Nieuwsarchief 11-2013

Voorbereiding The Voice Kids.

Geschreven op 30 november 2013.

Voor velen was het zaterdag al vroeg dag. Met name de kapsters en make-up dames  moesten een 26 dames kappen en opmaken. Maar ook rond en in de tent bij eethuis de Voart was drukke bezigheid. De markt kramen weren ook opgezet. Door tijd gebrek was er bijna geen sound track mogelijk. Maar de hele middag belooft weer een groot spektakel te worden. Kom allemaal de nieuwe talenten aanmoedigen. 

Lees het hele artikel

Werk teams zetten puntjes op de I voor zaterdag.

Geschreven op 29 november 2013.

Terwijl Sinterklaas en zijn pieten door ons dorp liepen om handjes te geven en pepernoten uit te delen, (soms moesten ze van wegende regen even schuilen in het Sinterklaashuis), waren twee teams van de DMC bezig met de laatste voorbereiding van de grote dag van zaterdag.  Centraal is dit keer de tent bij Eethuis de Voart aan de noord zijde van de Julianastraat.  De tent word mede gesponsord door Snack en Dinner Arizona en Eethuis de Voart. Waar via TV schermen het hele gebeuren van The Voice Kids te volgen is. Zodat men bij een eventuele regenbui niets hoeft te missen.  The Voice Kids  is wel de hooft act van deze speciale Sinterklaasdag. Vanaf 13.00 uur kunnen kinderen ballonnen ophalen bij Snack en Dinner Arizona. Die voorafgaand aan de start van The Voice Kids  om 13.30 uur opgelaten worden. Mark Ravenhorst heeft voor deze ballonnen wedstrijd prachtige prijzen beschikbaar gesteld.  Het podium is gesponsord door Timmerbedrijf Bos  en Concordia. Maar de hele middag is er in het dorp van alles te doen. Kijk voor het volledige programma op www.indedemsvaart.nl

Lees het hele artikel

CDA wint verkiezing waterschap Vechtstromen.

Geschreven op 29 november 2013.

Donderdagavond was het gezellig druk in het waterschapshuis Regge en Dinkel in Almelo. Maar ook de spanning was bij diverse mensen te snijden. WaterschapVechtstromen vloeit voor uit de samenvoeging van de waterschappen Regge en Dinkel en Velt en Vecht, daardoor was er een verkiezing noodzakelijk. Stefan Kuks, beoogd watergraaf van Vechtstromen was dik  tevreden over het aantal uitgebrachte stemmen. (135.293). Mede door de nieuwe naam is het afwachten hoe de mensen er op reageren. Hieruit blijkt wel dat er door alle partijen goede verkiezing campagne is gevoerd. Vanuit Dedemsvaart  stonden Dini Tuenter- ter Wijlen  (917 stemmen)namens het CDA, en Marjo de Greef- Moes (749 stemmen) namens Water Natuurlijk op de verkiezing lijst . Deze twee partijen zijn samen goed voor 10 zetels, maar geen van twee dames wisten zicht door voorkeurstemmen in het bestuur te nestellen. Op de vraag of ze  teleurgesteld was antwoorden Dini Tuenter , ja natuurlijk je stelt je niet kandidaat als je van tevoren denkt ik red het niet. We ( fam., vrienden en bekenden) hebben er alles aangedaan om toch de nodige stemmen binnen te halen, maar het was niet genoeg. Jammer dan. De verkiezing is democratisch verlopen en daar moet je gewoon bij neer leggen.  Ik wil alle kiezers die op mij gestemd hebben bedanken voor het vertrouwen wat ze in mij hebben gesteld.  Het is nog wel een voorlopige uitslag, maar grote veranderingen zullen zeker niet plaats vinden.    

Lees het hele artikel

Bijeenkomst zorg in de laatste levensfase goed bezocht.

Geschreven op 28 november 2013.

De Avereest apothekers en huisartsengroep Avereest  hadden de handen in een geslagen om woensdagavond in het Vechtdal College een  bijeenkomst te organiseren  over  zorg in de laatste levensfase. Dat dit onderwerp onder de mensen leeft bleek wel doordat er ongeveer 80 bezoekers aanwezig waren, waar van het merendeel vrouwen waren. Van de apothekers sprak Simon Latumalea,  van de huisartsengroep Marly Bolhuis. ( zij is vandaag te gast bij TV Oost in het programma En dan nog even dit) Verder waren er sprekers van Thuiszorg, Rouwverwerking, Rol fysiotherapeut in palliatieve zorg, Hospice Dedemsvaart, Spiritualiteit in de in palliatieve zorg en uitvaartbegeleiding. Hoewel het toch een droevig onderwerp is, wisten de spreeksters en spreker de aanwezigen te boeien. Waarvan Trijnie Tuhumena met haar verhaal hoe hun gezin  het verlies van haar man en vader van hun kinderenervaren hadden, en er mee omgingen, een gevoelige snaar raakte. Zij kreeg dan ook een geweldig applaus. Velen hadden dan ook bijna de tranen in de ogen van dit ware verhaal.

Ook Hospice Dedemsvaart sprak de mensen erg aan. Het is nog in opbouw en nieuw in Dedemsvaart, maar het doel werd duidelijk uitgelegd. Ook dat het met vrijwilligers werkt, die er voorzorgen dat de gasten in die moeilijke tijd niet aan de dagelijkse beslommeringen hoeven te denken, en zo goed mogelijk verzorgd worden. Er hebben zich al vele vrijwilligers aangemeld maar zij komen toch nog mensen te kort, dus wilt u ook mensen in moeilijke tijden helpen meld u dan aan . Maar ook de andere onderwerpen waren erg boeiend, die met vele vragen werden bestookt. Waaruit blijkt dat het zeker een geslaagde avond was.  

Lees het hele artikel

Heuveltjesbosbad Balkbrug landelijk het mooiste openluchtbad.

Geschreven op 27 november 2013.

Positief nieuws uit Balkbrug, wat niemand voor mogelijkheid hield  werd toch waar. Van de openluchtbaden in Nederland wisten het bestuur maar  ook de medewerkers en vooral vele vrijwilligers van het Heuveltjesbosbad de titel van beste openluchtbad van 2013 binnen te halen. Maar het bestuur en medewerkers zijn er zich goed van bewust dat die titel door de bezoekers is behaald. Want het aantal stemmen die uitgebracht zijn op het Heuveltjesbosbad heeft er voor gezorgd dat men toch met een groot verschil de titel heeft binnen gehaald. Vandaar het bestuur en medewerkers alle stemmers willen bedanken. SUPER  we zij tros op jullie.

Uitslag van de eerste drie is.

 

                                                                               score           aantal stemmen         Cijfer

1e  Heuveltjesbosbad Balkbrug                      99,54                   934                     9,42

 

2e Recreatieoord De Warande                        86,50                   724                      9,07

uit Oosterhout

 

3e Zwembad Aarweide                                  84,13                    664                      9,23                            

uit Nieuwveen

 

 Ook Dedemsvaart in vogelvlucht feliciteert het Heuveltjesbosbad met deze geweldige titel. 

Lees het hele artikel

Nog veel werk voor wereldrecord team Classics-Racing.

Geschreven op 26 november 2013.

Een kleine 2 maand geleden testen coureur Aalt Toersen en het team van Classics-Racing de sigaar op een afgelegen weg ergens bij Zwolle. De sigaar is een 50cc motorblok die door coureur Aalt Toersen samen met het team van Classics-Racing zo wordt gemaakt dat men volgend jaar in Amerika op de zoutvlakte het record op minimaal 250 km wil brengen. Dat het testen niet voor niets is geweest bleek wel. Het frame is van voren en achteren weer totaal aangepast, om zo de stabiliteit nog beter te krijgen. Het middelste gedeelte moet ook nog worden aangepast, omdat de regels voor de recordpoging voor volgend jaar zijn aangescherpt.

De bedoeling is om deze week met een kleine test op de weg te kijken dat de veranderingen het verwachte resultaat op levert. Op de achtergrond is eigenaar van Classics-Racing   Cees Lubbers ook heel benieuwt hoe deze aanpassingen uit pakken. Maar er is nog veel werk te verzetten voor Aalt Toersen, Maarten Fijlstra en Gerrit Tuenter. Wilt u door middel van sponsoring ook uw bedrijfsnaam aan dit project binden, neem dan contact op met dtoersen@gmail.com. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Lees het hele artikel

Bouw nieuwe locatie Wehkamp.nl begonnen.

Geschreven op 25 november 2013.

Wie over de A28 bij Zwolle  naar het Hessenpoort industrieterrein kijkt ziet daar veel bedrijvigheid. Na het bekend maken dat wehkamp.nl  uit Dedemsvaart vertrekt, is de schop al snel de grond in gegaan. Veel grondwerk wordt er verzet, de eerste van ongeveer 1400 heipalen zitten al in de grond. Ze hebben een lengte van 7 tot 12 meter en 29 cm dik.  Ook zijn ze druk bezig met de 3 strengen van 250 meter rioolbuizen met een inwendige diameter van 90 cm in de grond te leggen. De totale grote van dit mega gebouw word 250 meter lang en 150 meter breed.

Lees het hele artikel

Oma’s kinder kookcafe nu in nieuwe keuken van Dedemmarke.

Geschreven op 25 november 2013.

Ook houd men dit jaar weer een workshop koken voor ouderen en kinderen, het enige wat er veranderd is bij vorig jaar is de locatie. Vorig jaar werd de keuken van Buitengaats gebruikt,

nu kan men gebruikmaken van de prachtig keuken in de Dedemmarke. Net als vorig jaar waren er 2 groepen van 14 kinderen en een 4tal ouderen die samen met gaan  koken en natuurlijk ook gezamenlijke eten. De 8 vrijwilligers vinden het prettig werken in de nieuwe keuken, niet dat de andere keuken niet goed is, maar we hebben veel meer werkruimte hier. De eerste groep  heeft nog maar een paar workshops. Na oud en nieuw komt de volgende groep aan bod. Daar zijn nog enkele plaatsen voor vrij. De bedoeling was om jong en oud zo wat dichter bij elkaar te brengen. En gezamenlijk bezig zijn. Op deze manier leren de jongeren wat van de ouderen maar ook andersom. Maar de gezelligheid is zeker ook belangrijk. Het is geweldig leuk om zo de kinderen dingen bij te brengen over het koken zeggen de vrijwilligers.                             

Lees het hele artikel

The Voice Kids of Dedemsvaart

Geschreven op 25 november 2013.

Programma 30 november

13.30 uur

• Opening door Marinus Hegeman samen met Sinterklaas

-

 Aftrap middels het oplaten van de ballonnen

• Voorstellen van de Jury leden aan het publiek

Indeling van de optredens

 

le optreden Fleur v.d. Most (10 jr) en Esmee

Zwaagstra (lOjr)

> liedje Live Life van Sarah en Julia Nauta

> groep 7 van de Langewieke

 

2e optreden Joann Runhart (10 jr)

liedje Racoon : Een oceaan om in te vluchten

> groep 7 van de Langewieke

 

3e optreden Meintje Snieder (10 jr)

> liedje Mama-mia van Abba

> groep 6 van de Langewieke

 

4e optreden Lara van den Berg (12 jr)

> liedje Follow Rivers van Triggerfinger

groep 8 van de Langewieke

 

5e optreden Sophie Cullens (10 jr)

> liedje Papa, in de uitvoering van Chantal Jansen

> groep 6 van de Regenboog

 

6e optreden Rhoa Klein(12 jr) en Britt Christiani

(l2jr)

> liedje “Dat pakt niemand meer ons af” van Kim Lian

> groep 8 van de Langewieke

 

7e optreden Michelle Huiskes (10 jr)

> liedje Gewoon in Love van Loekie

> groep 6 van de Regenboog

 

8e optreden Marilou v.d Wetering (8 jr) en Lotte

Weegenaar (8 jr)

> liedje Double me van Mylene en Rosanne

> groep 5 van de Regen boog

 

9e optreden Enola Bos (9 jr)

> liedje Just give me a reason

> groep 6 van de Regen boog

 

10e optreden Janoux de Vries (11 jr) en Romee

Veenstra (9 jr)

> liedje Stay van Rihanna

groep 8 en groep 6 van de Langewieke

 

11e optreden Lisanne Stroeve (9 jr)

> liedje Ik hou van jou van Dana Winner

> groep 7 van de Langewieke

 

12e optreden Cheryl Eesinge (11 jr) uit

Zuidwolde

> liedje Unwritten van Natascha Bedingfield

groep 8 van “Het Groene Hart” uit Zuidwolde

 

13e optreden Roos Vogelzang (11 jr)

liedje Puzzie me van Ilse de Lange

> groep8vandeLangewieke

 

14e optreden Vera van ‘t Zandt (11 jr)

liedje Gewoon in Love van Loekie

groep 8 van de Langewieke

 

15e optreden Lieke Weijenberg (8 jr) & Sophie

Nuvelstijn (8 jr)

> Double me double you van Mylene en Rosanne

> groep 5 van de Langewieke

 

16e optreden Anisha Wagt (10 jr) uit Anerveen

liedje Read all about it van Emeli Sandé -—

> groep 7 van de Marsweijde

 

17e optreden Maurits Nuvelstijn (10 jr)

> liedje Mmd is blown van Mainstreet

> groep 7 van de Langewieke

 

18e optreden Hanneke van Eijk (12 jr)

> liedje Roar van Katy Perry

> klas 1 van de Zeven Linden

 

19e optreden Anne-Bo Voerman (8 jr)

> liedje When I’m Gone van Anna Kendrick

groep 5 van de Regenboog

 

20e optreden Claudi Scholten(11 jr) en Anne

Melenhorst (lljr)

> liedje Double me van Mylene en Rosanne

> groep 7 van de Langewieke

 

JURY BERAAD / PAUSE

 

• Optreden winnares The Voice Kids of Dedemsvaart 2012

MARIT BOS

• Gezamenlijk optreden met Hennie Groen “Kom van dat dak af”

(alle deelnemers)

Bekendmaking van de beste 5 voor de finale ronde!

• Optreden in willekeurige volgorde van de 5 finalisten

 

17.00 uur

Bekendmaking van The Voice of Dedemsvaart 2014

- Door wethouder Douwe Prinsse met vertegenwoordiging vanuit

de jury

• Overhandiging van de “gouden” Beker + prijs aan The Voice of

Dedemsvaart

• Overhandiging van de bekers aan alle deelnemers inclusief bloemen

• Finale optreden door THE VOICE OF

DEDEMSVAART 2014 (met op de achtergrond alle

deelnemers 2014)

Daarna samen genieten tijdens de Afterparty

Lees het hele artikel

Total Security Advice Volleybalteam strijdend ten onder

Geschreven op 24 november 2013.

Het TSA Volleybalteam trad donderdagavond thuis aan tegen het team Nieuweroord, de koploper in de Knapper-competitie. Ieder jaar opnieuw is het erg spannend in de kop van deze regionale competitie en mengen Nieuweroord en TSA zich volop in de strijd om het kampioenschap. Dit beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

In de eerste set ging het dan ook lange tijd gelijk op. Beide teams scoorden hun puntjes en over en weer werden fraaie staaltjes volleybal geshowd.  Maar de zenuwen speelden beide team ook parten, want er werden ook de nodige fouten gemaakt.  Uiteindelijk bleken Menno Menzo en Roel van Egten van doorslaggevende betekenis voor TSA, want met een paar onhoudbare smashes wist zij de tegenstander te verschalken. De eerste set ging met 25-19 naar de thuisploeg.

In de tweede set ging TSA fel uit de startblokken en zette Nieuweroord direct op een kleine achterstand. Maar daarna slopen de foutjes in het spel van TSA, waardoor Nieuweroord meer greep kreeg op de wedstrijd. Halverwege de set waren de rollen zichtbaar omgekeerd en keek TSA aan tegen een kleine achterstand. Alhoewel Margo Gerrits en Gerard Olde alles uit de kast haalden om TSA terug te brengen in de wedstrijd, mocht dat uiteindelijk niet baten. Nieuweroord kreeg steeds meer vat op het spel van TSA en trok de set naar zich toe met de stand 21-25.

In de derde set behield Nieuweroord het beste van het spel en zette TSA direct op achterstand. Ondanks dat het verschil in punten in de eerste heft van de set niet noemenswaardig groot werd, leek TSA het geloof in de goede afloop een beetje te verliezen. Er werden nog fraaie punten gescoord, maar het samenspel werd ook rommeliger. Daardoor liep Nieuweroord in het tweede deel van deze set relatief gemakkelijk weg van TSA en won de set met de stand 17-25. 

Lees het hele artikel

DAMES UNIVÉ DAC NAAR VERLIES

Geschreven op 24 november 2013.

De Univé DAC dames hebben in sporthal de Timp in Assen een 4-0 nederlaag geleden tegen het derde damesteam van Sudosa-Desto. Een domper voor de Dedemsvaartse dames die naar Assen afreisden met de bedoeling om het gat tussen de onderste teams van de middenmoot van de promotieklasse te verkleinen. In de praktijk kon dit streven niet worden waargemaakt. Met in de eerste set een matige start die de thuisploeg in staat stelde om vanaf 12-11 te profiteren van DAC fouten en via 20-12 een 25-16 setwinst binnen haalden. Opslag en passfouten waren debet aan het verlies in de tweede set waarin de Drentse dames zegevierden met 25-20. Het spelbeeld in de derde set was dat de Sudosa-Desto dames geen moeite hadden om een 25-16 te veroveren. In de vierde set was het een 8-1 achterstand voor de Univé dames die zorgde voor het uiteindelijke set en wedstrijdverlies. De dames van trainer/coach Gerjan Smit kwamen nog sterk terug naar een 17-17 stand. Drie scorende series aan zijde van de thuisploeg zorgde voor een 25-20 verlies

 

UNIVÉDAC HEREN VERSPELEN WINST

Het herenteam van Univé DAC speelde tegen het tweede team van Meppel/AZ. Eén duel met twee gezichten voor de Univé heren. Twee sets met heersende DAC spelers die de eerste set met 18-25 wisten te winnen en de tweede set via 22-25 veroverde. Daarna was het over en uit met de dadendrang aan DAC zijde. De reserves van Meppel/AZ heersten in de derde set. Speelden zich via 10-5, 19-12 en 22-15 naar een 25-16 setwinst om in de vierde set een 23-15 om te zetten in een 25-21 setwinst. In de barrage namen de Univé DAC heren een 2-8 voorsprong maar verzuimden om na veldwissel door te drukken. De thuisploeg herstelde zich door  zich naar een 10-10 stand te vechten en kregen op 14-13 de eerste kans op setwinst. De Dedemsvaartse heren profiteerden van een opslagfout en verkregen door een scorend blok kans op setwinst. Deze werd weggewerkt door de tegenstander net als de setpunt op 15-16. Op 17-16 verzuimden de Meppel reserves door te drukken waarna op 17-17 een DAC opslagfout en score van de thuisploeg zorgde voor een 19-17 set en wedstrijdwinst voor de Drentse heren

Lees het hele artikel

Dames derde, senioren 6 kampioen

Geschreven op 24 november 2013.

De dames van tafeltennisvereniging Dedemsvaart zijn de najaarscompetitie als derde geëindigd. Daarmee hebben de Dedemsvaartses zich voor het eerst gehandhaaft in de 1e divisie. Bij de senioren is één team kampioen geworden. Het zesde team won van de directe concurrent.

 

De dames ontvingen Docos 1 uit Leiden. Er waren officieel twee puntjes benodigd om handhaving in de 1e divisie te bewerkstelligen. Linda Stolk begon als eerste, maar verloor in een spannende vijfgamer. Chantal Knol moest eveneens aan de bak in vijf games, maar won wel. Annemarie Zijnstra haalde vervolgens snel het benodigde punt binnen.

 

Het ging vervolgens op en neer. Dan stond Docos weer voor en twee wedstrijden later hadden de Dedemsvaartses weer een voorsprong. Zodoende bleef het duel gelijk opgaan en werd het 5-5. Stolk en Zijnstra wonnen uiteindelijk twee punten, Knol won alleen het eerste. De andere uitslagen in de poule waren gunstig voor de Dedemsvaartses waardoor de derde plaats behouden bleef. Overigens dubbelde Stolk voor het eerst deze competitie, met Knol. De spannende viergamer ging echter naar de Leidenses.

 

Senioren

 

De vereniging heeft inmiddels een kampioen in haar midden. Het zesde team won in het hol van de leeuw met 3-7 van De Treffers '70 10 en kon daardoor niet meer achterhaald worden door andere teams. Theo Simons kon zijn zenuwen niet in bedwang houden in Klazienaveen en speelde een van zijn slechtste wedstrijden in jaren. Hij won er wel een. Robin Döpp is bezig aan een goede reeks en won twee punten. Ineke Kegel heeft een groot aandeel in het kampioenschap. Ook nu won ze drie partijen en daardoor is zij nog steeds ongeslagen deze competitie. De huldiging is op dinsdag 10 december om 20.00 uur.

 

Uitgebreider verslag met andere teams staat op www.ttvdedemsvaart.nl.

Lees het hele artikel

Tjerk en Thijs Pubquiz wordt een groot succes.

Geschreven op 23 november 2013.

Het is nog net niet zo dat Endemol contact heeft gezocht met het duo Tjerk Prinsse en Thijs Iliohan uit Dedemsvaart, maar hun idee en opzet zou zeker in het straatje van Endemol passen. Hoe deze twee mannen op het idee zijn gekomen is eigenlijk niet zo verwonderlijk, in de voetbalkantine van SVD. Daar hadden ze een voetbalquiz, en Tjerk en Thijs dachten gelijk dit kunnen we misschien met filmpjes wel verbeteren, wat ook waar bleek te zijn. De reacties waren geweldig, vandaar we verder zijn gegaan met het ontwikkelen. Het resultaat is  de Pubquiz Tjerk & Thijs quizzen. Wat veel breder was dan alleen voetbal. We kunnen de Pubquiz aan passen naar de locatie, onderwerpen en regio, dus heel breed. Een ding is voor ons wel belangrijk, we hebben alle twee een fulltime baan, en die mag er niet onder leiden. Maar om de ideeën tot uitvoering te brengen moet je wel steun hebben van mensen die er in geloven. De vuurdoop werd een halfjaar geleden gehouden in St. Vitus Partyhuis. Eigenaar Jonathan de Wagt durfde de uitdaging met de mannen wel aan. Met als resultaat dat er een 50 deelnemers zich bij St. Vitus Partyhuis hadden aangemeld, wat zeker niet tegenviel. Maar voor de tweede editie op vrijdag 22 november hadden zich al meer dan 100 deelnemers aan gemeld. Men kan met een eigen team komen, maar ook als je alleen bent zorgen Tjerk en Thijs dat men teams samenstelt. Er waren dit keer 20 teams. Het is een avond die lekker ontspannend, gezellig, maar wel fanatiek is. Er wordt gestreden om de roem en de eer, waar wel een grote wisselbokaal tegenoverstaand. Deze bokaal werd dit keer door het team Druck Himers gewonnen, die in de finale  de Kornuiten wist te verslaan. Runner-up was deze avond het team van Teun en Zo.

Na de prijsuitreiking bleef het nog lang gezellig in St. Vitus Partyhuis.   

Lees het hele artikel

Twente plat geannuleerd!!!!!!

Geschreven op 22 november 2013.

Twente plat geannuleerd!!!!!!

De voorstelling van Twente Plat die zaterdag 23-11-2013 in ’t Centrum zou worden gegeven, is door hun geannuleerd. Mensen met kaartjes kunnen zaterdag vanaf 19.00 uur hun geld aan de zaal terug krijgen. 

Lees het hele artikel

Oproep voor medewerker Kinderboerderij Dekibo

Geschreven op 22 november 2013.

Wij, Dekibo Kinderboerderij, zijn op zoek naar iemand die iedere vrijdag, vanaf Januari op de 

kinderboerderij kan zijn. Dit houdt in het beheer voor die dag, dieren voeren en nog

meer allerhande taken. 

Indien iemand weet wie ik kan benaderen hiervoor dan zou ik dat heel graag vernemen. 

 

Adres: DEKIBO - Langewijk 116 7701 AH Dedemsvaart

Telefoon: 0523 616667

E-mail: info@dekibo.nl

Lees het hele artikel

Toneelver. Ontspanning brengt Midlifecrisis en Appeltaart op de planken.

Geschreven op 22 november 2013.

Dat toneel in Drogteropslagen heel belangrijk is blijkt wel doordat de 53 jarige vereniging ook dit jaar weer een klucht van 3 bedrijven op de planken brengt, namelijk Midlifecrisis en Appeltaart geschreven door Lisette Leenders. Donderdag was de generale in het Dorpshuis in Drogteropslagen, waar 29 en 30 november ook de 2 uitvoeringen plaats vinden. Aanvang 20.00 uur.  Mini, Juurlink, Johan Schreur,Gea Zwiers, Hennie Ringeling, Ivonne van Hedel, Albert Klunder, Jack Pol,  Theo van Hedel en Greet v Valkengoed weten het publiek met diverse typetjes aan het lachen te krijgen. Als speciaal publiek was er een grote delegatie van toneelver. Dito uit Balkbrug aanwezig. Dit om dat deze zomer  Dito gebruik heeft gemaakt van spelers van verenigingen uit de regio, waaronder Ontspanning. Dit was een groot succes wat zeker voor herhaling vatbaar is. Maar even terug naar het stuk. Door vele misverstanden ontstaan er vele hachelijke en komische situaties, waarbij de lachspieren danig op de proef worden gesteld. Het is zeker de moeite waard om dit toneelstuk te bekijken. De regie is in handen van Monique Ringeling, souffleuse is Geesje Klunder  

Lees het hele artikel

Notaris Bert Linde gaf lezing bij Vrouwen van Nu.

Geschreven op 21 november 2013.

Donderdagmorgen kwamen een kleine 40 vrouwen naar ’t Centrum om  door notaris Linde wat duidelijkheid te krijgen in de papierwereld van deze tijd, waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Denk daar bij  aan het AWBZ, Erfrechten en niet te vergeten natuurlijk het opstellen van een testament. Dit zijn maar een paar zaken waarvoor men bij de notaris terecht kan. In deze tijd moet je om niet voor verassingen te komen staan bijna alles vast leggen.

 In zijn eigen stijl wist Bert de dames een 2 uur te boeien met vele informatie over deze serieuze zaken, waar natuurlijk ook vele vragen op hem werden afgevuurd. Al met al was het een boeiende en leerzame morgen. Als dank kreeg Bert een bloemetje mee.    

Lees het hele artikel

Spuiten geluidsisolatie MFC de Baron begonnen.

Geschreven op 21 november 2013.

Deze week zijn mensen begonnen met enkele plafons en wanden te voorzien van een 7 cm dikke geluidsisolatie, die er door middel van spuiten opgebracht wordt. Het metselwerk van de punt aan de Julianastraat is bijna klaar. Een kleine tegenvaller is toch dat men 30 cm water onder de vloer had. Met pompen kon men het water er niet onderweg krijgen, vandaar er nu bronbemaling op staat, zodat volgende week de mensen die nog onder de vloer werkzaamheden moet verrichten er droog kunnen werken. Voor de rest zijn er vele mensen binnen bezig met diverse werkzaamheden.

Lees het hele artikel

Zaterdag lachen met Twente Plat in ’t Centrum.

Geschreven op 21 november 2013.

Twente Plat staat garant voor een avond lachen. Hendruk & Geessie, Mans & Mina en Tinus van Tuundorp hebben al vele zalen en theater’s plat gespeeld. Zaterdag proberen ze Dedemsvaart er ook aan toe te voegen. Kaarten zijn nog te koop  voor 16 euro bij gebouw ’t Centrum of de Stuw  aan de Langewijk. Maar gaat men gratis kortingsbonnen bij A.H. ophalen krijgt men 5 euro korting. Wees er wel snel bij, want Vol is Vol.

U wilt toch ook wel een avond lachen.

Lees het hele artikel

Hardenberg scoort hoog bij dienstverlening ondernemers

Geschreven op 20 november 2013.

De gemeente Hardenberg behaalt de hoogste score van alle Overijsselse gemeenten als het gaat om telefonische dienstverlening richting ondernemers. Ook bij de dienstverlening per e-mail scoort Hardenberg bovengemiddeld hoog. Dat blijkt uit het mysteryguestonderzoek waarmee de Kamer van Koophandel de klantvriendelijkheid van gemeenten in beeld heeft gebracht. Burgemeester Peter Snijders: "We willen een ondernemersvriendelijke gemeente zijn. Bij onze actieve en oplossingsgerichte houding hoort ook een goede dienstverlening. Ons Bedrijventeam fungeert daarbij als eerste aanspreekpunt en denkt met ondernemers mee in kansen en mogelijkheden. We zijn blij dat dit gewaardeerd wordt met een hoog rapportcijfer. We blijven ons inspannen om de dienstverlening verder te verbeteren zodat we ondernemers nog beter kunnen faciliteren."

Lees het hele artikel

REUNIE JEUGDSOOS WANHATTI

Geschreven op 18 november 2013.

Het begon met het opruimen van de zolder, waar Aalt Strampel (oud-bestuurslid en één van de initiatiefnemers) dozen vol met dia’s en ander materiaal van Wanhatti tegen kwam. De dia’s werden gedigitaliseerd en er werden wat foto’s op facebook geplaatst. Al snel speelde het jeugdsentiment een grote rol bij een grote groep ‘oud’-bezoekers van Wanhatti en het plan werd geboren om een reünie te organiseren. De werkgroep die deze klus gaat klaren bestaat uit Aalt Strampel, Evelien Lok, Yvonne Postema-Lok, Erik Kremer, Janine Schipper, Janny en Alfred Hein.

Wanhatti….een jeugdsoos wat vanuit een christelijke identiteit draaide op jongeren met hier en daar wat ondersteuning van de ‘oudere jeugd’.  Een ontmoetingsplek voor de jeugd waar ze vooral  zichzelf mochten zijn. De mogelijkheden waren enorm, bijvoorbeeld door het meedoen met de bardienst, activiteiten organiseren, d.j. zijn en tal van andere mogelijkheden.

Via facebook proberen we mensen te mobileren om zich op te geven voor de reünie. Toch is er nog een grote groep ‘oud’-bezoekers die we niet via facebook kunnen bereiken. Daarom hopen we via deze weg hen te bereiken.

De reünie is op 8 februari 2014 in zaal Vitus te Dedemsvaart van 16.00 – 23.30 u.  Stuur een mailtje naar  wanhattireunie@gmail.com waarin je je voor- en achternaam doorgeeft + welk pakket je neemt. Voor het opgeven zijn twee mogelijkheden:

 

1.     Tijdstip tussen 16.00-23.30 inclusief 2 consumptiebonnen + soep + broodje. Kosten €12.50

2.     Tijdstip tussen 19.30-23.30 inclusief 2 consumptiebonnen. Kosten €7.50

Lees het hele artikel

De juryleden voor The Voice Kids of Dedemsvaart zijn er klaar voor.

Geschreven op 18 november 2013.

Het wordt een hele moeilijke klus

Naar aanleiding van de “generale” repetitie afgelopen donderdag is al gebleken dat er heel veel talent in Dedemsvaart en omgeving zit.

Dus dit wordt een spannende klus voor het viertal (van links naar rechts) Richard Schipper, Harold Drenth, Hennie Groen en Jermaine Lubbers

 

Lees het hele artikel

SCD’83 te slordig bij Storica 4 – 3 verlies:

Geschreven op 18 november 2013.

Vooral in de eerste helft heeft SCD’83 het verlies in Zwolle tegen de HFC Storica (4-3) aan zich zelf te wijten. Het begon te gemakkelijk aan de klus tegen de frivole thuisploeg dat veel agressiever en attenter startte die fouten aan de SCD zijde knap afstraften en met de rust verdiend op een 3-0  voorsprong stond

 

In de negende minuut werd de score door Storica geopend, een vrijetrap van Stephano Chaar bereikte Sohel Mazouz die 1-0 aantekende. Scheidsrechter Beser wuifde daarbij  het buitenspelsignaal van de SCD-grensrechter van de hand en keurde de treffer goed. Met een aantal knappe aanvallen bracht SCD’83 dicht in de buurt van het Storica doel waarbij Ramon Hulleman onbereikbaar voor doelman Van der Burg via de lat over kopte. SCD’83 kreeg met moeite grip op de aanvallers van de thuisploeg die regelmatig voor onrust zorgden in de 27e minuut maakte Stephano Chaar de 2-0 hij draaide zich goed vrij en zijn schuiver was raak. Twee minuten later stond het zelfs 3-0 voor de thuisploeg Ginaro van Deventer strafte slordig uitverdedigen bij SCD’83 genadeloos af en scoorde via binnenkant paal.SCD’83 probeerde te antwoorden maar vonden daarbij niet de juiste oplossing. Ruststand 3-0.

In de kleedkamer was er bij SCD’83 een knop omgegaan, na de thee straalde de ploeg wilskracht en agressie uit dat het zich bij de achterstand niet zomaar wenste neer te leggen. Er werd gestreden en zette de HFC onder druk die bij fases lichtelijk in paniek raakten. Tim Dekker licht aangeslagen  en Ramon van Dijk maakten bij SCD’83 plaats voor Sjoerd Kooymans en Niek Mulder. De lob van Ramon Hulleman zakte niet snel genoeg en ging via de lat over, het zelfde overkwam Rabi Ezzat. Ook Ramon Hulleman moest er met een blessure (knie) af en zich laten vervangen door Sjaak Hoorn. De laatste twintig minuten waren zeer aantrekkelijk en spannend door een aantal snelle treffers. Damon Nouri op aangeven van Frank Redder verkleinde de achterstand in de 72e  minuut naar 3-1. Storica had snel het antwoord klaar een minuut later via Hafid Lahzal was het verschil weer drie ( 4-1 ). Vanaf de aftrap belande op links de bal bij Frank Redder die Martijn Hamhuis bediende en met een schitterend stift werd goalie Manuel van der Burg gepasseerd 4-2.

Sjoerd Kooymans zag vervolgens (79e) de 4-3 aan zijn neus voorbij gaan door in kansrijke positie naast te schieten. Een minuut later was het via Martijn Hamhuis via de kluts wel raak 4-3. In blessure tijd rook SCD’83 dat het puntje er nog inzat Sjoerd Kooymans gaf op tijd af op Damon Nouri die vervolgens via de lat over knalde. Doelman Van der Burg hield zijn ploeg op de been door met een reflex de vrijetrap van Redder die er in leek te gaan op het laatste moment over te tikken.   foto en tekst : bron

Lees het hele artikel

Dedemsvaart pakt punt in slotfase tegen De Tubanters ( 1-1)

Geschreven op 18 november 2013.

Dedemsvaart heeft vanmiddag voor de vijfde maal op rij gelijk gespeeld. Nu werd het punt gedeeld met De Tubanters. Net als vorige week maakte Dilan van Bree in de blessuretijd van de wedstrijd de gelijkmaker. Het punt was op basis van de tweede helft terecht. In de eerste helft kwam de ploeg van trainer Wijsman enkele malen goed weg.

Net als vorige week startte Dedemsvaart met Frank Nijhuis in de basis. Wederom speelde de jongeling een verdienstelijke wedstrijd als vervanger van de geblesseerde Rick Peters. Joram Tupamahu begon ook in de basis. Hij verving de licht geblesseerde Jelmer Wierenga.

In de openingsfase had de thuisploeg het betere van het spel. De Tubanters beschikt over prima aanvallers die meerdere malen hun directe tegenstanders de baas waren. Het eerste wapenfeit van het duel kwam ook van de blauw/zwarte formatie. De mee opgekomen vleugelverdediger Kamp vond Zinger op zijn weg. De eerste mogelijkheid voor Dedemsvaart kwam van de voet van Reamon Knol. Hij werd bediend door Van Bree maar zijn inzet raakte het zijnet.

Halverwege het eerste bedrijf ontsnapte Dedemsvaart aan een tegentreffer.  De sterke spits Bonzet zette Van Duren van de bal en kon alleen op Zinger af. Zinger had een goede redding in huis op zijn inzet maar de bal kwam voor de voeten van Lesley Mengerink. Gelukkig voor Dedemsvaart schoot hij de opstuitende bal over het doel.  Enkele minuten later was er wederom een redding van Zinger voor nodig om De Tubanters van het scoren te houden. Ditmaal  redde hij knap op een inzet van Bonzet.

Vijf minuten voor het rustsignaal leek Dedemsvaart op voorsprong te komen. Een snelle aanval via Hulst en Tupamahu werd schitterend door Hulst met het hoofd afgerond. Tot ontsteltenis van alles en iedereen bij Dedemsvaart stak de grensrechter van De Tubanters zijn vlag in de lucht. Dit signaal werd door scheidsrechter Nijland over genomen en zo ging het feestje van Dedemsvaart niet door.

Om nog meer zout in de Dedemsvaartse wond te strooien kwam de thuisploeg een minuut na het afgekeurde doelpunt op voorsprong. Een voorzet van Kenny Kroes werd door de instormende Alden Pervan van dichtbij binnengeschoten, 1-0.  Met deze stand werd ook de rust gehaald.

De tweede helft begon Dedemsvaart sterker. Het probeerde eerder druk te zetten en dit leverde meer balbezit op dan in de eerste helft. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af en zo af en toe werden de spitsen in stelling gebracht. Zo schoot Knol iets te gehaast op doel en aan de kant van de thuisploeg waren Mengerink en Bonzet dichtbij een doelpunt.

Net als vorige week ging Dedemsvaart in de slotfase alle risico nemen om nog een punt uit het vuur te slepen. Patrick Vos werd ingebracht voor Mathijs van Duren en Kevin Roozendal werd gebracht voor de licht geblesseerde Van Zijl. Al snel kreeg Knol een opgelegde kopkans na een strakke voorzet van Tupamahu. Helaas kon Knol de bal niet drukken en ging zijn inzet over het doel van Tubanters doelman Mulstege.

In de blessuretijd van de wedstrijd viel toch weer de gelijkmaker. Vos werd op het randje van buitenspel weggestuurd en gaf de bal strak voor op Van Bree. Die kwam goed naar binnen en ijskoud rondde hij dit buitenkansje af. De grensrechter van De Tubanters vlagde wederom voor buitenspel, maar nu liet scheidsrechter Nijland doorspelen en kende het doelpunt toe aan Dedemsvaart.

Direct na de aftrap van de thuisploeg floot Nijland voor het einde van de wedstrijd en pakt Dedemsvaart wederom een punt. Volgende week is de ploeg vrij en daarna staan er twee thuiswedstrijden op het programma. Eerst tegen concurrent MVV’29 en de week er  op de kraker tegen EMMS. Deze wedstrijd wordt overigens op zaterdagavond 7 december gespeeld.

Opstelling: Zinger; Nijhuis ( 85e Dekker) Van Duren ( 75e Vos) Vd Bent, Pater; Van Zijl ( 65e Roozendal) Tupamahu, Hulst, Klinkenberg; Van Bree en Knol. 

Lees het hele artikel

AMBC maiscross definitief afgelast

Geschreven op 18 november 2013.

De AMBC crosscommissie heeft helaas moeten besluiten de jaarlijkse maiscross definitief af te lassen. De cross was al uitgesteld van 2 naar 23 november maar men ziet helaas geen kans een fatsoenlijke baan aan te leggen. Dit spijt de AMBC zeer, temeer daar er voor dit jaar dankzij de samenwerking met Arcabo mobiele bungalows uit Nieuwleusen een prachtige nieuwe locatie in Nieuwleusen was gevonden.

Het inschrijfgeld van de vele coureurs die al ingeschreven hadden zal niet worden geind, de inschrijving wordt geanulleerd en de club hoopt in 2014 weer een mooie maiscross te kunnen organiseren.

Lees het hele artikel

Vervanging antennes op Telekom mast Dedemsvaart.

Geschreven op 18 november 2013.

Maandag waren een aantal monteurs bezig om op ongeveer 60 meter hoogte antennes voor radio te vervangen. Met een grote telescoopkraan werden de oude naar beneden gehaald en de nieuwe weer naar boven getakeld. Een klus voor mannen met stalen zenuwen, en geen hoogte vrees. Nu de antennes er opstaan is de klus nog niet geklaard. Men is nog wel enkele dagen bezig om de kabels aan te sluiten.  

Lees het hele artikel

UNIVÉ DAC KOEKACTIE GESLAAGD

Geschreven op 18 november 2013.

De jaarlijkse koekverkoop van volleybalvereniging Univé DAC kan worden beschouwd als geslaagd. Veel jeugdleden verkochten de speculaascakes van de Dedemsvaartse koekbakkerij Nanning deur aan deur. Zij zorgden ervoor dat er ongeveer 900 cakes werden verkocht. De resterende honderd worden verkocht aan met name seniorleden die niet aan de cakeverkoop hebben deelgenomen. Woordvoerster Elisa Fieten namens de organisatiecommissie:’Net als in de voorgaande jaren een succesvolle verkoop. En dus een vaste activiteit die al genoteerd staat in ons programma voor november 2014’. 

 

Tekst en foto: Bron 

Lees het hele artikel

DAMES UNIVÉ DAC NAAR 3-2 WINST

Geschreven op 18 november 2013.

De Univé DAC dames hebben het streekduel tegen het damesteam van Flash/Nieuwleusen afgesloten met een 3-2 winst. De Flash dames staan onder leiding van oud DAC trainer Boy Soentpiet en een mental coach. De foutenlast van Flash bracht de Univé dames in de eerste set via 10-4,15-9 en 18-14 naar een 25-18 setwinst. Flash herstelde zich in de tweede set na 19-19 en zegevierde met 22-25. In de derde set zagen de supporters van beide teams een gelijkopgaande strijd. Vanaf 20-20 scoorden de DAC dames vijf keer en veroverden door een 25-21 winst een 2-1 voorsprong in sets. De vierde set werd eveneens boven de 20 punten uitgevochten. De thuisploeg kreeg op 24-22 het eerste en enige setpunt. Flash profiteerde vervolgens van vier fouten aan DAC zijde en dwong door een 24-26 winst een barrage af. Bij veldwissel had Flash een 5-8 voorsprong maar moest door twee series van vier punten de wedstrijdwinst (15-11) afstaan aan de Univé dames. ‘Een verdiende winst tegen een degelijke tegenstander die we serverend onder druk hielden’, volgens trainer/coach Gerjan Smit

 

UNIVÉDAC HEREN PAKKEN 3-1 WINST

Het herenteam van Univé DAC speelde afgelopen weekend de thuiswedstrijd tegen het eerste herenteam van VVH/Harlingen dat zich in de kopgroep van de derde divisie heeft genesteld. Bij de DAC heren ontbraken twee routiniers. Zij werden vervangen door  twee spelers uit het tweede herenteam. Steven Brands en Bas Berends speelden vervolgens een zeer goede wedstrijd. De VVH heren gingen sterk van start ((2-8, 10-15 en 12-16) maar verzuimden na 16-18 door te stoten. Vijf scorende punten werd via 21-18 de basis voor een 25-21 setwinst. De Friese heren namen in de tweede set een 12-18 voorsprong. Voldoende voor een 18-25 setwinst. Met een heersende thuisploeg in de derde set kwamen de VVH heren niet verder dan elf punten en verloren met een ruim verlies (25-11) de derde set. Gesterkt door de setwinst waren het de Univé heren die na 16-16 in de vierde set zich naar een verdiende 25-20 set en wedstrijdwinst speelden. Univé DAC coach Gea van der Weide:’ We hebben door een goede pass en inzet de wedstrijd gewonnen. En trots op de het goede spel van Steven en Bas’.

Lees het hele artikel

Lustrum Stichting Vechtgenoten gevierd met opening atelier

Geschreven op 17 november 2013.

Lustrum Stichting Vechtgenoten gevierd met opening atelier

Ommen, zaterdag 16 november 2013

 

Het vijfjarig bestaan van Stichting Vechtgenoten – het eerste inloophuis van Overijssel – is vandaag gevierd tijdens de Publieksdag. Tussen 10.00 en 16.00 uur kwamen vele bezoekers naar het Vechtgenotenhuis om een kijkje te nemen en met elkaar dit lustrum te vieren. Dit jubileum kende bovendien nog een primeur: de opening van het nieuwe atelier door wethouder Ko Scheele.

 

Rein  Kuipers, voorzitter van Stichting Vechtgenoten, opende de dag: “Zonder alle donateurs, sponsoren en vrijwilligers stonden we hier vandaag niet bij elkaar. We zijn afhankelijk van deze bronnen van inkomsten, omdat we geen structurele gelden krijgen. We kijken vol dankbaarheid terug op de afgelopen vijf jaar”. “Bovendien”, zo stelde hij: “ons werk zit er echt nog lang niet op”.  

 

Onder grote belangstelling opende wethouder Ko Scheele vervolgens samen met 2 vrijwilligers het atelier. Deze handeling werd geheel in stijl verricht: er werd door de 3 mannen gezamenlijk - op muziek - een kunstwerk gemaakt. Scheele: “Prachtig wat hier in het Vechtgenotenhuis al gedaan wordt en welke nieuwe mogelijkheden het atelier biedt voor deze doelgroep”. In het nieuwe atelier worden vanaf januari 2014 diverse kunstzinnige cursussen gegeven voor een ieder die geconfronteerd wordt met ziekte of verlies.

Naast de opening van het atelier werden de gehele dag diverse workshops en demonstraties gegeven. Zo werd gezamenlijk gewerkt aan een nieuwe tafel met mozaïekstenen, konden bezoekers bloemschikken, sieraden en glashangers maken en cupcakes versieren. Daarnaast waren er verlotingen van diverse prijzen (beschikbaar gesteld door een groot aantal MKB’ers uit Ommen), een foto expositie van de afgelopen vijf jaar en een prachtig pianospel. Natuurlijk was ook gezorgd voor diverse (lokale) lekkernijen, gemaakt door vrijwilligers en beschikbaar gesteld door Bakkerij ten Brinke uit Ommen.

 

Het Vechtgenotenhuis aan de Beerzerweg 5d in Ommen is een ontmoetingsplek voor kankerpatiënten en hun naasten. Er is mogelijkheid om deel te nemen aan diverse activiteiten, maar ook om eens rustig een kop koffie te drinken met elkaar. De deur staat open. Kijk voor meer informatie op www.vechtgenoten.nl  Klik voor filmpje op volgende link: http://www.youtube.com/watch?v=xFOWV1jRbAc

 

Lees het hele artikel

Wereldlichtjesdag

Geschreven op 17 november 2013.

Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag,
om 19.00 uur, steken mensen over de hele wereld een kaars aan ter
nagedachtenis aan overleden kinderen (jong en oud). De wereld wordt zo
letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben.
Daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.

In Balkbrug wordt Wereldlichtjesdag gehouden op 8 december en
georganiseerd door VOOK i.s.m. Uitvaartverzorging en begeleiding
Vechtdal uit Ommen. Een ieder die zich, op welke manier ook, verbonden
voelt is welkom vanaf 18.15 uur. Voor verdere info; zie bijlage of
http://www.wereldlichtjesdag/ 2013

Lees het hele artikel

Dames ttv Dedemsvaart verliezen

Geschreven op 17 november 2013.

Het wordt nog even spannend voor de dames van tafeltennisvereniging Dedemsvaart. Zaterdagavond verloor het team met nipte cijfers van US 2. Daardoor is lijfsbehoud in de 1e divisie nog altijd geen vaststaand feit.

 

In Amsterdam ging het Dedemsvaartse vlaggenschip met 6-4 onderuit. Maar er zat meer in, omdat het halverwege gewoon 2-3 voor de bezoekers stond. De opening was echter voor de thuisploeg. Annemarie Zijnstra verloor in spannende vijfgamer. Amanda van Dijk maakte daarna een 2-0 achterstand in games goed en zette de gelijkmaker op de borden. Chantal Knol ging vervolgens vrij kansloos onderuit, maar het dubbelspel, Zijnstra-Van Dijk speelden, zorgde voor een nieuwe gelijkmaker.

 

Zijnstra speelde na het dubbelspel opnieuw een spannende vijfgamer, maar nu won ze wel en bracht de Dedemsvaartses op een 2-3 voorsprong. Hierna zetten de Universitaire Studentes echter een reeks punten neer: Knol, daarna Van Dijk en opnieuw Knol in vijf games (een sneue 14-12 in de beslissende game) delften het onderspit. Zijnstra beëindigde de verliesreeks door haar tweede punt te scoren, maar Van Dijk verloor het slotpunt en daarmee kwam een 6-4 nederlaag op de borden.

 

In de stand staan de Dedemsvaartses nog derde, welgeteld één punt voor US 2. Volgende week worden de laatste wedstrijden gespeeld. Mocht US 2 langszij komen, zakken de Dedemsvaartses een plaatsje. In dat geval zijn nog twee punten benodigd voor lijfsbehoud op eigen kracht. Docos 1 is voor de Dedemsvaartses de tegenstander. Om 14.00 uur begint de wedstrijd in de gymzaal aan de Buizerdweg.

 

Uitgebreider verslag met andere teams staat op www.ttvdedemsvaart.nl.

Lees het hele artikel

MAC van Dedem zet Balkbrug landelijk en Europees op de kaart.

Geschreven op 16 november 2013.

Als je voor de eerste keer iets organiseert moet je maar afwachten hoe de opkomst en medewerking  van de bevolking en vrijwilligers is. Nadat een 5 tal fanatieke Balkbrugse off the road rijders bij het bestuur van  MAC van Dedem aan kwamen met de vraag of ze niet een

off the road rit in Balkbrug konden organiseren,( zonder wedstrijd element) moest men wel even na denken. Maar in Balkbrug houdt mem wel van uitdagingen, en vroeg men vergunning aan bij de gemeente Hardenberg.  Die samen met alle instantie die er mee te maken hebben positief reageerde. Maar toen kwam het echte werk om een parcours van 40 km in en rond Balkbrug uit te zetten. Het is een rit afwisselend van openbare wegen, landerijen, akkers en bospaden. Dus heb je met veel gevaarlijke situaties te maken, dit kan je voorkomen door vrijwilligers in te zetten, in totaal 85 personen. Die na de rit alle openbare locaties weer hadden hersteld. Super mensen. Door de nattigheid moest het parcours ingekort worden naar 35 km. In totaal hadden zich een kleine 700 rijders ingeschreven, wat boven verwachting was. Op 1 negatieve reactie na genoot Balkbrug en omstreken van een geweldige sport, wat in deze regio nog niet zo bekend was. Zelfs mensen uit Noordwijkerhout kwamen met een bus gezamenlijk naar Balkbrug om daar met hun motor door de blubber te gaan. Ook deze mensen en bijna alle deelnemers waren vol lof over de organisatie,en vroegen gelijk is het volgend jaar hier weer. Een ander spektakel werd door de KNMV vrijdagavond aan het bestuur van de MAC van Dedem medegedeeld.  MAC van Dedem heeft tijdens de grasbaan races met de Pasen a.s, de  toekenning gekregen om de halve finale van het EK  Specials te organiseren. De reactie van het bestuur was dan ook, ons weekend kan niet meer stuk, en Balkbrug heeft er een evenement bij.  kijk voor meer info op :www.macvandedem.nl

Lees het hele artikel

Dedemsvaart verwelkomt Sint en pieten massaal.

Geschreven op 16 november 2013.

Dagen sliepen vele kinderen niet rustig meer. Zou de Sint nu wel of niet met zwarte pieten komen. Maar gelukkig heeft de Sint zich niets van alle commotie rond zijn zwarte medewerkers aan getrokken. Zaterdag kwam hij samen in een koets met wethouder Ren? de Vent, gevolgd door vele zwarte pieten in Dedemsvaart aan. Het Jubal zwarte pieten orkest ging de stoet voor. Vanaf de rotonde naar de Julianastraat zuid stonden vele kinderen en ouders, om de Sint binnen te halen. Op het podium hadden 2 zwarte pieten d.j’s de vele kinderen al  warm gemaakt voor zijn aan komst. Op het podium vertelde de Sint dat hij blij was weer in Dedemsvaart te zijn. Na de toespraken van de Sint en de wethouder begaf de Sint zich tussen de kinderen om tekeningen en handjes in ontvangst te nemen. Maar de Sint beloofde dat hij de komende weken zeker nog in Dedemsvaart terug komt.   

Lees het hele artikel

Huldiging vrijwilligers Rode Kruis Avereest.

Geschreven op 15 november 2013.

Afgelopen woensdag avond was de laatste afdelingsraad van het Rode Kruis Avereest. Deze had wel een heel speciaal tintje.

Geheel onverwachts werden een aantal vrijwilligers speciaal in het zonnetje gezet en gehuldigd.

Klaas Veurink, Henk Lunenborg, René van Beek ontvangen een medaille en oorkonde omdat zij zich al 10 jaar als vrijwilliger actief inzetten bij activiteiten als sociaal vervoer en de EHBO voor jeugd en volwassenen.

Betze Prinsen doet een stapje terug na jaren lang actief te zijn geweest als coördinator sociaal vervoer.

Hij ontvangt een groot applaus voor zijn grote inzet.

Henny de Niet, coördinator jaarlijkse collecte, wordt bedankt voor haar inzet om deze klus weer op poten te zetten. Voor haar wordt een opvolger gezocht.

De feestcommissie, bestaande uit Grietje Askamp, Gé Stel, Henny Pouls en Marinus Althof, wordt in de bloemen gezet als dank voor hun activiteiten.

Van Jony Ollefers wordt afscheid genomen omdat zij najarenlange inzet is gestopt als lid noodhulpgroep.

De docenten / instructeurs van de EHBOcursussen, Ada Wiersma, Jannie Siegers, Claudia Batterink enGerard v/d Veen nemen een bos bloemen in ontvangst voor hun inzet voor het plaatselijk cursuswerk.

De feestelijke bijeenkomst wordt afgesloten met een hapje en drankje.

Waar het kan, helpen we.

 Het Rode Kruis Avereest helpt onvoorwaardelijk.

Hulde aan al onze vrijwilligers!

 

PR Rode Kruis Avereest, foto’s en verslag: Mariska Hof

Inforodekruisavereest@hotmail.nl

www.Rodekruisavereest.nl

Lees het hele artikel

Vutters DMC plaatsen kerstboom in rotonde.

Geschreven op 15 november 2013.

Een van de vutters had een dennenboom in de tuin staan die stormschade had opgelopen.

Om ongelukken te voorkomen werd de kettingzaag en een kraan van Antuma ingezet om de boom in het midden van de rotonde te plaatsen. De boom moest wel over de woning worden getakeld, wat met grote precisie gebeurde. Om de afstand door de Julianastraat naar de rotonde en het plaatsen zo veilig mogelijk te laten verlopen fungeerde de vutters als echte verkeersregelaars. Vrij snel stond de boom op zijn plaats. Die later van lampen word voorzien. Volgens de mannen is het nog nooit zo vroeg in Dedemsvaart geweest dat er een kerstboom is geplaatst.

Lees het hele artikel

Balkbrug viert het Winterfeest

Geschreven op 15 november 2013.

BALKBRUG – Van vrijdag 15 t/m zondag 17 november wordt er in de Diamanthal te Balkbrug het Winterfeest gehouden. Het driedaagse evenement wordt georganiseerd door de Balkbrugse Ondernemersvereniging BOV en in samenhang met diverse lokale organisaties en verenigingen.

 

Op vrijdag en zaterdag vindt er een ondernemersbeurs plaats, terwijl er tevens een kunstijsbaan geopend is. De ijsvereniging Oud Avereest zal diverse activiteiten op deze baan houden. De avonduren zijn weggelegd voor muziek. Vrijdag treedt dj Richard op, terwijl Diep Triest zaterdag op het programma staat. Meer informatie is te vinden op www.balkbrug.com.

Lees het hele artikel

Zwarte piet nodig?

Geschreven op 15 november 2013.

Ik ben namelijk te huur als zwartepiet voor huisbezoeken in Dedemsvaart, in de periode van 16nov. t/m 5dec.

Voor meer info kijk op de website  www.zwartepietdedemsvaart.tk

Lees het hele artikel

Groot aantal deelnemers 2de Voice Kids 2013 Dedemsvaart.

Geschreven op 15 november 2013.

Na het grote succes van vorig jaar, moet de organisatie dit jaar alles goed plannen om alle  

aankomende artiesten hun kans te kunnen geven. Donderdagavond vond in Drenth  Dance Centers de eerste kennismaking plaats. Na dat Tineke Strijker alle deelnemers en ouders had verwelkomt stelde Marinus Hegeman (die de presentatie weer voor zijn rekening neemt) alle kandidaten voor, en konden ze in een minuut laten horen wat ze 30 november op het podium brengen. Na het voorstellen gingen ze gezamenlijk met jurylid Hennie Groen het aangepaste lied “Kom van dat dak af” oefenen. Dat het voor sommigen allemaal wel een beetje spannend was is niet zo verwonderlijk. Maar er zijn ook enkele kandidaten die al wat bühne ervaring hebben.

 

De deelnemers zijn: achter de naam(en)  staat het liedje

1  Michelle Huiskes -Gewoon in love

2  Marilou v.d. Wetering, Lotte Weegenaar - Double me

3  Janoux de Vries en Romee Veenstra – Stay

4  Lisanne Stroeve - Ik hou van jou

5  Cheryl Eesinge – Unwritten

6  Meintje Snieder – Mamamia

7  Enola Bos - Just give me a reason

8  Roos Vogelzang - Puzzle me

9  Lara van den Berg - Follow Rivers

10 Sophie Cullens – Papa

11 Vera van ’t Zand - Gewoon in love

12 Rhoa Klein, Britt Christiani - Dit pakt niemand van ons af

13 Lieke Weijenberg, Sophie Nuvelstijn - Double me

14 (enigste jongen) Maurits Nuvelstijn - Mind is blown

15 Anisha Wagt - Try

16 Hanneke van Eijk – Roar

17 Joann Runhart - Jou gelukkig zien

18 Fleur van der Most, Esmee Zwaagstra - Live Life

19 Claudi Scholten, Anne Melenhorst - Double me

20 Anne-Bo Voerman - 'When I'm Gone'

Het belooft weer een groot spektakel te worden met een geweldige kwaliteit.

Dit mag u niet missen op 30 november. 

Lees het hele artikel

Eerste plafonplaten MFC geplaatst.

Geschreven op 13 november 2013.

Ondanks dat de bouw van MFC de Baron goed vordert, mag het wat uitvoerder Freek Ranter van hoofdaannemer van Dijk bouw nog wel wat sneller gaan. Met name de levertijd van materialen speelt hier een rol in. Het metselwerk zal met 2 weken wel klaar zijn. Ze zijn nu druk bezig met de plafons, niet dat de installateurs stil zitten hoor, maar dat is allemaal werk wat weinig in zicht brengt. Die fase is nu min of meer aangebroken, wat inhoud dat je nu tegen dingen aanloopt, die je van tevoren niet kan inschatten. 

Lees het hele artikel

Vlooienmarkt in Diamanthal Balkbrug

Geschreven op 13 november 2013.

Zaterdag  23 nov. a.s.  wordt in de Diamanthal, aan de Hoogeveenseweg  in Balkbrug weer de maandelijkse vlooienmarkt gehouden.

 De november markt is de meeste jaren de drukst bezochte markt van het seizoen.

Afgelopen maanden is ook in de kleine hal isolatie aangebracht. In het gehele complex heerst nu een aangenaam klimaat.

Elke 4e.  zaterdag van de maand komen in deze accommodatie een groot aantal standhouders hier hun spullen te koop aanbieden.

De koopwaar bestaat uit een grote variatie aan gebruikte, overjarige of antieke spullen, maar ook curiosa en hebbedingetjes zijn er volop te vinden.

Ook verzamelaars vinden hier dikwijls iets van hun gading. Kenmerkend is de gezellige en gemoedelijke sfeer.

De organisatie is geheel in handen van vrijwilligers van manege de Diamanthal, dus niet commercieel.

De markt is van 08.00 – 13.00 uur. Entree, € 1.00  kinderen gratis. Rond de hallen is een ruime gratis parkeergelegenheid.

Voor info, zie www.diamanthal.nl

 

Lees het hele artikel

Dames Vechtgenotenhuis te gast bij Vrouwen van Nu.

Geschreven op 12 november 2013.

Dat de thema’s op de avonden van Vrouwen van Nu divers kunnen zijn bleek dinsdagavond tijdens de ontmoetingsavond in gebouw ’t Centrum, waar toch weer 85 vrouwen bij aanwezig waren. Deze avond waren Henriët van der Maaten en Marian Eggengoor van het Vechtgenotenhuis  er om uitleg te geven. Vechtgenotenhuis is een inloophuis en ontmoetingsplek voor kankerpatiënten, ex-kankerpatiënten en hun naasten. Als je in je nabijheid met kanker te maken krijgt, komen vaak vragen op jou af waar je niet met iedereen over begint te praten. Daar is min of meer het Vechtgenotenhuis voor opgericht. Denk niet dat het alleen maar praten is, er zijn workshops, zingen, darten,samen koken samen eten en yoga om maar een paar dingen te noemen. Maar er is veel meer te doen. Kijk voor het uitgebreide programma op www.vechtgenoten.nl . Het was zeker een avond wat velen aansprak. Aanstaande zaterdag is er vanaf 10.00 uur een openhuis waar iedereen welkom is. Vechtgenotenhuis is te vinden Beerzerweg 5d  7731PA Ommen.

 

De volgende bijeenkomsten van Vrouwen van Nu zijn:

 

Donderdag 21 november komt notaris Linde een thema morgen verzorgen.

Deze begint om 9.30 uur in 't Centrum aan de Langewijk.

 

Woensdag 18 december is er de Kerstviering van Vrouwen van Nu.

U kunt zich nog opgeven tot 10 december.

Lees het hele artikel

Off-Roadrit Balkbrug ZATERDAG 16-11-2013

Geschreven op 12 november 2013.

Off-Roadrit Balkbrug ZATERDAG 16-11-2013

Op zaterdag 16 november a.s. organiseert de MAC van Dedem dit jaar voor het eerst een Off The Road rit. Het is ons gelukt om een route van ongeveer 40 kilometer in de omgeving Balkbrug uit te zetten. De route gaat over zandwegen, bouwland en door bossen. Het KNMV-Offroad reglement is van toepassing.

Lees het hele artikel

Kick off waterschap verkiezing de Vechtstromen.

Geschreven op 11 november 2013.

Maandagmorgen moesten de lijsttrekkers en  alle andere kandidaten voor de verkiezing van waterschap Vechtstromen al vroeg uit de veren om samen met beoogd watergraaf Vechtstromen Stefan Kuks bij Landgoed Groote Scheer, langs N34 bij Gramsbergen de aftrap geven voor de verkiezing campagne. Dit  gebeurde doormiddel van een potloot in het water te plaatsen. In zijn korte toespraak wenste Stefan Kuks  een ieder veel succes en hoopte hij dat door de blikvanger van het potlood (die goed te zien is vanaf de N34) de mensen zeker hun stem uit zullen brengen. Want water is van en voor iedereen.

De verkiezingen vinden plaats van 13 t.m. 26 november.

Laat uw stem niet verloren gaan.

Lees het hele artikel

Dedemsvaart maakt gelijk in blessuretijd tegen Eilermark ( 2-2)

Geschreven op 11 november 2013.

Dedemsvaart heeft vanmiddag gelijkgespeeld tegen Eilermark. De gasten kwamen tweemaal op voorsprong, maar de ploeg van trainer Wijsman toonde karakter en scoorde twee keer in de blessuretijd van beide helften. Wiebe Zinger was met enkele reddingen erg belangrijk en werd dan ook verkozen als ‘man of the match’.

Dedemsvaart startte het duel met de nummer drie op de ranglijst met een gewijzigde opstelling ten opzichte van afgelopen week. Dilan van Bree begon in de basis en Joram Tupamahu moest daarom op de bank plaats nemen. Daarnaast werd de geblesseerde Peters vervangen door Frank Nijhuis, die zijn debuut maakte in het vlaggenschip van de club. De ploeg begon sterk en al binnen de minuut scoorde Jelmer Wierenga een doelpunt. Helaas keurde scheidsrechter Hulsmeijers het doelpunt af vanwege een duwfout van Reamon Knol.

Ook Eilermark liet zich in de openingsfase niet onbetuigd en Wiebe Zinger moest enkele keren in actie komen om zijn doel schoon te houden. Hij deed dit bekwaam op pogingen van onder andere de gevaarlijke spitsen Battels, Khanou en Bako. Toch kwam Eilermark even later niet onverdiend op voorsprong. Kenneth Cooper mocht aanleggen van ongeveer twintig meter en hij krulde het leder schitterend achter Zinger tegen de touwen.

Na deze domper had Dedemsvaart het lastig en was het aan Zinger te danken dat Eilermark de score niet kon uitbreiden. Met enkele prima reddingen hield hij de thuisploeg in de wedstrijd. In de slotfase van de eerste helft zette Dedemsvaart wat eerder druk en daarmee had Eilermark het moeilijk. De oranjehemden knokten zich in de wedstrijd en op slag van rust werd de ploeg beloond met de gelijkmaker. Een snelle counter kwam via Van Bree leverde een schotkans op van Knol. Zijn poging werd gestopt door doelman De Jager, maar Hulst was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten, 1-1.

De tweede helft startte goed voor Dedemsvaart. De ploeg begon zoals het de eerste helft eindigde. Het zette goed druk op de achterhoede van Eilermark en de ploeg had optisch het overwicht. Zo kreeg de ploeg een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen toen Van Bree en Hulst samen op het doel af konden stormen. Helaas speelde Van Bree de bal te ver voor zich uit en zo ging de grote kans helaas verloren

Waar Dedemsvaart de kans miste, scoorde Eilermark een minuut later wel de tweede treffer. Een goede voorzet van Khanou werd bij de tweede paal onberispelijk binnen geknikt door Hassan Bako. Na de 1-2 kreeg Eilermark weer enkele kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Wederom toonde Zinger zijn keeperskwaliteiten en bleef Dedemsvaart in de wedstrijd.

In de slotfase kwam Patrick Vos in het veld voor Mathijs van Duren en ging de ploeg achterin man op man spelen. Net als in de eerste helft scoorde de ploeg wederom de gelijkmaker in de blessuretijd. Vos speelde de bal breed op Van Bree die direct uithaalde. Zijn poging werd van richting veranderd door een Eilermark verdediger en met een boog vloog de bal over De Jager tegen de netten. Vlak daarna floot Hulsmeijers voor het laatst en speelt Dedemsvaart voor de vierde maal achter elkaar gelijk. Volgende week speelt Dedemsvaart de uitwedstrijd tegen De Tubanters. De ploeg uit Enschede staat een plekje boven de oranje – blauwen. Voor meer foto’s zie www.svdedemsvaart.nl

Opstelling: Zinger; Nijhuis, Van Duren ( 80e Vos), Van der Bent, Pater; Van Zijl, Wierenga, Hulst, Klinkenberg; Knol en Van Bree.  

Foto’s Freddy van Dijk

Verslag Thijs Iliohan 

 

 

Lees het hele artikel

DAMES UNIVÉ DAC NAAR VERLIES

Geschreven op 10 november 2013.

De Univé DAC dames verloren de uitwedstrijd tegen het eerste damesteam van Krathos uit Hoogezand met de setcijfers 25-18, 24-26, 25-23 en 25-16. Ondanks het ene competitiepunt dat in Hoogezand werd meegenomen naar Dedemsvaart blijven de Univé DAC dames in de gevarenzone van de promotieklasse. Univé DAC dames trainer/coach Gerjan Smit was niet bereikbaar om zijn mening te geven over dit duel.

 

UNIVÉDAC HEREN NAAR 3-1 VERLIES

Het herenteam van Univé DAC heeft  in de uitwedstrijd tegen het herenteam van VC Sneek een 3-1 nederlaag geleden. De foutenlast van de Dedemsvaartse heren was oorzaak van het verlies tegen de Friese ploeg die bestond uit routiniers, jeugdige talenten en een vijftien jarige spelverdeler die zijn aanvallers naar behoren aanspeelde. De bij vlagen slordig spelende Univé DAC heren kwamen tijdens de vier verspeelde sets dertien punten tekort. In de eerste set was het de thuisploeg die na een 21-17 en 23-19 voorsprong de DAC heren zag terugkeren naar 23-22 maar wel de setwinst met 25-22 veroverde. Volop spanning op het eind van de tweede set waarbij de DAC heren op 23-24 een kans kregen op setwinst. Via 25-25 en twee fouten van de Univé heren ging de setwinst met 27-25 naar de thuisploeg. Dat kleine verschil gaf de DAC heren moed en waren de betere ploeg in de derde set. Op 20-23 zorgden twee scores voor een 21-25 setwinst. De Sneker heren heersten in de vierde set. Een 16-11 en 22-15 voorsprong was voldoende voor een 25-21 set en wedstrijdwinst. De Univé heren waren eensgezind in het verklaren van het verlies. ‘Slordig spel was de oorzaak van het verlies tegen VC Sneek’.

Lees het hele artikel

Uitslag Prijswinnaars tentoonstelling v.v. “De Gieteling”

Geschreven op 10 november 2013.

Uitslag Prijswinnaars tentoonstelling v.v. “De Gieteling” Dedemsvaart – Balkbrug.

 

Trekking zaterdag 9 november 2013.

Prijswinnaars:

Naam winnaar:

Woonplaats:

Grote vleesschotel:

v.d. vegte

Ommen

Vleesschotel:

m.klein

ommen

Vleesschotel:

M van zanten

De krim

 

 

Prijswinnaars verkochte loten:

Prijzen:

Naam winnaar:

Lotnummer:

1e prijs:

€ 80,-

h.p. nibourg

1094

2e prijs:

€ 35,-

H kelder – Dedemsvaart.

0898

3e prijs:

€ 25,-

I v.d. heyden

1126

4eprijs:

€ 10,-

A ehlers

0637

5e prijs:

€ 10,-

W v .d. poll

1486

6e prijs:

€ 10,-

M de niet

0138

7e prijs:

€ 10,-

R pouls

1163

8e prijs:

€  5,-

Rl zomer

1325

9e prijs:

€  5,-

W v.d. poll

1491

10e prijs:

€  5,-

H kooy

1468

11e prijs:

€  5,-

J de lange

1482

 

Prijswinnaars worden door ons op de hoogte gesteld van hun gewonnen prijs.

 

Vogelvereniging “De Gieteling” dankt u voor uw investering.

Lees het hele artikel

Nieuwe prinsen carnavalsvereniging De Venekloeten

Geschreven op 10 november 2013.

Daan Valk nieuwe Jeugdprins

Robin Lok geïnstalleerd als de 39e Prins der Venekloeten

Door Hans Heering

 

Maikel van Marle, de jonge en enthousiaste voorzitter van de Stichting Dedemsvaria, installeerde zaterdagavond het eveneens jonge (31 jaar) en enthousiaste kameradenduo Robin Lok en Sander van Zijl als Prins Robin de Eerste en Adjudant Sander van carnavalsvereniging De Venekloeten.

Eerder op de avond werden de 11 jarige Daan Valk en Dimitri Tempelman door Van Marle geïnstalleerd als Jeugdprins Daan I en Jeugdadjudant Dimitri.

 

De goedbezochte 11e van de 11e viering in ’t Centrum aan de Langewijk stond verder in het teken van het afscheid van Jeugdprins Kyle I (Veltmaat) en Prins Jan III (de Vries) en hun Adjudanten Paul (Bennink) en Eric (Boer). Kort voor zijn afscheid als Prins der Venekloeten werden Willy en Monique Vrielink nog door Prins Jan de Derde onderscheiden met de Vetleren Venekloet wegens grote verdiensten voor de Dedemsvaartse carnavalsvereniging.

 

Prins Robin gaat samen met zijn Adjudant Sander het carnaval in onder het motto:

1       Avereest

2       Kameraden

3x     Alaaf

4       Dagen feest 

Lees het hele artikel

Dames ttv winnen in Hoorn

Geschreven op 10 november 2013.

De dames van tafeltennisvereniging Dedemsvaart blijven prima presteren in de 1e divisie. Het team won van hekkensluiter Disnierats met 3-7.

De zege in Hoorn (NH) kwam voor de dames niet zonder slag of stoot tot stand. De thuisploeg wilde sportieve wraak voor de 10-0 nederlaag in Dedemsvaart. Er moest dan ook een flink aantal vijfgamers aan te pas komen. Linda Stolk zette de Dedemsvaartses nog op 0-1. Chantal Knol verloor daarna in vier games, Amanda van Dijk in vijf games en het tweetal verloor daarna ook het dubbel in vijf games.

Stolk zette haar team daarna weer op het juiste spoor en daarna ging het ook echt beter met de Dedemsvaartses, al moesten er nog wel drie beslissende games aan te pas komen. Die vielen allemaal de goede kant op. De eindstand werd zodoende 3-7, een prima resultaat na een 3-1 achterstand.

Vooruitgang jeugd

De jongens (landelijk C) konden niet voorkomen dat Kampenion 2 kampioen werd. In Kampen redde Niek Starke de eer: 9-1. Het tweede team (hoogste afdelingsklasse) verloor voor het eerst deze competitie niet. Het speelde gelijk bij Appelscha 3. Het derde jeugdteam verloor van de rechtstreekse concurrent om promotie. De Treffers '70 6 won met 2-8 in Dedemsvaart.

Hoogtepunt bij de jeugd was de zege van het vierde jeugdteam op De Treffers '70 9. Thuis won het team met liefst 8-2. De leergierige Claudi Scholten pastte de trainingsstof meteen toe in de wedstrijd en was daarmee succesvol met twee zeges. Roselin Kappert gaat ook iedere week vooruit en greep ook twee punten. Martijn Haverkort was zelfs goed voor drie punten!

Uitgebreider verslag staat op www.ttvdedemsvaart.nl.

Lees het hele artikel

Opnieuw winst voor Total Security Advice Volleybalteam

Geschreven op 09 november 2013.

Het Total Security Advice Volleybalteam speelde donderdagavond een uitwedstrijd in de regionale Knappercompetitie. Tegenstander was het team Weide uit Hoogeveen.  Maar uiteindelijk bleek de zaal waarin de wedstrijd werd gespeeld, de grootste tegenstander te worden vanwege de geringe hoogte van de hal.

In de eerste set moest TSA erg wennen aan deze hal.  Omdat het plafond laag was, kon er niet vrijuit gespeeld worden. Zowel voor de passing als de set ups was dat een handicap. Maar na een minuutje of vijf kwam het team in het spel en werd Weide op een flinke achterstand gezet. De passing van Margo Gerrits en Jan Bakker werd steeds preciezer, waardoor de spelverdelers beter in hun ritme kwamen.  Echter, in de tweede helft van de set begon het ook een beetje te rommelen in het TSA team en kwam Weide nog gevaarlijk terug. Via een flinke eindspurt stelde TSA daarna orde op zaken en trok de set met de stand 14-25 naar zich toe.

In de tweede set ging TSA furieus van start. Menno Menzo wist in één servicebeurt de stand op 1-12 te brengen. Die comfortabele voorsprong gaf TSA ruimte om wat te experimenteren met de opstelling en nieuwe aanvalsvariaties uit te proberen. Spelverdelers Jack Hoogeveen en Daniëlle Hahn brachten de aanval zeer gevarieerd in stelling, maar dat werd door de aanvallers niet altijd begrepen, waardoor er foutjes in het spel slopen. Dat leidde er toe dat de aanval steeds vaker stokte. Weide profiteerde daarvan en kwam langzaam maar zeker dichterbij.  Na een goed gekozen time-out stonden de aanvallers Ronald van Os en Gerard Olde precies op het goede moment weer op scherp en mede daardoor wist TSA de set toch te winnen met 18-25.

Tijdens de derde set bleek echter dat de flow waarin het TSA-team in het eerste deel van de wedstrijd verkeerde, verdwenen was. Het rommelige spel uit de tweede set, tekende ook het spelbeeld in de derde set. Er werden weer veel fouten gemaakt en regelmatig ging de bal uit via het beruchte lage plafond van de hal. Ondanks dat TSA tot het eind toe knokte, ging de derde set naar Weide. Dit team profiteerde optimaal van de malaise bij TSA en won de derde set met de stand 25-22.

Lees het hele artikel

Nieuwe inrichting voor zuidelijk deel Markt Dedemsvaart

Geschreven op 09 november 2013.

Vrijdag 8 november 2013

Nieuwe inrichting voor zuidelijk deel Markt Dedemsvaart

Het zuidelijke deel van Markt in Dedemsvaart krijgt momenteel een nieuwe inrichting.

Het openbaar gebied krijgt dezelfde uitstraling als de Julianastraat, Marktstraat en Wisseling. De werkzaamheden zijn gestart en worden nog voor de kerstperiode afgerond.

Momenteel wordt op het zuidelijke deel van de Markt in Dedemsvaart ’t Olde Postkantoor verbouwd tot markthal. Dit project wordt naar verwachting in december 2013 opgeleverd. De herinrichting van de openbare ruimte rond deze locatie is deze week gestart. Het gebied krijgt een nieuwe bestrating met een uitstraling die vergelijkbaar is als de bestrating in de Julianastraat, Marktstraat en Wisseling. Daarnaast wordt nieuw straatmeubilair en lichtmasten geplaatst. Het zuidelijke deel is het eerste deel van Markt dat een nieuwe inrichting krijgt. De herinrichting van de rest van de Markt volgt nadat overige bouwprojecten rond de Markt zijn afgerond. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer NTP Infra. Volgens planning zijn de werkzaamheden nog voor de kerstperiode afgerond. Omdat de werkzaamheden deels in de winterperiode plaatsvinden, kunnen weersomstandigheden invloed hebben op de planning. De brandweer is vrijdag verhuisd van de brandweerkazerne aan de Markt naar de nieuwe kazerne aan de Hoofdvaart. De locatie aan de Markt die daardoor beschikbaar komt, is verkocht en krijgt een nieuwe bestemming.

Lees het hele artikel

Nieuwe inrichting voor zuidelijk deel Markt Dedemsvaart

Geschreven op 09 november 2013.

Vrijdag 8 november 2013

Nieuwe inrichting voor zuidelijk deel Markt Dedemsvaart

Het zuidelijke deel van Markt in Dedemsvaart krijgt momenteel een nieuwe inrichting.

Het openbaar gebied krijgt dezelfde uitstraling als de Julianastraat, Marktstraat en Wisseling. De werkzaamheden zijn gestart en worden nog voor de kerstperiode afgerond.

Momenteel wordt op het zuidelijke deel van de Markt in Dedemsvaart ’t Olde Postkantoor verbouwd tot markthal. Dit project wordt naar verwachting in december 2013 opgeleverd. De herinrichting van de openbare ruimte rond deze locatie is deze week gestart. Het gebied krijgt een nieuwe bestrating met een uitstraling die vergelijkbaar is als de bestrating in de Julianastraat, Marktstraat en Wisseling. Daarnaast wordt nieuw straatmeubilair en lichtmasten geplaatst.

Het zuidelijke deel is het eerste deel van Markt dat een nieuwe inrichting krijgt. De heinrichting van

de rest van de Markt volgt nadat overige bouwprojecten rond de Markt zijn afgerond.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer NTP Infra. Volgens planning zijn de

werkzaamheden nog voor de kerstperiode afgerond. Omdat de werkzaamheden deels in de

winterperiode plaatsvinden, kunnen weersomstandigheden invloed hebben op de planning.

De brandweer is vandaag verhuisd van de brandweerkazerne aan de Markt naar de nieuwe kazerne

aan de Hoofdvaart. De locatie aan de Markt die daardoor beschikbaar komt, is verkocht en krijgt een

nieuwe bestemming.

Lees het hele artikel

De Star Ommerschanstocht.

Geschreven op 09 november 2013.

De Star Ommerschanstocht was zaterdag onder zonnige omstandigheden met een opkomst van ruim zestig recreatieve hardlopers zeer geslaagd. Voor het eerst was molen de Star de start/finishlocatie en dat bleek al een groot succes te zijn zowel bij aankomst, maar vooral na afloop qua sfeer en gezelligheid. Ook de extra opgetrommelde vrijwilligers en molenaars waren enthousiast en boden de deelnemers na afloop wat lekkers aan bij de koffie en thee, ook was er een kruidenbittertje voor de liefhebbers. Molen de Star was blij met het extra bezoek en deze werd ook bezichtigd en men kon nog wat ingrediënten kopen. Zelfs plaatsgenoten waren hier nog niet geweest en de kans is groot dat menigeen later nog eens met het gezin terugkomt bij molen De Star.

 

Toen organisator Henny Berends ’s-morgens vroeg de route inspecteerde, schrok hij enorm van de grote wateroverlast van de vrijdagnacht, die sommige paden toen nog vrijwel onbegaanbaar hadden gemaakt. Hij waarschuwde de deelnemers terecht om voorzichtig te lopen bij het ontwijken, omdat je door het uitglijden en gladde onzichtbare boomwortels lelijke blessures kon oplopen; het was tenslotte ook geen wedstrijd.

 

Van heinde en verre, zelfs uit Friesland, liep men langs prachtige plekken nabij de Ommerschans, het Canadabos, de oude begraafplaats en over het met water besprenkelde Dronkenmanslaantje via de historische Boslaan weer oostwaarts richting de molen, voor de welverdiende versnaperingen.

Het was de 13e duurloop in zes jaar, welke door Henny Berends was uitgezet, maar hij kon nu ook weer enkele vrijwilligers inzetten om de hele groep door het mooie gebied te loodsen.

In het voorjaar regelt hij weer een Reestdal duurloop, datum en locatie is nog niet bekend, maar op 8 november wil Henny weer de herfstloop organiseren, grotendeels tegenovergesteld en met enkele andere paden, zodat iedere duurloop weer verrassend blijft, ook voor plaatsgenoten en de recreant, maar ook wedstrijdlopers moeten er nog genoeg voor inspannen om tussen de 6 en 12 km af te leggen, en dat tegen een geringe vergoeding.

Het motto blijft; sportend genieten c.q. genietend sporten in de mooie natuur rondom Balkbrug.

Lees het hele artikel

UNIVÉ DAC LEDEN VERKOPEN SINTERKLAASCAKE’S

Geschreven op 09 november 2013.

Ongeveer 100 leden van volleybalvereniging Univé DAC gaan woensdagavond 13 november  langs de Dedemsvaartse deuren om Sinterklaascake’s van de Dedemsvaartse koekbakkerij Nanning te verkopen. Net als in de vorige jaren krijgen de groepen met jeugdleden een begeleider mee. ‘Deze traditionele actie van onze vereniging start om 18.00 uur en vertrekken de door de organisatie gevormde groepen richting hun opgegeven route. De verwachting is dat zij rond de klok van  20.00 uur terug zijn bij sporthal de Citadel met lege dozen’,volgens Univé DAC voorzitter Otto Fieten.  

Lees het hele artikel

UNIVÉ DAC LEDEN VERKOPEN SINTERKLAASCAKE’S

Geschreven op 09 november 2013.

Ongeveer 100 leden van volleybalvereniging Univé DAC gaan woensdagavond 13 november  langs de Dedemsvaartse deuren om Sinterklaascake’s van de Dedemsvaartse koekbakkerij Nanning te verkopen. Net als in de vorige jaren krijgen de groepen met jeugdleden een begeleider mee. ‘Deze traditionele actie van onze vereniging start om 18.00 uur en vertrekken de door de organisatie gevormde groepen richting hun opgegeven route. De verwachting is dat zij rond de klok van  20.00 uur terug zijn bij sporthal de Citadel met lege dozen’,volgens Univé DAC voorzitter Otto Fieten.  

Lees het hele artikel

Nu ff nix verkast naar brasserie de Corner.

Geschreven op 09 november 2013.

Na vele gezellige avonden in Enjoy, is in goed overleg door de organisatoren Harry Bijker en Henk Brand van Enjoy besloten dat de locatie  die speciaal de deuren vroeger open moest doen er mee zou stoppen. Om de groep die onder de naam Nu ff Nix ongedwongen en zonder verplichtingen bij elkaar komen niet kapot te laten gaan, werd Gerard de Wagt van Brasserie de Corner benaderd. Die de groep zowel mannen als vrouwen wel wou ontvangen.  Wel moet men om bij de groep aan te sluiten 10 euro in de pot storten, en kan men tot de pot leeg is  consumptie bestellen. Voor Harry en Gerard was het afwachten hoe de groep op de nieuwe locatie zou reageren. Maar ondanks de regen kwamen velen naar de Corner om gezellig bij te kletsen onder een hapje en drankje. De avond die een aantal keren per jaar worden gehouden is natuurlijk ook een leuke avond om je netwerk uit te bereiden. Een ieder kan zich bij de groep aan sluiten. Maar men is niet verplicht om altijd aanwezig te zijn. Hou het sociaal medium in de gaten voor de volgende avond. De trouwe bezoekers danken Henk Brand voor de gastvrijheid die hij geboden heeft.

Lees het hele artikel

Waterschapsverkiezingen Vechtstromen, u stemt toch ook!

Geschreven op 08 november 2013.

Hier sta ik bij de Vecht in Junne. U kunt met eigen ogen zien hoe mooi dit gebied geworden is dat mede dankzij met andere partijen en het Waterschap Velt en Vecht tot stand is gekomen. Het nieuwe waterschap Vechtstromen waar u voor gaat kiezen wil zich in ons gebied blijven inzetten op samenwerking met andere partijen. Ik sta voor waterveiligheid, waterkwaliteit en kwantiteit. Waterveiligheid , niemand wil graag natte voeten, maar bij extreme droogte zullen we ook naar watertoevoer moeten kijken het waterpeilbeheer is daar heel belangrijk  .Waterkwaliteit; ik ga voor goed drinkwater, zwemwater en viswater .Dit alles geeft een goede  en prachtige flora en fauna wat u kunt zien hier in Junne en elders langs De Vecht waar meer  meanders aangelegd zijn om zoveel mogelijk regenwater op te vangen. Maar dit alles moet wel binnen het budget passen. Kwantiteit is ook heel belangrijk. Het nieuwe waterschap moet wel betaalbaar blijven. Vanaf 2008 heb ik zitting in het bestuur van waterschap Velt en Vecht. Het water boeit mij en het loopt als een rode draad door ons leven. Behoud van Natuur en Landschap, alles heeft te maken met water. Zonder water is er geen leven. Maar misschien kent u mij ook op een andere manier want daarnaast ben ik nog voorzitter van Stichting Hartveilig Hardenberg. De Stichting waarmee vele mensenlevens al gered zijn door onze vrijwillige hulpverleners. Verder heb ik van 1998 tot 2010 in de gemeenteraad van Hardenberg gezeten, waarbij ik mij vooral bezig hield met zorg, mantelzorg en de ruimtelijke omgeving.

Graag zou ik nog een zittingsperiode van 5 jaar mee willen doen in het nieuwe bestuur van het waterschap Vechtstromen. U weet ik ben gemakkelijk benaderbaar, betrokken en betrouwbaar

Stem  Lijst 7 van het  CDA nr. 8   Dini Tuenter-ter Wijlen,  Rheezerveen

Lees het hele artikel

Brandweer verhuist naar nieuwe kazerne

Geschreven op 08 november 2013.

Niet echt groots, maar wel met alle toeters en bellen is vrijdag de brandweer van Dedemsvaart verhuist naar de nieuwe locatie bij het busstation. Alles is nog niet klaar maar de voertuigen kunnen er al staan. Het eerst wat opvalt is de ruimte buiten en binnen, wat zeker bij het uitrukken alleen maar positief kan werken. Als alles klaar is zal er een officiële opening komen.

Lees het hele artikel

De “Gieteling” houdt onderlinge vogelshow

Geschreven op 08 november 2013.

Dedemsvaart 7 november 2013.

 

   Diverse leden van vogelvereniging De “Gieteling” Dedemsvaart-Balkbrug, hebben hun best weer gedaan om de gekweekte jonge vogels van afgelopen jaar weer aan het publiek te laten zien.

 

Voorafgaand aan de show zijn er eerst wat zaken die afgewikkeld moeten worden.

 

De Voorzitter Hans Gielen heet allen van harte welkom en bedankt in zijn welkomstwoord de adverteerders en sponsoren want zonder deze mensen is er geen show mogelijk. Ook de diverse helpers worden bedankt voor hun inzet want er moet toch nog wel aardig wat werk verzet worden zo al met al voordat de show klaar is voor het grote publiek.

 

Voordat de prijswinnaars bekend gemaakt worden is er eerst nog aandacht voor 2 jubilarissen.

De voorzitter feliciteert Jan Ringenier die al 25 jaar in het bestuur zit en het vele werk dat hij voor de vereniging heeft gedaan. Denk maar eens aan de mooie showkooitjes die er elk jaar weer staan tijdens de show. En Jan Jut die alweer 40 jaar lid is van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Beide heren werden in het zonnetje gezet door Ton Koenen, secretaris en afgevaardigde van het hoofdbestuur van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Beide jubilarissen kregen een mooie bondsspeld opgespeld. Voor Jubilaris Jan Ringenier was dit de hoogste onderscheiding die de bond beschikbaar heeft. Namelijk “lid van waardering”, behorend bij zijn lange bestuursperiode.   Beide jubilarissen kregen als afsluiter ook nog een mooie bos bloemen.

Dan worden de prijswinnaars van de show bekend gemaakt:

 

Hoofdgroep 7 Kleurkanaries ongepigmenteerd.

Dhr. C.J.Ehlers werd kampioen met een ongepigmenteerde kanarie in, Lipochroom Rood intensief van 91 punten en tevens kon dhr. Ehlers het toch wel begeerde Bondskruis in ontvangst nemen. (Dit is een door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers beschikbaar gestelde prijs die in de vereniging jaarlijks rouleert in de deelnemende hoofdgroepen.)

 

Hoofdgroep 8 Kleurkanaries gepigmenteerd.

Dhr. W.v.d.Enk werd kampioen met een stel gepigmenteerde kanaries, Melanine Agaatopaal wit van 185 punten. (Een stel zijn 2 vogels die uiterlijk identiek moeten zijn.)

Tevens werd dhr. W.v.d.Enk kampioen met een gepigmenteerde kanarie, Melanine Agaatopaal wit van 92 punten.

 

Hoofdgroep 10 Australische prachtvinken, papagaaiamadines, lochura’s en bastaarden samengevoegd met Hoofdgr. 11 Afrikaanse prachtvinke, kwartels, duiven, europese cultuurvogels, vruchten+insecteneters en bastaarden.

Er waren in één hfd. groep te weinig inzendingen en volgens de regels worden deze groepen dan samengevoegd.

Dhr. J.T.M. Gielen werd kampioen met een Blauwgroene papegaaiamadine wildkleur man

van 92 punten.

 

Hoofdgr. 12 Grasparkieten, deze groep omvat de zogenaamde kleine grasparkieten en de standaard grasparkiet.

Dhr. J.Boertjes werd kampioen met een spangle kobalt blauwe standaard grasparkiet van 92 punten. Tevens kon dhr. J.Boertjes de jaarlijks te winnen wisselbeker in ontvangst nemen.

En of dat nog niet genoeg was won dhr. J.Boertjes ook de aangewezen vogel prijs met deze vogel. (De aangewezen vogel moet vooraf bij het inbrengen van de vogels door de eigenaar aangegeven worden en hier kunnen alleen eigengekweekte vogels aan meedoen.)

 

Hoofdgroep 13 Grote Parkieten en Agaporniden.

Dhr. W.J.Wibiër werd kampioen met een groene wildkleur catharinaparkiet van 91 punten.

 

Open klasse vogels: Dit zijn vogels zonder vaste voetring of overjarige vogels of vogels die aangekocht zijn. Voor deze prijs dingen alle openklasse vogels in alle hoofdgroepen mee.

Dhr. A.Smit kampioen met een Bruinborst rietvink wildkleur van 91 punten.

 

Dan zijn er nog enkele bondsmedailles te verdelen, deze worden beschikbaar gesteld door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

De winnaars van deze edele metalen zijn geworden: Dhr. W.v.d.Enk met een agaat witte kanarie van 91 punten. Dhr. J.Boertjes met een spangle hemelsblauwe standaard grasparkiet van 92 punten. Dhr. J.B.Wibiër met een agapornis roseicollis lutino van 90 punten.

 

De aanmoedigingsbeker ging naar dhr. J.v.d.Heyden. Deze prijs kan alleen gewonnen worden door een inzender die voor de eerste keer mee doet en de hoogste punten heeft behaald onder de eerste inzenders.

 

Natuurlijk zijn er ook winnaars van diverse 2e en 3e prijzen maar dat zijn er teveel om hier op te gaan schrijven.

 

Als laatste is er nog de verenigingsprijs. Voor deze prijs tellen de 5 beste vogels mee van elke inzender. Zijn er voor het oog gelijke punten behaald door de inzenders dan wordt er verder in het lijstje gekeken om tot een winnaar te komen.

Dhr. W.v.d.Enk kon zich de gelukkige winnaar noemen en werd daarmee winnaar van een zak kanariezaad van 20 kg. beschikbaar gesteld door van der Graaf De Molen te Dedemsvaart. 

Lees het hele artikel

Documentaire historie Wehkamp.nl nu te bekijken.

Geschreven op 06 november 2013.

De laatste dagen wordt er veel gepraat over het vertrek van Wehkamp.nl uit Dedemsvaart.

Maar velen weten niets over hoe dit bedrijf is ontstaan, en in Dedemsvaart terecht is gekomen.

R.T.V Oost heeft in het verleden een prachtige documentaire over Wehkamp gemaakt, wat zeker de moeite waard is om te bekijken. Vandaar wij de link van deze documentaire hier onder plaatsen. Met dank aan R.T.V. Oost.

http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=174951&cat=1
 
 klik dan op HET OVERSTICHT - AFLEVERING 73

Lees het hele artikel

Gezamenlijk ontbijt op k.b.s de Langewieke.

Geschreven op 06 november 2013.

In het kader van Het Nationaal Schoolontbijt mochten de kinderen van k.b.s de     Langewieke woensdagmorgen met een lege maag naar school komen, om daar gezamenlijk te ontbijten.

Een goed ontbijt blijft de beste start van de dag.  Onder het motto “Ontbijt broodnodig”

nemen deze week 2.000 basisscholen in het hele land  en zo'n 400.000 kinderen aan het ontbijt deel. In alle vroegte bezorgde bakkerij Oegema een kleine 250 ontbijtpakketten op school, maar Pieter & Wilma Ubels van Bakkerij Oegema vulde de pakketten aan met extra brood en bolletjes, wat zeker lekker smaakte. Onder begeleiding van leerkrachten en enkele ouders genoten alle leerlingen van een goed ontbijt. En natuurlijk was het ook gezellig om samen te ontbijten.

Het totaal pakket bestond uit: 

een assortiment volkoren- en meergranenbrood, bruine bolletjes, krenten- en mueslibolletjes met halvarine als smeersel en beleg zoals fruitstroop, smeerkaas, chocoladehagel, aardbeienjam en kaas 30+. Daarnaast is er halfvolle melk en sinaasappelsap.

Na het ontbijt konden de leerlingen met volle kracht weer aan de slag. 

Lees het hele artikel

Toch nog (slacht)Veld(in)zicht?

Geschreven op 06 november 2013.

Balkbrug-De vreugde was groot toen men half oktober plotseling bij TBS-kliniek Veldzicht in Balkbrug te horen kreeg, dat door inzet van fractievoorzitter Slob van de ChristenUnie de kliniek open bleef. Maar nu blijkt dat er per 2016 er een 200 arbeidsplaatsen verdwijnen. Dit is het maximale resultaat wat is bereikt in overleg met staatssecretaris Fred Teeven enerzijds en de directie van Veldzicht, de gemeente Hardenberg en de medezeggenschap anderzijds. Directeur Nienke Feenstra is toch tevreden met dit resultaat. We hadden eigenlijk niets meer, maar we kunnen nu wel door gaan. We hopen dat door natuurlijk verloop er geen gedwongen ontslagen vallen.  

Lees het hele artikel

Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer

Geschreven op 05 november 2013.

Dinsdag 5 november 2013

VOMOL: Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer

Basisschoolleerlingen bewuster maken van gevaren landbouwvoertuigen

In de maand november volgen zo’n 260 leerlingen van diverse basisscholen in de buitengebieden van de gemeenten Ommen en Hardenberg het project ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’. Tijdens het project krijgen de leerlingen inzicht in de gevaren van landbouwvoertuigen en leren ze hoe ze hiermee om moeten gaan. De activiteit vindt plaats in het kader van de lesprogramma’s verkeerseducatie.

 

Voertuigen steeds groter

Grote voertuigen zoals landbouwvoertuigen hebben veel ruimte nodig op de weg en kunnen daardoor een gevaar in het verkeer vormen. Bestuurders van deze voertuigen hebben veelal niet in de gaten dat andere weggebruikers zich onveilig voelen in de buurt van hun voertuig. Andere weggebruikers weten vaak niet wat ze moeten doen als ze een landbouwvoertuig tegenkomen. Dit geldt natuurlijk vooral voor kinderen. Met name kinderen in het buitengebied leggen vaak een langere afstand af om naar school te gaan en hebben dus meer kans om onderweg in aanraking met grote landbouwvoertuigen. Speciaal voor deze kinderen is het verkeerseducatieproject ‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’ (VOMOL) ontwikkeld.

 

Ook ouders/verzorgers en bestuurders van landbouwvoertuigen betrokken bij VOMOL

VOMOL is bedoeld voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisschool en richt zich op het vergroten van de veiligheid van de kinderen. Het project bestaat uit een theoretisch deel op school en een praktijkdeel op locatie. Hierbij worden gevaarlijke verkeersituaties met behulp van landbouwvoertuigen zo realistisch mogelijk gesimuleerd. De leerlingen krijgen zo inzicht in de gevaren van landbouwverkeer en leren hoe ze hiermee op een veilige manier om kunnen gaan. In de maand november volgen circa 120 leerlingen van basisscholen in de gemeente Ommen en 140 leerlingen van scholen in de gemeente Hardenberg het project VOMOL op één van de volgende vrijdagen.

? vrijdag 8 november, loonbedrijf Altena Kloosterhaar: ‘De Wiekslag’ (Bruchterveld), Den Velde, De

Spreng?el (Ane), Kompas (Radewijk);

? vrijdag 15 november, parkeerplaats sporthal Möllinckslag: Koningsberger en Casper Diemer

(Bergentheim);

? vrijdag 22 november, parkeerplaats Zaal Dijk: Ichtus (Lemele), St. Willibrordus (Vilsteren);

? vrijdag 29 november, Hoogengraven: Hoogengraven (Stegeren), De Triangel (Witharen), De Hoekstee (Beerzerveld).

Het project VOMOL wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeenten Ommen en Hardenberg en is één van de gedragsbeïnvloedings?/educatieve projecten op het gebied van verkeer voor het basisonderwijs. Het project wordt mogelijk gemaakt door financiële medewerking van de provincie Overijssel. VOMOL wordt georganiseerd door het Agrarisch Opleidingscentrum Oost. Bij de uitvoering van het praktijkdeel worden studenten van de opleidingscentra in Hardenberg (De Groene Welle) en Almelo betrokken. Een viertal regionale loonbedrijven werkt belangeloos mee aan het project door voertuigen en chauffeurs beschikbaar te stellen.

Lees het hele artikel

Vertrek wehkamp.nl niet gunstig voor Dedemsvaart

Geschreven op 04 november 2013.

De medewerkers waren al op de hoogte wat de plannen betreft van wehkamp.nl om een nieuw distributie centrum in Zwolle te bouwen. De reacties waren natuurlijk wisselend. Maar de meeste mensen waren super trost dat hun bedrijf (want zo is de band met wehkamp.nl) in deze tijd toch verder werkt aan de toekomst. Een geluk is dat ze wel mee naar Zwolle kunnen verhuizen. Ook denkt men dat men de tijdelijke krachten nodig blijft houden. In 2015 zal het grootste distributiecentrum voor online detailhandel van de wereld in Zwolle staan. Voor Dedemsvaart heeft het zeker een impact . Want wehkamp.nl is een begrip voor Dedemsvaart en zeker ook omdat het de grootste werkgever is. . Natuurlijk zijn de mogelijkheden om groots uit te bereiden niet  aanwezig. Ook zal veel werk geautomatiseerd worden. Het nieuwe centrum gaat volgens wehkamp.nl  zo'n honderd miljoen euro kosten en vestigt zich het industrieterrein De Hessenpoort, aan de oost kant van Zwolle.

Klik voor introductie filmpje op volgende link:

http://www.youtube.com/watch?v=Q5eie0IgccY

Lees het hele artikel

Matig Dedemsvaart pakt puntje tegen Victoria´28 ( 1-1)

Geschreven op 04 november 2013.

Dedemsvaart heeft vanmiddag een puntje overgehouden aan de wedstrijd tegen hekkensluiter Victoria. In een troosteloze ambiance speelde Dedemsvaart een zeer matige wedstrijd en het leek lang op een nederlaag af te stevenen. Gelukkig voor de oranjehemden kreeg Reamon Knol in de blessuretijd een bevlieging en met een formidabel genomen vrije trap tekende hij voor de uiteindelijke gelijkmaker.

Dedemsvaart startte met dezelfde namen als vorige week op het kunstgrasveld van Victoria en probeerde direct het initiatief te pakken. Dit lukte deels zonder dat er gevaarlijke momenten voor het doel te noteren waren. Mede door de slechte weersomstandigheden was het lastig om tot goed voetballen te komen.

Halverwege de eerste helft kreeg Dedemsvaart de grootste mogelijkheid. Hulst kreeg de bal schuin voor het doel, zijn inzet was goed, maar de redding van doelman Jonkers mocht er ook zijn. Enkele minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong. Aanvoerder Germeraad werd goed bediend in de zestien meter en met een bekeken inzet liet hij Zinger kansloos.

In de slotfase van de eerste helft kreeg Dedemsvaart een grote kans op de gelijkmaker. Tupamahu werd goed de diepte ingestuurd, gaf voor en via een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Wierenga die helaas over het doel schoot.

Na de rust kwam Dilan van Bree in het veld voor Tupamahu. Van Bree liet zich in het begin gelden en kwam enkele keren goed langs zijn directe tegenstander. Helaas kwamen de voorzetten steeds net niet op de juiste plaats van bestemming. Victoria probeerde in het tweede bedrijf voornamelijk via de counter gevaarlijk te worden en kregen hieruit ook kleine kansen. Eenmaal werd Dedemsvaart gered door de deklat op een poging van Felhane en Germeraad was met een van richting veranderd schot nog gevaarlijk.

Dedemsvaart leek met een nederlaag uit Enschede weg te gaan, maar werd in blessuretijd gered door Reamon Knol. Van zestien meter schoot hij een makkelijk gegeven vrije trap feilloos achter doelman Jonkers. In de laatste minuut kwam Dedemsvaart nog een keer goed weg toen een aanvaller van de thuisploeg van korte afstand wild over het doel van Zinger schoot.

Met een 1-1 eindstand schieten beide partijen niet veel op en blijven onder aan de ranglijst bungelen. Volgende week speelt Dedemsvaart de thuiswedstrijd tegen Eilermark.

Opstelling:Zinger; Peters ( 90e Kroes) Van Duren, Vd Bent, Pater ( 75e Roozendal); Van Zijl, Tupamahu ( 46e Van Bree) Hulst, Klinkenberg; Knol en Wierenga

Lees het hele artikel

“We betreuren het vertrek Wehkamp.nl uit de gemeente”

Geschreven op 04 november 2013.

Reactie burgemeester Snijders

Maandag 4 november 2013

“We betreuren het vertrek wehkamp.nl uit de gemeente”

Burgemeester Snijders: “Het online warenhuis wehkamp.nl heeft de gemeente Hardenberg laten weten dat het bedrijf vertrekt uit Dedemsvaart en zich gaat vestigen in Zwolle. Het vertrek van wehkamp.nl uit de gemeente is ongelooflijk jammer. We hebben alles in het werk gesteld om het bedrijf te behouden, maar de keuze voor nieuwbouw in Zwolle past beter in de visie van het bedrijf. Positief is wel dat het bedrijf en de werkgelegenheid voor de regio behouden blijft.”

 

Behoud werkgelegenheid

“We betreuren het als gemeente dat een grote werkgever met zoveel arbeidsplaatsen als

wehkamp.nl de gemeente verlaat. We hebben ons uiterste best gedaan om het bedrijf binnen de

gemeentegrenzen te houden. wehkamp.nl is een prachtig bedrijf dat ruim zestig jaar in de gemeente Hardenberg gevestigd is. We hebben het zien uitgroeien van een eenvoudig magazijn naar Nederlands grootste online warenhuis. Toen bleek dat de focus van wehkamp.nl niet op de

gemeente Hardenberg lag, hebben we afstemming gezocht met de gemeente Zwolle. Een bedrijf als wehkamp.nl is belangrijk om te behouden voor de regio. Mede dankzij deze samenwerking werd

voorkomen dat het bedrijf uit de regio zou vertrekken. De keuze voor Zwolle zorgt in de eerste plaats voor het behoud en mogelijk in de toekomst uitbreiding van de werkgelegenheid in de regio.

Daarnaast zorgt de nieuwbouw van het distributiecentrum voor een impuls van de regionale

economie”, aldus burgemeester Snijders.

 

Achtergrond wehkamp.nl

Het bedrijf werd in 1952 als ‘Wehkamp’s Fabriekskantoor’ opgericht door Herman Wehkamp in

Slagharen. De artikelen bestonden in eerste instantie uit matrassen en bedtextiel. Het bedrijf werkte

destijds vanuit een magazijn, aanvankelijk in Slagharen en sinds 1956 in Dedemsvaart. Na jaren van

groei heeft het bedrijf ook een vestiging in Maurik geopend. In 1975 verhuisde het hoofdkantoor naar de huidige vestigingsplaats Zwolle, waar straks ook het logistieke servicecentrum uit Dedemsvaart gevestigd wordt.

Lees het hele artikel

Prinswisseling bij de Venekloeten

Geschreven op 04 november 2013.

Zaterdagavond 9 november komt er een einde aan de toer van Prins Jan III (de Vries) en Adjudant Erik Boer. Vorig jaar 10 november begonnen de Prins en Adjudant aan die toer onder het motto ‘Boer en Boer zijn on tour met veel gelach en veel geouwehoer’. Ook wordt afscheid genomen van Jeugdprins Kyle I (Veltmaat) en zijn Jeugdadjudant Rob Bennink. Na het afscheid worden de nieuwe Hoogheden van Kloetendonk op ludieke wijze gepresenteerd in de hofresidentie van de Dedemsvaartse carnavalsvereniging. De 39e Prins der Venekloeten wordt geïnstalleerd door Maikel van Marle, de voorzitter van de Stichting Dedemsvaria.

De feestelijke avond in het voormalige Vechtdalcollege aan de Langewijk. begint om 20.00 uur. Het Venekloeten DJ team verzorgt de muzikale omlijsting en de dansmariekes staan te trappelen om de Venekloetenmennekes en –wiefkes te laten zien wat zij het afgelopen jaar weer hebben geleerd. Op de foto de vertrekkende Prins en zijn Adjudant

Lees het hele artikel

Gemeentelijke informatiepagina’s in Dedemsvaartse Courant

Geschreven op 04 november 2013.

De gemeente Hardenberg wil haar inwoners informeren over actuele zaken en is daarnaast

verplicht om zaken als omgevingsvergunningen of ruimtelijke plannen bekend te maken. Daarom publiceert de gemeente Hardenberg wekelijks de gemeentelijke informatiepagina’s ‘Kijk op Hardenberg’ en de officiële bekendmakingen in een huis?aan?huisblad. Op dit moment verschijnen de pagina’s nog iedere woensdag in weekblad De Toren.

 

Aanbesteding

Omdat het huidige contract met weekblad De Toren dit jaar afliep, heeft de gemeente Hardenberg een meervoudige onderhandse aanbesteding uitgeschreven voor deze opdracht. Partijen konden een offerte indienen op basis van een aantal door de gemeente gestelde eisen en wensen. Zo moet het huis?aan?huisblad wekelijks bij alle huishoudens in de gemeente Hardenberg bezorgd worden.

De opdracht is gegund aan Boom regionale uitgevers omdat deze partij de economisch meest

voordelige inschrijving heeft gedaan. Dit betekent dat de gemeentelijke informatiepagina’s en de officiële bekendmakingen vanaf dinsdag 12 november 2013 iedere dinsdag in de Dedemsvaartse Courant verschijnen. Boom regionale uitgevers breidt het verspreidingsgebied van de Dedemsvaartse Courant met ingang van deze datum uit zodat de krant bij alle huishoudens in de gemeente Hardenberg wordt bezorgd. De gemeente Hardenberg en Boom regionale uitgevers hebben een overeenkomst gesloten van twee jaar, met de mogelijkheid om deze drie maal met een jaar te verlengen.

 

Pagina’s ook in weekblad De Toren

De gemeentelijke informatiepagina’s blijven daarnaast iedere woensdag in weekblad De Toren verschijnen. Het bestuur van weekblad De Toren hecht grote waarde aan het publiceren van de gemeentepagina’s en heeft daarom besloten de pagina’s te blijven publiceren. Aan deze publicatie kunnen echter geen rechten worden ontleend.

Lees het hele artikel

Martijn Dragt pakt titel 3de Vitus open darttoernooi

Geschreven op 04 november 2013.

De organisatoren Gerwin Dijk, Jan Jansen; Jonathan de Wagt van Vitus en Barbera Visscher waren zondag zeker tevreden over het aantal deelnemers. Van uit de wijde regio waren een 50 deelnemers naar Dedemsvaart gekomen om gezellig, sportief maar zeker ook gespannen te proberen de titel van dit toernooi te pakken. Waar de inleg (10 euro) tevens het prijzengeld was.  De voorrondes werden op 10 banen gespeeld in best of 3. Na de vooronde’s werd er in een winnaars en verliezersronde  gespeeld. Uiteindelijk was het Dedemsvaarter Martijn Dragt die  winnaar werd van de winnaarsronde en de titel veroverde. De tweede plaats was voor Dennis Zwiers,  derde werd Dick van Gijssen.  

In de verliezers ronde trok Rene Spijker aan het langste eind, tweede werd Jeroen Jans terwijl Ronny Wolf de derde plaatst pakte.

De hoogste finish was voor Dennis Zwiers met een knappe 130 score.

Het was weer een geslaagd toernooi, wat zeker volgend jaar weer wordt gehouden. Foto's gemaakt door Wim Moddejongen en Gert Vogelzang

Lees het hele artikel

Waterschap Velt en Vecht wordt Vechtstromen

Geschreven op 03 november 2013.

De waterschappen Regge en Dinkel (Almelo) en Velt en Vecht (Coevorden) zijn de enige waterschappen in Nederland die verkiezingen organiseren. Dat komt omdat deze waterschappen fuseren tot een nieuw waterschap, waterschap Vechtstromen, met kantoren in Almelo en Coevorden. Voor dit waterschap wordt een nieuw bestuur gekozen.

Hoe brengt u uw stem uit?

De waterschapsverkiezingen voor Vechtstromen worden gehouden d.m.v. de brief-in-brief-methode (zie foto ). U stemt per brief. In november 2013 ontvangt u uw stempakket. Dat bestaat naast de handleiding uit:

een stemformulier met alle lijsten en kandidaten

een (blauwe) envelop zonder enige gegevens die terug kunnen leiden naar de kiezer

een (witte) envelop geadresseerd aan het waterschap met een nummer.

Zodra u uw stem hebt uitgebracht, plaatst u het stemformulier in de blauwe envelop. Deze envelop gaat vervolgens in de geadresseerde, witte envelop. Het nummer op deze envelop is nodig om te registreren wie er gestemd heeft. Maar ook als iemand een vervangend stempakket aanvraagt, moet dit geregistreerd kunnen worden, zodat de persoon gekoppeld aan dit nummer niet twee stemmen uitbrengt.

Door de blauwe enveloppen na retournering uit de witte enveloppen te halen en van de witte te scheiden, is uw anonimiteit geborgd. De blauwe enveloppen bevatten geen codes, waardoor de afzender niet meer terug te halen is.

Wat is de brief-in-brief-methode?

De brief-in-brief-methode is een geaccepteerde methode die in de Kieswet staat vermeld. Het voordeel van deze methode is:

herkenbaar voor iedereen

u zet een kruisje bij de lijst van uw keuze en daarbinnen op de persoon op wie u wilt stemmen

het stembiljet is anoniem (geen codes op het stembiljet)?

Wanneer vinden de waterschapsverkiezingen plaats?

De verkiezingen vinden plaats van woensdag 13 november tot dinsdag 26 november 2013.

12 november worden bij iedereen de stembiljetten bezorgt. Laat uw stem niet verloren gaan. Want zonder water is er geen leven. 

Lees het hele artikel

Dames ttv goed op dreef maar geen zege

Geschreven op 03 november 2013.

Zaterdag speelden de dames en jongens van tafeltennisvereniging Dedemsvaart thuis. Beiden troffen De Treffers. De dames ontving De Treffers uit Roelofarendsveen. De Treffers waartegen de jongens spelen, komen uit Klazienaveen.

 

Chantal Knol verloor het openingsduel, waarna Annemarie Zijnstra vijf games nodig had om de gelijkmaker te maken. Na verlies van Amanda van Dijk zorgde het dubbelspel voor een nieuwe gelijkmaker. Van Dijk en Knol wonnen dat opvallend eenvoudig in drie games. Na het dubbel namen de bezoekers ineens afstand. Zijnstra ging in vijven onderuit, Knol kon opnieuw niet scoren en ook Van Dijk was niet opgewassen tegen de eredivisie-ervaring van De Treffers.

 

Toch keerde het duel weer en via zeges van Zijnstra en Van Dijk kwamen de Dedemsvaartses terug tot 4-5. Helaas kon de eveneens sterkspelende Knol geen verdiende zege binnen halen. Zodoende ging een 4-6 nederlaag de boeken in.

 

Opsteker

 

De jongens wonnen met 6-4. Sebastiaan Pennekamp heeft een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden. Een teleurstellend landelijk debuut leverde tot dusver 2 punten op. Tegen De Treffers '70 1 verdubbelde Pennekamp het aantal gewonnen partijen. Niek Starke speelde twee prima enkelspelen, maar verloor geheel onnodig zijn laatste pot. Het tweetal scoorde wel in het dubbelspel. Ad Werkman scoorde één wedstrijdpunt. Ondanks een goede wedstrijd, verloor hij wel de laatste wedstrijd na een 2-0 voorsprong in games.

 

Verslagen en uitslagen staan op www.ttvdedemsvaart.nl.

Lees het hele artikel

Ketelhuis MFC de Baron raakt vol.

Geschreven op 01 november 2013.

Voor de buitenstaanders is inmiddels de face aangebroken dat het zichtwerk bij de bouw van het MFC de Baron wat minder wordt. Maar er wordt druk doorgewerkt. Met name de werkzaamheden in het ketelhuis is een stevige klus, waar veel apparatuur aangesloten wordt op de leidingen door het gebouw. Maar ook  de stukadoors en elektriciens zijn druk bezig. Vrijdag waren er ook werkzaamheden om het gebouw aan te sluiten op glasvezel.   

Lees het hele artikel
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring