Sterk optreden Collin Veijer in Pomposa (Italië)

Sterk optreden Collin Veijer in Pomposa (Italië)

Collin Veijer heeft afgelopen weekend opnieuw van zich doen spreken in een wedstrijd meetellend voor het Italiaans kampioenschap. De Staphorster VRN coureur kwam in het Italiaanse Pomposa als tweede en vierde over de finish. Naast de twee topprestaties op de baan kreeg de jonge Staphorster na afloop van de races ook nog eens geweldig nieuws te horen.

Race1

De eerste wedstrijd werd zaterdagmiddag verreden. Nadat Veijer de leiding had genomen na de eerste start werd de wedstrijd al in de eerste ronde stilgelegd vanwege een crash waarbij zes coureurs betrokken waren. Na enig oponthoud werd de wedstrijd herstart maar dit keer kende de Staphorster een iets minder voortvarende start van de wedstrijd. Na enige tijd bevond Veijer zich echter op de tweede plaats maar door een paar kleine foutjes kon de leider in de race een kleine voorsprong nemen, terwijl de coureurs achter de Staphorsters iets dichter bij kwamen. De VRN coureur wist zich echter op de tweede plaats te handhaven waarmee hij zijn derde podiumplaats van dit seizoen veilig weet te stellen in hoog aangeschreven Italiaanse kampioenschap.

​Race 2

Bij de start is Veijer opnieuw goed weg maar al in de eerste bocht moet de VRN coureur van het gas nadat hij afgesneden werd door een Italiaanse rijder en hij terugvalt naar de vijfde plaats in de wedstrijd. Veijer knokt zich vervolgens terug naar de vierde plaats. Eenmaal op de vierde plaats rijdend krijgt de jonge Staphorster te maken met Italiaanse tactische spelletjes. De op de derde plaats rijdende coureur doet er alles aan om de Nederlander achter zich te houden, blokt hem waar hij kan en rijdt uitsluitende verdedigende lijnen. Achteraf blijkt dat dit een opdracht is van zijn team aangezien zijn teamgenoot op de eerste plaats rijdt en goede zaken doet voor het kampioenschap. Veijer moet in deze race dan ook genoegen nemen met de vierde plaats en grijpt door het tactische spelletje van de Italianen net naast het podium.

Kampioenschap

Na het behalen van de tweede en vierde plaats bezet Veijer op dit moment de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap. Met nog slechts één ronde van het kampioenschap te gaan (07-09-2014) is de Staphorster er dan ook alles aan gelegen om deze positie vast te houden en zijn eerste seizoen in het sterk bezette Italiaanse kampioenschap af te sluiten als vice-kampioen.

EK

Na afloop van de wedstrijden in Pomposa kreeg Veijer nog een hele leuke verrassing voordat er aan de terugreis naar Staphorst werd begonnen.

De VRN rijder zal namelijk over drie weken tijdens het EK in het Tsjechische Cheb uitkomen voor het Italiaanse topteam Pasini Racing. Dit team is ook permanent vertegenwoordigd in het Italiaanse kampioenschap in junioren A en B waarin ze in beide klassen met twee rijders aan de start staan en met drie rijders in de mini GP uitkomen. In Pomposa werd er door het management van Pasini Racing gevraagd of Veijer tijdens het EK voor dit team uit zou willen komen aangezien de optredens van de VRN rijder in Italië bij hun niet onopgemerkt waren gebleven.

Een grote eer natuurlijk om door zo’n top team gevraagd te worden maar vanwege verplichtingen vanuit het team waarvoor Veijer momenteel uitkomt diende er eerst overleg plaats te vinden om te kijken of hiervoor een oplossing gevonden kon worden. Na zondagmiddag met alle partijen om tafel te hebben gezeten waarbij Bert Dereou (Importeur CS-Specialparts /GRC-MOTO/IAME Nederland), Antonio (GRC-MOTO), Alessandro Cassinari (CS-Specialparts) en de Nederlandse Italiaanse tolk Antonio Imbrogiano aanwezig waren werd er een oplossing gevonden die de jonge coureur uit Staphorst in de gelegenheid stelt om op het aanbod in te kunnen gaan.

Veijer zal tijdens het EK in Tsjechië aan de start verschijnen op een machine voorzien van een nieuw GRC-RRZ3 frame (het merk waarop Veijer momenteel ook uitkomt in het Nederlands en Italiaans kampioenschap), waarbij het motorische gedeelte in handen zal zijn van Pasini-Racing. Een prachtige oplossing die alle partijen tot tevredenheid stemt en Veijer in staat stelt om op topmateriaal aan de start te verschijnen tijdens het Europees kampioenschap.

Veijer zal tijdens het EK aan de start verschijnen in de junioren A klasse terwijl de Italiaan Matteo Boncinelli voor het team van start gaan in de junioren B klasse.

Foto: Bron

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring