal opbrengst ook bekent gemaakt. Carla Baas en zus Jennie hadden samen ruim € 700,00  opgehaald. Waarvoor ze alle sponsoren willen bedanken. Een bezoek is zeker vandaag de moeite waard, Er is live muziek aanwezig.

Voor alle info wat Samenloop voor Hoop betreft kijk dan op http://samenloopvoorhoop.nl/twenterand

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring