VRN-rijder Collin Veijer pakt 2e plaats in race om Italiaans CIV kampioenschap.

VRN-rijder Collin Veijer pakt 2e plaats in race om Italiaans CIV kampioenschap.

Door tijdens de kwalificatie op zaterdag nog problemen te hebben gekend met een achterband waar een fout in bleek te zitten mocht Collin op zijn GRC/IAME vanaf de 6e plaats aan de race op zondag beginnen waarin hij van zich zou doen laten spreken.

Bij de start was de jeugdige Staphorster uitkomend voor het Italiaanse team CS-SPECIALPARTS redelijk goed vertrokken en kwam als 6e uit de eerste bocht.
In de volgende 2 ronden weet de VRN-rijder zich door de groep heen te knokken met ultieme inhaal acties.
In de 4e ronde nam Collin brutaalweg de leiding over en zo reden ze met zn tweeën weg van hun achtervolgers en vochten een titanenstrijd uit om de 1e plek waarbij collin zelfs in het gras werd geduwd maar ondanks deze actie de leiding kon blijven vasthouden echter liet de leider in het kampioenschap het hierbij niet zitten en nam de leiding over met 3 ronden te gaan.
1 ronde voor de finish probeert de Staphorster nog terug te komen naar de eerste plek maar werd hierbij iets opgehouden door een achterblijver en gele vlag situatie.

Voor 2e maal dit jaar mocht Collin naar het Italiaanse podium om daar de beker en felicitaties in ontvangst te nemen door niemand minder dan oud motoGP Coureur Marco luchinelli!

Door zijn sterke optreden in Jesolo klimt de Collin Veijer naar de 2e plaats in het kampioenschap

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring