Groep 8 basisschool De Eiber schittert op podium

Groep 8 basisschool De Eiber schittert op podium

DEDEMSVAART - Vrijdag 27 juni was een bijzondere dag voor de leerlingen van groep 8 van o.b.s. De Eiber. Het was de dag waarop de afscheidsmusical op het programma stond. Het werd uiteindelijk een onvergetelijke dag. Moe maar voldaan gingen ’s avonds de leerlingen en hun trotse ouders naar huis. Al weken was men druk geweest met de voorbereidingen. Nog eenmaal mocht men hun toneel- en zangkunsten vertonen. Niemand maakte zich hier zorgen over, want in de voorbije jaren heeft men een ruime ervaring opgedaan op dit gebied. De Eiber biedt dan ook als één van de weinige basisscholen wekelijks dans- en dramalessen aan. Naast het feit dat het zelfvertrouwen van de kinderen vergroot wordt, levert het natuurlijk ook veel plezier op. De musical werd gespeeld bij de Zeven Linden. Een school waar een groot aantal leerlingen hun schoolloopbaan zal vervolgen. De musical werd ’s ochtends opgevoerd voor de kinderen van groep 3 t/m 7 en ’s avonds waren de ouders en andere familieleden aan de beurt. De leerlingen van groep 8 lieten zich van hun beste kant zien en het publiek genoot zichtbaar.

De musical die werd gespeeld had als titel ‘@Oasië’. Sultan Sul was radeloos. Zijn vrouw was enkele dagen geleden spoorloos verdwenen en sindsdien kwam er bij Sul geen verstandig woord meer uit. Tante Tirana probeerde van de situatie gebruik te maken. Samen met de gemene koning Cactus probeerde ze de troon van Sultan Sul af te pakken en prinses Fátima en prins Bengel buiten spel te zetten. En dat terwijl de 500e verjaardag van Oasië voor de deur stond!
Vanuit de hele wereld kwamen straatartiesten, maffe uitvinders en louche handelaren naar de feestelijke bazaar. Op de bazaar liep alles uit de hand: Akkefietje zocht ruzie met de bejaarde lijfwachten Frank en Frits, Sultan Sul kocht van een fakir een Kopiator® waarmee hij de chaos alleen maar verergerde, Koning Cactus probeerde Oasië aan te vallen en Wi kwam speciaal vanuit China naar Oasië om de boel te sussen door middel van iets wat ‘supelsonische kalate’ heette. Gelukkig kwam er onverwacht hulp van een mysterieuze vrouw in een zwarte mantel en kwam alles alsnog goed. 
Na afloop kregen alle kinderen uit handen van de leerkrachten Hedwig Groenewold en Monique Finke een certificaat als herinnering aan hun tijd op De Eiber.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring