Nieuwsarchief 10-2013

Globe Dedemsvaart wordt D reizen

Geschreven op 30 oktober 2013. Globe Dedemsvaart wordt D reizen

 

De spannende tijden zijn al weer een beetje verdwenen voor het personeel van reisburo de Globe. Ze vallen nu onder D reizen. Van de 5 medewerksters kunnen er 4 blijven werken onder de nieuwe naam.

Lees het hele artikel

Klein tikkie tafeltennissters in Amsterdam

Geschreven op 28 oktober 2013. Klein tikkie tafeltennissters in Amsterdam

 

De landelijke teams van tafeltennisvereniging Dedemsvaart speelden zaterdag de eerste returns van de najaarscompetitie. De dames verloren van Amsterdam '78 met 7-3 en de jongens verloren met 6-4 van DTS 2.

 

De dames behaalden thuis een iets beter resultaat tegen de Amsterdamses. In eigen huis werd het namelijk 4-6 voor de hoofdstedelingen. In Amsterdam speelden Annemarie Zijnstra, Chantal Knol en Amanda van Dijk. Zij wisten alle drie eenmaal te winnen, vrij gemakkelijk tegen telkens dezelfde speelster. Knol en Van Dijk verloren het dubbelspel. Door de nederlaag namen de Amsterdamses de tweede plaats over van de Dedemsvaartses, die nog wel op de veilige derde plaats staan.

 

De jongens hebben in Enschede nipt verloren van DTS 2 dat daarmee stuivertje met de Dedemsvaarters ruilde in de ranglijst. Net als het openingsduel in Dedemsvaart won DTS 2 met 6-4. Ad Werkman scoorde niet, al was de verloren vijfgamer met 13-11 verlies bijzonder nipt.

 

Sebastiaan Pennekamp heeft de negatieve tendens doorbroken door zijn twee partij dit najaar te winnen. En dat dat in vijf games ging, zal hem goed, aangezien hij deze competitie er genoeg verloren heeft. Ook Niek Starke speelde vijfgamers. De eerste won hij met 0-11 in de beslissende game. Starke won uiteindelijk ook alle enkelspelen. Pennekamp dubbelde met Werkman, maar hoewel de games met klein verschil eindigden ging de zege in drie games naar DTS 2.

 

De nieuwe speelweek

 

Komende zaterdag is het super-saturday in de gymzaal aan de Buizerdweg. Dames 1 en jongens 1 ontvangen beide De Treffers. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur.

 

De Treffers waartegen de dames spelen komen uit Roelofarendsveen en zijn koploper in de 1e divisie poule. De Dedemsvaartses staan momenteel derde op 9 punten achterstand. De jongens krijgen de lokalere De Treffers op bezoek, die uit Klazienaveen, en die zijn hekkensluiter in het landelijk C. Naast de vlagenschepen speelt het tweede jeugdteam tegen de leeftijdsgenoten van Argus 1 uit Harkstede.

 

Verslagen en uitslagen staan op www.ttvdedemsvaart.nl.

Lees het hele artikel

Geringe stormschade in Dedemsvaart

Geschreven op 28 oktober 2013. Geringe stormschade in Dedemsvaart

De extreme storm die vandaag over ons land raasde heeft in Dedemsvaart geringe schade veroorzaakt. Een woning in de Oranjebuurt kwam nog redelijk goed weg door dat een boommin of meer op het balkonnetje bleef hangen. 

Lees het hele artikel

Dedemsvaart en Oldenzaal scoren niet in matige wedstrijd

Geschreven op 28 oktober 2013. Dedemsvaart en Oldenzaal scoren niet in matige wedstrijd

Onder lastige weersomstandigheden namen Dedemsvaart en Oldenzaal  het vanmiddag tegen elkaar op. De keiharde wind die over het veld blies, kwam het kijkspel niet ten goede. Dedemsvaart had wel de overhand, maar kon het verzet van de gasten uit Oldenzaal niet breken. Omdat ook Oldenzaal weinig creëerde eindigde het duel in een bloedeloze 0-0.

 

Lees het hele artikel

Afrikaloop opnieuw succesvol

Geschreven op 28 oktober 2013. Afrikaloop opnieuw succesvol

De Afrikaloop 2013 liep vrijdag af en leverde het mooie bedrag op van 21.500 euro. Dit zal de komende tijd nog hoger worden, omdat sommige reeds toegezegde bijdragen nog niet allemaal geïnd zijn.

Lees het hele artikel

Hekwerk doorstaat storm niet

Geschreven op 27 oktober 2013. Hekwerk doorstaat storm niet

De eerste najaar storm heeft door ons land geraasd. Tot nu toe doorstond het MFC de Baron dit wel. Voor het hekwerk rond de bouw was dat wel anders. Zowel aan de oost als de noord kant was er wat lichte schade. 

Lees het hele artikel

Kroegentocht weer super gezellig

Geschreven op 27 oktober 2013. Kroegentocht weer super gezellig

Veel muziek, drankjes, lol en zweet waren de ingrediënten van een geslaagde kroegentocht.

Dat 2 keer per jaar tijdens het wisselen van zomer naar wintertijd en andersom de kroegen  Partyhuis Vitus, De Kalkwieke, De Corner, Enjoy en ’t Dorp gezamenlijk de handen in een slaan, blijkt na jaren nog goed te werken. Je kon weer over de hoofden lopen zo druk was het. Diverse soorten muziek zorgde er voor dat de stemming er goed in bleef.

Lees het hele artikel

Interfarms 3 op podium tijdens wintertriathlon

Geschreven op 26 oktober 2013. Interfarms 3 op podium tijdens wintertriathlon

De verwachtingen zijn gedeeltelijk uitgekomen voor de 10 estafette teams van Interfarms uit Dedemsvaart e.o. tijden de wintertriathlon in Assen 

Lees het hele artikel

Arie Reurink prolongeert titel NK wintertriathlon

Geschreven op 26 oktober 2013. Arie Reurink prolongeert titel NK wintertriathlon

Dat hij met zon geringe tegenstand de titel bij het wintertriathlon in de 50+ klasse te Assen prolongeerde verbaasde Arie Reurink uit Balkbrug toch wel een beetje. Na het 10 km lopen had hij de op voorhand 

Lees het hele artikel

Afienus Veenstra gaat naar E.K. tapdansen

Geschreven op 25 oktober 2013. Afienus Veenstra gaat naar E.K. tapdansen

De Dedemsvaarter Afienus Veenstra heeft in Dedemsvaart al menige keer laten zien dat hij goed kan tapdansen. Ondermeer in 2009 samen met Jennie Evers tijdens Dancing an de Voart. (zie foto)

 

Lees het hele artikel

Aansprekende posters in Dedemsvaart!

Geschreven op 25 oktober 2013. Aansprekende posters in Dedemsvaart!

Wie vanaf vrijdag in Dedemsvaart goed oplette, kwam zeker de poster die op de foto staat tegen. In eerste instantie deed het mij denken aan een landelijk bekende actie. Nieuwsgierig als ik ben probeerde ik de achtergrond van deze poster te vinden. 

Lees het hele artikel

ALwin Hoojier winkelt 1 min. gratis bij Jumbo

Geschreven op 25 oktober 2013. ALwin Hoojier winkelt 1 min. gratis bij Jumbo

Tijdens de Pats Kloet show van carnavalsver. De Venekloeten waren er vele rondes met het rad van fortuin. Maar de laatste 2 rondes waren superrondes met als hoofdprijzen een Led TV aangeboden door Elektraworld Hans Brinkhuis die gewonnen werd door Jacky Smit, maar de andere hoofdprijs was 1 min. gratis winkelen bij de Jumbo in Dedemsvaart. Donderdagavond mocht Alwin Hooijer ( lid van de raad van 11) bij adjudant Eric die mede de Jumbo rund  zijn prijs komen ophalen. Door vele leden van de carnavalver. werd Alwin aangemoedigd. Bij het vlees graaide Alwin al flink wat in zijn kar. Verder werd er nog wel heel wat wijn en ander dingen in de kar gegooid, maar verder dan de helft van de zaak kwam Alwin niet, toen was de minuut al voorbij. Wat gaat dat snel was zijn reactie, ik ben nog niet eens bij het bier geweest, waarop   Adjudant Eric spontaan de kar nog vulde met een kratje bier, en een worst. Bij de kassa bleek dat Alwin voor een bedrag van € 161,73 bij elkaar had gehaald, wat zeker de moeite waard was. Hij bedankte dan ook de Jumbo en de Venekloeten voor deze prachtige prijs.

Lees het hele artikel

Shakki Mohamed versterkt Dedemsvaart na de winterstop

Geschreven op 24 oktober 2013. Shakki Mohamed versterkt Dedemsvaart na de winterstop

De 22- jarige Shakki Mohamed is vanaf 1 februari inzetbaar voor Dedemsvaart. De behendige buitenspeler uit Beerzerhaar speelde het afgelopen seizoen bij Den Ham. Vanwege zijn werk kan hij niet meer op zaterdag voetballen en heeft daarom overschrijving aangevraagd naar Dedemsvaart.

Mohamed is geboren in Sri Lanka maar al op jeugdige leeftijd naar Nederland vertrokken. Het gezin kwam in Den Ham te wonen en daar is hij ook begonnen met voetballen. Bij Den Ham viel zijn talent al snel op en werd hij gescout door de jeugdcombinatie van Heracles/ FC Twente.  Net op het moment dat hij in Enschede zou gaan voetballen verhuisde het gezin naar Zaanstad. Ook daar viel hij op bij de scouts en kon hij bij Ajax aan de slag. Daar werd hij uiteindelijk te licht bevonden, maar wel gestald bij het inmiddels failliete Haarlem.

Na die periode keerde Mohamed terug naar het oosten van het land om weer in Den Ham te gaan wonen. Daar speelde hij tot het afgelopen seizoen als rechtsbuiten in het eerste elftal. Mohamed is onder de indruk van zijn nieuwe club: ‘  De club heeft door het snelle handelen van Patrick Vos laten merken mij graag te willen hebben, daarnaast heb ik tegen veel jongens al gespeeld in de Beltona competitie. Er zit zeker potentie in het team en ik kijk er naar uit om te beginnen. Helaas mag dat pas officieel vanaf 1 februari. Wel ga ik mee trainen met de selectie en hoop door het spelen van oefenwedstrijden ritme op te doen’.

Tekst: Thijs Iliohan                                                                             

Foto: Freddy van Dijk

Lees het hele artikel

Hardenberg in top 3 MKB-vriendelijkste gemeenten

Geschreven op 24 oktober 2013.

De gemeente Hardenberg is één van de MKB-vriendelijkste gemeenten van Nederland. In Overijssel staat Hardenberg op de derde plaats, op de landelijke ranglijst bezet Hardenberg de dertiende plaats. Het onderzoek richt zich op de tevredenheid van ondernemers, het imago van de gemeente, de gemeentelijke communicatie en het gemeentelijke beleid en ten slotte de beoordeling van de ondernemers op de prijs-/kwaliteitsverhouding van de gemeentelijke lasten.

De gemeente Hardenberg is op de ranglijst van MKB-vriendelijkste gemeenten voor 2012/2013 gestegen naar de top 3 van Overijssel. In 2010/2011 stond Hardenberg nog op de vijfde positie. Op de landelijke ranglijst bezet de gemeente Hardenberg plaats 13 van de in totaal 408 Nederlandse gemeenten.

De gemeente Hardenberg scoort vooral goed op het onderdeel communicatie & beleid met een tweede plek op de Overijsselse ranglijst. Hierbij gaat het onder andere om het bieden van een aanspreekpunt voor ondernemers en informatie voor ondernemers op de website, beleid voor startende ondernemingen en het voeren van structureel overleg met ondernemers.

Het Hardenbergse bedrijfsleven is tevreden over het ondernemersklimaat en geeft de gemeente Hardenberg hiervoor een 7. De ondernemers zijn onder andere bevraagd over tevredenheid over regelgeving, lokale belastingen, openbare voorzieningen en ondernemersvriendelijkheid. Ook op de pijlers naamsbekendheid en beoordeling prijs/kwaliteitsverhouding scoort Hardenberg hoog.

Burgemeester Peter Snijders is trots op de derde plaats op de ranglijst: “We hechten grote waarde aan goede contacten met het bedrijfsleven en een gezond ondernemersklimaat. Naast het bieden van voldoende ruimte om te ondernemen en bijbehorende voorzieningen, willen we met de ondernemers in gesprek blijven en zoveel mogelijk met ondernemers meedenken. Daarom leggen we regelmatig bedrijfsbezoeken af en bespreken we sociaal-economische thema’s in het werkgeversberaad. Verder stimuleren we verbinding tussen ondernemers door

netwerkbijeenkomsten te organiseren en houden we ondernemers op de hoogte met een

economische nieuwsbrief. Er mogen tussen de ondernemers en de gemeente geen drempels zijn. Het tweejaarlijkse onderzoek naar MKB-vriendelijkste gemeenten is een initiatief van MKB-Nederland en het Ministerie van Economische Zaken. Het onderzoek wordt sinds 2004 gehouden in Noord-Nederland en is in 2008 uitgebreid tot een landelijk onderzoek. Met het onderzoek wil het midden- en kleinbedrijf gemeenten stimuleren om het lokale ondernemersklimaat te verbeteren.

Lees het hele artikel

10 teams uit Dedemsvaart e.o. naar Wintertriathlon in Assen

Geschreven op 23 oktober 2013. 10 teams uit Dedemsvaart e.o. naar Wintertriathlon in Assen

Zaterdag 26 oktober is het weer zover de Wintertriatlon 2013 in Assen. Onder de naam Interfarms met ondersteuning van ABSZ accountants & adviseurs en  Hemme onderhoud & advies  gaat men met 10 teams deelnemen aan de Wintertriathlon in Assen. 

Lees het hele artikel

Eerste wandtegels geplakt in MFC De Baron

Geschreven op 22 oktober 2013. Eerste wandtegels geplakt in MFC De Baron

 Afgelopen week zijn de eerste wandtegels geplakt in MFC De Baron.

Ook zijn de eerste stenen binnen gemetseld. Het metselwerk buiten vordert door het goede weer ook op schema. 

Lees het hele artikel

Tiende Afrikaloop van start

Geschreven op 19 oktober 2013. Tiende Afrikaloop van start

In de herfstvakantie van 17 tot en met 23 oktober, wordt voor de tiende keer de Afrikaloop gelopen. Een wandelactie van 7 dagen, met dit jaar nieuwe routes en etappes van 15, 25 en 35 km.

Lees het hele artikel

Eerste dag Afrikaloop eindigt in Dedemsvaart

Geschreven op 19 oktober 2013. Eerste dag Afrikaloop eindigt in Dedemsvaart

Burgemeester Loohuis van Hoogeveen zwaait zaterdag in alle vroegte een 50 tal Afrikalopers uit met Djembe geroffel en stakt ze nog een hart onder de riem. De weersomstandigheden waren geweldig. 

Lees het hele artikel

Heren 1 onderuit bij The Batswingers 1

Geschreven op 19 oktober 2013. Heren 1 onderuit bij The Batswingers 1

Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Dedemsvaart heeft donderdag in het Groningse Yde met 6-4 verloren van The Batswingers. De Dedemsvaarters hebben nog slechts drie puntjes nodig voor definitieve plaatsing in de promotiepoule. Daarmee zou het voornaamste doel, handhaving in de 1e klasse, van de promovendus al zijn behaald.

 

Zoals vrijwel altijd begon Jerry de Lange aan de wedstrijd. Hij zette zijn team op voorsprong, echter Robert Visscher en Arina Both verloren daarna wel. De Lange en Visscher zorgden voor de gelijke 2-2 tussenstand door het dubbel te winnen, waarna De Lange ook zijn tweede enkelspel won. Hierna was het over met de pret en liep de thuisploeg door naar een 6-3 voorsprong. Visscher zorgde in de slotfase dat de nederlaag beperkt bleef.

 

Slechts twee jeugdteams in actie

 

Bij de jeugd kwamen slechts twee teams in actie: teams 3 en 4 speelden in eigen huis tegen respectievelijk Assen 2 en De Treffers '70 7.

 

Het derde jeugdteam won met 7-3. Hanneke van Eijk was niet gelukkig in haar wedstrijden en verspeelde de drie tegenpunten. Haar teamgenotes wisten wel het maximale resultaat te boeken, al moest het tweetal wel aan de bak, want Lita Koopman moest een game afstaan en Van Beveren zelfs twee games.

 

Jeugdteam 4 ging met 3-7 onderuit; De Treffers '70 7 was veel te sterk. Niet echt verwonderlijk, want de Klazienaveners waren al ruim koploper. Met de zege in Dedemsvaart is de strijd om de titel wel bekeken. Justin Sessink was voor de bezoekers de grootste kwelgeest. Hij won twee partijen. Claudi Scholten was goed voor het derde punt, terwijl Roselin Kappert na de driepunter twee weken terug weer terug op aarde is. Kappert kwam ditmaal niet aan scoren toe.

 

Herfstvakantie

 

Nu het herfstvakantie in Noord-Nederland is, is er slechts een beperkt aantal teams dat in actie komt komende week. De dames spelen een uitwedstrijd bij Amsterdam '78 1. In eigen huis werd het eerder dit seizoen 4-6 voor de Amsterdamses, maar de Dedemsvaartses zitten in een goede flow en kunnen de ingeslagen weg wellicht vervolgen in de hoofdstad. Het eerste jeugdteam gaat in de return in Enschede tegen DTS 2 op zoek naar de punten.

 

Verslagen en uitslagen staan op www.ttvdedemsvaart.nl.

Lees het hele artikel

55+ Balkbrug biljarten in Paryhuis Vitus

Geschreven op 18 oktober 2013. 55+ Balkbrug biljarten in Paryhuis Vitus

Normaal biljarten de 55 plussers uit Balkbrug in 3 groepen natuurlijk in Balkbrug. Maar 3 keer per jaar strijken ze gezamenlijk neer in Paryhuis Vitus. De reden is dat men hier de beschikking heeft over 4 biljarttafels,  

Lees het hele artikel

Afrikaloop ook dit jaar via Dedemsvaart

Geschreven op 18 oktober 2013. Afrikaloop ook dit jaar via Dedemsvaart

Zaterdagochtend 19 oktober om 8.30 uur zal Burgemeester Loohuis  op het bordes van het gemeenhuis van Hoogeveen, Raadhuisstraat 1,

het startsein geven  voor de Afrikaloop

Vele balonnen zullen de lucht kleuren bij dit sein, waarna de wandelaars richting Dedemsvaart gaan lopen voor de eerste dag van de Afrikaloop.

 

Ook op de route van de Afrikaloop bent u elke dag van harte welkom !!!

We wandelen elke dag vanaf zaterdag 19 oktober tot en met vrijdag 25 oktober.

 

De route begint in Hoogeveen en gaat die dag naar Dedemsvaart.

De volgende dag (20 oktober) wordt gelopen van Dedemsvaart naar Ommen

21 oktober van Ommen naar Heino

22 oktoberber van Heino naar Zwolle

23 oktober van Zwolle naar Zwartsluis

24 oktober van Zwartsluis naar Meppel

25 oktober van Meppel naar Hoogeveen.

 

Vrijdagmiddag om 16.00 uur in brasserie 't Raethuys, Raadhuisstraat 6 in Hoogeveen is de binnenkomst van de wandelaars onder begeleiding van de Tamboer van Hoogeveen en zal de opbrengst bekend gemaakt worden die de wandelactie heeft opgebracht. Ook worden dan de inmiddels bekende drentse keitjes uitgereikt aan de wandelaars die de hele week hebben meegelopen.

Dit jaar wordt er gelopen voor de bouw van een praktijkschool voor meisjes in Oeganda. Op de foto van vorig jaar een rustpauze in Balkbrug.

 

Lees het hele artikel

Duurzaam veilige inrichting voor wegen in het buitengebied

Geschreven op 18 oktober 2013.

De wegen in het buitengebied van de gemeente Hardenberg worden aangewezen en ingericht als 60?kilometerweg volgens de principes van Duurzaam Veilig. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De herinrichting van de wegen vindt plaats in 2014 en 2015.

Alle erftoegangswegen in buitengebied 60 kilometer per uur

In het buitengebied van de gemeente Hardenberg ligt een groot aantal erftoegangswegen. Dit zijn

veelal smalle landelijke wegen. Volgens de principes van de landelijke visie ‘Duurzaam Veilig’ hebben erftoegangswegen buiten de bebouwde kom een eenduidige weginrichting en geldt er een

maximumsnelheid van 60 kilometer per uur. Bovendien geldt op deze wegen het uitgangspunt dat

verkeer van rechts voorrang heeft.

In de afgelopen jaren is een deel van de erftoegangswegen in het buitengebied van de gemeente

Hardenberg al aangewezen en ingericht als 60?kilometerweg. Op wegen die nog niet zijn aangepakt, geldt momenteel nog een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur en soms ook een afwijkende voorrangssituatie. Het college van B&W wil de verkeersveiligheid in het buitengebied verbeteren. Daarom worden alle erftoegangswegen in het buitengebied de komende jaren aangewezen en ingericht als 60?kilometerweg volgens de principes van Duurzaam Veilig.

Uitvoering in 2014 en 2015

De werkzaamheden om de wegen een nieuwe inrichting te geven worden in 2014 en 2015 uitgevoerd. Waar mogelijk worden de werkzaamheden gecombineerd met wegenonderhoud. Voorrangsregelingen die nu nog afwijken van het uitgangspunt dat verkeer van rechts voorrang heeft, worden opgeheven.

Hierbij worden gedurende een overgangsfase waarschuwingsborden geplaatst om de gewijzigde

voorrangsregeling aan te geven. Bovendien wordt terughoudend omgegaan met het aanleggen van

fysieke maatregelen zoals drempels of plateaus. Aanvullende fysieke maatregelen worden alleen

overwogen op specifieke subjectief onveilige wegen of kruispunten. Weggebruikers dienen aan de

weginrichting op te kunnen maken wat de maximumsnelheid is en welk gedrag van hem of haar wordt verwacht. Daarom worden ook gebieden die nu al als 60?kilometergebied zijn ingericht onder de loep genomen. Mogelijk wordt de inrichting van deze wegen aangepast zodat het past binnen de principes van Duurzaam Veilig.

Gebiedsontsluitingswegen

Wegen die verbindingen vormen tussen de kernen, de zogenaamde gebiedsontsluitingswegen, houden een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Het gaat om de Hardenbergerweg tussen Hardenberg en Mariënberg, de Gramsbergerweg tussen Hardenberg en Gramsbergen, de Duitslandweg tussen Hardenberg en de Duitse grens en de Dedemsvaartseweg tussen Gramsbergen en Lutten. De plannen zijn besproken met de verschillende plaatselijke belangen en de politie. Ook rond de uitvoering worden plaatselijke belangen betrokken. De kosten voor het herinrichten van de

erftoegangswegen in het buitengebied bedragen 350.000 euro. De gemeente Hardenberg neemt de

helft van deze kosten voor haar rekening. Voor de andere helft wordt een provinciale BDU?subsidie

aangevraagd.

Lees het hele artikel

Veel belangstelling voor Dedemsvaarts voetbalduel

Geschreven op 17 oktober 2013. Veel belangstelling voor Dedemsvaarts voetbalduel

Op het kunstgrasveld van sportpark De Boekweit werd woensdagavond een vriendschappelijk voetbalduel gespeeld tussen de twee Dedemsvaartse voetbalclubs. Zaterdag 3e klasser SCD ’83 was gastheer en zondag 3e klasser SV Dedemsvaart kwam “op bezoek”. Volgens ingewijden werd het laatste veldvoetbalduel tussen beide clubs zeker tien jaar geleden gespeeld.

 

Lees het hele artikel

Zoon voor Renate Dekker en Hans v d Most

Geschreven op 17 oktober 2013. Zoon voor Renate Dekker en Hans v d Most

Het is al jaren een traditie dat als er bij een lid van muziekver. Jubal een kind geboren word, men een serenade brengt bij de trotse ouders. Zo werd donderdagavond  Renate (die lid is van Jubal), Hans en natuurlijk hun kinderen Joost en Lieke een bezoek gebracht.

Lees het hele artikel

Mevr. Boesjes gast met poëzie albums bij Vrouwen van Nu

Geschreven op 16 oktober 2013. Mevr. Boesjes gast met poëzie albums  bij Vrouwen van Nu

 Vrouwen van Nu afdeling Dedemsvaart genoten in ‘t Centrum met volle teugen  van mevr. Boesjes. Ze had als thema poëzie albums. Niet alleen zij maar ook vele leden hadden poëzie albums mee genomen. 

Lees het hele artikel

Dennis Koopman 6e en 13e tijdens the Races of the Champions

Geschreven op 16 oktober 2013. Dennis Koopman 6e en 13e tijdens the Races of the Champions

De voor EVENO racing  Gramsbergen uitkomende Dennis Koopman kijkt met wisselende gevoelens terug op de laatste races van het seizoen op het TT circuit van Assen

 

Lees het hele artikel

START Racing verlengt contract met motorcoureur Koen Meuffels

Geschreven op 16 oktober 2013. START Racing verlengt contract met motorcoureur Koen Meuffels

Assen- START Racing  heeft het contract met  de talentvolle motorcoureur Koen Meuffels met een jaar verlengd. Op de druk bezochte sponsordag van afgelopen weekend op het TT-circuit, waar ook veel fans op af waren gekomen, werd dat door het wegraceteam uit Nieuwleusen bekend gemaakt.

 

Lees het hele artikel

Punt op het kampioenschap en achter Duntep racing

Geschreven op 14 oktober 2013. Punt op het kampioenschap en achter Duntep racing

 

Afgelopen weekend kwam er een eind aan vijftien jaar Duntep racing. Roelof Bloemhof teammanager en sponsor stopte met het succesvolle race team op een prachtig hoogtepunt. Wederom leverde het team weer een Nederlands kampioen af met Danny de Boer.

 

 

Lees het hele artikel

Heren ttv blijven koploper na nieuwe zege

Geschreven op 14 oktober 2013. Heren ttv blijven koploper na nieuwe zege

De heren van tafeltennisvereniging Dedemsvaart blijven verrassend aan kop staan in de 1e klasse. Als promovendus won het team afgelopen week voor de vierde maal op rij en heeft het drie punten voorsprong op nummer 2 Rotak 1. Dames 1 blijft keurig presteren in de 1e divisie en ook jongens 1 doet het als promovendus in het landelijk C niet onaardig.

 

 

Lees het hele artikel

DAMES UNIVÉ DAC NAAR WINST

Geschreven op 14 oktober 2013. DAMES UNIVÉ DAC NAAR WINST

De Univé DAC dames wonnen in een sterk wisselende wedstrijd tegen het tweede damesteam van Tjoba/Klazinaveen het duel met 3-2. Univé DAC trainer/coach Gerjan Smit zag dat zijn dames op een overheersende wijze de eerste set via 25-15 wonnen. 

Lees het hele artikel

Hebro racing levert weer een Nederlands kampioen

Geschreven op 14 oktober 2013. Hebro racing levert weer een Nederlands kampioen

Nadat Danny de Boer 2 jaar geleden Nederlands kampioen werd voor het Serco racing team, kon men nu als Hebro v/d Heyden racing weer een Nederlands kampioen klaarstomen. In de eerste race tijdens het "race of the champions weekend" reed coureur Kervin Bos bekeken naar een tweede plaats achter winnaar Wayne Tessels. 

Lees het hele artikel

Prachtige inhaalrace van Kevin van Leuven

Geschreven op 14 oktober 2013. Prachtige inhaalrace van Kevin van  Leuven

Op de laatste racedag van het seizoen, tijdens de ”race of the champions”, zag Kevin van Leuven veel rijders voor hem staan op de starting grid.

 

 

Lees het hele artikel

Spetterende optreden Accordeonver. Allegro Linde

Geschreven op 12 oktober 2013. Spetterende optreden Accordeonver. Allegro Linde

Het jaarlijkse optreden van Accordeonver. Allegro in het Dorpshuis te Linde was weer een geweldig succes. Als thema hadden de leden liedjes van musicals in gestudeerd. Vandaar de bezoekers als echte vips werden binnen gehaald, en dat waren er veel want de zaal was tot de laatst plaats bezet.

Lees het hele artikel

Tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug blijft open

Geschreven op 12 oktober 2013. Tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug blijft open

Iedereen die ook maar enigszins binding of sympathie met Tbs-kliniek Veldzicht heeft moest zaterdag morgen wel even goed hun ogen uitwrijven.  “Veldzicht blijft open” dat kan toch niet. Maar het wonder dat dankzij fractievoorzitter Slob van de ChristenUnie toch bestaat 

Lees het hele artikel

Draaideur MFC geplaatst

Geschreven op 11 oktober 2013. Draaideur MFC geplaatst

Het loopt goed met de bouw van het MFC de Baron. Zo langzamerhand krijgt men nu een beeld hoe het gebouw er van buiten uit komt te zien. De draaideur is inmiddels ook geplaatst. Het metselwerk en de dakpannen verloopt ook goed. 

Lees het hele artikel

Thema ‘Ouders en school samen’ centraal op o.b.s. De Eiber

Geschreven op 11 oktober 2013. Thema  ‘Ouders en school samen’ centraal op o.b.s. De Eiber

DEDEMSVAART – Ouderparticipatie is in onderwijsland momenteel een veel besproken onderwerp. Zo ook op basisschool De Eiber in Dedemsvaart. De school praat overigens liever over samenwerking tussen ouders en school. Donderdagavond staat dit thema centraal tijdens de jaarlijkse ouderavond met als toepasselijke titel ‘Ouders en school samen’.

 

 

Lees het hele artikel

Raad spreekt Tweede Kamerleden over transitieproces

Geschreven op 11 oktober 2013. Raad spreekt Tweede Kamerleden over transitieproces

De gemeenteraad van Hardenberg heeft gisteren een bezoek aan de Tweede Kamer in Den Haag gebracht. Naast een rondleiding stond er ook een gesprek met een viertal Tweede Kamerleden op het programma, 

Lees het hele artikel

Wie kent deze paddenstoelen?

Geschreven op 11 oktober 2013. Wie kent deze paddenstoelen?

Al 3 jaar groeien er bij fam. Tuenter in de buurt van Dedemsvaart reuze paddenstoelen. Ze lijken op champignons, alleen zijn ze wel bijzonder groot. Op de foto’s zijn ze al weer wat gekrompen. Ze worden zo groot als een kleine skippybal. Ze groeien in een boswal. Voorgaande jaren werd er aan de paddenstoelen weinig aandacht geschonken, maar nu gaan de geruchten dat deze misschien wel eetbaar zijn. Wie kan vertellen wat het voor paddenstoelen zijn, en of ze eetbaar zijn. Voor info kunt u contact op nemen met e-mail: gertvogelzang@gmail.com of tel: 0614471921    

Lees het hele artikel

Medewerkers Wehkamp.nl genieten tijdens nationaal integratiediner

Geschreven op 10 oktober 2013. Medewerkers Wehkamp.nl  genieten tijdens nationaal integratiediner

Voor de tweede keer werd er bij Wehkamp.nl in Dedemsvaart door diverse nationaliteiten gekookt en gegeten. Ruim 60 mensen schoven gezellig bij elkaar aan de tafels. Dat was 2 keer de hoeveelheid van vorig jaar. De gerechten werden in het algemeen al thuis gemaakt. 

Lees het hele artikel

Actie Pak Aan van start bij Electro World Hans Brinkhuis

Geschreven op 10 oktober 2013. Actie Pak Aan van start bij Electro World Hans Brinkhuis

Donderdagmorgen ging bij Electro World Hans Brinkhuis de actie Pak Aan! van start. Dit is een witgoedactie voor energiezuinige apparatuur. Pak Aan! is een energiebesparingscampagne van verschillende organisaties gericht op huiseigenaren in Dedemsvaart en Balkbrug.

Lees het hele artikel

Keepersdag bij JVC Dedemsvaart Door Hans Heering

Geschreven op 09 oktober 2013. Keepersdag bij JVC Dedemsvaart Door Hans Heering

Dinsdag 22 oktober aanstaande wordt op sportpark De Boekweit in Dedemsvaart een keepersdag georganiseerd. De dag is bestemd voor keepers van 6 tot en met 18 jaar en staat onder leiding van Gerrie van Eijk, voormalig profkeepertrainer. Er is ruimte voor 80 tot 100 jeugdkeepers uit de gehele regio.

 

 

Lees het hele artikel

'nu ff nix' vehuist naar de Brasserie de Corner

Geschreven op 09 oktober 2013. 'nu ff nix' vehuist naar de Brasserie de Corner

Beste mannen en vrouwen van Dedemsvaart, 

Sinds januari 2013 is 'nu ff nix' een feit. Al redelijk wat mannen en vrouwen hebben kennis gemaakt met deze vrijblijvende mannen- en vrouwenontmoeting in Enjoy! 
 

 

Lees het hele artikel

Vliegeren De Zeven Linden

Geschreven op 07 oktober 2013. Vliegeren De Zeven Linden

In het kader van  de keuzestromen waar de nieuwe leerlingen van de Zeven Linden allemaal aan deelnemen, is de keuzestroom Digitech 1 bezig geweest met het maken van een vlieger. Het thema bestond uit de geschiedenis van de vlieger, alsmede de doelen waarvoor ze werden gebruikt. De opdracht was aan de hand van de beschrijving en bouwtekening, onder begeleiding van de docent een vlieger te maken. Hoogtepunt was natuurlijk om in de praktijk te kijken of deze werkte, en tevens om een prijsje in de wacht te slepen voor de mooiste vlieger, en de vlieger die het best zou vliegen. Van de 15 vliegers had Twan Nijboer de mooiste, en de vlieger van Brett Pluim bleek het best te vliegen. Voor sommigen was de pret snel voorbij,doordat de vlieger neerstortte en brak. Kortom,grote  pret alom dus op de Kotermeer, en weer een ervaring rijker. Jammer dat er niet te veel wind stond.

Lees het hele artikel

Geslaagde schoolreis bovenbouw De Zeven Linden

Geschreven op 07 oktober 2013. Geslaagde schoolreis bovenbouw De Zeven Linden

25 Leerlingen uit de klassen 4 havo, 5 havo en 5 vwo van De Zeven Linden zijn vorige week op schoolreis geweest naar Parijs. Tijdens de lessen CKV waren ze voorbereid op het bezoek aan het museum het Louvre, de kathedraal de Notre Dame en het kerkhof Père Lachaise. 

Lees het hele artikel

Kansloze nederlaag voor Dedemsvaart tegen FC Suryoye (1-5)

Geschreven op 07 oktober 2013. Kansloze nederlaag voor Dedemsvaart tegen FC Suryoye (1-5)

Dedemsvaart heeft de thuiswedstrijd tegen FC Suryoye kansloos verloren. De koploper liet zien dat het terecht op de eerste plaats staat en gaf de hard werkende equipe van Patrick Wijsman geen enkele kans. Patrick Vos scoorde het enige doelpunt voor de thuisploeg.

 

Lees het hele artikel

VECHTLUST DAMES UNIVÉ DAC NIET BELOOND

Geschreven op 06 oktober 2013. VECHTLUST DAMES UNIVÉ DAC NIET BELOOND

Het eerstedamesteam van Univé DAC speelde in sporthal Trasselt/Hoogeveen tegen het tweede damesteam van Olhaco. De thuisploeg bouwde vanaf het eerste fluitsignaal een voorsprong op van minimaal vier punten.

Lees het hele artikel

Marathonpartij voor dames TTV

Geschreven op 06 oktober 2013. Marathonpartij voor dames TTV

De dames van tafeltennisvereniging Dedemsvaart speelden zaterdag thuis tegen US 2. Het team won met 6-4 na een vier-en-een-half uur durend gevecht met de Amsterdamse bezoekers. Voor het eerst lonkt voor de dames handhaving in de eerste divisie.

 

 

Lees het hele artikel

Geweldige acts tijdens Pats Kloet Show

Geschreven op 06 oktober 2013. Geweldige acts tijdens Pats Kloet Show

Zaterdagavond startte het nieuwe carnavalsjaar zoals gewoonlijk met de Pats Kloet Show in Partyhuis Vitus. In totaal werden 15 acts op het podium gebracht. Die door de deskundige jury beoordeeld werden. De jeugd liet zien dat er voor de toekomst zeker talent aanwezig is.

 

Lees het hele artikel

Oogsten doe je in Dedemsvaart een groot succes

Geschreven op 05 oktober 2013. Oogsten doe je in Dedemsvaart een groot succes

 

Het heeft veel tijd en energie gekost maar het resultaat mocht er wel wezen. In het verleden was er een creatief team die een thema dag organiseerde, nu moesten er vele vrijwilligers aan te pas komen om deze dag te doen slagen. Om 13.00 uur vertrok de parade van de Langewijk naar het centrum van de Julianastraat. Theatergroep Lef deed weer oude tijden herleven. 

Lees het hele artikel

Schoorstenen verwijderd van daken

Geschreven op 04 oktober 2013. Schoorstenen verwijderd van daken

In de vogelbuurt  zijn ze druk bezig met het verwijderen van schoorstenen.

Door dat er asbest in het dak zit, waar men minimaal bij hoeft te komen word toch alle veiligheid in acht genomen. 

Lees het hele artikel

Eerste ramen in MFC de Baron

Geschreven op 04 oktober 2013. Eerste ramen in MFC de Baron

Afgelopen week zijn de eerste ramen bij de ingang van het MFC geplaatst. Ook de dakpannen vordert gestaag. De lift is met een week ook gereed. Dat de stenen binnen nog bij elkaar staan is een goed teken. Want dan kunnen de metselaars gewoon buiten door werken.

Lees het hele artikel

Gedeputeerde Maij bezoekt culturele projecten in Balkbrug en Dedemsvaart

Geschreven op 04 oktober 2013. Gedeputeerde Maij bezoekt culturele projecten in Balkbrug en Dedemsvaart

Op vrijdagochtend 4 oktober 2013 bracht gedeputeerde Maij van de provincie Overijssel

(landelijk gebied en culturele infrastructuur) een werkbezoek aan enkele culturele projecten in

Balkbrug en Dedemsvaart. Zij werd begeleid door de wethouders René de Vent, Douwe Prinsse en Jannes Janssen. Ze bezocht onder andere het multifunctioneel centrum in Balkbrug,

de Ommerschans en de Gashouder in Dedemsvaart.

Tegen 12.00 uur werd ze door een delegatie van de Historische vereniging Avereest ontvangen. Via de Turfschuur, het Les Huis waar Barend Rooseboom in het kort iets vertelde over de historie van Dedemsvaart en  wat de plannen voor de toekomst zijn, werd er een boottochtje gemaakt. Mevr. Maij was zeker onder de indruk van wat ze in Dedemsvaart had gezien. Afsluitend werd de Gashouder nog bezocht.

Lees het hele artikel

Een bijzondere dag met a.o: Theater Groep Lef, Dansschool Drenth, 7Linden, Vechtdalcollege, Swingtime, Bedrijvencompetitie, Sing a Songwriters, tractoren, Te gekke Fotoshoot, Belgische paarden , Walking Diner en nog veel meer

Geschreven op 04 oktober 2013. Een bijzondere dag met a.o: Theater Groep Lef, Dansschool Drenth, 7Linden, Vechtdalcollege, Swingtime, Bedrijvencompetitie, Sing a Songwriters, tractoren, Te gekke Fotoshoot, Belgische paarden , Walking Diner en nog veel meer

Donderdag waren leerlingen van de scholengemeenschap de Zeven Linden begonnen om in totaal een 7000 ballonnen op te blazen die in totaal als een lint van ongeveer 700 meter door het dorp opgehangen zou worden. 

Lees het hele artikel

Fietscross baan FCC de Vaart op de schop

Geschreven op 04 oktober 2013. Fietscross baan FCC de Vaart op de schop

Voor de leden van FCC de Vaart is het de komende weken even behelpen. De baan word geheel onderhanden genomen. Dit houd in dat de leden voor training gebruik kunnen maken van Bissinghcrossers baan in Ommen. Antuma is donderdag begonnen om de baan te ontmantelen en sleuven voor leidingen te graven.

Foto’s: Wim Moddejongen

Lees het hele artikel

De 'Sterren van Timing' bij wehkamp.nl in Dedemsvaart

Geschreven op 02 oktober 2013. De 'Sterren van Timing' bij wehkamp.nl in Dedemsvaart

Nog even de tekst doornemen, de laatste noten oefenen en dan snel de auditiebus in! Medewerkers van wehkamp.nl in Dedemsvaart konden afgelopen dinsdag meedoen aan 'Sterren van Timing' van Timing Uitzendteam.

 

Lees het hele artikel

Record aantal teams bij schoolkorfbal

Geschreven op 02 oktober 2013. Record aantal teams bij schoolkorfbal

-                 Onder prachtige weersomstandigheden streden 18 teams van de voormalige gemeente Avereest in 4 poules om de schoolkorfbal titel. De organisatie was in handen van korfbalver. Avereest.

-            

Lees het hele artikel

Nederlands team gaan voor wereldsnelheidsrecord 50 cc motorrace

Geschreven op 02 oktober 2013. Nederlands team gaan voor wereldsnelheidsrecord 50 cc motorrace

Een groep motorsportliefhebbers zijn al maanden bezig met het bouwen van een 50cc motor om het wereldsnelheidsrecord te verbreken. Teammager Cees Lubbers (geboren in Dedemsvaart) van www.classics-racing.nl  uit Zwolle kwam in contact met onze trots Aalt Toersen, 

Lees het hele artikel

Raad stelt bestemmingplan Buitengebied Hardenberg vast

Geschreven op 02 oktober 2013. Raad stelt bestemmingplan Buitengebied Hardenberg vast

De gemeenteraad van de gemeente Hardenberg heeft gisteravond tijdens de raadsvergadering

ingestemd met het raadsvoorstel bestemmingsplan Buitengebied Hardenberg. Dit

bestemmingsplan heeft - met uitzondering van enkele gebieden - betrekking op het gehele

buitengebied van de gemeente.

 

Lees het hele artikel

Rode Kruis EHBO Herhaling & Cursusaanbod 2013/14

Geschreven op 01 oktober 2013. Rode Kruis EHBO Herhaling & Cursusaanbod 2013/14

 

      Rode Kruis Avereest

       Online cursus en praktijksessie

               Cursus reanimatie               reanimatie en gebruik AED

               Cursus EHBO                      uitgebreide basisvaardigheden EHBO

               Herhaling reanimatie          verlengen van uw certificaat

               Herhaling EHBO                  verlengen van uw certificaat

 Informatie over prijzen en cursusdata kunt u vinden op:

www.rodekruisavereest.nl

 E-mail : ehboopleiding@gmail.com

Telefoon: 0523 - 61.31.70

 

Lees het hele artikel
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring