Nieuwsarchief 12-2013

Dedemsvaart knalt massaal 2013 uit.

Geschreven op 31 december 2013.

Dedemsvaart knalt massaal 2013 uit.

Op vele locaties werden in Dedemsvaart het oude jaar met meestal melkbussen, maar ook andere varianten kwamen voor de dag uit geknald. 

Lees het hele artikel

Bennie Poolman en Albert Kruidhof maken rondje door Poolmanserf

Geschreven op 31 december 2013.

Bennie Poolman en Albert Kruidhof maken rondje door Poolmanserf De filmbeelden zijn klaar. 

 

Lees het hele artikel

Stunthandel.nl druk met verkoop vuurwerk.

Geschreven op 29 december 2013.

Zaterdag was het al lekker druk met het verkopen van vuurwerk. Stunthandel.nl aan de Wisseling in Dedemsvaart heeft ook dit jaar weer geweldig vuurwerk kunnen inkopen. In de voorverkoop liep het al heel goed verteld

Lees het hele artikel

Dedemsvaart naar halve finale Protos Weering zaalvoetbaltoernooi.

Geschreven op 29 december 2013.

In de voorronde ging het nog niet zo geweldig voor het team van Dedemsvaart, maar zaterdag in sporthal de Beek in Hardenberg veraste ze vriend en vijand door eerst HHC op 2-2 te houden en vervolgens Voorw. Westerhaar met 2-0 te verslaan. De derde wedstrijd moest men aantreden tegen EMMS die met 2-1 aan de kant werden gezet. De laatste en beslissende wedstrijd wist Dedemsvaart ook Raptim met 1-0 te verslaan. Maar op doelsaldo was de eerste plaats toch voor HHC. Maar Dedemsvaart keerde ongeslagen terug naar huis.

In Sporthal de Citadel was HZVV de winnaar. DOS’37 pakte de 2de plaats ten koste van Gramsbergen, die toch nog als beste nummer 3 naar de halve finale gaat.

Morgen (maandag) worden de halve finales gespeeld. Dedemsvaart speelt in Zwartemeer tegen WVV(zon), TEVV, Hodo en Vitesse’63. In Sporthal de Citadel spelen: HZVV, Kloosterhaar, Elim, Rolder Boys en Klazienaveen.

 

 

Lees het hele artikel

Kiekjes dagen HVA.

Geschreven op 29 december 2013.

Zaterdag en zondag zijn weer de traditie getrouwe kiekjesdagen in Het Gashouderpodium.

 

Lees het hele artikel

Samenwerking molen de Star en HVA levert uniek boek op.

Geschreven op 29 december 2013.

In de Turfschuur werd zaterdagmiddag het eerste exemplaar van Molen "De Star" en de verloren molens van Avereest aan wethouder René de Vent overhandigd. Na het welkoms woord van HVA voorzitter Barend Rooseboom, 

Lees het hele artikel

Trekpleister Dedemsvaart reikt prijzen uit.

Geschreven op 28 december 2013. Trekpleister Dedemsvaart reikt prijzen uit.

 

Tijdens de kerstmarkt kon je bij Trekpleister Dedemsvaart meedoen met een succesvolle kassabonactie.

 

Lees het hele artikel

Indoor panna toernooi in ChillOut!

Geschreven op 27 december 2013. Indoor panna toernooi in ChillOut!

 

Vrijdagavond was de 4e voorronde van het Indoor Panna toernooi georganiseerd door @Your Side, het jongerenwerk van De Stuw. Na voorronden in Hardenberg, Bergentheim en Gramsbergen vond vanavond de voorronde plaats in jongerencentrum Chill Out! Elke voorronde konden de beste vier teams zich kwalificeren voor een plek in de grote finale in Hardenberg op vrijdag 3 januari in partycentrum het Circus. Met tijdens deze finale een optreden van breakdance act F.B.I. en hiphopact De Pioniers. Na een spannend toernooi is de winnaar van de voorronde in Dedemsvaart geworden Team Oranje oftewel Daan Hulleman en Jim Veldmaat. De 2 plaats ging naar Niels en Stefan van Team Panfluit en derde is geworden Team FC Bal op t dak van Levon en Martijn. De finale is vrijdag 3 januari aanvang half 8 in Partycentrum Circus in Hardenberg. Iedereen is welkom!

Lees het hele artikel

Jubal speelt kerstliederen in Dedemsvaart.

Geschreven op 24 december 2013. Jubal speelt  kerstliederen in Dedemsvaart.

 

Traditie getrouw speel muziekvereniging Jubal in kerstnacht op diverse locaties in Dedemsvaart enkele kerstliederen. De gewoonte is om bij de kerstboom op de markt te beginnen. Maar dit jaar had de kerstboom door de storm van afgelopen nacht het loodje gelegd. Maar dat was geen reden om er nu weer gewoon te beginnen. Gelukkig was de wind gaan liggen en was het droog.  Ook werd er bij de van Dedem Marke gespeeld.

 Dit gebaar van Jubal verdient eigenlijk meer respons van de inwoners, door toch ook even naar buiten te komen. 

Lees het hele artikel

Vrijliggend fietspad langs Zuidwolderstraat bij Dedemsvaart.

Geschreven op 24 december 2013. Vrijliggend fietspad langs Zuidwolderstraat bij Dedemsvaart.

 

Dinsdag 24 december 2013

Het college van B&W stelt voor een vrijliggend fietspad aan te leggen op de Zuidwolderstraat tussen Dedemsvaart en de gemeentegrens. Dit fietspad sluit aan op een nieuw aan te leggen fietspad langs de Linderweg door de gemeente De Wolden. Met de aanleg van het fietspad ontstaat een comfortabele en veilige fietsroute voor fietsers tussen Linde en Dedemsvaart. De route via de Linderweg in de gemeente De Wolden en de Zuidwolderstraat in de gemeente Hardenberg wordt veelvuldig gebruikt door scholieren die van en naar school in Dedemsvaart fietsen. Doordat de rijbaan vrij smal is en er forse bomen pal naast de rijbaan staan, wordt de route als onveilig ervaren. Dit geldt vooral wanneer fietsers moeten uitwijken bij tegemoet- of achteropkomend (landbouw)verkeer. De Linderweg is in 2013 door Dagblad van het Noorden uitgeroepen tot gevaarlijkste weg van het noorden. De gemeente De Wolden is voornemens een vrijliggend fietspad aan te leggen langs de Linderweg tussen Linde en de gemeentegrens. Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg stellen voor dit fietspad door te trekken langs de Zuidwolderstraat tot aan Dedemsvaart. Het fietspad wordt minimaal 2,50 meter breed en is geschikt voor tweerichtingsfietsverkeer. Met de aanleg van het fietspad ontstaat een comfortabele en veilige fietsroute voor fietsers tussen Linde en Dedemsvaart. De kosten van het Hardenbergse deel van het fietspad bedragen € 380.000. Voor de helft van dit bedrag vraagt de gemeente een subsidie aan in het kader van de provinciale BDU-regeling. Het college wil het voorstel begin 2014 voorleggen aan de raad, nadat de BDU-bijdrage door de provincie is vastgesteld. Naast de aanleg van een vrijliggend fietspad, wordt de maximumsnelheid op de Zuidwolderstraat net als in de rest van het buitengebied van de gemeente Hardenberg teruggebracht naar 60 kilometer per uur. De maximumsnelheid op de Linderweg is al 60 kilometer per uur.

Ook Plaatselijk Belang Dedemsvaart heeft zich hard gemaakt bij de gemeente Hardenberg om tot realisatie van het fietspad te komen.

Lees het hele artikel

Kerstboom veroorzaakt schade aan MFC de Baron.

Geschreven op 24 december 2013. Kerstboom veroorzaakt schade aan MFC de Baron.

 

De storm die in de nacht van maandag op dinsdag over ons land raasde, heeft de stellage met de kerstboom van het dak van de in aanbouw zijnde MFC geblazen. Er is ook schade aangericht aan het raamwerk boven de ingang. Maar gezien de grote van de stellage is het een wonder dat er niet meer schade is ontstaan. Ook is er een stalen bak van het dak geblazen. De spandoeken aan de hekken konden de storm ook niet weerstaan. Jammer dat de kerstboom de kerstdagen niet heeft gehaald.  Ook de grote kerstboom op de markt is uit veiligheidoverweging om gezaagd door de brandweer.Voor filmbeelden van RTL nieuws klik op volgende link.  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/stormachtig-weer#node_601176

Lees het hele artikel

Verkeersregelaars Avereest nu een stichting.

Geschreven op 23 december 2013.

Afgelopen zomer zijn de verkeersregelaars dedemsvaart ondergebracht in een stichting, mede hier door is er een bestuur ingesteld en zijn de statuten notarieel vastgelegd.

 

Als dagelijks bestuur is aangesteld:

 T Starke,  voorzitter./coordinator.

 J Kosse, secretaris/coordinator.

H vd Veen,secretaris/opleidingen./coordinator.

 J Koekkoek,penningmeester./coordinator.

H Kelder,PR/coordinator.

                                                                

                                                                

Deze bestuursleden zijn door de stichtingsleden erkend en als zodanig in functie, door dat verkeersregelaars al bij verschillende evenementen een medewerking hebben verleend zijn het in Dedemsvaart geen onbekende meer dit komt ook doordat de politie steeds meer zaken wat het verkeerregelen aangaat door sluist naar de regelaars, hierdoor zullen verschillende leden een opleiding gaan volgen. Zodat leden als beroepsverkeersleider zullen worden erkend dit houdt in dat niet alleen de politie een beroep kunnen doen op de verkeersregelaars maar ook gemeentes,provincie, maar ook wegenbouwers.

Doordat de verkeersregelaars niet alleen bij mooi weer staan ,maar ook bij z.n.honde weer  is het een must dat er goede en erkende kleding hier voor beschikbaar is, onlangs zijn er lampen en fluiten aan de stichting overgedragen de stichting is dan ook de firma Linde/Kroon electra en installatie en  Koerhuis autobedrijf  hier voor erg dankbaar.

Dit jaar hebben de verkeersregelaars hun medewerking verleend aan de wandeldrie daagse, variarun, tijdens de feestweek, heuveltjesbos loop in Balkbrug, Zuidlaarder markt, Gramsbergen en Hardenberg ook was de stichting aanwezig met de kerst markt an de voart.

Uit deze medewerking komt een vergoeding in de kas van de stichting waar we uit kunnen putten om verschillende hulpmiddelen aan te schaffen,de grootste wens van de vrijwilligers  is goede  en voor alle seisoenen bruikbaar pak,mocht u op welke manier ook met verkeersregelaars te doen krijgen: het zijn altijd nog vrijwilligers die niet alleen hun zelf beschermen maar dat ook van u en dit laatste wil ik graag dik gedrukt.

Voor die mensen die dit aanspreekt we kunnen nog meer vrijwilligers gebruiken u kunt dan het volgende nummer bellen:0523616234

Namens de verkeersregelaars Dedemsvaart alvast een goede kerst en een veilig Nieuwjaar.

Lees het hele artikel

Ruim 200 kinderen streden tijdens Trefbal.

Geschreven op 23 december 2013. Ruim 200 kinderen streden tijdens Trefbal.

 

Maandag streden  23 teams,waarvan ook vele scholen vertegenwoordigd waren in sporthal de Citadel om een finale plaats, die 8 januari 2014 in Bergentheim gehouden worden. Maandagmorgen speelde de leerlingen van groepen 5-6 en smiddags de groepen  7-8 .

 

Uiteindelijk gaat van groep 5-6 De Groen van Prinstererschool naar de finale.

En bij groep 7-8  De Ark

 

Lees het hele artikel

UNIVÉ DAC MINITEAMS SLUITEN SEIZOEN AF

Geschreven op 22 december 2013.

Zeventig minileden van volleybalvereniging  Univé DAC en veertig ouders hebben vrijdagmiddag het jaar 2013 afgesloten met onderlinge wedstrijden. De ouders van de jongste DAC teams werden meerdere keren verslagen door eigen kinderen.  Zo waren het  Michelle, Evita, Demi, Sterre en Mellanie (speelsters van mini 1) die tweemaal de ouders naar een nederlaag speelden en winnaar werden van hun poule. De teams ‘De Vuurpijlen en de Sneeuwklokjes’ bestaande uit ouders werden winnaar van de overige poules. Alle deelnemers kregen een na afloop een medaille, oliebollen en was er voor alle mini’s nog een Kerstcadeautje. Na elke wedstrijdronde waren het de ieniminies,  de jongste leden van vier tot zes jaar, die in ganzenmars achter de trainer aanliepen om de wedstrijdbriefjes op te halen en af te leveren bij het wedstrijdsecretariaat . ‘Daardoor kwamen alle minileden van onze vereniging in actie en als organisatie zijn we, mede door de grote opkomst van de ouders,  tevreden over het verloop van deze activiteit’, volgens Diane Gras, lid van de minicommissie van Univé DAC. 

Lees het hele artikel

Voorronde Protos Weering in Sporthal de Citadel in Dedemsvaart.

Geschreven op 22 december 2013.

HZVV heeft  vrij eenvoudig de kwartfinale van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi bereikt. Met slechts 2 verliespunten werden ze poule winnaar in Dedemsvaart. Nummer 2 werd toch nog wel verassend Mariënberg, die met 7 punten net als Dedemsvaart maar met een beter doelsaldo Dedemsvaart naar de 3de plaats verwees. Lang leek het dat Dedemsvaart de 2de plaats wel zou houden, maar in de slot wedstrijd wist Mariënberg  SCD verassend met 7-1 te verslaan, waardoor ze met een doelsaldo van +7 tweede werden. Voor Dedemsvaart was het toen nog wel even spannend als ze nog als een van de beste nummers 3 door zouden gaan naar de kwartfinale, Uiteindelijk leek het toch voldoende te zijn. Voor  Hoogeveen (zat)  en  SCD` 83 zit het toernooi er op.                   

 

Uitslagen Poule B:   De Citadel in Dedemsvaart

 

Mariënberg - Hoogeveen (zat) 3 – 0

Dedemsvaart - SCD` 83 2 - 2

Hoogeveen (zat) - HZVV 1 - 10

Mariënberg - Dedemsvaart 1 - 3

HZVV - SCD` 83 3 - 1

Hoogeveen (zat) - Dedemsvaart 0 - 4

HZVV - Mariënberg 1 - 1

SCD` 83 - Hoogeveen (zat) 2 - 4

Dedemsvaart - HZVV 3 - 6

SCD` 83 - Mariënberg 1 - 7

 

Eindstand Poule B

                                             Punten     Saldo

 HZVV                                    10           14

Mariënberg                               7             7

Dedemsvaart                            7             3

Hoogeveen (zat)                      3          -14

SCD` 83                                   1          -10

 

Kwartfinales op zaterdag 28 dec. 2013

Dedemsvaart speelt de 2e ronde in Sporthal De Beek in Hardenberg.

De tegenstanders zijn: HHC, Raptim, Voorwaarts en EMMS.

 

 

Lees het hele artikel

Tuincentrum Poolman is nu Poolmanserf.

Geschreven op 20 december 2013. Tuincentrum Poolman is nu Poolmanserf.

 

Dat alles niet zo loopt als je voor ogen hebt, daar kunnen Bennie en Alie Poolman alles over vertellen. Het fam. bedrijf dat al 3 generaties lang aan de Oude Zuidwoldestraat heeft gezeten moest om gezondheidsreden een aantal jaren geleden de deuren sluiten. Daar hebben we zeker wel enkele slapeloze nachten van gehad vertellen Bennie en Alie, maar het kon gewoon niet meer. Een opvolger hadden we niet, dus zat er niets anders op dan alles te verkopen. In eerste instantie werd het verkocht aan Kalkoven Vastgoed. Maar die zagen er na een tijd geen mogelijkheden meer in. Zij kwamen in contact met Albert Kruithof van Heering Vastgoed, die wel belangstelling had voor de grond. Maar er zouden in plaats van bloemen en planten huizen komen te staan. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan verteld Albert. Het bestemmingsplan moest wel gewijzigd worden. Gelukkig kregen we de volle medewerking van de gemeente Hardenberg, en konden aan de slag gaan. Bij de verkoop hadden we wel in bedongen dat wij op ons stekkie mochten blijven wonen vertelt Bennie en Alie. Nu aan het eind van 2013 staan er 5 woon-werk eenheden en 1 drie onder een kap woning. Allen zijn huurwoningen. (er is nog 1 woning te huur) Tijdens de bouw heb je altijd wel wat overlast, maar we kunnen niet anders zeggen dat Albert altijd in goed overleg met ons de overlast zo beperkt mogelijk heeft weten houden. De goede contacten waren wederzijds beaamt Albert. Nu alles bijna klaar is, was het tijd om gezamenlijk een rondje te maken door de prachtige Poolmanserf. Ja lacht Bennie ondanks dat we met pijn in het hart afscheid moesten nemen van tuincentrum Poolman, blijft de naam Poolman op deze locatie in lengte van jaren voortbestaan. En daar zijn we zeker trots op.

 

 

Lees het hele artikel

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi barst weer in alle hevigheid los.

Geschreven op 19 december 2013.

Er is al lang naar uitgekeken, maar vanaf zaterdag 21 december gaat het zaalvoetbalspektakel, het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi weer van start. Vanaf 18.00 uur starten honderd clubs in twintig hallen tegelijk de voorronde van het populaire zaalvoetbaltoernooi van organisator Protos uit Steenwijksmoer. Aan de opzet van het toernooi is ten opzichte van vorig seizoen niets gewijzigd. De climax van het toernooi vindt plaats op zaterdag 4 januari 2014 in sporthal Angelslo in Emmen. De spanning neemt toe en de vraag is hoe de favorieten zullen presteren. Zijn er al verrassingen in de voorronde te noteren of maken de favorieten hun reputatie waar? Gaat HHC de titel voor de vijfde keer winnen of wordt de 37ste editie door een andere club gewonnen.

We zullen het allemaal beleven vanaf zaterdag 21 december 2013 tot en met 4 januari 2014. Honderd clubs spelen in twintig hallen tegelijk de voorronde. Er wordt gespeeld in Dalen, Westerbork, Hardenberg (De Beek), Slagharen, Ommen, Dedemsvaart, Beilen, Coevorden (Drostenhal), Angelslo Emmen, Esdalhal Emmen, Nieuw Weerdinge, Zwartemeer, Emmercompascuum, Borger, Hollandscheveld, Erica, Gramsbergen, Hoogeveen (Zwembadweg), Veenoord en Zuidwolde.

In Sporthal de Citadel in Dedemsvaart spelen de volgende teams.

Thuis

Uit

 

 

Marienberg

Hoogeveen (zat)

-

 

Dedemsvaart

SCD '83

-

 

Hoogeveen (zat)

HZVV

-

 

Marienberg

Dedemsvaart

-

 

HZVV

SCD '83

-

 

Hoogeveen (zat)

Dedemsvaart

-

 

HZVV

Marienberg

-

 

SCD '83

Hoogeveen (zat)

-

 

Dedemsvaart

HZVV

-

 

SCD '83

Marienberg

 

 

 Er zijn een aantal wijzigingen in de voorronde:

Poule F de Beek, Hardenberg: Hector wordt vervangen door Daarlerveen (18-12-2013)

Poule O de Marke, Hollandscheveld: VCG wordt vervangen door Edon (19-12-2013)

Poule P Erica: Schoonebeek wordt vervangen door DOS '63 (18-12-2013)

Poule R de Klabbe, Emmer Compascuum: Musselkanaal wordt vervangen door Westerlee (19-12-2013)

Finale Protos Weering live op TV Drenthe

Kijk voor alle info op www. www.protosweering.nl

Lees het hele artikel

Nieuwjaarsreceptie gemeente Hardenberg

Geschreven op 19 december 2013.

Donderdag 19 december 2013

                                Nieuwjaarsreceptie gemeente Hardenberg.

Het college van burgemeester en wethouders nodigt inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen uit voor de nieuwjaarsreceptie op donderdag 2 januari 2014. De receptie wordt gehouden in Theater de Voorveghter van 19.30 uur tot 22.30 uur. Burgemeester Snijders houdt traditiegetrouw een nieuwjaarstoespraak en wethouder Prinsse reikt de sportprijzen uit. De avond wordt afgesloten met een hapje en drankje. Burgemeester Snijders: “De nieuwjaarsreceptie biedt een mooie gelegenheid om samen terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te blikken op 2014. Daarnaast is het een moment om elkaar te ontmoeten, juist in een tijd waarin samenwerken en het bundelen van krachten belangrijk is. Daarom hebben we ervoor gekozen om het officiële gedeelte kort te houden, zodat er meer ruimte is om elkaar te ontmoeten.” Iedereen is welkom bij de nieuwjaarsreceptie. De gemeente heeft naast advertenties in de lokale kranten ook uitnodigingen verstuurd naar plaatselijk belangen, ondernemersverenigingen en 100 willekeurige inwoners.

Programma

19.30 uur ontvangst gasten

20.00 uur toespraak burgemeester Snijders

20.25 uur sportverkiezing

21.00 uur hapje & drankje

22.30 uur einde programma 

Lees het hele artikel

Joop Assen legt eerste steen hospice Dedemsvaart.

Geschreven op 19 december 2013. Joop Assen legt eerste steen hospice Dedemsvaart.

 

Woensdagmorgen werd Joop Assen  door mede bedenkster Lijntje Moons naar het in aanbouw zijnde hospice Dedemsvaart gelokt, waar enkele bestuursleden en genodigden  op hun stonden te wachten.

Bij aankomst wist hij nog niet wat er aan de hand was. Maar na het welkomstwoord van penningmeester Marinus Hegeman van stichting hospice Dedemsvaart, kwam de aap uit de mouw. Hij mocht namelijk de eerste steen leggen bij de ingang, met de opschrift “ Hospice  mogelijk gemaakt door Fam. Assen  Dec.2013 Joop Assen”  Je kon merken dat Joop toch wel vereerd was dat hij dit mocht doen. Ik wist hier echt niets vanaf was zijn reactie. Nadat voorzitter Bert Linde Joop nogmaals bedankte, bekeken de aanwezigen nog even de vorderingen van de bouw. 

Lees het hele artikel

Galafeest de Zeven Linden een geweldig feest.

Geschreven op 19 december 2013.

Woensdagavond was er voor de leerlingen van de scholengemeenschap de Zeven Linden  een galafeest georganiseerd. Voorafgaande jaren was de belangstelling niet echt groot, maar dit jaar waren er zeker een 200 leerlingen. De dj van Real Sound wist de leerlingen met zijn gevarieerde muziek in echte feest stemming te brengen. Natuurlijk ontbraken de lekkere hapjes en de alcohol vrije drankjes niet. Men liet zien dat de jeugd ook zonder alcohol lekker uit hun dak kunnen gaan. Maar  de leerlingen van 4 Havo wisten zeker de show te stelen door tegen 22.00 uur zich door een limousine bij de school af te laten zetten. Om daarna zich ook in het feestgedruis te storten. Dit onder het toeziende oog van een grote aantal leerkrachten, die er voor zorgde dat alles goed verliep. Vandaag gaan ze verder met sporten, om zo het leerjaar 2013 af te sluiten.

 

Foto’s: Maaike Aalderink en Gert Vogelzang

Lees het hele artikel

Vrouwen van Nu genieten van kerst buffet.

Geschreven op 18 december 2013.

75 dames van Vrouwen van Nu afd. Dedemsvaart genoten woensdagavond in ’t Centrum van een geweldige kerstavond. Het was een gevarieerde avond van luisteren, zingen en natuurlijk lekker eten. De dames van ’t Centrum hadden de zaal prachtig in kerstsfeer aangekleed. Ook stonden er 6 kerstbomen, met witte duiven gemaakt door Mevr. Lubbers. Alle dames kregen na afloop een witte duif mee naar huis. Met deze avond  was het tevens de laatste van 2013. Men kijkt terug op een geweldig jaar. Volgend jaar starten ze weer met het Nieuwjaars- bijeenkomst.

Lees het hele artikel

Oefenen voor trefbal in sporthal de Citadel.

Geschreven op 18 december 2013.

Woensdagmiddag werd er in het kader van buitenschoolse activiteiten onder leiding van Jermaine Lubbers gemeente Hardenberg en statigere Christian Stevens van het Drenthe College door een hele groep  leerlingen uit groep 5 tm 8 geoefend voor het grote trefbal spektakel a.s. maandag in sporthal de Citadel. In totaal zullen 23 teams bestaande uit 8 tot 10  kids de strijd met elkaar aan gaan. Gezien hoe fanatiek de kids woensdag waren is het zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen.

Lees het hele artikel

Glazen Huis Dedemsvaart

Geschreven op 18 december 2013.

Zaterdagavond werden de DJ’s Douwe Hoekstra, Peter Schipper en Sander van Zijl “bevrijd” uit het Glazen Huis waarin zij woensdagavond 11 december werden opgesloten. De opsluiting vond plaats met het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting 112-ers. Zaterdagavond werd bij het Glazen Huis het eindbedrag ad. € 6.325,00 bekend gemaakt.

Vandaag – woensdag 18 december – maakte Douwe Hoekstra bekend dat het bedrijf Hop BV uit De Krim het bedrag uiteindelijk heeft afgerond naar € 6.500,00.

 

Tekst: Hans Heering

Lees het hele artikel

Vorderingen in en rond de Markthal.

Geschreven op 17 december 2013.

Bijna iedereen is van mening dat de nieuwe markthal in Dedemsvaart een aanwinst zal worden. Het heeft een prominente uitstraling. Het vele glas maakt je nieuwsgierig om een kijkje binnen te nemen. Er zullen in de toekomst bemande en onbemande stands zijn. Maar daar moeten we nog even op wachten. Begin 2014 hoopt men de hal te openen. In het oude gedeelte komen 2 soorten horeca gelegenheden. Rondom de markthal is het riool en het straatwerk ook aangepast.

Lees het hele artikel

Laatste vlooienmarkt van dit jaar in Diamanthal Balkbrug

Geschreven op 17 december 2013.

 Zaterdag  28 dec. a.s.  wordt in de Diamanthal, aan de Hoogeveenseweg  in Balkbrug de laatste vlooienmarkt van 2013 gehouden.

 De november markt was een groot succes en ook nu verwachten we weer veel belangstelling.

Het succes is mede te danken aan de aangebrachte isolatie  in de kleine hal, en de heldere nieuwe bodem.  In het gehele complex heerst nu

een aangenaam klimaat en de nieuwe bodem geeft een helder uitstraling.

Elke 4e.  zaterdag van de maand komen in deze accommodatie een groot aantal standhouders hun spullen te koop aanbieden.

De koopwaar bestaat uit een grote variatie aan gebruikte, overjarige of antieke spullen, maar ook curiosa en hebbedingetjes zijn er volop te vinden.

Ook verzamelaars vinden hier dikwijls iets van hun gading. Kenmerkend is de gezellige en gemoedelijke sfeer.

De organisatie is geheel in handen van vrijwilligers van manege de Diamanthal, dus niet commercieel.

De markt is van 08.00 – 13.00 uur. Entree, € 1.00  kinderen gratis. Rond de hallen is een ruime gratis parkeergelegenheid.

Voor info, zie www.diamanthal.nl

Lees het hele artikel

Dedemsvaart met goed gevoel de winterstop in na 0-5 zege bij Berghuizen

Geschreven op 16 december 2013.

Dedemsvaart heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop winnend afgesloten. Tegen Berghuizen werd een ruime overwinning behaald. Door deze zege en de zege vorige week in de derby tegen EMMS is de ploeg van trainer Wijsman gestegen naar de achtste plaats op de ranglijst.

In vergelijking met de wedstrijd tegen EMMS was de basisopstelling op een plaats gewijzigd. De kersverse vader Jeroen Kroes was niet aanwezig en zijn plaats centraal achterin werd overgenomen door Mathijs van Duren. De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de deze week plotseling overleden Wim Adema. Hij was in 1973 het eerste lid van verdienste van de club en een zeer positief ingestelde supporter van het eerste elftal.

 

In de openingsfase probeerde Dedemsvaart met druk naar voren om het Berghuizen lastig te maken. De thuisploeg hanteerde dezelfde tactiek en dit zorgde voor een rommelig spelbeeld op het lastig te bespeelbare veld. De eerste mogelijkheid was er voor de thuisploeg, maar Robin Olde Kalter strandde op de vuisten van doelman Zinger.

 

Tien minuten voor rust kwam Dedemsvaart enigszins tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Dilan van Bree zette een combinatie op met Jelmer Wierenga en rondde bekwaam af. In de blessuretijd van de eerste helft waren de rollen omgedraaid. Ditmaal bediende Van Bree, Wierenga en hij liet doelman Ruud Koop met een bekeken schot kansloos. Zo was Dedemsvaart uiterst effectief in een voetballend matige eerste helft.

 

Dedemsvaart startte het tweede bedrijf beter en had snel de overhand. Toch moest de defensie op de hoede blijven, omdat Berghuizen over individueel sterke spitsen beschikte. Als Berghuizen al een gaatje kreeg om te schieten dan stond Wiebe Zinger veelvuldig op de goede plek. De doelman speelde vanmiddag een prima partij.

 

Aan de andere kant bleef Dedemsvaart gevaarlijk en met een knap uitgevoerde counter tekende Wierenga voor de 0-3. Marco Hulst draaide op het middenveld goed weg bij zijn directe tegenstander en bediende Wierenga op maat. Deze nam de bal goed mee en schoot rustig binnen.  Een kwartier voor tijd besliste Dedemsvaart het duel definitief. Dilan van Bree kwam vanaf de linkerkant naar binnen, kapte zijn directe tegenstander uit en met een mooie krul schoot hij het leder achter doelman Koop tegen de touwen. Een schitterend doelpunt van de kleine aanvaller.

 

Berghuizen probeerde nog wel te voetballen voor een eretreffer, maar de thuisploeg had ook het geluk niet aan haar kant. Zo hield de defensie voor de tweede keer de nul in deze competitie. In de blessuretijd werd het feestje voor Dedemsvaart nog groter toen ook Reamon Knol zijn doelpuntje meepikte. Rick Peters stoomde op en gaf een strakke voorzet die door Knol bij de tweede paal in een keer binnen werd geschoten .

 

Dedemsvaart gaat zo dus met een goed gevoel de winterstop in en gaat zich nu opmaken voor het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi. De eerste ronde wordt aanstaande zaterdag gespeeld in Sporthal De Citadel in Dedemsvaart. De tegenstanders deze avond zijn: Marienberg, SCD’83, HZVV en Hoogeveen ( zat)

 

Opstelling: Zinger; Peters, Van Duren, Van der Bent, Pater ( 10e Roozendal) Van Zijl, Wierenga ( 80e) Hulst, Van Bree, Knol en Klinkenberg. 

Lees het hele artikel

VERLIES VOOR DAMES UNIVÉ DAC

Geschreven op 15 december 2013.

De Univé DAC dames speelden afgelopen zaterdag tegen het eerste damesteam van OSR uit Odoorn. Voor de Dedemsvaartse dames was er maar één doelstelling. Competitiepunten scoren. Met die instelling scoorde de thuisploeg in de eerste set volop en speelden zich via 17-15, 20-16 naar een 25-16 setwinst. OSR beschikt over vier routiniers die in de tweede set ervoor zorgden dan na drie series opslagen het scorebord een 6-13 stand vermelde. De service druk en een beter aanvallende tegenstander waren debet aan een 14-25 setverlies. Een 10-15 achterstand werd door de DAC dames weggewerkt en speelden zich via 18-18 en 18-20 naar een 23-21 voorsprong. De Odoornse dames weigerden te capituleren en sloegen met vier scorende aanvallen de droom van setwinst aan Univé zijde kapot met gevolg een 23-25 setverlies. Een vanaf de eerste opslag heersend OSR won de vierde set met 17-25. Door dit verlies bevinden de Univé dames zich in de degradatiezone.

 

UNIVÉDAC HEREN VERLIEZEN VAN KOPLOPER

De heren van Univé DAC speelden vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd van 2013 tegen het derde team van VCZ uit Zwolle. De Zwolse formatie staat bovenaan op de ranglijst van de derde divisie B. De doelstelling van de VCZ heren was overduidelijk. Geen onnodige punten verliezen tegen de nummer negen en huiswaarts reizen met vijf punten. In de eerste set ondervonden de Univé heren de kracht van VCZ die na een serie van zes punten zich naar een 10-16 voorsprong speelde. Voldoende voor een 19-25 setwinst. Een voorbode op het vervolg van de wedstrijd waarin de Dedemsvaartse heren in de tweede via 3-6, 14-19,en 10-23 naar een 12-25 verlies werden verslagen. Een tegenstribbelend DAC team zorgde in de derde set nog voor spanning boven de twintig punten. Zij kwamen na 16-21 terug in de wedstrijd maar onvoldoende om de VCZ heren van een 22-25 setwinst af te houden. Na 11-11 in de vierde set was een serie van zeven punten voldoende voor de Zwolse heren om via 20-25 de volle winst en de daarbij horende vijf punten mee te nemen onder de douches van de Citadel.

Lees het hele artikel

Glazenhuis Dedemsvaart brengt €6325,00 op voor stichting 112.

Geschreven op 15 december 2013.

Zaterdagavond tegen 22.00 uur kwamen de 3 dj’s Douwe Hoekstra, Peter Schipper en Sander van Zijl onder begeleiding van Tjerk Prinsse en de 2 mannen van de stichting 112  uit hun glazenhuis. Voorafgaande had de band Empire het publiek al lekker opgewarmd. Op weg naar het podium kregen de 3 dj’s een daverend applaus. Maar de mensen waren natuurlijk nieuwsgierig hoeveel de actie had opgebracht. Maar eerst vroeg Tjerk even aan de mannen hoe ze het hadden gehad deze 3 dagen. Het was hun zeker niet tegen gevallen, maar verlangde wel weer naar gewoon voedsel. Uiteindelijk werd het bord met de opbrengst zichtbaar wat met € 6325,00 een heel mooi bedrag was. De stichting 112 dankte dan ook de 3 dj’s en alle mensen die geld hadden gestort. Na de fam. te hebben ontmoet,vertrokken de mannen net als

ze gekomen waren, met de brandweerauto.

 

Nieuwste foto’s zijn toegevoegd aan map Glazenhuis Dedemsvaart 2013 

Lees het hele artikel

Kerst an de Voart groot succes.

Geschreven op 14 december 2013.

Ook zaterdag kwam veel publiek naar de kerst markt in Dedemsvaart. Ook waren deze dag de reactie positief, net als vrijdagavond. De Voice Kids trokken ook veel publiek aan de noord zijde. Maar door een technische storing week men later uit naar het podium bij het Glazenhuis. Er waren vele activiteiten voor jong en oud. 

Lees het hele artikel

Parketvloer word gelegd in MFC de Baron .

Geschreven op 14 december 2013.

Terwijl vrijdag de laatste beton van de bouw bij de ingang gestort werd, waren mensen binnen bezig met het parket in de grote zaal te leggen. Ook de schilders zijn druk bezig met het schilderen en behangen. De keuken attributen zijn ook al voor een gedeelte geplaatst. Voor de kerst is er op het dak ook een kerstboom geplaatst. 

Lees het hele artikel

Kerst an de Voart trekt veel publiek.

Geschreven op 14 december 2013.

Dat Kerst an de Voart al in de wijde regio bekent is bleek vrijdagavond wel. De opzet van 3 pleinen op de Julianastraat en 1 op de markt is wel de formule die zijn vruchten afwerpt.

Natuurlijk speelde de weergoden ook geweldig mee, maar de vele ruimte die de Julianastraat  bied wordt zo goed benut. Ook waren er vele kramen en voor de jeugd waren er ook voldoende  attracties. De ijsbaan aan de noordzijde was zeker een trekpleister. Het enige wat enigszins tegen viel was de belangstelling bij het glazenhuis en  het podium waar Anton van de Dikdakkers een viertal artiesten van uit het hele land naar Dedemsvaart wist te halen. Maar vandaag kunnen de mensen het goed maken en geld in de brievenbus stoppen voor stichting 112. Maar de reactie van het publiek waren zeker heel goed. Voor vandaag staat er ook weer een geweldig programma  op de rol. Dus kom naar Dedemsvaart.   

Lees het hele artikel

Glazenhuis draait goede eerste 24 uur.

Geschreven op 13 december 2013.

Door een technisch probleem nu pas de eerst foto’s van het Glazenhuis in Dedemsvaart online.

Na een start met veel toeters en bellen woensdagavond werden de dj Douwe Hoekstra, Peter Schipper en Sander van Zijl door wethouder Douwe Prinsse voor ruim 3 dagen opgesloten in het glazenhuis aan de Julianastraat. Maar na het vele lawaai bij de start, rinkelt de kassa ook al geweldig.

De eerste tussenstand was donderdagavond om 21,00 uur een bedrag van € 2.293.88  de dj’s  zijn lekker begonnen Dedemsvaart! Maar hier komen de DJ's niet het huis voor uit! Blijf smsen naar 4477. Of kom langs en doneer. Ze willen gaan knallen!! Kom een kijkje nemen en stort voor het goede doel 112. Mannen veel succes.

Lees het hele artikel

Kerststukjes maken en snert eten

Geschreven op 12 december 2013.

Na een middagje kerststukjes maken, sloten de gasten van de Dedemsvaartse buurtkamer samen met hun gastheren en –vrouwen de donderdag af met een kop goed gevulde erwtensoep en een vruchtencocktail na. De twee pannen door hobbykok Hans Heering gemaakte snert werden praktisch helemaal leeggegeten door de zeventien mensen die waren aangeschoven.

Volgende week is de buurtkamer in woonhuis “De Vuurtoren” aan de Judith van Marlelaan nog geopend op woensdagmiddag 18 en donderdagmiddag 19 december. Na een korte Kerstvakantie opent de buurtkamer daarna haar deuren weer op dinsdagmiddag 2 januari 2014.

 

Tekst en Foto’s : Hans Heering

Lees het hele artikel

Co Hof neemt afscheid van de Zeven Linden.

Geschreven op 11 december 2013.

Woensdag 11-12-13 werd Co Hof 60 jaar, wat voor haar een mooie leeftijd was om na 37,5 jaar trouwe dienst in het onderwijs te gaan genieten van haar pensioen. Wat Co met Gebo bussen heeft is mij niet echt bekent, maar een familielid had er voor gezorgd dat de hele fam. met de bus naar  de Zeven Linden werd gebracht. Waar ze vergezelt van haar man Henk door een erehaag van collega’s  naar de school liepen. Nadat ze alle felicitaties en cadeaus in ontvangst had genomen, was het locatie directeur Rolf van Rosmalen  die in het kort Co beschreef hoe ze is en was. Natuurlijk ontbraken daar enkele anekdotes niet bij. Ze is voor de school een geweldige vrouw geweest, die op haar eigen manier de zaakjes goed voor elkaar had. Ze beschouwde de school ook als haar school, zo betrokken was ze er mee. De naam van de gemeenschappelijke ruimte kwam ook bij haar vandaan (De Kuil). Als blijk van waardering kreeg Co de hoogste onderscheiding van de Capellen scholengemeenschap opgespeld. Hierna waren er nog enkele spreeksters die ook duidelijk aangaven dat met het stoppen van Co een geweldige collega en kracht verloren gaat worden.   

Maar het hoogte punt was toen enkele collega’s in een stukje lieten zien hoe Co tijdens haar werk zakelijk, maar ook creatief kon zijn. De lachsalvo’s waren niet van de lucht. In haar.Tenslot bedankte Co een ieder voor de cadeaus en hun aanwezigheid.  Hierna sloot de directeur het officiële gedeelte af, en werd er onder het genot van een hapje en drankje nog gezellig na gezeten.

   

Lees het hele artikel

TTV Dedemsvaart huldigde de kampioenen.

Geschreven op 11 december 2013.

Dit keer was het voor hoofdsponsor Lubertus Talen eigenaar van Bos Bedden een gemakkelijke avond. In de sporthal aan de Buizerdweg werden dinsdag avond traditie getrouw de kampioenen gehuldigd. Dit keer waren de spelers van het 6 de team die de kampioensbloemen in ontvangst mochten nemen. Voor de beker die beschikbaar is voor de spel(ster)er kwamen dit keer twee personen naar voren, die gelijk waren geëindigd.

Tevens werd bekent gemaakt dat Bos Bedden uit Nieuwleusen nog 4 jaar hoofdsponsor blijft.

Volgend jaar zullen de spelers en speelsters in nieuwe kleding worden gestoken, met het nieuwe logo van Bos Bedden er op.. De chocoladeletter actie had een geweldig bedrag van €1370,00 opgeleverd.

 

Foto’s: Wim Moddejongen

Lees het hele artikel

Grote verassing tijdens vrijwilligersavond hospice Dedemsvaart.

Geschreven op 11 december 2013.

Het bestuur van hospice Dedemsvaart kan terug kijken op een geweldige inloopavond dinsdag  in ’t Cenrtum om vrijwilligers te werven voor het in aanbouw zijnde hospice Dedemsvaart. De Missie en Visie is. (Ieder mens heeft het recht om op een menswaardige en respectvolle manier afscheid van het leven te nemen. Sterven in de thuissituatie is voor vrijwel iedereen een wens. Er kunnen redenen zijn waardoor het thuis moeilijk of onmogelijk wordt.Stichting Hospice Dedemsvaart benadrukt in haar visie dat de omgeving veiligheid en geborgenheid moet bieden. Het streven is om te komen tot een kleinschalige, intiem huiselijke sfeer waar ruimte is voor de eigenheid van iedere gast, de familie en de betrokkenen. Het gaat om zorg op maat door een zorgvuldig afgestemde samenwerking tussen professionele zorg, mantelzorg en vrijwilligers. De medische en verpleegkundige zorg, gericht op het verlichten van pijn en ongemak staat op de voorgrond.)  De bedenkers van dit idee  (Lijntje Moons en Joop Assen) waren ook totaal verast. Je weet nooit hoeveel mensen op deze avond afkomen vertelde voorzitter Bert Linde in zijn openingswoord, maar het aantal (ongeveer 60) overtreft onze stoutste verwachting. Dat is niet alles, we merken dat een hospice in Dedemsvaart leeft. Als we over straat lopen worden we zo aangeklampt met de vraag wanneer kan ik wat doen. Dat maak je niet vaak meer mee. Ook is het bijzonder dat er uit alle hoeken van de gemeenschap grote en kleine geld bedragen gestort worden,  dat doet ons goed. Hier na kwam penningmeester Marinus Hegeman even aan het woord. Om duidelijk te maken dat je niet alleen met vrijwilligers een hospice draaiende kan houden. Alles draait met geld, ook  de hospice.  Maar ook daar hebben we wel vertrouwen in waren zijn woorden. Hierna vertelde Lijntje Moons met behulp van een beamer het verloop van de bouw, waarbij ze zeker de mannen en vrouwen die er tot nu toe veel tijd in hebben gestoken in de schijnwerpers te zetten. Maar de grote verassing van de avond kwam net voor de pauze. Marinus Hegeman riep Karel Beniers naar voren, die namens  stichting Medisch Maatschappelijk Centrum Dedemsvaart die het bestuur (op de penningmeester na)  verraste met een geweldige cheque van 50.000 euro. We hadden het geld nog staan door de verkoop van het voormalig pand, en we dachten gelijk aan jullie, doordat jullie de zelfde doelstelling hebben dan wat wij hadden. Vandaar we dit bedrag graag voor de inrichting willen schenken.  Een daverend applaus van de aanwezigen en emoties bij de bestuursleden waren het gevolg. Na de pauze  vertelde Monique Timmer het een en ander over wat vrijwilligers werk inhoud. Het was zeker een geweldige avond, waar de goede kant van de mens naar voren kwam. Voor meer info kijk op www.hospicededemsvaart.nl

Lees het hele artikel

Basisschool De Eiber steunt slachtoffers Filipijnen

Geschreven op 10 december 2013.

DEDEMSVAART - De verwoestende kracht van de orkaan op de Filipijnen komt in beelden dagelijks alle huiskamers binnen. Ook basisschool De Eiber uit Dedemsvaart wilde zijn steentje bijdragen en kinderen in beweging zetten een daad te stellen. Daarom zette de school een flessenactie op. Wat het extra bijzonder maakte was het feit dat één van de ouders afkomstig is van de Filipijnen. Uiteindelijk kwam men, met dank aan Jumbo Supermarkten, uit op een bedrag van 250 euro.

Het team vroeg kinderen thuis en in de naaste omgeving lege plastic statiegeldflessen te verzamelen en naar school te brengen. Deze oproep was niet aan dovemansoren gericht. De kinderen gingen enthousiast aan de slag en dat enthousiasme sloeg over op familieleden, kennissen en buurtbewoners. De laatste telling leverde in totaal bijna 900 flessen op. Het bedrag wordt gestort op het speciale noodfonds voor de Filipijnen. Dinsdag zijn de flessen door een aantal kinderen naar Jumbo Supermarkten gebracht.

Lees het hele artikel

Leuke prijzen voor top lotenverkopers

Geschreven op 07 december 2013.

De Grote Club Actie is een landelijke loterij voor Nederlandse verenigingen. Door loten te verkopen krijgt de vereniging extra inkomsten. De jeugdleden van JVC Dedemsvaart verkochten maar liefst 1.700 loten à 3 euro per stuk. Fijne bijkomstigheid is dat van ieder verkocht lot tachtig procent direct naar de clubkas gaat. Roland Knol, de penningmeester van de Jeugd Voetbal Combinatie en actiecoördinator Jos Reuvekamp waren dat ook blije mannen. Zaterdagmiddag reikte Knol de prijzen uit aan de jeugdleden die de meeste loten hadden verkocht.

 

Dyon Mijnheer van F6 had maar liefst 34 loten verkocht en Floris Bosch van D2 en Teun Lamberink van F3 verkochten respectievelijk 25 en 21.

Zij ontvingen uit handen van Knol een fraaie bal en een cadeaubon van Telstar Sport Dedemsvaart. Het F4 team van Roy van Zijl en Tinus Jonkhans kwam als teamwinnaar uit de bus. De spelers van F4 kregen ook allemaal een bal en als extra verrassing mag het team binnenkort een patatje met een snackje gaan eten bij Snackbar Karst aan de Markt.

 

Foto en tekst : Bron

Lees het hele artikel

Bejaarden breien voor bloembinderij Henk de Jonge.

Geschreven op 07 december 2013.

Bejaarden van de Van Dedem Marke hebben voor bloembinderij Henk de Jonge lappen gebreid, om die om de bomen voor de winkel te wikkelen. Dit “wildbreien” is landelijk een groot succes. Henk de Jonge heeft in het kader van de kerst een aantal dennenbomen voor de winkel geplaatst. Zaterdagmorgen werden de lappen door de bejaarden onder begeleiding van een 5 tal leerlingen van het Vechtdal College naar de winkel gebracht, waar natuurlijk ook even in de winkel (die al helemaal in de kerstsfeer is aangekleed) rond gekeken werd. Als dank kregen de breidames van bloembinderij Henk de Jonge een bloemetje aangeboden. 

Lees het hele artikel

Vloertegels hal MFC de Baron worden gelegd.

Geschreven op 06 december 2013.

Deze week zijn ze begonnen met het leggen van de vloertegels in de hal.

Ook is men onder de vloer druk bezig om de buizen te isoleren. Een keukentje is betegeld.

Het ketelhuis zit bijna vol. Ook het metselwerk loopt op zijn laatst.

Lees het hele artikel

Vrijwillige opsluiting DJ’s in Dedemsvaarts Glazen huis

Geschreven op 05 december 2013.

Vrijwillige opsluiting DJ’s in Dedemsvaarts Glazen huis

 

Woensdag 11 december gaat het weer gebeuren. Dan laten de DJ’s Sander van Zijl, Peter Schipper en Douwe Hoekstra zich om 19.00 uur opsluiten in het Glazen huis om daar zaterdag 14 december rond 21.30 uur weer uit “bevrijd” te worden.

Vorig jaar werd met veel succes actie gevoerd voor Duchenne Heroes. Die actie bracht ruim € 14.000,00 op. Dit jaar zetten de DJ’s zich in voor de stichting 112-ers. Genoemde stichting heeft het doel om jaarlijks vier tot zes hartewensen van Cystic Fibrosis-patiënten te vervullen. De ziekte CF is ook wel bekend als de taaislijm ziekte. De DJ’s hopen het succes van vorig jaar te kunnen evenaren.

 

Woensdagavond is er op het podium bij het Glazen Huis een optreden van R & A-J Acoustic en vrijdagavond komt De Stuw met een grote band naar het podium. Zaterdag overdag is er een optreden van het clownsduo Harten 2 en vriendinnetje “Whoesjh”. Zaterdagavond verzorgt rock/pop coverband Empire een optreden. De presentatie van de buitenactiviteiten is in handen van Tjerk Prinsse en Thijs Iliohan.

 

Het gehele evenement kan meegeluisterd worden via 105.6 FM. Luisteraars kunnen een nummer aanvragen door een SMS te sturen naar 4477. Per via SMS aangevraagde plaat wordt een bedrag betaald aan de stichting 112-ers.

Via www.glazenhuisdedemsvaart.nl kan ook meegekeken worden naar de gebeurtenissen in het glazen huis.

Tekst: Hans Heering 

Zie ook: www.112actie.nl of op Facebook (Glazenhuis Dedemsvaart) 

Lees het hele artikel

Lidl heropend.

Geschreven op 05 december 2013.

Woensdag was het een drukte van belang bij de verbouwde Lidl.

Om 9.00 uur stonden de eerste klanten al te wachten dat de deuren open gingen. Bij de nieuwe ingang werden de met een traktatie verwelkomt. Het was moeilijk om met een auto een parkeerplaats te bemachtigen. Van binnen is er meer ruimte gecreëerd. Ook het hekwerk buiten is aangepast, Maar daar zijn ook kleine problemen door ontstaan. Zowel bezoekers van Snack en Dinner Arizona als van de Gashouder Podium en het H.V.A. hebben achter een afgesloten parkeerplaats gestaan. Doordat ze voor sluiting tijd van de Lidl hun auto er hadden geparkeerd, en na sluiting tijd weer bij hun auto kwamen. Tot hun verbazing was het toegang ‘s hek toen gesloten, zodat ze niet meer weg konden. Maar ook hier word al overgepraat om dit op te lossen.

Lees het hele artikel

Sinterklaasactiviteit was spannend en leuk.

Geschreven op 04 december 2013.

Woensdagmiddag 4 december werd er in Dedemsvaart een spannende Sinterklaasactiviteit georganiseerd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

De winkeliersvereniging Dedemsvaart heeft voor de organisatie hiervan contact gezocht met de combinatiefunctionaris Cultuur.  De activiteit  genaamd “Waar is het boek van Sinterklaas”?, werd georganiseerd van 14.00-16.00 uur.

De activiteit startte in het atelier van De Stuw, locatie oude Vechtdal College en eindigt bij het Sinterklaashuis.

 Nadat Sinterklaas en zijn pieten op zaterdag 16 november zijn aangekomen in Dedemsvaart hebben de opruimpiet en de tekenpiet het boek op een veilige plek in Dedemsvaart neergelegd. De veilige plek was moeilijk te vinden en daarom had de tekenpiet hiervoor een schatkaart gemaakt. Hij  had deze schatkaart op het bureau van Sinterklaas gelegd onder een stapel papiertjes, en niets gezegd tegen de opruimpiet. Maar de opruimpiet had in al zijn opruimwoede de stapel papiertjes verscheurd en in de papierbak gedaan. Het raam stond open en nu waren alle stukjes uit het raam gewaaid!

Zo moesten de kinderen een 6 tal opdrachten uitvoeren, waarbij ze bij elke opdracht een stukje van de schatkaart konden verdienen. Uiteindelijk werd het boek in de Hema weer terug gevonden. Na afloop reikte Sinterklaar bij zijn huis nog de prijzen uit van de DMC aktie

Het was zeker een geslaagde middag.

 

“Grote Etalage Letter puzzel spel”

Winnaars waren:

Jeroen Haverkort 10 jaar  - tablet

Lisa van ’t Zand – 6 jaar – spellenpakket

Mw. D. v.d. Velde-Valk – taart

Bridget & Marc 11 jaar – taart

Jolet Snoeijer – taartenpakket

 

Ook van de kleurwedstrijd werden de prijzen uitgereikt.

De winnaars waren.

Zonaya Wiet

Timo van Gijssel 

Lees het hele artikel

Naamsverandering voor Imabo Concordia.

Geschreven op 04 december 2013.

Imabo Concordia gaat verder onder de naam BouwCenter Concordia.

Woensdag werd de locatie in Dedemsvaart aan de buitenzijde aangepast.

Met name boven de deuren, de reclamezuil en de vlaggen springen in het oog.

Maar ook de kleden van de vrachtwagens zijn ook al aangepast.

In 2006 zijn Imabo en BouwCenter al samengegaan in de inkoopcombinatie Veris,

waar Concordia een van de grootste aandeelhouders van is.

De Veris-leden hebben samen besloten dat het tijd is om een gezamenlijke merknaam te voeren, namelijk Bouwcenter.

Voor Concordia veranderd er, behalve de naamswijziging helemaal niets.

We blijven een zelfstandige onderneming en we blijven met alle medewerkers graag voor bedrijven maar zeker ook particulieren klaar staan.

Voor aanbiedingen en meer informatie kijk op www.nvconcordia.nl

Lees het hele artikel

Kerstpakkettenactie

Geschreven op 03 december 2013.

De advent is begonnen, de gezellige tijd voor Kerstmis komt eraan. Om deze tijd voor iedereen gezellig te maken, organiseren de diaconieën van PKN, De evangelische gemeente De Graankorrel en de RK geloofsgemeenschap Sint Vitus weer een kerstpakkettenactie in Dedemsvaart.

Kent u mensen van wie u denkt dat zij wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken? Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen zonder werk, alleenstaande ouders, kleine zelfstandigen, of misschien u zelf wel.

Geeft u naam, postcode en huisnummer door en wij zorgen voor dat kleine beetje extra.
Doet u dit wel voor 14 december.

Zaterdag 21 december worden de kerstpakketten samengesteld. Wij doen dat in het gereformeerd kerkelijk centrum. Als u zelf teveel heeft ontvangen, nodigen wij u uit dit met anderen te delen. U kunt uw goederen tussen 10.00 – 11.30 uur in “De Antenne”, Wilhelminastraat 3 inleveren.

Ook kunt u een gift overmaken op de rekening van bovengenoemde kerken ovv Kerstpakkettenaktie

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw gift of goederen.

Lees het hele artikel

Bed & Breakfast de Ottershof aanwinst voor Dedemsvaart.

Geschreven op 03 december 2013.

Men hoort heel vaak dat er in Dedemsvaart bijna geen gelegenheid is om ergens te overnachten. Nou Anton Geerts en Gert Wiegand Bruss zijn daar op ingesprongen. Aan de Otterwijk 8 bij Dedemsvaart is van de buitenkant  niet te zien wat de 2 mannen daar voor een geweldige accommodatie voor 2 x 2 personen  heeft gemaakt, om te overnachten en te ontbijten. En alle voorzieningen zijn aanwezig. Maar heb je zelfs een paard of pony daar is ook plaats voor. Maar ook vele andere dingen zijn aanwezig om te huren, onder anderen Quard en een VW Beetle cabriolet.  De locatie ligt in de driehoek Ommen / Hardenberg en Dedemsvaart. Wilt u meer weten over deze unieke locatie kijk dan op www.ottershof.nl

Lees het hele artikel

Prestigieuze partyprijs voor De Dikdakkers.

Geschreven op 03 december 2013.

NIEUWKUIJK – Het is De Dikdakkers (Anton en Hans) gelukt een prestigieuze partyprijs in de wacht te slepen. Tijdens de uitreiking van de Party Awards 2013 verzilverde het zangduo de nominatie juryprijs voor Polulairste Party Act. ‘Dit is toch een beetje de kroon op ons werk en een ongelooflijk stuk erkenning,’ klonk het na afloop enthousiast. ‘We proberen voortdurend met onze nummers de feestvreugde te verhogen en spreken een steeds breder publiek aan. Dat is voor de jury mede een reden geweest om de beslissing in ons voordeel uit te laten vallen.’ Het is niet voor het eerst dat De Dikdakkers huiswaarts keren met een Party Award. In 2008 werd het tweetal bekroond met de prijs voor Best Opkomende Party Act en in 2009 kreeg het immens populaire nummer Cowboys en Indianen de titel van Party Single toegekend. Voor Anton Geerts, één van de twee zingende Dikdakkers, een mooie trilogie. ‘Je zou het een logisch vervolg kunnen noemen, maar dat is het niet. Het is een voortdurend proces van vooruitgang, verbetering en vernieuwing.’
Nieuwste loot aan de Dikdakkersboom betreft Rio, waarmee al vooruit wordt gekeken naar het WK voetbal van 2014 en de Olympische Spelen van 2016. Beide mondiale evenementen zullen in Brazilië plaatsvinden en daar staan beide mannen graag op feestelijke wijze bij stil. ‘Bij elke thuisinterland zijn wij ook aanwezig. De laatste twee in De Arena hebben we zelfs op de middenstip mogen optreden. Fantastische ervaringen.’
Naast het verhogen van de oranjesfeer, worden ook feesttenten, (après) skihutten en caranavalslocaties veelvuldig bezocht door De Dikdakkers. Die variëteit gekoppeld aan een steeds breder wordend arsenaal aan feestnummers ligt, volgens de partyzangers, ten grondslag aan het succes. ‘Steeds meer mensen komen in aanraking met ons en onze nummers. Daarbij proberen we altijd origineel te zijn en in te spelen op de actualiteit. Dat we daar nu op deze manier voor worden beloond is fantastisch en een reden om vol gas door te gaan.’

Mannen proficiat namens Dedemsvaart in vogelvlucht.        
Foto en tekst: Bron 

Lees het hele artikel

Zeven Rabobank locaties worden aangepast.

Geschreven op 02 december 2013.

Doordat de Rabobank  enkele taken over doet aan Brinks transport, moeten er bij 7 locaties in onze regio aanpassingen plaats vinden, dit om veiligheid reden. Werknemers van Dijkbouw proberen dat de klussen nog dit jaar afgerond worden. Door de werkzaamheden kan er voor de klanten een kleine overlast plaats vinden. Maar men probeert het zo beperkt mogelijk te houden. Om misverstanden te voorkomen, niet alle Rabobank vestigingen worden opgeheven.

Zo blijft de locatie in Dedemsvaart,waar de foto’s zijn genomen gewoon open.

Lees het hele artikel

1e jeugdteam ttv net niet laatste

Geschreven op 01 december 2013.

Het eerste jeugdteam van tafeltennisvereniging Dedemsvaart is zaterdag met de hakken over de sloot geen laatste geworden. Het team verloor thuis met 3-7 van Tafeltennis Zwolle 3 en kon daardoor op een beter onderling resultaat met De Treffers '70 1 op de vijfde plaats eindigen.

 

De Dedemsvaarters hebben die eindplaats te danken aan Niek Starke, dat 20 van de 36 punten binnenhaalde en tegen de Zwollenaren twee punten scoorde. Het laatste punt was cruciaal. Bij verlies zou het team op de laatste speeldag voor het eerst deze competitie op de laatste plaats zijn gekomen. Waarom Ad Werkman en Sebastiaan Pennekamp niet scoorden in de gymzaal aan de Buizerdweg, blijft een raadsel. Werkman liet zelfs twee kansen liggen in vijfde games. Pennekamp scoorde nog wel iets in een miraculeus dubbelspel waarin hij met Starke een 0-2 achterstand omboog in winst.

 

Het tweede jeugdteam is reeds uitgespeeld. Team 3 speelde uit bij TIG 3 met twee invallers uit team 4. Opvallend genoeg verloor alleen vaste 3e-team-speler Johan van der Klis een partij. Na de verliespartij scoorde Van der Klis nog wel twee punten. Martijn Haverkort en Robin Meijer vielen in en wonnen beide drie punten. Haverkort deed dat zelfs zonder gameverlies! De beide invallers dubbelden ook en wonnen knap in vijf games. In Drouwenerveen wonnen de Dedemsvaarters derhalve met 1-9 liefst. Meijer en Haverkort zouden 's middags in hun eigen team spelen, maar tegenstander Appelscha 6 kwam zonder afzegging niet opdagen. Als de wedstrijd al wordt ingehaald, zal dat komende dinsdag (18.00 uur) zijn.

 

Huldiging

 

Op dinsdag 10 december wordt de najaarskampioen gehuldigd. Ook zal het jeugdlid met het hoogste percentage de prestigebokaal uitgereikt krijgen. Zet deze datum in uw agenda en kom naar de gymzaal aan de Buizerdweg voor deze heuglijke gebeurtenis. Aanvang is 20.00 uur.

 

Verslag over andere teams staat op www.ttvdedemsvaart.nl.

Lees het hele artikel

Een Sara met ballen.

Geschreven op 01 december 2013.

Wie komende dagen over de Nieuwewijk rijd, kan er niet om heen dat aan de Zaaimansakker een vrouw dinsdag 3 december Sara ziet. Een spandoek van 2 bij 4 meter met foto’s en de tekst ” Deze dame heeft pas ballen” zet ieder een wel even aan het denken. Maar al snel bleek dat het om Wilma Luinstra gaat, die dinsdag 50 jaar wordt. En een trouwe biljartster is bij De Kalkwieke 5. Vele vrienden, fam. en kennissen kwamen zondagmiddag met groot materieel naar hun huis. Ik zat lekker ontspannen op de bank in mijn joghurt pak (jogging pak) vertelde Wilma. Maar toen ik veel lawaai hoorde wist ik gelijk dat ik het rustige middagje wel kon vergeten. Een compleet leger bestormde de tuin. Een groot spandoek kwam voor de dag. Maar ook kwamen ze met vrachtwagens en shovels naar de Zaaimansakker om voor het huis ook nog eens een 14 grote bloembakken te plaatsen. Gezien het bedrijf wat haar man heeft, zullen die niet snel zonder water komen te zitten. Ja je weet als je Sara ziet dat er wat kan gebeuren, maar dat het zo groot uit zou pakken had ik zeker niet verwacht. Maar toch is het wel leuk lacht Wilma. Dedemsvaart in vogelvlucht wenst haar en de hele fam. een mooie dag toe. 

Lees het hele artikel

DMC vutters haalden eerste kerstbomen op.

Geschreven op 01 december 2013.

Terwijl iedereen in het dorp nog druk bezig was met Sinterklaas en The Voice Kids, togen enkele DMC vutter met een aantal andere vrijwilligers en een grote vrachtwagen van Oegema transport zaterdag naar Elim om daar de eerste 45 kerstbomen voor de Markt en Marktstraat op te halen. Met vereende krachten werden ze eerst centraal opgeslagen, om binnen kort op de plaats van bestemming neer te zetten en op te tuigen. Het zijn toch weer drukke tijden voor de vutters.

Lees het hele artikel

The Voice Kids scoort in Dedemsvaart noord.

Geschreven op 01 december 2013. The Voice Kids scoort in Dedemsvaart noord.

 

Vaak klaagde het noordelijkste gedeelte van Dedemsvaart dat het allemaal in het centrum van Dedemsvaart gebeurd. Maar met de 2de uitvoering van The Voice Kids of Dedemsvaart heeft men aangetoond dat het publiek zeker de weg wel naar noord kan vinden. Er was een grote tent neer gezet zodat men bij een regenbui ook droog bleef staan. En met een bui was het geen overbodige luxe. De aftrap was om 13.30 uur doormiddel van het aftellen van Sinterklaas en de kinderen de ballonnen de lucht in lieten gaan. Dit gebeuren werd gesponsord door Snacken Dinner Arizona. Hierna verwelkomde presentator Marinus Hegeman vele kinderen en ouders om de strijd tussen het talenten uit en rond Dedemsvaart, die gekomen waren om hun favoriet aan te moedigen. De jury bestond uit Richard Schipper, Harold Drenth, Jermaine Lubbers en Hennie Groen. Met een 20 tal optredens was het voor hun een moeilijke klus om tot een winnar te komen. Het publiek moedigde alle artiesten geweldig aan. De kwaliteit was erg hoog vond de jury. Maar er kan maar een winnaar zijn. Na een lang beraad kwam men tot het besluit dat Janoux de Vries samen met Romee Veenstra als winnaars uit de bus kwamen. Die dan ook volledig uit hun dak gingen. Voor de eerste 5 plaatsen  had Arizona diverse dinner bonnen beschikbaar gesteld. Maar voor alle deelnemers was er een herinnering.  

Opvallend was wel dat de kleedruimte van de Kids er na afloop uitzag dat er een wervel storm door was gegaan, maar dat hoort ook een beetje bij ras artiesten. 

Lees het hele artikel
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring