Nieuwsarchief 4-2013

Knallende laatste Koninginnedag in Dedemsvaart

Geschreven op 30 april 2013.

We konden het verwachten, eerst even voor de TV kijken de troonswisseling, en dan naar de Julianastraat gaan om het feest te vieren. We hebben een koning was vaak de kreet uit de monden van de bezoekers, en dat waren er veel. 

 

Lees het hele artikel

Abdicatie houdt mensen niet van de straat

Geschreven op 30 april 2013.

Het was maar de vraag hoe de mensen op de vrijmarkt van de van Haringenstraat af zouden komen, heel vroeg om tegen 10.00 uur voor de TV te gaan zitten, of lekker van het mooie weer en de gezelligheid op de vrijmarkt genieten. 

Lees het hele artikel

Prijzen regen “IN DEDEMSVAART”

Geschreven op 29 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Koninginnenacht_100.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Koninginnennacht begon met een kindervlooienmarkt. Wat gelijk al veel mensen op de been bracht. Voor&nbsp; de werkgroep&nbsp;Koninginnennacht&nbsp;van de DMC was dat al een kroon op hun werk. Vele weken voorbereiding word op deze manier beloond. Ook de springkussens en zweefmolen, treintje,&nbsp;gymnastiekdemo-&nbsp;trokken veel bezoekers. Maar ook de andere activiteiten werden goed bezocht. De &nbsp;De stoelendans waar ook prijzen gewonnen konden worden&nbsp; kwam wat langzaam op gang. Maar door de klanken van DJ Douwie&nbsp; werd het hier ook snel drukker. Maar de rode draad was wel de stempelkaart actie. Volle stempelkaarten konden met naamsvermelding in de bussen worden gedeponeerd, om zo kans te maken op de vele prijzen, met als hoofdprijs een TV. Bij de trekking&nbsp; kwamen vele mensen naar de locatie, maar niet iedereen was op de hoogte, dat men wel bij de trekking aanwezig moest zijn, om de prijs te ontvangen. Te kunnen nemen, vandaar regelmatig opnieuw een ander getrokken moest worden. Opvallend is dat elk jaar weer prijzen vanuit Dedemsvaart door heel Nederland hun weg vinden. De hele avond liep door het dorp een heuse Zuid-Amerikaanse Brassband. Die de stemming er goed inbracht. Vanmorgen is er de vlooienmarkt aan de van Haringenstraat, en vanmiddag is er volop vertier in de Julianastraat. Met natuurlijk veel muziek. Top DJ Gerard Ekdom zal Dedemsvaart laten knallen. &nbsp;</p>

Lees het hele artikel

LUSTRUM EDITIE KALKWIEKE&rsquo;S TOERNOOI GESLAAGD

Geschreven op 29 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Sport/Volleybal/2013-4-27-2013_KALKWIEKES_TOERNOOI_X56.jpg" style="width: 400px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p style="margin-left:7.1pt;"> De organisatiecommissie van volleybalvereniging Univé DAC kan met een goed gevoel terugkijken op het tweedaagse Kalkwieke’s toernooi. Meer dan vijftig teams verdeeld over recreatieve en gevorderde teams zorgden voor meer dan 150 wedstrijden.&nbsp; Afgelopen vrijdag startte het toernooi met 29 teams die via de poule en finale wedstrijden zorgden voor spannende finales. Bij de recreatieve teams versloeg team Koldepipe het BAM team in de finale. Bij de gevorderden heerste het team van bouwbedrijf Houtman dat in de finale sterker was dan de Graankorrel. Hoofdsponsor Henk Brand overhandigde beide winnaars een grote beker. Op de zaterdagavond zorgde met name in de gevorderden poule voor meer kwalitatief en spannende volleybalwedstrijden. Gelouterde teams als drukkerij Gerrits &amp; Leffers en bouwbedrijf Houtman waren favoriet voor een finaleplaats. Tijdens de poulewedstrijden werd duidelijk dat het team Bierfiets een derde kandidaat voor de overwinning werd. De zeven nog relatief jeugdige spelers zorgden voor onrust in de poule en veroverden een verrassende plaats in de finale om daarin het team van Houtman te verslaan. De poedelprijzen werden uitgedeeld aan Albert Heijn 2 en Beuken Bitches. Plukon 1 werd kampioen bij de recreatieve teams. De mooier dan de rest prijzen waren voor de teams van Enjoy en de Devils. Op beide dagen zorgde een DJ voor, tijdens en na de wedstrijden voor een party gevoel in het restaurant van sporthal de Citadel.&nbsp;<strong style="font-size: 12px;">Foto : Gert de Jonge,Team Bierfiets als verrassende winnaar bij de gevorderden</strong></p>

Lees het hele artikel

Ook eerste en derde seniorenteam TTV kampioen

Geschreven op 29 april 2013.

<p> &nbsp;</p> <h1> Ook eerste en derde seniorenteam TTV kampioen</h1> <p> &nbsp;</p> <p> In de laatste speelronde van de voorjaarscompetitie hadden nog drie teams van tafeltennisvereniging Dedemsvaart kans op het behalen van het kampioenschap. Het 1e, 2e en 3e seniorenteam moesten hiervoor wel de benodigde punten in eigen huis zien binnen te halen.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Het eerste seniorenteam trapte als eerste af. Tegen een pittige tegenstander, Olympia '54 1 uit Emmer Compascuum, had het team zeven punten nodig, maar de gasten maakten het de Dedemsvaarters heel lastig; immers, ook zij konden nog kampioen worden. Het duel werd gestaakt bij 5-3 wegens een ernstig incident in de gymzaal aan de Buizerdweg. Later bleek het team voldoende punten te hebben gescoord voor de titel. Het team bestaat uit Jan Willem Uythof, Rien Both, Willem Greidanus en Arina Both. In het najaar mag het uitkomen in de 1e klasse.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Het tweede team had een eventueel kampioenschap niet in eigen hand. De concurrent en koploper had eerder in de week echter verloren waardoor er een piepkleine opening was gecreëerd om stiekem toch kampioen te worden. Alleen een 10-0 einstand volstond daartoe en dat bleek tegen De Treffers '70 5 uit Klazienaveen een veel te grote opgave. Het team won wel, maar met 6-4 was het te weinig voor succes.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Team 3 nam het op tegen de directe concurrent, DBC 1 uit Drouwen. Het team, bestaande uit Jurgen Hofman, Aico Beugelink, Stefan de Olde en Ian Tempelman, had voldoende aan vier punten en leek de titel niet te kunnen ontlopen. Dat gebeurde dan ook niet, binnen een mum van tijd was het 4-0 en was promotie naar de 2e klasse een feit. Uiteindelijk werd het 7-3.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Huldiging</p> <p> &nbsp;</p> <p> Op dinsdag 7 mei om 20.00 uur zullen de kampioenen worden gehuldigd. Ook het 1e dames- en 1e jeugdteam worden dan gehuldigd. Tevens zal het jeugdlid met het hoogste percentage worden beloond met de prestigebokaal en zal de vereniging afscheid nemen van een drietal kaderfunctionarissen.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Kijk op <a href="http://www.ttvdedemsvaart.nl/">www.ttvdedemsvaart.nl</a> voor alle eindstanden.</p>

Lees het hele artikel

Dennis Koopman komt goed mee in Assen

Geschreven op 29 april 2013.

In het bijprogramma van de WK superbike en supersport mochten de jonge rijders uit de Moriwaki cup hun kunsten ook nog vertonen. Dit is een cup voor jonge talenten.

 

In een sterk internationaal deelnemersveld vertrok Dennis Koopman uit Heino vanaf een veertiende plaats. In de training zat er voor hem net geen rondetijd onder de 2 minuten in. In dat veld van 25 gelijke motoren was hij wel tevreden met zijn startplaats. De snelste ronde tijden in de race waren wel onder de 2 minuten maar ook de concurrentie reed allemaal snellere ronden.

Halverwege de race kwam de jonge coureur door als zeventiende. In de tweede helft kon hij geen plaatsen meer goedmaken integendeel hij werd afgevlagd als negentiende. "Een race om snel te vergeten, ik kwam bij de start niet goed weg en kon daarna niets meer goedmaken". aldus een teleurgestelde Koopman.

Voor reactie Dennis kijk naar. http://www.youtube.com/watch?v=gwmij0Rf-CY

 

Tekst: Evert Jan Pasman

Lees het hele artikel

Danny de Boer begint goed aan het ONK

Geschreven op 28 april 2013. Danny de Boer begint goed aan het ONK

 

Danny de Boer uit Staphorst vertrok vanaf pole position tijdens de eerste race om het Nederlands kampioenschap. Als enige reed hij in de training een ronde onder de 1minuut 39.

 

In de race bleek al snel dat hij en Kevin Valk toch een klasse apart waren. dDe Boer moest Valk na een ronde of acht los laten en wist als tweede te eindigen. Natuurlijk had hij liever op het bovenste schavot gestaan, maar doordat Valk het IDM als hoofddoel heeft en niet alle wedstrijden om het ONK rijdt zet de kampioen van vorig jaar een goede stap richting prolongatie van de titel.

In de Moriwaki cup reden, Carlo Slager, Troost en Mussche goed mee, ze werden respectievelijk achtste, achttiende en vierentwintigste ruim achter winnaar Licciardi. Voor gesprek met  Danny kijk op

http://www.youtube.com/watch?v=plEY3ympLhw

 

Tekst: Evert Jan Pasman

Lees het hele artikel

Michael van der Mark net buiten het podium

Geschreven op 28 april 2013.

Nederlands beste motorcoureur Michael van der Mark was niet helemaal tevreden over zijn startpositie, maar vocht zich tijdens de race de top vijf binnen.

 

Het talent van het Nieuwleusens race team vertrok tijdens de WK Supersport race vanaf een 11 plaats. Na de eerste ronden moest hij twee plaatsen prijs geven. Met snellere rondetijden dan zijn directe concurrenten in de race was het moeilijk terugkomen vanuit een grote groep rijders. In rondetijden kon hij zich meten met de beste drie, maar in een race heb je ook te maken met coureurs die je voorbij moet steken. Halverwege de race kwam van der Mark de top tien binnen stormen. Ondanks een schitterende opmars in het tweede gedeelte zat er niet meer in dan een vierde plaats.

 

Glunderend stapte hij van de motor "Ik ben superblij met dit resultaat , moest van ver komen, de eerste ronden had ik wat moeite met de fiets, daarna heb ik me wat aangepast, vond het ritme terug en kon iedereen voorbij. We hebben ons best gedaan meer, vierde plaats is gewoon super voor ons team. Mooi om te zien hoeveel mensen er voor je staan te juichen en met vlaggen staan te zwaaien". zei hij nog nagenietend van de uitloopronde.  voor intervieuw kijk op.http://www.youtube.com/watch?v=_9LeL9k6KHY

 

Sam Lowes won de race voor oud ten Kate coureur Sofuoglo, van der Marks teamgenoot Lorenzo Zanetti moest genoegen nemen met een 10e plaats.

 

Tekst: Evert Jan Pasman

Lees het hele artikel

United racing rijdt goed mee in WK superpsport

Geschreven op 28 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Sport/Motor Sport/Kevin_van_Leuven.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Eindelijk mag hij zijn kunsten vertonen tussen de grote jongens.Kevin van Leuven van het United racing team uit het vechtdal kijkt zijn ogen uit tijdens zijn eerste echte race van dit jaar.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Een leuk begin van het race seizoen, met een wildcard deelnemen aan het WK supersport in Nederland. De trainingen verliepen niet helemaal naar wens,maar in de laatste ronde kon&nbsp; de tijd nog enigszins aangescherpt worden in 1.40.920, goed voor een 22 startplaats.</p> <p> &nbsp;</p> <p> In de race was het constant stuivertje wisselen in een groep van vier voor plaats 20. Na veel ronden van close racing werd hij afgevlagd als twintigste. De wild card rijder hield zich goed tussen het internationale geweld.</p> <p> &nbsp;</p> <p> "Het was flink knokken, ik heb een hoop geleerd, om voorin mee te rijden kom ik met mijn ONK fiets wel iets tekort in het internationale geweld. Op sturen doe ik niets voor ze onder maar het was wel vermoeiend om de gaten telkens dicht te rijden. We hebben laten zien dat we voor het Nederlands kampioenschap mee kunnen strijden, maar in dit internationale geweld vallen we niet op. Mooi debuut voor dit nieuwe team&nbsp; om ons voor volle tribunes te presenteren, een superweekend." glimlacht de united coureur die nu al uitziet naar de eerste race in het ONK op het circuit van Hengelo. &nbsp; Voor reactie Kevin&nbsp;http://www.youtube.com/watch?v=V-E_JsE1L1Y</p> <p> &nbsp;</p> <p> Tekst: Evert Jan Pasman</p>

Lees het hele artikel

E&eacute;n podiumplaats voor ten Kate team tijdens WK Superbike

Geschreven op 28 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Sport/Motor Sport/Jonathan_Rea.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Het WK Superbike weekend begon voor het ten Kate racing team slecht, maar kon toch nog met een podiumplaats worden afgesloten.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Vrijdag ging Leon Haslam op het natte asfalt onderuit waarna in het ziekenhuis in Groningen een dubbele beenbreuk werd geconstateerd. Vlak voor de eerste race in Assen kon het publiek op het grote schermen zien hoe de Engelsman werd teruggevlogen naar Londen om daar verder behandelt te worden. De verwachting is dat de Engelsman drie maanden is uitgeschakeld.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Het was dus aan Jonathan Rea om de kleuren van het de Pata Honda ten Kate racing team voorin te laten zien. De eerste race werd goed afgesloten, door als best of the rest achter winnaar Tom Sykes te finishen.</p> <p> &nbsp;</p> <p> In tweede race zagen de coureurs wederom Sykes wegrijden nu in het gezelschap van Laverty. Rea kon het tweetal niet bijhouden en moest genoegen nemen met de strijd om de derde plaats. Ook hiervoor kwam hij net iets tekort, op de streep werd hij op 0,42 seconde geklopt. Een tweede en vierde plaats dus voor het Nieuwleusense superbike team.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Tekst: Evert Jan Pasman</p>

Lees het hele artikel

Vele mensen schuiven aan buffet

Geschreven op 28 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Reunie_buffet_de_Langewieke_012.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Wat is dit toch gezellig met zo veel samen te genieten van het buffet wat verzorgt werd door Rooth&nbsp; Partyservice. Zo reageerde vele mensen. Na een lange en drukke dag hadden ze wel trek. Door de medewerking van vele vrijwilligers liep net als alle andere gebeurtenissen&nbsp; deze week vlekkeloos. Na het buffet en de gevulde magen ging men weer verder met waar men gebleven was, praten en drinken.&nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Gezelligheid troef tijdens slotdag re&uuml;nie R.K.S. de Langewieke

Geschreven op 28 april 2013.

<p> <img alt="" class="cke-resize" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Reunie_R_K_S__De_Langewieke_029.JPG" style="width: 450px; height: 252px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Ruim 700 mensen kwamen af op de reünie die gehouden werd ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van R.K.S. de Langewieke. Jong en oud en uit alle delen van het land kwamen oud leerlingen naar Dedemsvaart om hun oude klasgenoten nog eens weer te spreken. De reacties waren allemaal erg positief, wat is dit leuk, jij bent ook niets veranderd, waar woon jij nu waren vele kreten die gehoord werden. En de fotograven konden overuren draaien. Wil je onze klas even op de foto zetten werd regelmatig gevraagd. Na het slotwoord tegen 22.30 uur, was er gelegenheid om naar Partycentrum St. Vitus te gaan&nbsp; om nog een afzakkertje te nemen, waar ook zeker door vele mensen gebruik van werd gemaakt. De organisatie kan terug kijken op een geslaagde week.</p> <p> De foto’s zijn ge maakt door Wim Moddejongen en Gert Vogelzang. Wim geweldig bedankt.&nbsp;</p> <div id="ckimgrsz" style="left: 8px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div>

Lees het hele artikel

Tweede plaats Jonathan Rea bij de superpole kwalificatie

Geschreven op 28 april 2013.

In de laatste minuten wis Jonathan Rea van het Pata Honda World Superbike team

 nog even een snelle ronde er uit te persen, wat hem zondag tijdens WK Superbike op het TT circuit van Assen een tweede startplaats opleverde. De vreugde binnen het team van Ten Kate uit Nieuleusen was dan ook groot. Het was moeilijk maar die laatste ronde super van Jonathan. Dat belooft zondag weer een mooie strijd te worden tijdens de race’s. Bij de WK Supersport wisMichael van der Mark van het Pata Honda Team zich goed te handhaven tussen de grote jongens. Na de twee podium plaatsen in de eerste races word er in Assen veel van hem verwacht. De 11 de startplaats is een vertekend beeld, gezien de geringe verschillen in tijden. In de race zelf zal Michael proberen de monteurs van Ten Kate te belonen met een goede klassering. Zijn teamgenoot Zanetti vertrekt van een 14 de plaats. Kevin van Leuven van het  United Gebben Racing wist met een defect aan zijn motor toch nog een geweldige 22 ste plaats te bemachtigen. 

Lees het hele artikel

Heuveltjesbos loop trekt 60 lopers

Geschreven op 27 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Sport/Heuveltjesbosbad_loop_035.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Als er iemand een hart heeft voor atletiek, dan is dat Henny Berends uit Balkbrug wel.</p> <p> Voor eigen hoofd&nbsp; heeft hij al 12 keer een duurloop in Balkbrug georganiseerd, waarvan er 8 door het Reestdal gingen. De deelnemers kwamen ondermeer uit Dalen/Coevorden, Hasselt, Zwolle, Pesse, Zuidwolde , Hardenberg en ook veel uit Balkbrug zelf. Henny had zelf op iets meer deelnemers gerekend, maar gezien de reacties van de lopers kan het in de toekomst hem wel een boven het hooft groeien. Wat is het Reesdal toch een mooi gebied was vaak de reactie. En omdat er geen wedstrijd element aan verbonden is werd er soms gewoon gekeken naar de prachtige omgeving. Ze staken een paar keer de Reest over en zagen diverse keren ooievaars en hadden prachtige vergezichten, nu de bossen nog niet zo dicht met bladeren<br /> zijn. &nbsp;Men kon kiezen tussen 6, 10 en 12 kilometer. Onderweg kon men nog van de gekozen afstand veranderen. De meesten liepen uiteindelijk meer kilometers dan dat ze van plan waren omdat het lekker gaat (goed loopweer). De start en finish was dit jaar bij het heuveltjesbosbad, door de medewerking van het personeel (die ook druk waren met de opening die om 13.00 uur plaatsvond) verliep alles vlekkeloos. Ik vind het belangrijk om telkens andere routes uit te zetten, maar ook van startlocatie te wisselen.<br /> De Ommerschans Herfstkleurentocht zal mogelijk op 9 november zijn en zal de<br /> start bij de Veldzichthoeve of bij molen de Star zijn. Er is dus altijd veel animo en er is geen tijdsdruk van een wedstrijd, dus vandaar is de sfeer en humeur altijd geweldig volgens een trotse Henny Berends. Die zeker van de lopers een pluim verdiend, maar die pluim is er ook voor de vrijwilligers die er voorzorgde dat het zonder ongelukken verliep.</p>

Lees het hele artikel

Tegenslag voor WSBK Pata Honda ten Kate racing team

Geschreven op 27 april 2013.

Op het thuis circuit van Assen zal het team uit Nieuleusen zondag slechts met 1 rijder in de Suberbike klasse van start gaan. Leon Haslam brak namelijk op een natte baan tijdens de eerste vrije training zijn been op 2 plaatsen. Hij ligt in het ziekenhuis in Groningen. Dat is toch een tegenvaller voor het team, ze waren vol zelfvertrouwen naar Assen afgereisd. We wensen hem natuurlijk een voorspoedig herstel. Nu moeten de andere troeven Jonathan Rea Superbike,  Michael Vd Mark en Lorenzo Zanetti  het in de  WK Supersportklasse hun kunsten maar vertonen. Op de foto: rechts Leon Haslam

Lees het hele artikel

&ldquo;Koninginnenacht&rdquo; in Dedemsvaart

Geschreven op 26 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Dedemsvaart_wordt_oranje_004.jpg" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> &nbsp;</p> <p> <strong>Op maandag 29 april organiseert de werkgroep Koninginnenacht de laatste “Koninginnenacht” in Dedemsvaart. </strong></p> <p> <strong>Met een kindervrijmarkt, diverse kinderactiviteiten, een Prijzenfestival én live-muziek breekt in Dedemsvaart het oranjegevoel los. </strong></p> <p> Vanaf 18.00 uur is er van alles te beleven in het centrum van Dedemsvaart voor jong en oud. Koninginnenacht start in Dedemsvaart met een kindervrijmarkt in Julianastraat-Zuid. Daarnaast zijn er diverse attracties te vinden en worden er verschillende activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Zo zijn er onder andere springkussens, een zweefmolen, oranjemeisjes, schminkers, een goochelaar en ballonnenclowns te vinden in het dorp. Overigens is deelname aan deze activiteiten geheel gratis. Ook worden er optredens verzorgd door Dansschool Drenth en door de gymploeg van Jan Bredenoord. Om alvast een beetje in de Argentijnse sferen te komen, treedt er ook een heuse Zuid-Amerikaanse Brassband op en is er diverse live muziek te vinden in het dorp. <strong><u>Doe mee met het Prijzenfestival en maak kans op mooie prijzen!<br /> </u></strong>U als consument krijgt vanaf 18.00 uur bij uw eerste aankoop een stempelkaart. Wat moet u doen om de stempelkaart vol te krijgen? Tussen 18.00 uur en 21.15 uur doet u twee aankopen bij twee verschillende winkels en krijgt u een stempel per aankoop. De volle kaarten levert u in, in de daarvoor bestemde tonnen. Deze tonnen staan bij HEMA, Oosterom Mode, Banketbakkerij Dorgelo, Eetcafé De Corner en Expert. Bij de ton van de Expert kunt u de uitdaging aangaan om voor gratis consumpties deel te nemen aan de Tronendans! Om 21.30 uur vindt er op het podium nabij Expert een Prijzenfestival plaats waar vele prijzen worden uitgereikt aan deelnemers die een stempelkaart hebben ingeleverd. De prijzen zijn veelbelovend, zo zijn er onder andere taarten, gevulde boodschappentassen en plantenbakken te winnen. Als klap op de vuurpijl wordt een TV onder de deelnemers uitgereikt. Het is dus zeer zeker de moeite waard om deel te nemen aan de actie en het Prijzenfestival. Neemt u liever een drankje in de plaatselijke horeca? U kunt ook mee doen aan de Tronen dans, &nbsp;maakt u kans op één of meerdere consumpties. Natuurlijk wordt het dorp verder versierd met oranje vlaggen en ballonnen. Kortom genoeg vertier tijdens deze laatste Koninginnenacht in Dedemsvaart, mis het niet!&nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Bijzondere dag op vele scholen

Geschreven op 26 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Ontbijt_en_dansen_op_scholen_008.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Ondanks de vrijdag niet de drukste dag is, had de verzorging van Dikkertje Dap in Dedemsvaart, wat onderdeel is van Prokind dagopvang er vrijdagmorgen extra werk van gemaakt om gezamenlijk met de kinderen te ontbijten. Met kroontjes op hun hoofd gingen ze gezamenlijk ontbijten aan een leuk opgemaakte tafel in de hal. Voor dat ze gingen ontbijten werd er eerst enkele liedjes gezongen. Zichtbaar genoten de kinderen van dit extra’s. Bij CNS Regenboog werd de koningsspelen geopend met een massale dans op het schoolplein. Gelukkig was het toen nog droog. Door dat men zich te laat had opgegeven voor de landelijke actie werd door de school zelf alles geregeld. Met als sponsort AH. Natuurlijk wou Whepi ook met de dans mee doen, wat door de school erg werd gewaardeerd. Jammerlijk begon het later te regenen. Maar het was toch een bijzondere dag.</p>

Lees het hele artikel

Tineke Strijker krijgt koninklijk lintje

Geschreven op 26 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Tineke_Strijker_krijgt_Koninklijk_lintje_025.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> De Dedemsvaartse Middenstand Centrale (DMC), Plaatselijk Belang Dedemsvaart (PBD) en werkgever Wehkamp.nl stonden gelijk achter het idee van Michel Odink om Tineke Strijker voor te dragen, voor een Koninklijk lintje. En als dat dan lukt, dan moet je zien dat je Tineke met een goede reden en niets vermoedend naar de Voorveghter in Hardenberg krijgt. Daar hadden ze bij Wehkamp.nl en Robert de man van Tineke wel een oplossing voor, een vergadering daar is snel geregeld toch. Maar ja Tineke is altijd scherp, en daar hou je niet snel geheimen voor. Maar dit keer lukte het tot vrijdag vlak voor de uitreiking wonderlijk wel. Toen ze haar ouders zag ging het lichtje branden. Tineke was van de 9 personen die een lintje van burgemeester Peter Snijders op gespeld kregen de enige uit Dedemsvaart. De vele bestuursfuncties en vele andere activiteiten waar van vrijwilligerswerk bij Zorgcentrum Avondlicht waren enkele punten die de burgemeester noemde tijden zijn toespraak. Wat ongemakkelijk moest Tineke deze lovende woorden aanhoren. Want ze staat zelf niet graag op de voorgrond. Na het officiële gedeelte was er gelegenheid om de&nbsp; mensen met een lintje te feliciteren, waaronder een grote delegatie uit Dedemsvaart. Onder het genot van een hapje en drankje kon Tineke deze geweldige verassing verwerken. Dit had ik niet kunnen dromen waren haar woorden. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde Van Oranje – Nassau<span style="font-size: 12px;">&nbsp; &nbsp;&nbsp;</span></p> <p> &nbsp;</p>

Lees het hele artikel

De MaxiTango wordt gedanst na het Koningslied op alle grote pleinen in Nederland!

Geschreven op 26 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/oranje.jpg" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Al gehoord van het sprookje over de koning die het volk als eerbetoon laat dansen voor de koningin uit een heel ver land ?</p> <p> Dit sprookje wordt werkelijkheid! En wel op 30 april 2013! Op de allerlaatste Koninginnedag, na het zingen van het koningslied, wordt De MaxiTango gedanst op alle grote pleinen van Nederland. De MaxiTango moet ons Nederlanders voor enkele minuten veranderen in passionele Argentijnen om te laten zien dat dit keer, wij ons aanpassen aan de koningin.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Op 30 april 2013 op Koninginnedag zendt TV – provider KPN op 13 mega TV schermen door het hele land met KPN Konings TV elk uur de clip van de MaxiTango uit. (locaties op de volgende pagina) Ook worden meer dan 200.000 MaxiTango instructiekaarten verspreidt waarmee ook danspartners kunnen worden uitgenodigd. Er is een live TV uitzending op</p> <p> RTL 4 van 09.00 tot 10.00 vanaf het Museumplein met dansinstructies van de MaxiTango. Schermen van alle NS stations,&nbsp; Leidseplein, Zuid As, Rotterdam Blaak en het scherm van 300m2 op 80 meter hoogte van Gebouw Het Strijkijzer in het hart van Den Haag laten de dans zien. Langs de snelwegen brengen grote mastreclames de MaxiTango tot leven. 80 dansscholen van Dance Masters staan klaar om overal in Nederland iedereen de fijne kneepjes bij te brengen.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Alle acties zijn er op gericht te werken naar het MaxiTango dansmoment van 19.30 uur, direct na het zingen van het Koningslied. Via Dj’s, radiostations, TV zenders, kroegen, festivals, mobiele communicatie en grote schermen, wordt de muziek van de MaxiTango verspreid.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Er is een speciale Tango ontwikkeld die door iedereen binnen 30 seconden kan worden geleerd. 4 basisstappen die passioneel worden gedanst (of afgelopen) langs de letter M (dansinstructies staan op www.maxitango.nl). Drie verschillende muziek versies, Party, Club en Classic (www.maxitango.nl) zorgen er voor dat iedereen de MaxiTango kan dansen.</p> <p> &nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp;</p> <p> In januari 2013 is De MaxiTango via wederzijdse vriend Ernst Ter Linden (de zoon van dominee Ter Linden) bij Willem Alexander onder de aandacht gekomen. Willem Alexander heeft De MaxiTango met een grote glimlach (volgens Ernst ter Linden) via Dienst Koninklijk Huis ingediend bij het Nationaal Comité Inhuldiging.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Eind maart 2013 (5 weken voor D day) ontving de MaxiTango, de Oranje Strik van het Nationaal Comité inhuldiging en heeft een officiële status als Koninginnedag activiteit. Vanaf dat moment is de organisatie bezig om de meest romantische beweging van deze eeuw te realiseren. Het lijkt te lukken natuurlijk is alle hulp daarbij nog hard nodig.<br /> <br /> Meer info vindt u op <a href="http://www.maxitango.nl/">www.maxitango.nl</a>&nbsp;of via Erik Bakker 06 51617623<br /> &nbsp;</p> <p> <strong>De officiële MaxiTango locaties:</strong><br /> Groningen – Grote Markt<br /> Leeuwarden – Wilhelminaplein<br /> Almere - Forum<br /> Utrecht - De&nbsp;Neude<br /> ’s Hertogenbosch – De Markt<br /> ’s&nbsp;Hertogenbosch – Kerkplein<br /> Maastricht - Vrijthof<br /> Middelburg – De Markt<br /> Amsterdam – Stoperaplein<br /> Rotterdam - Schouwburgplein<br /> ’s Gravenhage - Grote Markt<br /> Zwolle -&nbsp;Rodetorenpieln<br /> Assen – De Brink<br /> Arnhem – Kerkplein</p>

Lees het hele artikel

Paddock circuit Assen al goed vol

Geschreven op 25 april 2013.

Het opbouwen in de paddock was donderdag al bijna klaar, de teams zijn bezig met de belettering van de kuipen, het aankleden van de pitbox en dergelijke zaken. Zo was het in de box bij Pata Honda ten Kate racing team ogenschijnlijk nog lekker rustig. Wel draaide alle computers op de plaatsen waar normaal de coureurs en monteurs zitten of lopen.

De trainingen beginnen vrijdagochtend om 08.45 uur en zaterdag om 09.00 uur.
Zaterdagmiddag staat de spectaculaire Superpole om 15.00 uur gepland. Vrijdag zal het er wel anders aan toe gaan.

Lees het hele artikel

Arizona Snack &amp; Dinner officieel geopend

Geschreven op 25 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Arizona_Snack__Dinner_Officieel_geopend_028.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Donderdagmiddag is Arizona Snack &amp; Dinner aan de Langewijk 160 feestelijk geopend. Kim Ravenshorst, dochter van de eigenaar, knipte enthousiast het rood-wit-blauwe lint door. Zij werd hierbij geassisteerd door onze aanstaande Koning Willem en zijn vrouw Maxima.Met dank aan Wehkamp.nl .Wilna Dorman leidde daarna haar gasten rond door de, in Amerikaanse stijl ingerichte, cafetaria en lunchroom. Er was al veel aanloop van mensen die een frietje of snack wilden eten, maar de Arizona is pas geopend voor het publiek vanaf vrijdag 26 april.</p>

Lees het hele artikel

Afsluiting projectweek O.B.S. de Eiber

Geschreven op 25 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Afsluiting_projectweek_O_B_S__de_Eiber_012.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Na een week hard werken was het donderdag de afsluiting van een week dat in het teken van de troonswisseling stond. In de klassen stonden de werkstukken opgesteld die door de kinderen waren gemaakt. Velen kwamen een kijkje nemen. Maar buiten werd door alle groepen de troonswisseling op hun eigen manier uitgebeeld. Wat door het prachtige weer hele maal uit de verf kwam. In zijn dankwoord naar de kinderen en leerkrachten, wou directeur Gerjo Stegeman&nbsp; een iemand speciaal bedanken, en dat was Ursula Veenstra, de duizend poot die met de kinderen vele uren heeft gewerkt om de liedjes en de pasjes tot een goed einde te brengen. Het was wel een zware week, maar door het resultaat vergeet je dat snel was de reactie van alle leerkrachten. Dit was echt uniek.</p>

Lees het hele artikel

Koninklijk bezoek bij Wehkamp.nl

Geschreven op 25 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Maxima_en_Willem_Alexander_bij_Wehkamp_nl_022.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Ter voorbereiding op de kroning van Willem Alexander en Maxima&nbsp; a.s. dinsdag, werd er bij wehkamp.nl te Dedemsvaart vandaag een koningsbuffet georganiseerd met heerlijke oranje lekkernijen.</p> <p> Als verrassing waren Willem Alexander en Maxima aanwezig om de gasten te ontvangen met een oranjebitter. Na de toespraak van Willem Alexander was het tijd om te genieten van de heerlijke lunch met op de achtergrond het koningslied.</p> <p> Een ieder ging met een voldaan gevoel weer aan het werk, maar eerst moesten er toch nog enkele foto’s gemaakt worden met het koninklijk paar.</p>

Lees het hele artikel

Encyclopedie voor O.B.S De Eiber

Geschreven op 25 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Encyclopedie_voor_de_Eiber_003.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Tijdens het klussen thuis bij Dedemsvaart in vogelvlucht stond opeens een 22 delig&nbsp; encyclopedie lelijk in de weg. Gooi hem bij het oud papier was&nbsp; de eerste reactie. Maar ja het is natuurlijk ook wel zonde om het zo weg te gooien. Toevallig kwam Gert aan de praat met de directeur van O.B.S De Eiber Gerjo Stegeman, en vroeg hebben jullie nog wat aan een encyclopedie. Het is wel zonde het direct weg te gooien was zijn reactie, breng het maar. Niet dat we terug in de tijd gaan in deze digitale wereld, maar bij het oud papier kunnen we het altijd gooien, was zijn reactie, we zijn en blijven een school van deze tijd. Zo mochten enkele leerlingen de boeken dinsdag naar binnen dragen, wat zijn het voor boeken, en wat zijn ze zwaar waren enkele reactie. Ooooh van 1978&nbsp; viel een leerling op. Maar Gert kon weer verder klussen. &nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Arizona Snack &amp; Dinner vandaag om 16.00 uur officieel open

Geschreven op 24 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Arizona_snack_en_Dinner_bijna_open_001.jpg" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Arizona is de naam van de voormalige Bar-Discotheek die meer dan tien jaar terug in het pand aan de Langewijk 160 te Dedemsvaart was gevestigd. Phoenix is de hoofdstad van Arizona. De Phoenix is ook een vogel welke uit zijn eigen as werd herboren, net als Arizona Snack &amp; Dinner nu opnieuw is geboren op de plek van de oude Arizona. Vandaag om 16:00 is de opening van de nieuwe entree van Dedemsvaart. U bent van harte uitgenodigd om dit met ons te komen vieren.</p>

Lees het hele artikel

Sallandse coureurs van start in bijprogramma WK Superbike

Geschreven op 24 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Sport/Motor Sport/Foto_archief_Gert_Vogelzang.jpg" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Zondag wordt op het TT-circuit van Assen de 3e ronde om het WK Superbike en Supersport verreden.&nbsp; In het bijprogramma, laat op de middag, vindt de eerste wedstrijd van de Moriwaki GP3 Juniorcup plaats en als afsluiter de eerste wedstrijd om het Open Nederlands kampioenschap in de Dutch Superbike.</p> <p> &nbsp;</p> <p> In beide races zullen coureurs uit Salland van start gaan. Dennis Koopman uit Heino, rijdend voor het Dubbink racing team zal voor het eerst dit seizoen strijden voor de Moriwaki GP3 cup. De jongeling uit Heino hoopt met de begeleiding van Dubbink en Eveno stappen te kunnen maken in de motorsport. Het belooft een internationale strijd te worden want naast Nederlanders komen er ook deelnemers uit o.a. Duitsland, Zwitserland, Finland en Turkije aan de start.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Jarco Grotenhuis uit Luttenberg heeft samen met Rintje Ritsma een nieuw raceteam geformeerd onder de naam “Hollandsche Jongens”.&nbsp; Overgestapt op een BMW motor hoopt Jarco zich de top tien binnen&nbsp; te rijden in de Dutch Superbike. “We hebben vorig weekend al getest op Assen en moeten nog wat bijstellen. Zo’n eerste weekend is altijd spannend, nieuwe rijders, nieuw materiaal en hoever is iedereen in de ontwikkeling. Maar we gaan gewoon gas geven” kijkt de Luttenberger vooruit naar aanstaande zondag&nbsp;</p> <p> &nbsp;</p> <p> ”Tijdens de race om het WK Supersport 600 zijn de verwachtingen van met name de Nederlanders hoog gespannen. Met een derde en tweede plaats is de Nederlandse coureur Michael van der Mark het raceseizoen heel goed begonnen en dat in zijn debuutjaar.&nbsp; Door deze prestaties wordt de lat door menigeen al wel hoog gelegd, de aftelsom drie, twee, één werd de laatste paar weken al wel een paar keer gemaakt. Teammanager Ronald ten Kate durft geen voorspelling te doen. “Maar Michael gaat wel als één van de favorieten naar Assen. Hij heeft veel gevoel voor de motor, is nog jong en volop in ontwikkeling, we moeten hem stap voor stap verder zien te brengen”.</p> <p> Tekst: Evert Jan Pasman</p>

Lees het hele artikel

Offici&euml;le receptie 100 jarig bestaan RK de Langewieke

Geschreven op 24 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Officciele_receptie_100_jarig_besraan_de_Langewieke_065.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /><span style="font-size: 12pt;">Na het welkoms woord van directeur Jan Lammers aan de genodigden kwam Richard Benneker&nbsp; voorzitter St.<span style="color:#333333">Katholieke Scholen Twente aan het woord. Hij roemde onder meer de Langewieke voor wat ze in die 100 jaar hebben neergezet, en natuurlijk kwam hij niet met lege handen. In zijn toespraak maakt wethouder Douwe Prinsse gekscherend de opmerking, als Jan Lammers op het gemeentehuis kwam doken we weg, want dan stond er weer een verbouwing aan te komen. Maar ook Douwe roemde de Langewieke voor wat ze in die 100 jaar hadden opgebouwd. In eens klonk er een geweldig applaus op Waarop Douwe reageerde zo goed was de laatste opmerking toch niet, maar toen werd hem duidelijk dat op de achtergrond de terug tellende klok op allemaal nullen stond, nu bestond de school exact 100 jaar vertelde Jan Douwe. &nbsp;Ook had hij namens de gemeente een enveloppe met inhoud &nbsp;mee gekregen, die Jan dankbaar in ontvangst nam. Tijdens de <span class="artistieke-tekst-c31">PowerPoint presentatie over vroeger en nu, kon Jan het niet laten om te laten zien wat de kosten van de school + woning in 1913 waren, en de leges kosten voor de verbouwing in 2000. Jan Weekamp werd even in het zonnetje gezet voor het vele werk wat hij gedaan heeft voor het reünie boek. Namens de leerkrachten werd er nog een speciale foto aangeboden. Hierna verplaatste de delegatie zich even naar buiten waar Henk Rooth de eer had de herinneringsmuur te onthullen. Op zijn eigen humoristische manier sprak hij tot de aanwezigen. Maar de grootste verassing was voor Jan Weekamp, het pad naar school draagt sinds vandaag zijn naam. Hierna was het tijd voor een hapje en drankje, maar ook werd er door velen even in de klas van vroeger gekeken.</span></span></span></p>

Lees het hele artikel

Dedemsvaart bang voor opeten eigenhuis?

Geschreven op 24 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Infoavond_Bert_Linde_over_eigenhuis_opeten_004.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Waar de belangstelling voor de ledenvergadering van het PBD maandag in ’t Centrum enigszins tegen viel, wist notaris Bert Linde dinsdagavond de zaal alleen tot de nok gevuld&nbsp; te krijgen. Zo erg dat ongeveer een 60 mensen niet de zaal meer in konden. De info over&nbsp; de ontwikkeling&nbsp; van de eigen bijdrage, het opeten van eigen huis sluit natuurlijk wel goed aan op&nbsp; de woorden van wethouder Douwe Prinsse gisteravond. De mensen zijn echt bang dat als je door hard werken een eigen huisje hebt weten te kopen, wat door de overheid gestimuleerd werd, en nu &nbsp;er door gestraft word en de overheid het afpakt. En gezien het besluit dat huurders met hogere inkomens meer huurverhoging krijgen is zeker geen punt om de hellende in de bouw op te lossen. Denk aan de studenten die afgestudeerd zijn en met een flinke studie schuld zitten. Ze krijgen hopelijk een goede baan, maar in plaats die studie schuld af te lossen moeten ze meer huur betalen. Dus de mogelijkheid om een eigen huis te kopen word wel erg moeilijk gemaakt. Dit laatste is een mening van de redactie. Er komt nog een tweede info avond, maar die is nu nog niet bekent.&nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Motortoertocht op Koninginnedag

Geschreven op 24 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Sport/Motor Sport/1904201011114510.jpg" style="width: 400px; height: 300px; float: left; margin-left: 8px; margin-right: 8px;" /></p> <div> Op dinsdag 30 april organiseert de Oranjevereniging Gramsbergen i.s.m. motorclub Eveno uit Gramsbergen een motortoertocht.</div> <div> De tocht heeft een lengte van +/- 200 km,</div> <div> Deze route is beschikbaar voor Garmin GPS systemen, je kunt op eigen gelegenheid de route rijden of in groepsverband.</div> <div> Deze toertocht kan door iedereen gereden worden en de deelname is gratis.</div> <div> Het vertrek is vanaf café restaurant de Olde Woage in het centrum van Gramsbergen. Aanvang 09:00 uur voor koffie en vertrek is om 09:30 uur.</div> <div> &nbsp;</div> <div> Opgave voor deze toertocht is niet nodig, alleen op tijd komen is noodzakelijk.......</div> <div> We hopen op een grote deelname!</div> <div> &nbsp;</div> <div> Mvg,</div> <div> De activiteitencommissie</div>

Lees het hele artikel

Voettocht voor Veldzicht

Geschreven op 23 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Voettocht_voor_Veldzicht.jpg" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p class="Geenafstand"> <span style="font-size: 12pt;">BALKBRUG – Samen met het crisisteam van FPC Veldzicht organiseert Plaatselijk Belang Balkbrug woensdag 15 mei een voettocht door Balkbrug. ‘Wij roepen alle verenigingen en instellingen in Balkbrug op om aan deze bijzondere voettocht deel te nemen’, vertelt Henk Hof, voorzitter van Plaatselijk Belang Balkbrug. ‘Wij hebben daarom alle verenigingen aangeschreven met het verzoek in het eigen verenigingstenue aan deze tocht mee te doen.’ Er wordt 15 mei a.s. om 19.00 uur gestart op de parkeerplaats achter Takens Balkbrug. De tocht zal maximaal tot 21.00 uur duren. Na afloop zal burgemeester Peter Snijders het woord tot de deelnemers richten. Ook de directie van Veldzicht zal het woord voeren.<o:p></o:p></span></p> <p class="Geenafstand"> <span style="font-size: 12pt;">&nbsp;</span></p> <p class="Geenafstand"> <span style="font-size: 12pt;">‘Met deze tocht willen wij nogmaals aan iedereen duidelijk maken dat ook Balkbrug het een slecht plan vindt om Veldzicht te sluiten’, laat Hof weten. Sluiting betekent een groot verlies van banen, maar ook van omzet voor de plaatselijke middenstand. Wanneer werknemers moeten verhuizen voor hun nieuwe baan betekent dit minder kinderen op school, minder leden voor de sportverenigingen, geen hulp meer van het klussenteam bij de nodige klussen en ga zo maar door. Het is volgens PBB een bedreiging voor de leefbaarheid van Balkbrug. ‘Daarom roepen wij iedereen op om aan deze tocht mee te doen en zo directie, personeel en patiënten te steunen, maar ook om een signaal af te geven naar de politiek die nu nog over de toekomst van Veldzicht moet beslissen.’<o:p></o:p></span></p> <p class="Geenafstand"> <span style="font-size: 12pt;">&nbsp;</span></p> <p class="Geenafstand"> <span style="font-size: 12pt;">Tekst: Hans Berkenbos<o:p></o:p></span></p>

Lees het hele artikel

Pioniers gaan voor wereld snelheid record

Geschreven op 23 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Sport/Motor Sport/Pitstopdag_bij_Ten_Kate_126.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Tijdens de Pitstopdag zaterdag bij ten Kate in Nieuwleusen keken veel motorsport liefhebbers hun ogen uit. Oud 50cc GP motorcoureur Aalt Toersen (geboren in de gemeente Staphorst) stond daar met een speciaal frame en een speciaal geprepareerd Kreidler motorblok. Kreidler? Nou ja daar is bijna niets meer van over volgens Aalt, we hebben het blok bijna zelf gemaakt. Op de vraag wat de bedoeling is met dit racemonster vertelt Aalt, ik liep al lange tijd met de gedachten rond om het wereld racerecord met een 50cc motorblok te verbreken. Begin dit jaar kwam ik in contact met Cees Lubbers (geboren in Dedemsvaart) van www.classics-racing.nl&nbsp; uit Zwolle, en vertelde Aalt zijn plannen aan Cees. Al vrij snel&nbsp; werden de plannen uitgewerkt<strike>,</strike> en in februari de eerste buizen gelast door de personeelsleden van Cees. Maarten Fijlstra en Gerrit Tuenter de twee mannen die ook hun sporen binnen het WK team van&nbsp; ten Kate Honda hebben verdiend, waren gelijk ook enthousiast. Zo zijn Aalt, Cees, Maarten en Gerrit het team dat in augustus op de zoutvlakten van Bonneville (Amerika) het record naar 250 km per uur willen brengen. We moeten nog wel ergens wat vermogen en snelheid weg halen volgens Aalt, maar daar heb ik het volste vertrouwen in. Om te testen zijn er contacten met de luchtmacht gelegd, om op vliegbasis Leeuwarden of Soesterberg te testen. Die staan er in principe&nbsp; positief tegen over. Op de vraag wie gaat de record poging uitvoeren lacht Aalt Toersen (67 jaar jong)&nbsp; wie denk je, ik zelf natuurlijk. Voor mensen die met hun bedrijf bekendheid willen krijgen, zijn er nog enkele plaatsen op de kuip vrij. Voor meer info kan men contact opnemen met&nbsp; Dik Toersen Tel: 0611923828&nbsp; of e-mail&nbsp; <a href="mailto:dtoersen@gmail.com">dtoersen@gmail.com</a>. maar <a href="http://www.dedemsvaartinvogelvlucht.nl/">www.Dedemsvaartinvogelvlucht.nl</a>&nbsp; zal de ontwikkeling blijven volgen. &nbsp; &nbsp; &nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Eerste boorpalen MFC de grond in

Geschreven op 23 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Bouw_MFC_week_17_12.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Door diverse omstandigheden heeft de start van de bouw een lichte vertraging opgelopen.</p> <p> Maar dinsdagmorgen gingen de eerste boorpalen de grond in. Er word geboord in plaats van heien om de overlast zo beperkt mogelijk te houden, en natuurlijk trillingen &nbsp;in het dorp te voorkomen. Met boorpalen boord men eerst een gat tot de juiste diepte, en terwijl de boor weer na boven word gehaald, word er beton in gespoten en vlak er na het betonijzer er in geplaatst.&nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Jeugd&rdquo;dienst&rdquo; op zondag avond 12 mei 2013

Geschreven op 23 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Flyer_Jeugddienst_Zondag_12_mei_2013.jpg" style="width: 210px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <div align="left" class="_6nm userContentWrapper" data-ft="{&quot;tn&quot;:&quot;K&quot;}" style="margin-bottom: 10px; max-width: 480px; margin-top: 4px; background-color: rgb(255, 255, 255);"> <div class="userContent" style="DISPLAY: inline"> De Catechese / gespreksgroep 16+ is druk bezig met de voorbereidingen voor de jeugd”dienst” van Zondag 12 mei 2013.&nbsp;<br /> Het Thema is: BVO-tje<br /> ( Alle jeugdigen, weten natuurlijk dat dit staat voor: ‘Biertje Voor Onderweg’)<br /> We gaan dit thema uitleggen in een zaal, met kroegsfeer</div> </div> <div> <div class="userContent" style="DISPLAY: inline"> &nbsp;</div> </div> <div> <div class="userContent" style="DISPLAY: inline"> <strong><u>Wanneer:</u></strong> Zondagavond 12 mei 2013</div> </div> <div> <div class="userContent" style="DISPLAY: inline"> <strong><u>Hoe laat:</u></strong> 19:00 uur</div> </div> <div> <div class="userContent" style="DISPLAY: inline"> <strong><u>Waar:</u></strong> De Antenne Wilhelminastraat 3 Dedemsvaart</div> <div align="left" class="_6nm userContentWrapper" data-ft="{&quot;tn&quot;:&quot;K&quot;}" style="margin-bottom: 10px; max-width: 480px; margin-top: 4px; background-color: rgb(255, 255, 255);"> <br /> <font color="#000000">Voor meer info, zie flyer!<br /> <br /> KOMT ALLEN!!</font></div> </div>

Lees het hele artikel

Klaas Thalen neemt afscheid bestuur P.B.D

Geschreven op 23 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Ledenvergadering_P_B_D__007.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Na het welkoms woord van voorzitter&nbsp; Gerrit Schipper werd in vrij snel tempo de officiële stukken door genomen. Hij noemde wel enkele punten waar&nbsp; Plaatselijk Belang Dedemsvaart &nbsp;zich ondermeer mee bezig houden. Hij was er positief over de ontwikkeling van het busstation, waar ondermeer de brandweer hun onderkomen krijgt. Ook de Nieuwewijk is&nbsp; een goede verbetering binnen Dedemsvaart. Maar het is wel een 30 km gebied geworden was zijn opmerking. Met andere woorden mensen let wel op uw snelheid. De verlichting in de Julianastraat lijkt ook snel opgelost te worden. Ook het adopteren van het Kotermeer door het Vechtdal College ziet hij als een positieve ontwikkeling. Ook de geringe vernielingen daar kan men als positief zien. Wat de blauw alg &nbsp;betreft &nbsp;daar is een nieuwe methode voor ontwikkelt om dit te bestrijden. Ook het nieuwe Dedemsvaria bestuur was een goede ontwikkeling volgens Schipper, want Dedemsvaart kan niet zonder de Varia. Bij de bestuursverkiezing trad Klaas Thalen na 5 jaar af, en werd zijn plaats ingenomen door&nbsp; Stefan Mensink. Na het officiële gedeelte kwam wethouder Prinsse aan het woord. Hij vertelde dat door het afschuiven van taken door de landelijke overheid, en het toekennen van minder financiële middelen, de gemeente voor een zware taak staat om de touwtjes aan elkaar te knopen. Natuurlijk zullen we met zijn allen veel moeten bezuinigen, maar dat mag niet ten koste van alles gaan. Wij als gemeente zijn bezig een sociaalplan op te zetten, waar de bureaucratie&nbsp; zoveel mogelijk word terug gedrongen. Na zijn betoog dankte de voorzitter allen voor hun aanwezigheid. &nbsp;&nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Inloopbijeenkomst over kavels en nieuwbouwwoningen in woongebied Bransveen in Dedemsvaart

Geschreven op 22 april 2013.

<p> &nbsp;</p> <h1> Inloopbijeenkomst over kavels en nieuwbouwwoningen in woongebied Bransveen in Dedemsvaart</h1> <div class="date"> 22 april 2013</div> <div class="news-image"> &nbsp;</div> <div class="subheader"> <h2> Op donderdag 25 april vindt een inloopbijeenkomst plaats over het complete aanbod aan bouwkavels en nieuwbouwwoningen in woongebied Bransveen in Dedemsvaart. Tijdens deze avond is er ook informatie over diverse aantrekkelijke regelingen, zoals de starterslening.</h2> </div> <p class="bodytext"> De woonbuurt Bransveen ligt aan de zuidkant van Dedemsvaart, aan de rand van het groene buitengebied. In de eerste fase van Bransveen is de komende jaren ruimte voor ongeveer 170 woningen.<br /> <br /> Voor mensen die zelf een woning willen bouwen, biedt de gemeente Hardenberg kavels aan voor een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning die direct beschikbaar zijn. Er is ruimte voor verschillende woningontwerpen bij particulier opdrachtgeverschap zodat een aantrekkelijk en wisselend beeld ontstaat in de woonbuurt.<br /> <br /> Voor mensen die kiezen voor een kant-en-klaar concept bouwt Timmerhuis Projecten samen met Van Dijk Bouw de komende jaren in de eerste fase van Bransveen gefaseerd circa 60 woningen. Tijdens de inloopbijeenkomst worden twee-onder-één-kapwoningen aangeboden. Het gaat om projectmatige woningbouw. Ook hierbij heeft de koper een hoge mate van vrijheid. Woningcorporatie De Veste bouwt in Bransveen volgens het concept Wonen op Bestelling. Binnen bepaalde grenzen kunnen mensen kiezen voor kopen of huren, een smalle of brede woning of een woning in twee of drie lagen.<br /> <br /> <strong>Inloopbijeenkomst 25 april</strong><br /> Tijdens de inloopbijeenkomst op donderdag 25 april in De Turfschuur (Oude Zuidwolderstraat 13, Dedemsvaart) is er uitgebreide informatie over het complete aanbod aan bouwkavels en nieuwbouwwoningen in Bransveen. Belangstellenden kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur vrij binnenlopen. Tijdens de inloopbijeenkomst is er volop gelegenheid om met vertegenwoordigers van de gemeente, Vrieling of De Veste in gesprek te gaan.<br /> <br /> Medewerkers van de gemeente Hardenberg zijn aanwezig om informatie te geven over de bouwkavels en de diverse aantrekkelijke regelingen die de gemeente Hardenberg biedt, waaronder de starterslening. Vrieling Adviesgroep is aanwezig voor informatie over de nieuwbouwwoningen en om vragen over hypotheken te beantwoorden. Ook medewerkers van De Veste zijn aanwezig om informatie te geven over de mogelijkheden voor Wonen op Bestelling.<br /> <br /> <strong>Vragenlijst</strong><br /> De gemeente vraagt belangstellenden die de inloopbijeenkomst gaan bezoeken, om vooraf een korte vragenlijst in te vullen over hun woonwens in woongebied Bransveen. De vragenlijst is te vinden op <a class="internal-link" href="http://www.hardenberg.nl/kavels/kavels-kaart/bransveen-dedemsvaart/vragenlijst/" title="Vragenlijst">www.hardenberg.nl/bransveen</a>.</p>

Lees het hele artikel

Oma&rsquo;s kinder kookcafe groot succes

Geschreven op 22 april 2013.

<p> <a href="http://lh5.ggpht.com/-DcMVmXDkqKU/UXVx1NCvgnI/AAAAAAAApI0/_466tMxKuus/s640/Afsluiting%2520Oma%25E2%2580%2599s%2520kinder%2520kookcafe%2520001.JPG"><img alt="" class="cke-resize" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Afsluiting_Omas_kinder_kookcafe_026.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></a></p> <p> <span style="font-size: 12px;">Toen vorig jaar de Baalderborggroep en&nbsp; De Stuw doormiddel van Monique Timmer en Mathilde Nomden een workshop voor ouderen en kinderen over koken opzette, had men niet verwacht dat het zon groot succes zou worden. Met 14 kinderen uit groep 3 t.m.8 en gemiddeld 5 bewoners van Buitengaats heeft men onderleiding van 7 vrijwilligers in de woonkamer van Buitengaats 10 keer samen gekookt. De locatie leent zich er goed voor doordat er ook een keuken aanwezig is. De bedoeling was om jong en oud zo wat dichter bij elkaar te brengen. En gezamenlijk bezig zijn. Op deze manier leren de jongeren wat van de ouderen maar ook andersom. Maar de gezelligheid is zeker ook belangrijk. &nbsp;&nbsp;De kinderen werden in 3 wisselende groepen samen gesteld. Ze maken een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht, die dan ook gezamenlijk word opgegeten. Maandag 22 April was het de afsluitende avond, en die was heel speciaal. De kinderen mochten de laatste keer koken wat ze geleerd hadden, maar vooral ook het lekkerst vonden. Ouders en bewoners van Buitengaats waren uitgenodigd om al het lekkers te proeven. Maar voor het proeven kregen alle kinderen die mee hebben gedaan uit handen van meester kok Johan Krul een diploma. &nbsp;Ook de sponsor van het koken kwam de kinderen met een kleine cadeautje verassen.&nbsp;</span></p> <div id="ckimgrsz" style="left: 8px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div>

Lees het hele artikel

Arizona snack &amp; dinner aanwinst voor Dedemsvaart

Geschreven op 22 april 2013.

<p> <img alt="" class="cke-resize" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Arizona_snack_en_Dinner_bijna_open_004.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Er moet nog veel gebeuren voor we donderdag officieel open gaan, maar het zal wel lukken. De eerste snacks en friet zijn al gebakken voor de school de Langewieke die het 100 jarig bestaan vieren. Tijd voor een babbel heeft eigenaar Mark Ravenhorst bijna niet. De buitenkant straalt iets moois uit, maar ondanks dat de werknemers nog druk bezig zijn, krijg je nu al de indruk dat het van binnen zeker net zo mooi word. Ook de automatiek waar de snacks uit de muur getrokken kunnen worden past zeker bij de uitstraling. De ruimte om gezellig te kunnen zitten om wat te eten is nu nog een werk plek, maar dat komt ook zeker wel goed. Eindelijk is Dedemsvaart verlost van een bouwval. En is de entree&nbsp; van Dedemsvaart zeker verfraaid.&nbsp;</p> <div id="ckimgrsz" style="left: 8px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div>

Lees het hele artikel

Onderzoek van het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel.

Geschreven op 22 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Chevronmarkering_op_de_N342.jpg" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Rijdt u wel eens over de N34 of de N342?</p> <p> &nbsp;Rijdt u wel eens over het weggedeelte Witte Paal - Hardenberg (N34) of het weggedeelte Oldenzaal - Denekamp (N344), dan kunt u meedoen aan een onderzoek van het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) en zo een belangrijke bijdrage leveren aan het verhogen van de verkeersveiligheid in onze provincie.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Onvoldoende afstand houden is een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen in de leeftijdsgroep van 25 - 60 jaar. Voor het ROVO een goede reden om de campagne ‘2 seconden afstand houden’ opnieuw in te voeren.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Uit vooronderzoek is gebleken dat de Overijsselse weggebruiker behoefte heeft aan een hulpmiddel op de weg. Daarom zijn er afstandsschijven voor in de auto ontwikkeld die u gratis kunt opvragen via <a href="http://www.2seconden.nl/">www.2seconden.nl</a>. Daarnaast&nbsp;is er een informatiebord en wegmarkering op de N34 en de N342 geplaatst. Deze wegmarkering bestaat uit chevrontekens (^). De afstand tussen de chevrontekens is de afstand die u minimaal aan moet houden tot uw voorligger om een veilige afstand te bewaren.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Tot 20 mei kunt u op <a href="http://www.rovo.nl/">www.rovo.nl</a>enkele vragen beantwoorden over de chevrontekens op bovengenoemde wegen en de campagne ‘2 seconden afstand houden’. Het invullen van de vragen duurt minder dan vijf minuten. De resultaten worden gebruikt om te beoordelen of de campagne bijdraagt aan het vergroten van de verkeersveiligheid. Uw bijdrage is dus zeer belangrijk!</p> <p> &nbsp;</p> <p> <strong>Meedoen?<br /> </strong>Bezoek de website <a href="http://www.rovo.nl/">www.rovo.nl</a>waar u de vragenlijst aantreft en kunt invullen. Het ROVO wil u bij voorbaat danken voor uw medewerking.</p>

Lees het hele artikel

School de Langewieke terug in de tijd

Geschreven op 22 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/School_de_Langewieke_bestaat_100_jaar_maandag_107.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /><span style="font-size: 12pt;">De hele week staat het 100 jarig bestaan van R.K.S de Langewieke centraal met diverse activiteiten. Zo begon maandag de school in klederdracht van vroegere jaren. Zo wel leerkrachten als leerlingen kwamen massaal verkleed naar school. Nadat er 16 groepen samengesteld waren, konden ze aan 16 verschillende workshops beginnen die telkens 30 min. duurde. Door het prachtige weer konden vele dingen buiten plaatsvinden In de pauze werden ze getrakteerd op suikerspin en drinken. Waarna ze verder gingen met de workshops. Tijdens de middag pauze mochten alle leerlingen op school blijven, om gezamenlijk in de feest tent te genieten van lekker patat, frikadellen en kroketten en drinken. Die aangeleverd werden door &nbsp;Arizona snack &amp; dinner. Wat er natuurlijk lekker inging. Om dit in goede banen te leiden was de hulp van vele moeders van groot belang. Achter de schermen werkten ook vrijwilligers voor de grote reünie die zaterdag plaats vindt. Na het eten ging men gezamenlijk op de foto. Waarna ze verder gingen met de workshops. Men kijkt terug op een geslaagde dag. Zo zal er de hele week wat bijzonders op school zijn.</span></p>

Lees het hele artikel

Dedemsvaart boekt nipte zege in derby tegen EMMS ( 0-1)

Geschreven op 21 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Sport/Voetbal/130421_1e_EMMS_uit_057.jpg" style="width: 400px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> <strong>Sportpark De Kei in Slagharen was deze middag het decor voor de derby in de 3<sup>e</sup> klasse A tussen EMMS en Dedemsvaart. Zoals wel vaker tijdens een derby was het veldspel van beide kanten niet goed te noemen. Ook&nbsp; de belabberde staat van de grasmat was hier mede debet aan. Dedemsvaart won uiteindelijk door een slippertje in de EMMS defensie met 0-1. </strong></p> <p> Mede door blessures en schorsingen moest trainer Wijsman weer met een andere basisopstelling beginnen. Zo begonnen Simon Latumalea en Koen Ebbers voor het eerst in de basis dit seizoen. Zij vervingen de geblesseerde Abbes en geschorste Van Zijl.&nbsp; Ook Bernard van der Bent zat nog een wedstrijd schorsing uit, Ruben Klinkenberg verving hem centraal achterin.</p> <p> De openingsfase was van beide ploegen rommelig en onzuiver. Op het moeilijk bespeelbare veld, maakte het speeltuig de meest rare capriolen. De 22 acteurs deze middag hadden daar erg veel moeite mee.&nbsp; Het eerste kleine gevaar kwam via het hoofd van Reamon Knol. Zijn kopbal vloog uiteindelijk over het door Bastin Kleinheerenbrink verdedigde doel.</p> <p> EMMS probeerde voornamelijk door crosspasses van het centrale duo Hein en Nibourg de spitsen aan het werk te zetten. De verdediging van Dedemsvaart had er aardig het oog in en gaf voor de rust geen kans weg. Ook de buitenspelers Eggen en Kosse zaten in de tas bij Peters en de vandaag ijzersterk spelende Patrick Pater. Doordat ook Dedemsvaart weinig creëerde was het logisch dat beide ploegen doelpuntloos gingen rusten.</p> <p> Direct na de rust werd het duel opengebroken. Robert Jan Nibourg wilde de bal terugspelen op zijn keeper maar verslikte zich in het veld. Dilan van Bree profiteerde daarvan gretig. Hij omspeelde Kleinheerenbrink en schoof koeltjes binnen in het lege doel, 0-1.</p> <p> Na de openingstreffer moest EMMS wel komen, dat probeerde het ook, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Maurice Kosse schoot van afstand op de vuisten van Latumalea en diezelfde Latumalea was even later attent op een hard schot van Ramon Schlepers. Verder kwamen de rood – witten uit Slagharen niet.</p> <p> Dedemsvaart daarentegen kreeg in de slotfase enkele mogelijkheden om het duel definitief te beslissen. Zo kon Van Bree nogmaals alleen op de keeper af, maar kon Eric Hein ditmaal verder onheil voorkomen. Ook Tupamahu kreeg nog een aardige mogelijkheid, alleen zijn poging werd afgevlagd wegens buitenspel.</p> <p> Net als vorige week moest&nbsp; reserve doelman Freek van Elburg&nbsp; weer in actie komen. Ditmaal moest Latumalea zich laten vervangen met een hamstring blessure. Van Elburg toonde zich wederom een uiterst betrouwbare sluitpost.&nbsp; Na dik negentig minuten voetbal floot scheidsrechter Dordievski voor het laatst. De arbiter uit Apeldoorn was de absolute uitblinker deze wedstrijd en voelde de wedstrijd uitstekend aan. Door de zege op EMMS kan Dedemsvaart zich volgende week tegen Hengelo definitief plaatsen voor de nacompetitie. Een knappe prestatie van de oranje – blauwen na de promotie van afgelopen seizoen. Foto: Freddy van Dijk.&nbsp;<strong>Opstelling Dedemsvaart:</strong> Latumalea ( 80<sup>e</sup> Van Elburg) Peters, Klinkenberg, Kroes, Pater; Ebbers, Tupamahu, Bezoen, Van Duren;&nbsp; Knol en Van Bree ( 85<sup>e</sup> Roozendal)</p> <p> Voor meer foto’s van Freddy van Dijk zie <a href="http://www.svdedemsvaart.nl/">www.svdedemsvaart.nl</a></p>

Lees het hele artikel

Jongeren van DedemsvaartAC zwemmen in IJsselmuiden

Geschreven op 21 april 2013.

<p> &nbsp;</p> <p> <strong>De oudste jaargang, die zwom in IJsselmuiden, was de jaargang 1999. DedemsvaartAC zwom daar zaterdag samen met Deltasteur uit Kampen een wedstrijd. Voor de oudsten was het doel het verbeteren van een persoonlijk record en als het kon, het zwemmen van een limiet voor de Overijsselse kampioenschappen. Alleen Michelle Zomerdijk slaagde daarin op de 100 meter rug. Veel zwemmers bleven minder dan een seconde boven die limiet steken. Dat gold bijvoorbeeld voor Sanne Berg op de 100 vrij en de 100 rug, voor Lise KleinGanseij en Dominique van Tolij op de 100 rug. </strong></p> <p> &nbsp;</p> <p> Veel persoonlijke records werden er niet verbeterd. Een week geleden werden er wedstrijden gehouden in Dedemsvaart en daar werd al menig persoonlijk record scherper gesteld. Hier en daar slaagde er iemand in, om zijn tijd van Dedemsvaart nog te verbeteren. Voor de allerjongsten was het de eerste keer, dat ze met leden van de oudste selectie op stap mochten. 100 Meters zwommen ze ook nog niet zo vaak. Lars v.d. Kamp en Meghan Mulder waren van hen het meest succesvol. Zij wisten hun persoonlijke record op de 100 vrij flink bij te stellen. Lars kwam nu uit op 1.34.95 en Meghan op 1.40.30.</p> <p> <strong>Teleurstelling</strong></p> <p> Veel sfeer was er niet bij de wedstrijden in IJsselmuiden. De wedstrijd was redelijk snel afgelopen. Teleurstelling was er zaterdag bij Sanne Berg. Ze wist weliswaar op de 100 vrij te winnen van Nynke Wesselink en Esmee Hankamp, maar ze bleef weer, net als vorige week iets boven de limiet steken. Het werd ook net geen persoonlijk record. Op de 100 rug ging ze wel sneller dan vorige week, maar ook hier bleef ze met 1.19.93 net boven de limiet. Irene Bergsma was een van de weinige zwemmers, die met 2 persoonlijke records naar huis kwam. Zij kon met flinke tijdsverbeteringen op de 100 vrij en de 100 school tevreden huiswaarts keren. Mark Boertien kon met zijn 1.12.31 op de 100 vrij ook dik tevreden zijn. Zoals veel zwemmers en zwemsters in zijn leeftijdsklasse is hij op jacht naar een tijd onder de 1.10 op deze afstand. Voor Lise KleinGanseij werd het ook weer een net niet. Tienden scheelde het op de 100 rug. Op de 200 wissel verbeterde ze haar persoonlijke record met seconden naar 2.52.61. Ook dit was niet voldoende voor een limiet. Volgende week zaterdag heeft ze een laatste kans. Dan wordt er een wedstrijd gezwommen in Meppel.</p> <p> <strong>record</strong></p> <p> Vedra Runherd haalde zaterdag al heel wat seconden van haar beste tijden af. Zaterdag lukte het nog een keer op de 100 school. Ze tikte nu aan in 1.39.98, voor het eerst net onder de 1.40. Ook Dominique van Tolij verbeterde in Dedemsvaart al wat persoonlijke records. Nu ging er weer wat van zijn 100 rug tijd af. Het was echter nog net niet voldoende voor een limiet voor de Overijsselse kampioenschappen. Hij bleef steken op 1.12.79. Op de 100 school ging hij naar 1.27.75.</p>

Lees het hele artikel

Tafeltennisdames winnen ook laatste duel

Geschreven op 21 april 2013.

<p> &nbsp;</p> <p> Vorige week werden dames 1 en jongens 1 van tafeltennisvereniging Dedemsvaart kampioen. In het kielzog van deze successen zijn twee seniorenteams ook nog in de race om promotie.</p> <p> &nbsp;</p> <p> De dames wonnen ook de laatste wedstrijd met dikke cijfers. In Groesbeek werd GTTC 1 met 1-9 verslagen. Annemarie Zijnstra liet het punt liggen. Het was toen al 0-9 voor de Dedemsvaartses, want Zijnstra had er al twee gewonnen en Arina Both en Amanda van Dijk hadden drie punten gepakt.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Met dezelfde cijfers zegevierde het eerste jeugdteam tegen GTTC Groningen 2, dat incompleet aantrad. Daar werd het tegenpunt juist geleden in de eerste wedstrijd, dat Sebastiaan Pennekamp liet liggen. Pennekamp won wel zijn tweede partij. Ad Werkman en Dennis Kerssies wonnen twee punten. Voor Kerssies een afscheid in stijl bij de jeugd. Hij moet na de zomerstop naar de senioren.</p> <p> &nbsp;</p> <p> <strong>Slotweek</strong></p> <p> &nbsp;</p> <p> Naast de dames en jongens zijn er nog twee teams in de race om kampioen te worden. Het eerste en derde seniorenteam maken een goede kans om dat komende week waar te maken. Heren 1 won afgelopen week met 3-7 bij hekkensluiter Emmen 2. Het derde team kwam met 5-5 opgelucht terug van Tios '66 2, dat lang concurrent was. Beide zijn koploper met nog één duel te gaan, maar krijgen komende week concurrenten op bezoek.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Kijk op <a href="http://www.ttvdedemsvaart.nl/">www.ttvdedemsvaart.nl</a> voor rangen en standen van alle teams.</p>

Lees het hele artikel

VAKK past voor Urinetown musical

Geschreven op 21 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/VAKK_past_kleding_002.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Afgelopen zaterdag was muziektheater VAKK te vinden in de Kringloopwinkel aan de Langewijk in Dedemsvaart. Voor de nieuwste productie “Urinetown de musical”, moesten de kostuums gepast worden. Een ideale plek, zo bleek. De bijna 40 leden van het ambitieuze musical-gezelschap konden een middag-lang kleding passen, ideeën opdoen en hun keuze showen aan regisseur Timothy Kok. Om zo vroeg in het productie-proces al te kunnen beschikken over de toneelkleding,&nbsp; heeft volgens regisseur Kok het voordeel dat men ook kan repeteren in deze kleding. Het inleven in het karakter dat men speelt gaat dan gemakkelijker, zo betoogt de ambitieuze regisseur.</p> <p> De musical “Urinetown”wordt in oktober opgevoerd in theater De Voorveghter in Hardenberg. Zie ook www.vakk-hardenberg.nl</p>

Lees het hele artikel

VIJFDE EDITIE KALKWIEKE&rsquo;S TOERNOOI VRIJDAG VANSTART

Geschreven op 21 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Sport/Volleybal/Kalkwieke_volleybal_toernooi_zaterdag_002.jpg" style="width: 451px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p style="margin-left:7.1pt;"> Vrijdagavond 26 april start om 18.30 uur de vijfde editie van het Kalkwieke’s toernooi in sporthal de Citadel. De organisatiecommissie van volleybalvereniging Univé DAC heeft voor de vrijdag en zaterdagavond boven de vijftig inschrijvingen mogen ontvangen. Commissielid Bas Berends:’We gaan deze week het programma voor de vrijdag en zaterdagavond in elkaar zetten. Gezien de deelnemende teams bij de gevorderden verwachten we veel spanning om de eerste plaatsen. Bij de recreatieve teams gaat het meer om de gezelligheid en ontspanning en is het onmogelijk om een winnaar te voorspellen’. Net als bij de vorige editie zet de commissie bewaking in om te voorkomen dat er consumpties of hapjes in de hal worden genuttigd. Dit om de nieuwe vloer van sporthal de Citadel niet te beschadigen. De eerste opslagen op de zes volleybalvelden vinden op beide avonden plaats vanaf 18.30 uur. Het is wel de vraag hoe komen de teams dit jaar in het veld. Zie foto.</p>

Lees het hele artikel

UNIVÉ DAC DAMES HANDHAVEN ZICH

Geschreven op 21 april 2013.

UNIVÉDAC DAMES HANDHAVEN ZICH

Het damesteam van Univé DAC heeft zich door een 3-1 overwinning Ritola uit Zuidlaren gehandhaafd in de promotieklasse. Ze behaalden in een spannend competitieslot net één puntje meer dan de DOK/Dwingeloo dames. De DAC staf en speelsters wisten vooraf dat er drie sets gewonnen moesten worden om de negende plek in de promotieklasse te behouden. Het moeten winnen legde veel druk op de Univé dames. Dat met name op het einde van de eerste set waarbij de Univé dames een 21-18 verspeelden en Ritola een 21-23 voorsprong nam. Drie scorende ralley’s en een rechtstreeks punt uit de opslag bezorgde de DAC een 25-23 setwinst. Een bevrijding voor de DAC dames die in de tweede set de tegenstandster naar een ruime 25-14 nederlaag stuurde. Het einde van de weg naar handhaving lag open en was een 11-3 en 21-13 voorsprong ruim voldoende voor een 25-13 setwinst. Een bevrijdende vreugde bij de Univé speelsters en supporters die als zevende speelster het team hadden aangemoedigd. Tot een volle winst kwam het niet. De zes Ritola speelsters bleven ondanks de 3-0 achterstand geloven in een setwinst en wonnen met een 24-26 winst. Voor de Univé dames stond deze set meer in het teken van het afscheid nemen van spelverdeelster Linda Rosink en hoofdaanvalster Joséten Katen. Spandoeken en veel bloemen werd hun beloning voor de vele jaren inzet bij de Dedemsvaartse volleybalvereniging. In het feestgedruis genoten de gebroeders Valkema als trainer en coach van de bereikte doelstelling.Foto: Gert de Jonge FOTO: Linda Rosink en Joséten Katen bij afscheid in de bloemen.

 

 

UNIVÉDAC HEREN MISSEN DERDE PLAATS

De heren van Univé DAC waren voorafgaand aan het duel  tegen het eerste herenteam van Stentor uit Haren al in het bezit van een vierde plaats in de derde divisie. Bij het winnen van drie sets tegen Stentor zouden de Univé heren  eindigen op een derde plaats. Stentor kwam in de eerste set terug na een 17-10 achterstand om via 22-21en 22-24 op weg te gaan naar setwinst. Een time-out bracht de DAC heren terug in de wedstrijd. Profiteerden van twee fouten aan Stentor zijde en scoorden tweemaal met het gevolg een 26-24 setwinst. De tweede set werd ook boven de twintig punten beslist. Na 19-20 speelden de DAC heren naar een beslissende 24-20 voorsprong. Voldoende voor een 25-21 setwinst. In de derde set twee gelijkopgaande teams die elkaar naar een 18-18 stand spelen. Daarna zijn het de Stentor heren die via 18-21 en 19-23 op weg zijn naar setwinst. Op deze stand werd DAC spelverdeler Ronald Meerlo gewisseld en kreeg een bos bloemen in zijn handen geduwd voor zijn afscheid als lid van DAC sinds 1984/1985. Een veel te lauw afscheid voor Meerlo die jaren in het eerste herenteam van DAC speelde. Na de wissel wonnen de Stentor heren de set met 20-25. In de vierde set heersten de Stentor heren en dwongen via 20-25 een vijfde set af. Om daarin de DAC heren naar een 9-15 nederlaag te sturen. Voor de Univé heren door het verlies geen gedroomde derde plaats op de ranglijst. De DAC heren kunnen met een vierde plaats terugzien op een goed verlopen seizoen.    

Lees het hele artikel

UNIV&Eacute; DAC MEISJES C1 KAMPIOEN

Geschreven op 21 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Sport/Volleybal/Meisjes_DAC_volleybal_C1_kampioen_003.JPG" style="width: 452px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p style="margin-left:7.1pt;"> Het meisjes C1 team van volleybalvereniging Univé DAC is kampioen geworden in hun poule. In een spannend competitieverloop scoorden de Dedemsvaartse meisjes uiteindelijk één competitiepunt meer dan het meisjes C1 team van Olhaco/Hoogeveen en twee punten meer dan het derde meisjes C-team van Captains***Kangeroe uit Hardenberg. In sporthal de Citadel werden de DAC kampioenen door bestuur en trainers in het zonnetje gezet.</p>

Lees het hele artikel

Duntep Racing Team gaat eindelijk uit de startblokken

Geschreven op 21 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Sport/Motor Sport/D3A_4590B.JPG" style="width: 451px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Na een een lange winterstop een koud voorjaar en een uitgestelde race tijdens de paasdagen, gaat het Duntep Racing team van start tijdens het WK Superbike in Assen.</p> <p> In het aanvullende programma tijdens een van de grootste evenementen op het Asser TT circuit gaat Duntep&nbsp; coureur Danny de Boer zijn&nbsp; behaalde kampioenschap titel verdedigen in de Dutch Superbike klasse. Op een door ten Kate geprepareerde Honda zal wederom de strijd worden aangegaan.</p> <p> De doelstellingen werden tijdens de teampresentie in maart al uitgesproken, de behaalde titel mogelijk behouden. Hoe de verhoudingen zich ten opzichte van de concurrentie is zal tijdens de kwalificatie al enigszins duidelijk worden.</p> <p> &nbsp;Voor Arjan Tiemens zal de strijd twee weken later van start gaan tijdens de races op de Varsselring in Hengelo (gld). Arjan zal ook op een door ten Kate geprepareerde Honda de strijd aangaan in de Supersport klasse.</p> <p> &nbsp;</p> <p> &nbsp;Het gehele team staat vol ongeduld te trappelen om nu eindelijk van start te gaan en ziet met vertrouwen de races naderen.</p> <p> Foto:&nbsp;Hero Drent</p> <p> &nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Provincie Drenthe trakteert op Drentse heidekoek

Geschreven op 20 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Drentse_heidekoek_voor_tunnelbouwers_013.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> De overlast is bijna ten einde bij het plaatsen van de tunnelbakken onder de N48.</p> <p> 3 weekenden werd de weg voor het verkeer afgesloten, om 4 tunnelbakken onder de weg &nbsp;te plaatsen. Dat het niet altijd verliep wat men hoopte moest men op de koop toe nemen. Maar door de geweldige inzet van de werknemers, die dag en nacht doorwerkten, werd meestal de tijd gehaald om de weg weer voor het verkeer op het geplande tijdstip te openen. Als blijk van waardering bracht Gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe een werk bezoek bij de tunnel De Kolonie. Waar hij zich liet informeren over de voortgang van de werkzaamheden. &nbsp;Maar hij kwam niet met lege handen. &nbsp;In eerste instantie mocht de projectleider enkele Drentse heidekoek voor zijn inzet in ontvangst nemen. Maar wel met die verstande dat alle medewerkers na afronding van het project ook een Drentse heidekoek zullen ontvangen. Na maandag morgen 6.00 uur zal het verkeer op de N48 voor dit project geen grote hinder meer ondervinden. Voor de wegen die aansluiten op de tunnels is het nog wel even wachten tot men er gebruik van kan maken.</p>

Lees het hele artikel

Pitstopdag Ten Kate Honda trekt record aantal bezoekers

Geschreven op 20 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Sport/Motor Sport/Pitstopdag_bij_Ten_Kate_023.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Onvoorstelbaar glundert Ronald ten Kate vanaf zijn kantoor naar de parkeerplaats voor motoren, het lijkt wel T.T zoveel motoren staan hier. Toen Gerrit en Ronald vanmorgen &nbsp;naar de zaak kwamen, wisten ze al dit word wat het weer betreft een superdag. Nu maar hopen dat het publiek ook nu weer de weg naar Nieuwleusen&nbsp; weet te vinden. En ja het resultaat zie je, daar krijg ik zelfs kippenvel van zegt Ronald. Het bedrijf ten Kate weet elk jaar een geweldige programma in elkaar te zetten, om een week voor de WK Superbike (26-27 en 28 April op het T.T. circuit van Assen&nbsp; de motor liefhebbers warm te draaien voor het op een na grootste motorsport evenement &nbsp;van Ned. Natuurlijk brengt Michael van der Mark van het Pata&nbsp; ten Kate Honda racingteam extra mensen op de been. Na dat hij vriend en vijand verraste met een derde en tweede podium plaats in de WK Supersport klasse lijkt hij het motorsport bloed in Nederland aan het borrelen te brengen. En het ten Kate team weer terug te brengen naar het nivo van een aantal jaren geleden. Maar we moeten de andere coureurs van het team niet vergetenJonathan&nbsp;Rea, Leon Haslam&nbsp; Superbike en Lorenzo Zanetti zullen dit jaar zeker&nbsp; van zich laten horen. Maar even terug naar de dag zelf, de steile wand, stuntrijders, classic race’s stands, en gesprekken op het podium met de coureurs waren enkele van de vele activiteiten die elk jaar gratis toegankelijk zijn. Ook voor de inwendige mens werd gezorgd.&nbsp; &nbsp;&nbsp;</p> <p> Het was echt weer een superdag. Tot ziens op de WK Superbike zondag in Assen. Om het team aan te moedigen. &nbsp;&nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Heuveltjesbos Reestdaltocht

Geschreven op 19 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Overige/Haardenner_Heide_Reestdalduurloop_019.jpg" style="width: 451px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Henny Berends uit Balkbrug organiseert 27 april a.s voor eigenhoofd het Heuveltjesbos Reestdaltocht. De recreatieve duurloop bestaat uit diverse afstanden tussen 6 en 13 km, met de mogelijkheid om tussentijds van afstand te wisselen. De route is voor 80% onverhard, aangegeven met pijlen, linten en een voorfietsers. Op deze manier komt men langs vele mooie plekjes in het Reestdal. De kans is groot dat men ooievaars, reeën en Schotse Hooglanders te zien krijgen. ivm broedseizoen is stilte gewenst. Het thema is dan ook “Sportend genieten”</p> <p> De start is om10.00 uur bij het Heuveltjesbosbad Balkbrug</p> <p> Na afloop is er drinken en een hapje om gezellig na te praten, geringe vergoeding.</p> <p> Douchen is mogelijk, opgave niet nodig.</p> <p> Info: Henny Berends 0523-657924</p> <p> Deelname is voor eigen risico.</p>

Lees het hele artikel

Jongerenwerk van De Stuw draagt steentje bij aan Nationale Sportweek!

Geschreven op 19 april 2013.

<p> &nbsp;</p> <p> Jongerenwerk van De Stuw draagt steentje bij aan Nationale Sportweek!</p> <p> &nbsp;</p> <p> <strong>Van 19 tot 27 april is het Nationale Sportweek en ook dit jaar organiseert het jongerenwerk van De Stuw weer een aantal sportieve en uitdagende activiteiten samen met de middelbare scholen in de gemeente Hardenberg en jeugdsoos Chill Out! in Dedemsvaart. De &nbsp;jongerenwerkers onderschrijven het belang van een gezonde leefstijl voor jongeren en dragen daarom ook tijdens de Nationale Sportweek hun steentje bij om samen met de jongeren actief, sportief en gezond bezig te zijn. </strong></p> <p> &nbsp;</p> <p> Op diverse middelbare scholen in de gemeente Hardenberg worden er naast voorlichtingen ook activiteiten georganiseerd. De pannakooi staat zowel in Dedemsvaart als in Hardenberg. Daarnaast worden er ook in jeugdsoos Chill Out! aan de Langewijk 43 een aantal sportieve activiteiten voor zowel de jongens als meiden aangeboden.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Het complete programma ziet er als volgt uit:</p> <p> Maandag&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 12:00&nbsp;&nbsp; Kick Off op Vechtdal College Dedemsvaart met capoeirashow</p> <p> Dinsdag&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 12:00&nbsp;&nbsp; Kick Off op Zeven Linden Dedemsvaart met capoeirashow</p> <p> &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 19:30&nbsp;&nbsp; Workshop Capoeira in jeugdsoos Chill Out!</p> <p> Woensdag&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 16:00&nbsp;&nbsp; Workshop Kickboksen Girls Only jeugdsoos Chill Out!</p> <p> &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 19:30&nbsp;&nbsp; Workshop Kickboksen jeugdsoos Chill Out!</p> <p> Donderdag&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 19:30&nbsp;&nbsp; Workshop Breakdance / hiphop jeugdsoos Chill Out!</p> <p> Capoeira is een spectaculaire Braziliaanse vechtsport gemixt met dans en muziek. Capoeira Zwolle verzorgt de shows en workshop. Deelname aan de workshops is gratis, maar zorg dat je er op tijd bent want vol=vol.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Daarnaast is de pannakooi van De Stuw ook aanwezig op de middelbare scholen: Maandagochtend op het Greijdanus Hardenberg, maandagmiddag op het Vechtdal College Hardenberg, woensdagochtend Nieuwe Veste Hardenberg, donderdag Zeven Linden Dedemsvaart en vrijdag Vechtdal College Hardenberg. Ook wordt er in samenwerking met Tactus voorlichting gegeven over energydrank.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Voor meer informatie over de activiteiten kan er voor Dedemsvaart contact worden opgenomen met jongerenwerker Ruben (<a href="mailto:r.drost@destuw.nl">r.drost@destuw.nl</a>) en voor Hardenberg met jongerenwerker Mindy (<a href="mailto:m.korvemaker@destuw.nl">m.korvemaker@destuw.nl</a>) of natuurlijk via Facebook en Twitter. &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Whepi deelt prijzen uit

Geschreven op 19 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Whepi_deelt_prijzen_uit_1.jpg" style="width: 535px; height: 300px;" /><strong style="font-size: 12px;"><em>Bij Albert Heijn Dedemsvaart was het vandaag een drukte van belang. De prijswinnaars van de Whepi-kleurwedstrijd kregen een presentje voor het inleveren van hun mooie kleurplaat uit handen van Whepi. De 23 kinderen gingen met een ballon en een leuk kadootje naar huis. Na de uitreiking wilden de prijswinnaars nog graag even op de foto met Whepi.</em></strong></p> <p> Foto’s: Bron</p>

Lees het hele artikel

Brandweerkazerne Dedemsvaart verhuist naar busremise

Geschreven op 19 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Muziek/Nieuwe_brandweer_locatie__002.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> De brandweerkazerne die nu nog aan de Markt in Dedemsvaart is gevestigd, verhuist naar de busremise aan de Hoofdvaart 51 in Dedemsvaart. De Brandweer Ommen-Hardenberg vestigt zich hier samen met vervoerder Syntus. Op de huidige locatie van de brandweerkazerne komen jongerenappartementen met op de begane grond mogelijkheden voor wonen en/of detailhandel, afhankelijk van de vraag. Voor zowel de brandweer als de inwoners lijkt dit een geweldige locatie.</p>

Lees het hele artikel

Bezoek aan de bakker

Geschreven op 18 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/IMG_8688.JPG" style="width: 225px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p class="Body1"> Woensdag hebben de kinderen van groep 4 van de Langewieke en van de Buitenschoolse catechese&nbsp; een bezoekje gebracht aan Bakkerij Oegema.</p> <p class="Body1"> Zij volgen de voorbereiding van de Eerste Heilige Communie en dit bezoek sluit aan bij het thema "Dankbaar voor het Brood" .</p> <p class="Body1"> Al aantal jaren worden de kinderen gastvrij ontvangen door Pieter en Wilma Ubels.</p> <p class="Body1"> Na het bakken van het brood voor zijn winkel laat Pieter Ubels de kinderen de bakkerij zien en vertelt hoe alles in zijn werk gaat.</p> <p class="Body1"> Er was een extra tafel klaargezet en er lag voor alle kinderen deeg klaar om koekjes maken, waarmee iedereen enthousiast aan de slag ging.</p> <p class="Body1"> Met enkele tips van de echte bakker waren ze even later klaar.</p> <p class="Body1"> Terwijl alles in de oven werd gebakken beantwoordde de bakker nog enkele vragen en was er nog genoeg te zien.</p> <p class="Body1"> Toen de koekjes klaar waren mocht er natuurlijk even van gesnoept worden. En even later gingen de kinderen apetrots, met de rest van de koekjes in een zakje mee, naar huis.</p> <p class="Body1"> Bakker, bedankt voor het leerzame en gezellige uurtje in de bakkerij.</p> <p class="Body1"> Er is altijd de mogelijkheid om een afspraak met Pieter Ubels van Bakkerij Oegema te maken om met een groepje kinderen te komen bakken.</p> <p class="Body1"> Dezelfde avond kwamen de kinderen met hun ouders op school voor de Tafelavond.</p> <p class="Body1"> De Eerste Heilige Communie vindt plaats op zondag 26 mei om 9:00 uur in de St Vituskerk.</p>

Lees het hele artikel

Politici uit de regio voetballen voor Veldzicht

Geschreven op 18 april 2013.

<p> &nbsp;</p> <p> Politici uit de regio voetballen voor Veldzicht</p> <p> &nbsp;</p> <p> BALKBRUG - Vrijdagavond 19 april wordt er gevoetbald op het eigen interne voetbalterrein in tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug. Op initiatief van regionale politici van CDA wordt een wedstrijd</p> <p> gespeeld met patiënten (en eventueel medewerkers) van de tbs-kliniek. Organisator Jan Uitslag van de CDA-fractie Dalfsen wil op een positieve manier laten zien ‘dat Veldzicht belangrijk is voor onze regio”. Raadsleden, wethouders, bestuursleden uit Ommen, Hardenberg, Staphorst en Dalfsen</p> <p> voetballen mee of komen aanmoedigen.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Blij met dit initiatief</p> <p> De medewerkers van tbs-kliniek Veldzicht kijkt uit naar dit sportieve initiatief van regionale</p> <p> politici: “Het is een steun in de rug voor alles wat we op touw zetten om duidelijk te maken</p> <p> dat sluiting van onze kliniek onacceptabel is”, aldus een van de medewerkers.</p> <p> Uniek intern behandelterrein</p> <p> &nbsp;</p> <p> De tbs-kliniek FPC Veldzicht in Balkbrug heeft een unieke locatie en een beveiligd intern</p> <p> behandelterrein. Dit biedt een perfect therapeutisch klimaat, wat FPC Veldzicht speciaal</p> <p> geschikt maakt om bij patiënten agressie te verminderen en hierdoor behandeling mogelijk te</p> <p> maken.</p> <p> Tekst : Hans Berkenbos</p>

Lees het hele artikel

Lopen voor goed doel

Geschreven op 18 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Enjoy.jpg" style="width: 400px; height: 300px; float: left; margin-left: 8px; margin-right: 8px;" /></p> <p> Dit jaar gaan Geke van der Wetering, Miranda Scheffer en ik, Gea Hagen van 16 t/m 19 juli de Vierdaagse van Nijmegen lopen.<br /> Wij hebben er nu al zin in maar wij hopen wel dat jij ons hierbij wil steunen.<br /> Je hoeft niet bang te zijn want je hoeft echt niet mee te lopen.<br /> Door mee te doen aan de Vierdaagse als sponsorloper voor www.enjoylifefoundation.org<br /> hopen wij veel geld op te halen voor dit mooie doel. Het mooie van ons doel, is dat alle gelden omgezet worden in de benodigde goederen die dáár bij de lokale aanbieders aangeschaft worden !!!<br /> Wil jij ons helpen? Of wil je weten waarom wij dit belangrijk vinden ?<br /> Bezoek dan ons profiel op <a href="https://www.devierdaagsesponsorloop.nl">www.devierdaagsesponsorloop.nl</a> en steun ons én ons doel met een gul gebaar.<br /> De organisatie van de sponsorloop garandeert dat jouw donatie voor 100% uitbetaald wordt aan het door ons gekozen goede doel !!!</p> <div id="ckimgrsz" style="left: 8px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 8px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div>

Lees het hele artikel

Praktisch verkeersexamen basisscholen

Geschreven op 18 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Praktisch_verkeersexamen_basisscholen_020.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Er deden vandaag rond de 280 leerlingen mee met het praktisch verkeersexamen. Deze leerlingen hebben vorige week (en sommige vorig jaar) het theoretisch examen gedaan en (eventueel na herexamen) zijn hiervoor geslaagd. Voor het eerst werden de fietsen ter plaatse gekeurd door vrijwilligers van de Stuw. Als de fiets niet in orde was, mochten ze wel examen doen. Maar volgende week moeten ze de fiets opnieuw laten keuren, als er dan nog gebreken aan zijn krijgen ze het diploma niet. Deze route was: de Langwijk, Molstraat, Sportlaan, Adelaarweg, Nieuwewijk, Wisseling, Markt, Wilhelminastraat, Prins Bernhardstraat, Julianastraat, Hortensiastraat, Zwierstraat en de Langewijk.</p> <p> Ze zijn vandaag allemaal geslaagd. In totaal hadden we rond de 30 vrijwilligers.</p> <p> Waarvan de meesten als controleurs langs de route zaten. Sommigen ontdekte dat bepaalde situaties toch niet echt duidelijk voor fietsers zijn. Maar ook dat auto’s fietsers van rechts bij een gelijkwaardige kruising geen voorrang geven kwam regelmatig voor. Dit zal aan de organisatie worden door gegeven.&nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Kinderen zamelen handtekeningen in voor Veldzicht

Geschreven op 18 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Jeugd_met_handtekeningen_voor_Veltzicht_003.JPG" style="width: 452px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p class="Geenafstand"> <span style="font-size: 12pt;">BALKBRUG – Met grote vellen vol handtekeningen tegen de voorgenomen sluiting van Veldzicht meldde Esmée Bouman zich samen met haar klasgenootjes bij de poort van Veldzicht. De leerlingen van de Prinses Margrietschool werden daar hartelijk ontvangen door Karin ten Brinck, directeur behandelingen. ‘Ik was heel boos en verdrietig toen ik hoorde dat ze Veldzicht willen gaan sluiten. Ik wist niet waarom ze dat willen doen en thuis kon mijn moeder er ook geen antwoord op geven’, vertelt Esmée over het begin van haar idee handtekeningen voor Veldzicht te verzamelen. ‘Ik heb dat toen ook op school verteld en juf Mieke Timmer, onze directeur, was ook direct enthousiast. We hebben alle medewerking van school gehad.’<o:p></o:p></span></p> <p class="Geenafstand"> <span style="font-size: 12pt;">&nbsp;</span></p> <p class="Geenafstand"> <span style="font-size: 12pt;">Samen met vriendinnetjes en klasgenoten werden er flyers gemaakt en verspreid en werd een grote poster opgehangen bij de plaatselijke supermarkt. ‘Heel veel mensen hebben een handtekening gezet. Ik heb eigenlijk niet geteld hoeveel er nu op staan, maar het zijn er wel veel meer dan honderd’, klinkt het vol overtuiging. Karin ten Brinck bedankt Esmée en andere kinderen voor hun spontane actie. ‘We hebben op dit moment al meer dan 30.000 handtekeningen en daar komen deze nog bij. Ze gaan mee met onze lopers die vanavond naar Den Haag vertrekken om daar morgen de grote stapel handtekeningen te overhandigen.’ De actie van Esmée Bouman laat zien dat de dreigende sluiting van de kliniek erg leeft binnen de dorpsgemeenschap van Balkbrug. <o:p></o:p></span></p> <p class="Geenafstand"> <span style="font-size: 12pt;">&nbsp;</span><span style="font-size: 12pt;">Tekst: Hans Berkenbos</span></p>

Lees het hele artikel

Assen maakt zich op voor WK Superbike

Geschreven op 17 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Sport/Persconferentie_WK_Superbike_079.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Woensdag verzamelde de gezamenlijke pers in het perscentrum van het TT circuit in Assen, om het laatste nieuws voor de WK Superbike die op 28 April op dit circuit verreden word op te vangen. Vicevoorzitter Bert Jansen kon gelijk mededelen dat Dorna naast de GP nu ook achter de Superbike staat. Gezien de goede contacten met Dorna hebben we het volste vertrouwen in de toekomst. Natuurlijk ging de aandacht uit naar onze super coureur Michael van de Mark&nbsp; die voor de Supersport 600 klasse van het Pata Honda ten Kate Racing team uit Nieuwleusen uit komt. Maar ook Lorenzo Zanetti lijkt zijn draait binnen het ten Kate team gevonden te hebben. Maar Michael &nbsp;verraste&nbsp;vriend en vijand door in de eerste twee races,&nbsp; als 3 en 2 op het podium plaats te nemen. Natuurlijk kon de vraag niet uitblijven wat Michael in Assen zou doen. Maar hij was heel voorzichtig met zijn uitspraak, bij de eerste 5 was zijn antwoord,&nbsp; waarbij teammanager Ronald ten Kate een goed keurende blik naar Michael gaf op zij antwoord. Vandaar de volgende vraag aan Ronald was, wat kunnen we bij de Superbike van jullie verwachten. Hij gaf toe dat de eerste races niet helemaal gebracht hadden dan we verwacht hadden, maar we weten nu waar het probleem waarschijnlijk zit. Vandaar onze monteurs lange dagen maken om op Assen zo goed mogelijk voor de dag te komen, zodat Jonathan Rea en Leon Haslam weer kunnen mee strijden voor een podiumplaats. &nbsp;&nbsp;&nbsp;</p> <p> In totaal zullen 6 Ned. coureurs tijdens de WK Superbike hun &nbsp;kwaliteiten in diverse klasse’s&nbsp; vertonen. Waaronder Kevin van Leuven van het&nbsp; United Gebben Racing uit de Wijk. Die naast Michael in de Supersport 600 klasse uit komt. Dit is een droom die uitkomt was zijn reactie. Samen met de grote jongens je rondjes te racen. Maar denk niet dat ik voor spek en bonen deel zal nemen was zijn reactie. Iedereen die iets met wegraces heeft mag&nbsp; 28 april&nbsp; de races in Assen niet missen.</p>

Lees het hele artikel

Grote Rekendag op &ldquo;De Langewieke&rdquo;

Geschreven op 17 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Grote_Rekendag_op_De_Langewieke_1.JPG" style="width: 400px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Woensdag 17 april hebben alle lessen op De Langewieke in het teken gestaan van het rekenonderwijs. Het was weer “De Grote Rekendag”.</p> <p> Dit jaar was het thema ”Spelen met meten en meetkunde”.</p> <p> Om half 9 werd het thema binnen geïntroduceerd. Alle groepen hadden zich verzameld in de hal. Daar was de poort die toegang gaf tot de rekenspeeltuin “Wieke Park”. De opdrachten hadden namelijk te maken met speeltuinen of attractieparken. De poort werd geopend door de jongste leerling van de school, hij vierde die dag zijn verjaardag. Vervolgens mochten de leerlingen die in een andere maand op de 17<sup>e</sup> jarig waren door de poort. En zo gingen spelenderwijs alle kinderen door de poort van het Wieke Park, of weg naar hun eigen speeltuin of attractiepark (klaslokaal). Foto's Bron.</p> <p> &nbsp;</p> <p> In de groepen 1 en 2 stond een speeltuin centraal. Onder andere werd een plattegrond van een speeltuin verkend, was er de hoepelrun en werden er diverse redeneerspelletjes gedaan.</p> <p> &nbsp;</p> <p> In de groepen 3 en 4 begon de Grote Rekendag met een circuit, waarin ze onder meer enkele spelexperimenten in beeld brengen in een grafiek. Bijvoorbeeld hoe lang objecten blijven zweven. Ook werd er een knikkerbaan gebouwd.</p> <p> &nbsp;</p> <p> In de groepen 5 en 6 richtte de dag zich op het rollen van een balletje over een baan, om daarna een zo grote mogelijke sprong te maken. Werd er gesjoeld met geld, bouwden de kinderen een kubushuisje, en werd de plattegrond van een pretpark getekend.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Ook in de groepen 7 en 8 gingen de leerlingen in een speeltuin aan de slag. Ze gingen de schommeltijd meten van een schommel, inhoud van een zandbak en de glijsnelheid van een glijbaan. Ook hielden zij zich bezig met plattegronden.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Alle kinderen hebben de hele ochtend enthousiast en hard gewerkt aan hun opdrachten. Al met al een zeer leuke en vooral ook leerzame ochtend op De Langewieke.</p>

Lees het hele artikel

O.B.S De Eiber in teken van troonswisseling

Geschreven op 17 april 2013.

<p> &nbsp;</p> <p> Toen bekend werd dat er een troonswisseling aan zat te komen, was het thema voor de projectweek op O.B.S De Eiber gelijk bekend. “De troonswisseling” Woensdagmorgen werd door Koningin Beatrix, Willem Alexander en Maxima het startsein gegeven. De meeste kinderen kwamen oranje gekleed naar school. Minister van Diepen had van tevoren alle klassen instructies gegeven voor dit hoge bezoek. In een cabrio van garage Wessels, kwam het hoge bezoek naar school. Via de rode loper en de juichende &nbsp;kinderen werden ze op het podium ontvangen. Nadat de Koningin de afstand van de troon had ondertekend, legde Alexander en Maxima de eed af. Na de toespraken wenste ze alle kinderen veel succes met hun project, die volgende week donderdag tussen 18.00 en19.30 uur word afgesloten. Waarbij iedereen van harte welkom is. Na het hijsen van de vlag en het zingen van het volkslied gingen de kinderen de klas in waar een verassing van catering Rooth en bakkerij Oegema op hun wachtte. Dat dit project uniek is, bleek wel door dat er veel pers aanwezig was. Waaronder ook T.V Oost. &nbsp; &nbsp; &nbsp;</p> <p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Troonswisseling_project_O_B_S_De_Eiber_022.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p>

Lees het hele artikel

Michel Odink neemt afscheid als voorzitter D.M.C

Geschreven op 16 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Michel_Odink_neemt_afscheid_als_voorziter_DMC_008.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> &nbsp;</p> <p> Formeel had Michel vorig jaar de voorzittershamer al overgedragen, maar door dat men nog bezig was met een nieuwe voorzitter bleef hij toch nog een halfjaar de vergaderingen leiden.&nbsp;</p> <p> Waarna tijdelijk Fernando Buitenhuis de taak over zou nemen. Maar doordat er nog geen nieuwe voorzitter was, &nbsp;leidde hij dinsdagavond nog de ledenvergadering van de D.M.C. Met het hoogtepunt het afscheid van Michel. In zijn dankwoord&nbsp; roemde hij de inzet en prettige wijze waar mee hij vele jaren de vergadering leidde. Een van zijn vaste spreuken was “Als je doet wat je deed,dan krijg je wat je kreeg” Die zullen we niet snel vergeten volgens Fernando. Maar niet alleen het bestuur ook de leden beloonde Michel met een daverend applaus. Als afscheid cadeau werd hem een cheque overhandigd, maar ook de bloemen ontbraken niet. In zijn dankwoord roemde hij de hele D.M.C. Jullie zetten op wat voor manier ook altijd de schouders er onder, om Dedemsvaart positief uit te dragen, en dat valt altijd niet mee, vandaar ik jullie een auto stuur overhandig, met de insteek als het niet linksom lukt dan moet het maar rechts om. En het middenstuk heb ik er uit gehaald, dat moet het bestuur dan invullen. Ik wil jullie allemaal erg bedanken in het vertrouwen wat jullie in mij gesteld hebben. Ook heb ik altijd prettig met de medebestuursleden kunnen vergaderen&nbsp; Ik wens jullie dan ook alle goeds toe. &nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Circus Renz strijkt neer in Dedemsvaart

Geschreven op 16 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Opbouw_Circus_Renz_018.JPG" style="width: 200px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Het ruim 170 jarig Circus Renz Berlin zet hun grote 4 master circustent neer op het Mercator terrein aan de Zuidwolderstraat. Het publiek kan naar 6 voorstellingen van dit grote circus gaan genieten. Waar onder meer olifanten, kamelen, paarden hun kunsten zullen vertonen.&nbsp; Maar natuurlijk zullen de clowns ook niet ontbreken. Maar er is veel meer. Het is zeker de moeite om een voorstelling te bezoeken. De première is Donderdag om 19.00 uur. Vrijdag zijn de voorstellingen om 16.15 en 19.00 uur. Zaterdag 15.00 en 19.00 uur en de afsluitende optreden is Zondagmiddag om 14.00 uur.&nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Noodgebouwen Avondlicht afgebroken

Geschreven op 16 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Afbreken_noodgebouwen_Avondlicht_005.JPG" style="width: 451px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Nu de grote verbouwing&nbsp; van&nbsp; Zorgcentrum Avondlicht bijna ten einde loopt, en de bewoners weer op hun plekje zijn, kunnen de noodgebouwen weer afgebroken en afgevoerd worden . Hiervoor werd dinsdag een grote kraan en diverse vrachtwagen ingezet. Nu komt het gerenoveerde gebouw ook weer beter tot zijn recht. Ook is men al druk bezig met het aanleggen van het groen en voetpaden rond het gebouw. Ondanks dat de bewoners zich prima hebben gered in de noodwoningen, zijn ze blij dat ze voor de zomer weer op hun plekje zijn, waar zeker de grotere ruimte een geweldige vooruitgang is.&nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Riool inspectie Tuinstraat

Geschreven op 16 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Riool_inspectie_Tuinstraat_002.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Nu op diverse plaatsen het vernieuwde riool in de grond ligt, moet er inspectie worden uitgevoerd om te kijken als er geen lekken of fouten tijdens het aanleggen hebben plaatsgevonden. Om dat te controleren komt er een camerawagen, die met behulp van een camera die vanuit de auto bestuurd word door het riool rijd, en bij elke aansluiting worden alle naden nauwkeurig bekeken. Alles word later op een DVD vastgelegd. Als het moet kan de camera ook een haakse bocht maken. Maar als het dan misgaat moet de straat er uit, om toch de camera van ongeveer € 20.000 te bergen. Maar gelukkig gebeurt dat niet vaak. De totale uitrusting voor zon inspectie bedraagt een kleine € 250.000. Ook hier staat de techniek voor niets.</p>

Lees het hele artikel

Speciale modeshow voor Vrouwen van Nu

Geschreven op 15 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Vrouwen_van_Nu_genieten_van_modeshow_008.JPG" style="width: 451px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Woensdagavond&nbsp; werd op verzoek van Vrouwen van Nu een speciale modeshow bij Oosterom mode gehouden. Nuvelstijn Mode, Everybody Lingerie&nbsp; en natuurlijkOosterom mode hadden de handen in een geslagen, om aan de wens van de dames te voldoen. De meeste modellen werden uit hun eigen zaken gehaald. Het geheel was knus opgezet, maar voor de kleine 100 vrouwen was het zeker goed te zien en zelfs mocht men de stof voelen. Het geheel werd door WilcoNuvelstijn &nbsp;&nbsp;aan elkaar gepraat. In de pauze was er tijd voor een hapje en drankje aangeboden door de deelnemende ondernemers. Zowel de Vrouwen van Nu en de ondernemers kijken terug op een geslaagde avond, wat zeker voor herhaling vatbaar is.</p>

Lees het hele artikel

Koude start opening tuinen Mien Ruys

Geschreven op 15 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Opening_Tuinen_Mien_Ruys_002.JPG" style="width: 450px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> Ondanks de kou van de laatste tijd, opende gewoontegetrouw de tuinen van Mien Ruys&nbsp; net voor Pasen de poorten. Dat er nog niet veel groen en kleur in de tuinen te zien waren, kwamen&nbsp; zaterdag toch nog zon kleine 30 bezoekers naar de tuinen. Een uil en een heks probeerde op een ludieke manier het een en ander van de tuinen te vertellen, waar de kinderen ook bij betrokken werden. Door zelf wat meer kleur en fleur in de tuinen aan te brengen was het toch nog de moeite waard om een bezoekje te brengen. We hopen dat de paasdagen de temperatuur wat oploopt zodat de bezoekers ook een kijkje kunnen nemen hoe de stand van zaken is van het weekend huisje van Mien, die verbouwd wordt tot kennishuis. Maar de ontwikkeling van de tuinen heeft zeker een forse achterstand opgelopen. Laat de zon nu maar komen. &nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Dedemsvaart maakt zich op voor kroning

Geschreven op 15 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Dedemsvaart_wordt_oranje_001.JPG" style="width: 451px; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px; float: left;" /></p> <p> &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;Dedemsvaart maakt zich op voor kroning.</p> <p> Nadat de vuttersploeg van de DMC de vlagjes vorige week al hebben opgehangen naar aanloop van&nbsp;Koninginnennacht&nbsp;en de kroning van Willem Alexander op Koninginnedag, waren mannen bezig om bij de rotonde aan het eind van de Julianastraat&nbsp; deze te voorzien van ruim 1000 oranje viooltjes. Dit brengt Dedemsvaart al lekker in de stemming voor het grote Koninginnedag die dit jaar groter en mooier wordt volgens Gerard de Wagt. Dit wordt mogelijk gemaakt door steun van het PSD en CMD de gezamenlijke horeca, maar de grote wens is toch dat er hier in Dedemsvaart weer een echte Oranjevereniging opgericht wordt. Naast de gebruikelijke vrijmark in de van Haringenstraat zal er een tronendans, een turn demonstratie van G.V.S.D en top radio 3&nbsp; D.J. Gerard Ekdom zal zeker vlammen. Maar er zeker veel meer. De&nbsp;koninginnennacht&nbsp;is 29 april van 19.00 tot 22.00 uur. De Koninginnedag begint om 14.00 uur in de Julianastraat.&nbsp;</p>

Lees het hele artikel

1000ste hulpverlener in de gemeente Hardenberg

Geschreven op 15 april 2013.

<p> <img alt="" class="cke-resize cke-resize cke-resize cke-resize cke-resize" src="/resources/image/images/import/DSCN4383.jpg" style="width: 400px; height: 300px; float: left; border-width: 0px; border-style: solid; margin: 0px 8px;" /></p> <div> <font face="Arial" size="2">Dorien Oosterhuis-Modderman woonachtig in Baalder &nbsp;is de 1000ste hulpverlener in de gemeente Hardenberg.</font></div> <div> <font face="Arial" size="2">Zij is op twee plaatsen inzetbaar op haar woonadres&nbsp;in Baalder en werkadres Schuttevaer 49 in Dedemsvaart.</font></div> <div> <font face="Arial" size="2">Afgelopen donderdag 11 april is zij met een groot bos bloemen en een kadobon door wethouder Jannes Janssen&nbsp; van de gemeente Hardenberg in het zonnetje gezet. Zij vertegenwoordigt hiermee alle&nbsp; 999 hulpverleners in de gemeente Hardenberg.</font></div> <div> <font face="Arial" size="2">Voorzitter Dini Tuenter van Stichting Hartveilig Hardenberg is enorm trots op al haar hulpverleners.</font></div> <div> <font face="Arial" size="2">Samen staan we sterk voor een hartveilige gemeente Hardenberg zonder hulpverleners is de stichting niets.</font></div> <div> <font face="Arial" size="2">We doen het met elkaar en voor elkaar.</font></div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 8px; top: 8px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 2px; top: 2px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 8px; top: 8px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 8px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div>

Lees het hele artikel

Dedemsvaart verslaat Twenthe Goor met ruime cijfers ( 4-0)

Geschreven op 15 april 2013.

<p> <img alt="" class="cke-resize" src="/resources/image/images/import/Sport/Voetbal/130414_1e_twenthe_-th__095.JPG" style="width: 400px; height: 300px; float: left; margin-left: 8px; margin-right: 8px;" /></p> <p> Dedemsvaart heeft in de strijd om de nacompetitie plekken vandaag&nbsp; goede zaken gedaan. Tegen laagvlieger Twenthe Goor werd een regelmatige zeker geboekt. Doordat de directe concurrenten Heeten en EMMS beide verloren slaat Dedemsvaart een klein gaatje met deze ploegen.&nbsp;Net als vorige week, was het deze week ook weer een aardige puzzel voor trainer Wijsman om zijn elftal te formeren.&nbsp; Van der Bent en Pater waren geschorst en Van der Sleen nog steeds geblesseerd. Dit betekende dat Klinkenberg centraal achterin kwam te spelen. Van Duren rechtsachter, Peters linksachter en Vos stond geposteerd in de spits, omdat Knol als aanvallende middenvelder stond opgesteld.&nbsp;Ondanks deze wijzigingen ging Dedemsvaart furieus van start en al binnen de minuut lag de eerste treffer achter doelman Van der Hulst. Deze was daar samen met zijn mede verdedigers debet aan. Zij reageerden niet attent op een steekbal en Jan Bezoen profiteerde gretig. Met een ouderwetse punter tekende hij voor de 1-0.&nbsp;In de eerste tien minuten had Dedemsvaart het duel al kunnen beslissen, want zowel Van Bree als Tupamahu kregen prima mogelijkheden om de score uit te breiden. Eerst strandde Van Bree op de keeper terwijl hij beter de geheel vrijstaande Vos had kunnen bedienen. Daarna raakte Tupamahu het houtwerk nadat hij knap weg draaide bij zijn directe tegenstander.&nbsp;Na het stormachtige begin van Dedemsvaart kwamen de gasten uit Goor wat beter in het spel. Ondanks dat Twenthe een optisch overwicht had, kwam de ploeg maar sporadisch voor het doel van Abbes. De gelegenheidsdefensie onder leiding van Klinkenberg had de zaakjes prima&nbsp; op orde.&nbsp;Aan het eind van de eerste helft raakte doelman Abbes&nbsp; geblesseerd na een ongelukkige botsing met een aanvaller van Twenthe.&nbsp; Gevreesd wordt dat hij een meniscusblessure heeft opgelopen. Voor hem in de plaats kwam good- old Freek van Elburg binnen de lijnen.&nbsp;De laatste mogelijkheid in het eerste bedrijf was voor Patrick Vos. Tupamahu kwam goed door aan de rechterkant en gaf de bal knap voor. Vos zag de bal pas laat over zijn directe tegenstander heen vallen en kon daarom niet genoeg kracht&nbsp; zetten om het speeltuig in de hoek te plaatsen.&nbsp;In de openingsfase van de tweede helft was Twenthe Goor de betere ploeg. Het begon fel en al na twee minuten kwam topscorer Guus Lummen oog – in – oog te staan met Van Elburg. Gelukkig voor Dedemsvaart voorkwam Van Elburg met een knappe redding de gelijkmaker.&nbsp; Enkele minuten na deze grote kans voor de gasten maakte Dedemsvaart de 2-0.&nbsp; De goed spelende Mathijs van Duren gaf de bal op maat aan Reamon Knol en vanuit de stuit schoot hij de bal kiezelhard achter doelman Van der Hulst.&nbsp;Na deze tweede treffer liet Twenthe de moed zakken en kwam er meer en meer ruimte voor Dedemsvaart. Dat de ploeg van Wijsman nog twee maal tot scoren kwam was dan ook geen verrassing. Eerst scoorde Ruben Klinkenberg de derde treffer uit een corner. Knol mocht geheel vrijstaand binnenschieten, zijn poging werd nog gestopt, maar op de rebound van Klinkenberg had de Twenthe defensie geen verweer.&nbsp;<span style="font-size: 12px;">Het slotakkoord deze middag was voor DIlan van Bree. De jonge aanvaller speelde geen gelukkige wedstrijd, maar scoorde wel een mooie vierde treffer. Van een meter of twintig schoot hij de bal met een mooie curve over doelman Van der Hulst tegen de touwen, 4-0.</span></p> <p> Dat Dedemsvaart voor de tweede maal achter elkaar de ‘nul’ hield was in de slotfase nog te danken aan Van Elburg. Met&nbsp; goed en snel handelend optreden voorkwam hij de eretreffer voor de gasten. Na exact&nbsp; negentig minuten voetbal floot de jonge scheidsrechter Jochem Odink voor het laatst&nbsp; en daarmee blijft Dedemsvaart nog ongeslagen in de strijd om de derde periode. Volgende week staat de altijd beladen derby tegen EMMS op het programma. De eerste editie dit seizoen werd winnend afgesloten door de mannen uit Slagharen en Dedemsvaart hoopt zich daarvoor te revancheren.</p> <p> <strong>Opstelling:</strong> Abbes ( 35<sup>e</sup> Van Elburg) Van Duren, Klinkenberg, Kroes, Peters; Van Zijl, Tupamahu, Knol, Bezoen; Van Bree ( 85<sup>e</sup> Ebbers) Vos.</p> <p> Voor meer foto’s zie <a href="http://www.svdedemsvaart.nl/">www.svdedemsvaart.nl</a></p> <p> &nbsp;</p> <p> Verslag: thijs_iliohan</p> <p> Foto’s Freddy van Dijk</p> <p> &nbsp;</p> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div>

Lees het hele artikel

Duntep Racing Team blikt terug en vooruit

Geschreven op 14 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Sport/Motor Sport/IMG_9239_resize.JPG" style="width: 457px; height: 300px; float: left;" />Met een basdreun en veel rook werden de coureurs naar het podium geroepen door gastspeaker Martin van Ellickhuizen, na het onthullen van de motoren werden de coureurs aan een vragenvuur onderworpen, met onder andere de doelstellingen voor het nieuwe raceseizoen 2013.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Sander Hofstede werd als jongste team lid het eerst geïnterviewd, de doelstellingen voor 2013 zijn nagenoeg hetzelfde als van 2012 met dien verstande dat Sander de lat voor de ONK wedstrijden iets heeft aangescherpt door dit jaar meerdere keren in de top 15 te willen scoren. Hopelijk heeft zijn blessure in januari (sleutelbeen breuk) de voorbereiding van het seizoen niet teveel in de weg gestaan en zullen de doelstellingen bereikt worden.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Arjan Tiemens werd voorgesteld als de coureur welke de ten Kate getunede Duntep Honda in de supersport klasse gaat vertegenwoordigen. Na een seizoen welke mede door derden veroorzaakte valpartijen niet bracht wat Arjan en het team als doelstelling had, was er gelukkig op het eind van het seizoen de prestaties waar we eerder het seizoen op gehoopt hadden. Na een voorjaarstraining waar vooral door de mannen van Ten Kate de nodige ondersteuning werd gegeven ziet Arjan het komende seizoen met vertrouwen tegemoet.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Ook Danny de Boer gaat wederom zijn seizoen op een ten Kate geprepareerde Honda zijn titel in Dutch Superbike proberen te prolongeren. Danny merkte terecht op dat prolongatie van de titel soms nog moeilijker is dan het behalen. Na in 2010 en 2012 de titel te hebben behaald wil hij de titel natuurlijk ook dit jaar dit herhalen.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Nadat de coureurs in de spotlights waren gezet werd Roelof Bloemhof als teameigenaar aan een interview onderworpen. Mede door het meningsverschil van ten Kate met de KNMV dreigde het Duntep Team hiervan de dupe te worden en zat het team ineens zonder een ten Kate geprepareerde Duntep Honda in de Dutch Superbike. Echter een goed gesprek tussen Roelof en Gerrit ten Kate bracht de oplossing en zal het Duntep Racing Team met Danny de Boer wederom gaan voor de titel meteen ten Kate geprepareerde Honda. Niet alleen het team werd in de spotlights ook de presentatie van het team werd herzien, mede door VIVA reclame werd kosteloos de website vernieuwd en tijdens de presentatie onthuld. <a href="http://www.duntepracing.nl/">WWW.DUNTEPRACING.NL</a> .</p> <p> &nbsp;</p> <p> Nu de teampresentatie achter de rug is zijn de blikken al weer vooruitgericht, komend weekend zijn de Paasraces op het TT circuit in Assen. Vrijdag zijn er eerst vrije trainingen, zaterdag zijn de kwalificatie trainingen en op paasmaandag ontbrand de strijd voor de kampioenspunten, ook Sander heeft komend weekend een KNMV jeugdwedstrijd, deze wordt zaterdag verreden in Oldebroek.</p> <p> &nbsp;&nbsp;Foto : Oeds Zandstra</p>

Lees het hele artikel

Plaatsen tunnel Den Kaat gelukt

Geschreven op 14 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Plaatsen_tunnel_Den_Kaat_017.jpg" style="width: 450px; height: 300px; float: left;" /></p> <p> Na dat vorige week al 2 tunnels onder de N48 zijn geplaatst waren,was dit weekend&nbsp; de tunnel bij Den Kaat aan de beurt. Door dat de lengte van de tunnel ongeveer 2x zo lang is als de overige tunnels. Dat komt door dat de tunnel schuin onder de weg door gaat. Dit was nodig om het Reestdal zoveel mogelijk te ontzien. Met 2 ploegen werden de ruim 40 meter lange tunnel in super tempo geplaatst. Gelukkig hadden we dit weekend geen nachtvorst meer, wat ons vorige week toch minimale vertraging op leverde. De nachtvorst hadden we toen bij de planning niet verwacht zij een medewerker van Rijkswaterstaat. Want plannen tegen het weer is heel moeilijk. Maar zo het nu lijkt kan de weg maandag gewoon om 6 uur weer open. Het spektakel&nbsp;werd&nbsp;door vele mensen op de voet gevolgd. Volgende weekend word de tunnel bij de Kolonie geplaatst.</p>

Lees het hele artikel

Storing

Geschreven op 14 april 2013.

<p> &nbsp;</p> <p> Storing.</p> <p> Door een technische storing zijn niet alle foto’s te zien van de laatste dagen. We zullen zo spoedig mogelijk proberen het probleem op te lossen. Ons excuses voor het ongemak.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Gert Vogelzang&nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Top coureurs bij de pitstopdag

Geschreven op 14 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Pitstopdag_Ten_Kate_Nieuwleusen_054.jpg" style="width: 451px; height: 300px; float: left;" /></p> <p> Ten Kate motoren in Nieuwleusen organiseert zaterdag 20 april weer de gebruikelijke pitstopdag. Dit is al jaren een traditioneel uitje voor de motorrijder in het weekend voorafgaand aan het Worldsuperbike weekend op het TT-circuit van Assen.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Naast al het nieuws op het gebied van motoren zullen ook de coureurs van het Ten Kate PATA Honda racingteam aanwezig zijn. Het is een show- en spektakeldag, waar de bezoeker een kijkje kan nemen in de keuken van een raceteam. De motoren staan te blinken en ook de enorme trucks van team kunnen bekeken worden.</p> <p> &nbsp;</p> <p> De snelle coureurs lopen ook op het terrein rond, zo kan er een praatje gemaakt worden met Superbike coureurs Jonathan Rea en Leon Haslam. Ook de rijders in het World Supersport Loreno Zanetti en onze nationale trots Michael van der Mark zullen aanwezig zijn. Michael van der Mark die afgelopen weekend zijn goede rijden in het World Supersport weer beloond zag worden met een tweede plaats.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Het spektakel komt van de diverse stuntteams, met wheelies, stops, en burnouts.&nbsp; Diverse classic racers zullen een voorstelling geven. De "Wall of Death" van Henny Kroeze, Nederlands spectaculaire steile wandspecialist, kan op zo'n dag ook niet ontbreken. Hij zal met zijn team weer halsbrekende toeren uithalen op de steile wand. Diverse classic racers zullen een voorstelling geven, kortom voor elk wat wils op het gebied van de motorsport.</p> <p> &nbsp;</p> <p> De nieuwste trends op het gebied van de motormode zullen worden geshowd. Wil je graag eens als "grid girl"" op de grid staan in Assen naast Nederlander Michael van der Mark op 28 april, dan kun je nog meedoen aan de grid girl verkiezing. Voor de kinderen zijn er ook diverse spelattributen aanwezig.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Tekst: Evert Jan Pasman</p>

Lees het hele artikel

Laura Compagner haalt limieten op rugslag

Geschreven op 14 april 2013.

<p> &nbsp;</p> <p> <strong>Het werd een lekkere vlotte wedstrijd met snelle tijden. Zaterdag organiseerde DedemsvaartAC een wedstrijd om limieten te halen voor de Overijsselse kampioenschappen en bovendien konden er op de 100 meters medailles verdiend worden. De meest opvallende limieten werden behaald door laura Compagner op de 100 en 200 rug en door Judith Voortman op de 100 vrij. Janine Kosse en Stephanie Bergsma grossierden in gouden medailles, maar de meest opvallende tijd werd bij de senioren gezwommen door Inge Menzo op de 100 vlinder met 1.12.76. Opvallend was ook de tijd van 2.22.92 van Sepp Kalter op de dubbele afstand.</strong></p> <p> &nbsp;</p> <p> Veel mogelijkheden om nog limieten te zwemmen voor de Overijsselse kampioenschappen zijn er niet meer. De ploeg die DedemsvaartAC kan afvaardigen naar Kampen is al flink groot, maar de jacht is nog niet gesloten. Naast de jacht op limieten was er ook de jacht op medailles. Er wordt niet zo vaak om medailles gezwommen bij de junioren en senioren. Er was dan ook gretigheid te bespeuren bij de zwemmers.</p> <p> Er werd gestart met een 100 vrij. Op deze afstand waren de meeste deelnemers. Manon Compagner behaalde op dit nummer een limiet voor de Overijsselse kampioenschappen. Dat lukte de een jaar oudere Sanne Berg net niet. Ze bleef met 1.10.24 net boven de magische 1.10 en boven die limiet steken. Er waren wel limieten voor Marije Dankelman en Ayla Berg. Bij Ayla ging het slechts om honderdsten. Het meest opvallend was echter de limiet voor Judith Voortman. Het was haar eerste. Op de 200 rug mislukte het net. Ook Rosan Hans zat onder de limiet voor de 100 vrij, maar dat deed ze eerder ook al eens. Zij zwom ook een 200 rug en op dit nummer pakte zij ook de limiet. Ze had aan de finish een kleine voorsprong op Laura Compagner. Laura had eerder al uitgehaald op de 100 rug. Op de 200 rug pakte ze de limiet dankzij een flinke eindsprint op de laatste 50. Bij de oudste dames wist Janine Kosse de winst op de 100 vrij te pakken in een mooie 1.01.83. Het zilver ging naar Inge Menzo.</p> <p> <strong>Verwondering</strong></p> <p> Bij de jongens werd er op de 100 vrij strijd geleverd door Andy Vermanen, Jeroen Boessenkool en Rodger v.d. Velde. Dat Andy en Jeroen weer wat van hun beste tijd afhaalden wekte niet veel verwondering. Die verwondering was er wel bij de prestatie van Rodger. Hij haalde heel wat van zijn beste tijd af naar 1.02.07. Ondanks de goede prestaties was geen van deze tijden goed voor een limiet. De tijd van Andy leverde hem wel het zilver op. Jesper Kloek was voor studie 14 dagen in Duitsland. Verbazingwekkend was dan ook zijn 56.52. Hij zat pal boven zijn beste tijd en onder de limiet.</p> <p> Sepp Kalter was de enige mannelijke deelnemer op de 200 vlinder. Dat deerde hem niet. Hij ging met 1.06 al hard af. Hij kon het hoge tempo echter goed vasthouden op dit zware nummer. Hij finishte in een hele mooie 2.22.92. Behalve een flink persoonlijk record leverde het hem ook weer een limiet op. Later in de wedstrijd voegde hij ook nog de 100 school aan zijn serie limieten toe. Hij had een mooie trekker in de persoon van Kelvin Bergsma. Bergsma zegevierde bij de oudste heren en Kalter bij de oudere jongens.</p> <p> Op de 100 rug werd er door de jonger meiden goed gezwommen. er werden mooie tijden op de klokken gebracht door Tessa v.d.Belt, Kyra Montijn, Tara van Bree, Vedra Runherd en Mirthe Boertien. Kyra en Tessa kwamen dicht bij een limiet, maar slaagden er niet om hem&nbsp; pakken. Een eerste plaats ging er op deze afstand naar Lise KleinGanseij en een derde naar Kelina Stoeten. Een limiet was er wel voor Laura Compagner. Haar 1.14.32 zorgde voor een sensatie. Ze werd eerste met deze tijd. Bij de oudsten ging Stephanie Bergsma voor het eerst onder de 1.10 op deze slag. Het werd haar eerste goud van de dag. Ze voegde daar later nog goud op de 100 vlinder aan toe. Op die afstand bleef ze net boven de 1.10 steken. Ook bij de heren werd er goud gehaald op de 100 rug. Zo was er een mooie tijd en goud voor Ron Teunis bij de jongens en goud voor Bram Romkes bij de oudste heren. Teunis ging bovendien hard op de dubbele afstand</p> <p> <strong>Record</strong></p> <p> Op de 200 wissel was er een limiet voor Inge Menzo, die zaterdag blijkbaar haar dag had. Andy Vermanen was zaterdag ook goed, want na de goede 100 vrij volgde er ook een fiks persoonlijk record op de 200 wissel en hij sloot af met een persoonlijk record op de 100 vlinder. Linde Kolkman ging op de 200 wissel net niet onder de 3 minuten. Ze kwam met 3.01.52 onder haar beste tijd, maar net boven de 3 minuten. Sanne Berg greep op de 100 vrij al net naast de limiet. Ze deed dat opnieuw op de 200 vrij. Voor Manon Compagner was dat 2 keer net andersom.</p> <p> Op de 100 school was er een eerste plaats voor Janine Kosse bij de oudste dames en er was een tweede plaats voor Nynke Wesselink bij de jongste meiden. Een mooie tijd werd er nog gezwommen door Vedra Runherd. Ze had ook al van zich doen spreken op de 100 rug. De laatste afstand met DedemsvaartAC-deelname was de 100 vlinder. Mooie tijden waren er van Kyra Montijn, Lise KleinGanseij en Annelies Brinkman, maar vooral van Inge Menzo. Eerste plaatsen gingen er naar Lotte Rougoor bij de jongsten, Kirsten Bies bij de wat oudere meiden en Stephanie Bergsma bij de oudste dames. Ze werd geflankeerd op het ereschavot door Inge Menzo, die tweede werd. Bij de jongste jongens was er goud voor Mark Boertien. Het betekende in ieder geval loon naar werken.</p> <p> <strong>Uitslagen:</strong></p> <p> 100 vrij: Nynke Wesselink 1.10.18; Sanne Berg 1.10.24; Manon Compagner 1.12.96; nAmber Berg 1.15.36; Lisa van Dijk 1.15.57; Danique Vrieling 1.19.03; Irene Bergsma 1.22.50; Marije Dankelman 1.-3.57; Kirsten Bies 1.04.57; Ayla Berg 1.05.84; Rosan Hans 1.06.40; Judith Voortman 1.06.44; Annelies Brinkman 1.06.89; Janine Kosse 1.01.83; Inge Menzo 1.04.39; Saskia Zwiers 1.07.13; Kevin Vermanen 1.17.27; Robin Bruins 1.24.54; andy Vermanen 1.01.72; Rodger van de Velde 1.02.07; Jeroen Boessenkool 1.02.07; Jesper Kloek 56.52; Kelvin Bergsma&nbsp; 59.29.</p> <p> 200 school: Lotte Rougoor 3.11.70; Michelle Zomerdijk 3.18.15; Mark Boertien 3.11.16.</p> <p> 200 vlinder: Sepp Kalter 2.22.92.</p> <p> 100 rug: Lise Klein Ganseij 1.17.57; Kelina Stoeten 1.22.14; Tessa van de Belt 1.23.74; Kyra Montijn 1.23.82; Vedra Runherd 1.25.09; Tarta van Bree 1.26.25; Mirthe Boertien 1.27.52; Laura Compagner 1.14.32; Annelies Brinkman 1.18.25; Stéphanie Bergsma 1.09.93; Joyce Mennink 1.11.60; Ron Teunis 1.08.60; Dominique van Tolij 1.13.03; Kevin Vermanen 1.26.42; Bram Romkes 1.05.51.</p> <p> 200 wissel: Inge Menzo 2.36.80; Ayla Berg 2.45.30; Linde Kolkman 3.01.52; Daphne Spaan 3.19.01; Andy Vermanen 2.37.95.</p> <p> 200 vrij: Amber IJzebrink 2.31.13; Sanne Berg 2.32.82; Esmee Hankamp 2.34.74; Manon Compagner 2.39.38; Lisa van Dijk 2.47.51; Jesper Kloek 2.09.50; Jeroen Boessenkool 2.18.72; Mark Boertien 2.42.07.</p> <p> 100 school: Nynke Wesselink 1.28.46; Tessa van de Belt 1.35.95; Tara van Bree 1.37.55; Linde Kolkman 1.39.37; Vedra Runherd 1.40.67; Irene Bergsma 1.43.36; Marije Dankelman 1.26.60; Janine Kosse 1.20.16; Sepp Kalter 1.16.64; Rodger van de Velde 1.22.36; Kelvin Bergsma 1.14.01.</p> <p> 200 rug: Rosan Hans 2.43.86; Laura Compagner 2.44.71; Saskia Ziers 2.45.43; Judith Voortman 2.47.60; Kelina Stoelen 2.54.09; Michelle Zomerdijk 2.55.73; Mirthe Boertien 3.08.45; Ron Teunis 2.32.10; Dominique van Tolij 2.44.37.</p> <p> 400 vrij: Daphne Spaan 6.11.02.</p> <p> 100 vlinder: Lotte Rougoor 1.18.80; Kyra Montijn 1.29.39; Lise Klein Ganseij 1.29.79; Esmee Hankamp 1.30.39; Amber Berg 1.36.98; Manon Compagner 1.38.77; Kirsten Bies 1.14.70; Annelies Brinkman 1.17.56; Sté[phanie Bergs ma 1.10.29; Inge Menzo 1.12.76; Joyce Mennink 1.15.59; Mark Boertien 1.37.29; Andy Vermanen 1.13.089; Bram Romkes 1.06.39.</p>

Lees het hele artikel

AMBC clubcross seizoen 2013 van start

Geschreven op 14 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Sport/Motor Sport/nf41_Knipsel_1.jpg" style="width: 450px; height: 53px;" /><br /> &nbsp;</p> <p> Aanstaande zaterdag 20 april gaat het nieuwe clubcross seizoen van de AMBC Staphorst van start. Afgelopen najaar en winter is er veel ophef geweest over de aanvang van het kampioenschap. De vraag was eigenlijk, kon er uberhaupt een fatsoenlijk kampioenschap verreden worden? Reden was de beperking die de gemeente Staphorst de club had opgelegd naar aanleiding van geluidsmetingen in juli 2012. Het bleek dat er uitgaande&nbsp;van die metingen niet voldaan kon worden aan de limiet die in de huidige vergunning staat.</p> <p> Enig zoekwerk van de club toonde echter aan dat de 6 wedstrijden die de AMBC jaarlijks organiseerd&nbsp;volgens de vergunning&nbsp;uitzonderlijke situaties zijn. Na overleg met de gemeente Staphorst mag de club daarom toch een aanvang maken met het nieuwe kampioenschap en de eerste wedstrijden verrijden zonder beperking. Alle klassen komen dus gewoon aan de start de komende zaterdag, daarbij ook de A klassen.</p> <p> &nbsp;</p> <p> De club gaat in overleg met gemeente wel aanpassingen doen aan de baan om de buren tegemoet te komen. De club beseft terdege dat men moet samenleven met de buren en wil haar goede wil daarom tonen. Het is bekend dat de aanvraag voor de nieuwe vergunning bij de gemeente ligt. Na de verbouwing zal er een mooi, nieuw en 'geluidsvriendelijker' wiede gat liggen met meer parkeerruimte en mogelijkheden voor de jeugd, dit waren DE speerpunten voor de uitbreiding/ verbouwing en de AMBC hoopt dit zo snel mogelijk te kunnen realiseren.</p> <p> &nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Buurt massaal in protest tegen plannen projectontwikkelaar

Geschreven op 14 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Wordt_Mulderij_10_een_recreatiepark_001.jpg" style="width: 450px; height: 300px; float: left;" /></p> <p class="Geenafstand"> <span style="font-size:13.0pt">DEDEMSVAART - Plannen van projectontwikkelaar Heering Vastgoed om op de Mulderij in Dedemsvaart een recreatiepark op te zetten, is omwonenden in het verkeerde keelgat geschoten. De buurt vreest verkeers- en geluidsoverlast en schade aan natuurgebied het Reestdal. 'De voorstellen maken niet alleen een ernstige inbreuk op het authentieke karakter van dit gebied, maar verpesten ook de leefbaarheid van al degenen die er wonen', stelt dr. Herman H. de Boer, bewoner en woordvoerder van het actiecomité.<o:p></o:p></span></p> <p class="Geenafstand"> <span style="font-size:12.0pt">&nbsp;</span></p> <p class="Geenafstand"> <span style="font-size:12.0pt">Als de projectontwikkelaar zijn zin krijgt, gaat Mulderij 10 volledig op de schop. Het plan omvat de bouw van een groepsaccommodatie voor vijftig personen met overnachting, tien boerderijkamers en een camping. Met daarboven op nog eens een kinderdagverblijf en een winkel voor streekproducten. De explosieve omvang van de plannen heeft de buurtbewoners geschokt. Volgens woordvoerder De Boer is de smalle weg niet berekend &nbsp;op&nbsp; de enorme toename van verkeer en recreatie druk. Hij waarschuwt voor levensgevaarlijke situaties.<o:p></o:p></span></p> <p class="Geenafstand"> <span style="font-size:12.0pt">Een tweede bezwaar heeft betrekking op de kwetsbaarheid van natuurgebied het Reestdal. 'Dit is een uniek natuurgebied met een rijke flora en fauna. De plannen van de projectontwikkelaar zullen het evenwicht tussen mens en natuur ernstig verstoren', verwacht De Boer. Ook vrezen omwonenden geluidsoverlast en verstoring van de rust op begraafplaats Mulderij.<o:p></o:p></span></p> <p class="Geenafstand"> <span style="font-size:12.0pt">&nbsp;</span></p> <p class="Geenafstand"> <b><span style="font-size:12.0pt">Bezwaarschrift<o:p></o:p></span></b></p> <p class="Geenafstand"> <span style="font-size:12.0pt">Direct nadat de ingrijpende plannen bekend werden, is de buurt massaal in het geweer gekomen. Naast individuele bezwaarschriften hebben de omwonenden ook een gezamenlijk bezwaarschrift ingediend bij de gemeente. 'Het feit dat álle omwonenden protest aantekenen, is veelzeggend', vindt de woordvoerder.<o:p></o:p></span></p> <p class="Geenafstand"> <span style="font-size:12.0pt">De buurt vindt de plannen zo bedreigend dat ze een advocaat in de arm heeft genomen om de bestemmingsplanwijziging tegen te houden. 'Desnoods procederen we door tot de Raad van State, als buurt kunnen we dit niet zo maar laten gebeuren. Want deze plannen zijn desastreus voor mens en dier.'<o:p></o:p></span></p>

Lees het hele artikel

UNIV&Eacute; DAC OP ZOEK NAAR BESTUURDERS

Geschreven op 14 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Volleybal_week_43_034.jpg" style="width: 450px; height: 300px;" /><span style="font-size: 12px;">Tijdens de in het restaurant van sporthal de Citadel gehouden ledenvergadering van volleybalvereniging Univé DAC &nbsp;kwam naar voren dat het bestuur op zoek moet naar &nbsp;nieuwe bestuurders. &nbsp;Penningmeester Gerard Varwijk beheerde sinds februari 2005 de verenigingsgelden en stelde zich niet meer herkiesbaar voor deze functie. Bestuurslid algemene zaken Jan Hoekstra bezette sinds maart 1992 diverse bestuursfuncties als voorzitter, penningmeester en voorzitter technische zaken. Hij stopt binnen het bestuur maar blijft actief binnen de DAC gelederen. Verenigingsvoorzitter Otto Fieten hekelde tegenover een klein aantal aanwezige leden in zijn opening de leden die slecht omgaan met de materialen van DAC, was trots op de groei van het aantal leden en kon na de behandeling van de financiële zaken mededelen dat er voor het komende seizoen geen contributieverhoging zou plaatsvinden gezien het gezonde plaatje dat Varwijk als penningmeester in elkaar had gezet. Tijdens de rondvraag een voor het vierde jaar terugkerende ergernis onder de leden over de staat van douches en toiletten en het feit dat de nieuwe voorzieningen niet in staat zijn om voor voldoende warme douches te zorgen. Daarnaast falen de nieuw geplaatste lichtsensoren waardoor tijdens wedstrijden en trainingen de verlichting voor 50% uitvalt. Als laatste punt van de vergadering&nbsp; kon &nbsp;verenigingsvoorzitter&nbsp;Fieten melden dat Meisjes C1 en Mini 11 afgelopen week kampioen zijn geworden.</span></p>

Lees het hele artikel

Tafeltennisdames en -jongens kampioen

Geschreven op 14 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Dames_1_TTV_kampioen_046.jpg" style="width: 450px; height: 300px;" /><span style="font-size: 12px;">De voorjaarscompetitie is nog niet afgelopen, maar tafeltennisvereniging Dedemsvaart heeft inmiddels twee kampioenen. Zowel de dames 1 als de jongens 1, beiden snel gebombardeerd tot titelfavoriet, maakten de verwachtingen waar en werden zaterdag kampioen.</span></p> <p> &nbsp;</p> <p> De dames deden dat in een bomvolle gymzaal aan de Buizerdweg, waar het naast het nodige publiek de zaal moest delen met vier jeugdteams. Dat deerde de thuisploeg niet, want al snel werd duidelijk dat de titel binnen was. Niet dat er iemand aan twijfelde overigens. Chantal Knol pakte tegen Westa 2 uit het Limburgse Wessem meteen het eerste punt waarmee het pleit formeel beslecht was.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Na een uitgebreide photoshoot werd de wedstrijd hervat, maar Arina Both was even niet scherp en verloor. Annemarie Zijnstra werkte vervolgens haar snelste partij uit haar carriêre af. Haar tegenstander gaf na één punt op wegens een blessure. Amanda van Dijk werd als vierde speelster opgesteld in het dubbelspel dat met Knol in vier games werd gewonnen.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Het tegenpunt van Both bleek uiteindelijk ook de enige aderlating, want het duel eindigde in 9-1. Knol pakte 2 uit 2, Both won 1 uit 2 en Zijnstra pakte 3 uit 3. Na het duel werd de titel uitgebreid gevierd in het clubhuis. Door het kampioenschap keert het team na een afwezigheid van twee competities terug in de 1e divisie dames.</p> <p> &nbsp;</p> <p> <strong>Jeugd terug op landelijk niveau</strong></p> <p> &nbsp;</p> <p> Het eerste jeugdteam kon op voorwaarden kampioen worden. Hiervoor moest het de voorsprong op De Treffers '70 1 in stand weten te houden en mocht het bovendien niet verliezen van Drachten 1. Het tweede deel van de opdracht slaagde, want in Friesland werd met 4-6 gezegevierd. Dennis Kerssies en Ad Werkman wonnen elk twee punten, terwijl Sebastiaan Pennekamp een puntje meer liet liggen.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Het team leek in de beginfase van het duel wat kampioenskriebels te hebben, want hier werden de meeste punten verspeeld. Vooral de winst in het dubbelspel was de opmaat voor een beter vervolg van de partij. Kerssies en Werkman wonnen dat. Tijdens de terugreis werd snel duidelijk dat De Treffers '70 1 het lastig had tegen GTTC Groningen 2 en even later kwam ook het bericht door dat de Groningers de Klazienaveners voldoende punten afhandig had gemaakt. Daarmee werd aan de eerste voorwaarde voor de titel voldaan en werd het team net als de dames kampioen.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Voor het eerst in zeker 10 jaar heeft de vereniging daarmee in de jongenscompetitie weer een plekje in het landelijk weten te veroveren.</p>

Lees het hele artikel

Mathias Molema winnaar paasactie Jumbo Dedemsvaart

Geschreven op 14 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Mathias_Molema.JPG" style="width: 450px; height: 338px; float: left;" /></p> <p class="western" style="margin-bottom: 0cm"> <font size="3">Rondom Pasen heeft het personeel van Jumbo Dedemsvaart honderden gele paaseieren verstopt in Dedemsvaart. In elk ei zat een prijs die je kon ophalen bij de Jumbo. Vele gratis producten en als hoofdprijs 1 minuut gratis winkelen. Dit ei werd gevonden door Mathias Molema. Op zaterdag 13 april kwam hij zijn prijs innen. Mathias, een jongeman van 16 jaar ging als een raket van start en heeft voor maarliefst € 143,- aan boodschappen bij elkaar gescharreld. Namens het personeel van Jumbo Dedemsvaart van harte gefeliciteerd.</font></p>

Lees het hele artikel

Presentatie racingteam Bijsterbosch

Geschreven op 13 april 2013.

<p> &nbsp;</p> <p> Zaterdagavond 13 april presenteerde racingteam Bijsterbosch zich aan het publiek en sponsoren. Sportscenter Bijsterbosch was dit jaar de locatie voor het racing team met dezelfde naam. Coureur Pepijn Bijsterbosch staat dit jaar weer op eigen benen, dat wil zeggen zonder de inbreng van START Nieuwleusen. De ondersteuning komt nog wel van een aantal Nieuwleusenaren, ex-leden van START,&nbsp;alsmede een nieuwe monteur Cor Veldman. Na een aantal trainingen in Spanje werd zaterdagavond de blauw-groene YamahaR6 onthuld. Het is de bedoeling dat de 23 jarige Wapenvelder alle wedstrijden in het IDM (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft) gaat rijden. De doelstelling is om dit jaar de top tien te bereiken, daarvoor kan op 20 en 21 April de basis gelegd worden op de Lausitzring&nbsp;waar de eerste wedstrijd verreden wordt. Meer informatie op <a href="http://www.idm.de/">www.idm.de</a></p> <p> &nbsp;</p> <p> Tekst: Evert Jan Pasman</p>

Lees het hele artikel

Fleurige geraniumactie Chr. Mannenkoor Asaf

Geschreven op 13 april 2013.

<p> &nbsp;</p> <p> Op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 mei zijn de leden van het Chr. Mannenkoor Asaf uit Dedemsvaart op pad in de kernen van Lutten, Balkbrug, Oud Avereest en natuurlijk Dedemsvaart voor de verkoop van geraniums. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan het jubileum van het koor, Asaf viert dit jaar haar 60 jarig bestaan. Als sluitstuk van het jubileumjaar wordt er op</p> <p> 2 november een fantastisch concert gegeven met een groot aantal bekende medewerkende van radio en televisie die ook op de jubileum CD zijn te beluisteren die tijdens het concert zal worden gepresenteerd. &nbsp;</p> <p> &nbsp;</p> <p> Om teleurstelling te verkomen omdat alles al is uitverkocht zoals voorgaande jaren, is het mogelijk de bestellingen op te geven via <a href="mailto:info@mannenkoorasaf.nl">info@mannenkoorasaf.nl</a> of bij een van de koorleden die deze graag voor u noteert.</p> <p> &nbsp;</p> <p> De geraniums die van topkwaliteit zijn &nbsp;worden verkocht per stuk voor € 2,00 bij 3 stuks € 5,00 en</p> <p> € 10.00 voor 6 stuks er is ruime keuze in kleuren 10 voor de staande planten en 6 &nbsp;in de hanggeraniums waaronder de altijd uitbundige bloeier bekende “Oostenrijker”.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Ook zijn de planten af te halen bij de distributieplaats fa. Antuma Stegerensallee in Dedemsvaart op 2 en 3 mei van 10.00 uur tot 20.00 uur en op 4 mei vanaf 9.00 uur tot 16.00 uur. Ook hier geldt de regel Op=Op.</p> <p> &nbsp;&nbsp;</p>

Lees het hele artikel

UNIV&Eacute; DAC MINITEAM 11 KAMPIOEN

Geschreven op 13 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Sport/Volleybal/2012_2013_MINI_11_KAMPIOEN.JPG" style="width: 400px; height: 300px; float: left;" /></p> <p> Het elfde miniteam van volleybalvereniging Univé DAC is afgelopen zaterdag kampioen geworden in hun klasse. Voorzitter miniafdeling van de Dedemsvaartse volleybalvereniging Mascha Westenberg: ‘Ons elfde miniteams bestaat uit louter jongens die bij de start van dit seizoen zich hebben aangemeld bij onze steeds groeiende miniafdeling. Voor het volgende seizoen is de verwachting dat we een twaalfde miniteam in kunnen schrijven voor de minicompetitie’.</p>

Lees het hele artikel

Nu ff nix word zeker wat

Geschreven op 13 april 2013.

<p> &nbsp;</p> <p> Voor de tweede keer werd vrijdagavond in Enjoy deze avond gehouden. Bedenkers Harry Bijker en Henk Brand kijken zeker terug op een geslaagde avond. Natuurlijk zijn we nog op zoek om de juiste formule te vinden, maar gezien er deze avond weer nieuwe gezichten aanwezig waren geloven we zeker dat we op de goede weg zijn. Hoe men op deze avond is gekomen verteld Harry. Je hebt veel mensen die bijna nooit in een horeca gelegenheid komen, waaronder ik ook val. Maar vaak is het een drempel dat je er geen bekenden aan treft. Bij onze opzet is het zo dat je samen met je vrienden, buurmannen (vrouwen)en collega’s afspreekt om het weekend gezellig in te luiden. Dat er nog menig verschillen zijn&nbsp; is geen wonder, met name de begin en eind tijd was een punt waar over gepraat werd. Maar ook dat er nu ook vrouwen welkom zijn is al een aanpassing na de eerste keer. Zo bekijken we samen met de gasten hoe het in de toekomst moet worden. Het broeide vrijdagavond al van de ideeën. &nbsp;En denk niet dat het een zuipfeest is, gezellig de maand doornemen onder het genot van een hapje en drankje is onze insteek.&nbsp;</p> <p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/nu_ff_nix_2_003.JPG" style="width: 450px; height: 300px; float: left;" /></p>

Lees het hele artikel

Terug in de tijd bij o.b.s Kompas

Geschreven op 12 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Oud_Holandse_markt_bij_obs_Kompas_018.JPG" style="width: 450px; height: 300px; float: left;" /></p> <p> De hele week was op o.b.s Kompas vroeger&nbsp; het thema.&nbsp; Maandag vertelde de heer Smit aan de leerlingen het een en ander over voorwerpen en gereedschappen van vroeger. De rest van de week konden de leerlingen zich samen met de onderwijzers en vrijwilligers bezig houden met de oud Hollandse markt, die vrijdag in de school gehouden werd. Vele kinderen ouders en opa en oma’s kwamen een kijkje nemen wat de kinderen hadden gemaakt. Het resultaat mocht er zeker zijn. Voor de kinderen was er een parcours met spelletjes uit gezet. Ook konden ze mee doen aan een dans. Maar ook het rad van fortuin ontbrak niet. Ja de kosten moeten toch ergens vandaan komen. Maar sommige ouder gingen volledig uit hun dak bij het winnen van een prijs. Ook voor de inwendige mens ontbrak er niets. Opvallend was wel dat er enkele dames bij een stroom storing zeker hun mannetje staan. Maar nu is de rust op school weer terug gekeerd. &nbsp;&nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Spanning bij schoolvoetbal.

Geschreven op 11 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Schoolvoetbal_Dedemsvaart-Balkbrug_106.JPG" style="width: 450px; height: 300px; float: left;" /></p> <p> Onder prachtige weersomstandigheden streden 30 teams van 9 scholen uit Dedemsvaart en Balkbrug op sportpark de Boekweit om de schoolvoetbal titel. De poule indeling bestond uit 9 Na een spanende strijd wisten de meisjes van de Langewieke en de meisjes van Gr van Prinsterer zich te plaatsen voor de finale. Door een 1-0 overwinning wisten de meisjes van Gr van Prinsterer de titel te pakken. Bij de jongen waren het de Regenboog en&nbsp; CNS uit Balkbrug die in de finale uit moesten maken wie de beker mee naar huis mocht nemen. dat beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren bleek wel dat er na de officiële tijd 1-1 op het score bord stond. Daardoor moesten strafschoppen de beslissing brengen. De spanning was te snijden, maar&nbsp; uiteindelijk was het CNS die het hoofd het koelst hield en wonnen. Hierna barste de feestvreugde los. En kunnen zowel de kampioenen van de meisjes als de jongens zich gaan opmaken voor de regionale wedstrijden. &nbsp;</p>

Lees het hele artikel

modeshow voor Vrouwen van Nu

Geschreven op 11 april 2013.

<p> <img alt="" src="/resources/image/images/import/Vrouwen_van_Nu_genieten_van_modeshow_008.JPG" style="width: 450px; height: 300px; float: left;" /></p> <p> Woensdagavond&nbsp; werd op verzoek van Vrouwen van Nu een speciale modeshow bij Oosterom mode gehouden. Nuvelstijn Mode, Everybody Lingerie&nbsp; en natuurlijkOosterom mode hadden de handen in een geslagen, om aan de wens van de dames te voldoen. De meeste modellen werden uit hun eigen zaken gehaald. Het geheel was knus opgezet, maar voor de kleine 100 vrouwen was het zeker goed te zien en zelfs mocht men de stof voelen. Het geheel werd door WilcoNuvelstijn &nbsp;&nbsp;aan elkaar gepraat. In de pauze was er tijd voor een hapje en drankje aangeboden door de deelnemende ondernemers. Zowel de Vrouwen van Nu en de ondernemers kijken terug op een geslaagde avond, wat zeker voor herhaling vatbaar is.</p>

Lees het hele artikel

Dedemsvaart invogelvlucht in de lucht

Geschreven op 09 april 2013.

<p> &nbsp;</p> <p> &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; Beste mensen 2,</p> <p> Eindelijk is het dan zo ver. Ondanks dat de site <a href="http://www.dedemsvaartinvogelvlucht.nl/">www.dedemsvaartinvogelvlucht.nl</a> nog in opbouw is, zal er met onderbrekingen toch nieuws op de site te vinden zijn.. Naast het laatste nieuws zal ik mij bezighouden met het archief aan de site toe te voegen ( en die is groot). Ik hoop dat u veel kijk plezier op mijn site zult hebben. Hebt u klachten of ideeën wat de site betreft stuur dan gerust een berichtje naar mailadres: <a href="mailto:gertvogelzang@gmail.com">gertvogelzang@gmail.com</a>.</p> <p> &nbsp;</p> <p> Met vriendelijke groet,</p> <p> &nbsp;</p> <p> Gert Vogelzang</p> <p> De Wederik 13</p> <p> 7702AZ Dedemsvaart</p> <p> Tel: 0614471921</p> <p> Mail: <a href="mailto:gertvogelzang@gmail.com">gertvogelzang@gmail.com</a></p> <p> <a href="http://www.dedemsvaartinvogelvlucht.nl/">www.dedemsvaartinvogelvlucht.nl</a></p>

Lees het hele artikel

Eerste paal de grond in voor MFC

Geschreven op 08 april 2013.

<p> <span style="font-size: 12px;"><img alt="" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Eerstepaal_voor_MFC_geslagen__021.JPG" style="width: 450px; height: 300px; float: left;" />Met een symbolische heistelling werd vrijdag de eerste paal voor het MFC de grond ingeslagen. Na&nbsp; het welkoms woord van&nbsp; directeur Jeroen van Dijk van de gelijknamige hoofdaannemer, was het woord aan wethouder Douwe Prinsse die&nbsp; aangaf dat het een gebouw voor en door de inwoners van Dedemsvaart zou worden. Vandaar hij hulp bij het heien &nbsp;kreeg van onderhandelen wethouder&nbsp; René de Vent, Henk Zomer namens de stichting en diverse mensen die op een of andere manier binding hadden bij ’t voormalig Centrum en het toekomstige MFC. Na de officiële handeling werd er een toost uitgebracht.</span></p>

Lees het hele artikel

Harry Bijker wint Voartse Voce 2013

Geschreven op 08 april 2013.

<p> <img alt="" class="cke-resize" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Una_Voartse_Voce_Particolare_2013_079.JPG" style="width: 450px; height: 300px; float: left; margin-left: 8px; margin-right: 8px;" /></p> <p> In een afgeladen ‘Podium De Gashouder’ in Dedemsvaart vond afgelopen zaterdag de finale plaats&nbsp; van&nbsp; Una Voartse Voce Particolare 2013. Deze tweejaarlijkse zangwedstrijd werd voor de derde maal georganiseerd door muziektheater VAKK. Een deskundige jury onder voorzitterschap van Joost Liese beoordeelde de acht kandidaten. Ook de zaal kon middels een apart stembiljet de voorkeur kenbaar maken. Vlot aan elkaar gepraat door presentator Henk Kok lieten de Dedemsvaarters Fredinand Coppens, Hans van Eck, Ellen van Eyk, Sandra Kempenaar, Marianne van der Galiën, Harry Bijker, Jurgen van Tolie en Dianne van Duren hun zang- en podiumkunsten zien. Omgekleed naar het karakter van hun song&nbsp; en begeleid door Luko Hans verbaasden zij het publiek. “Wat een talent hebben wij in Dedemsvaart in huis!” reageerde jurylid Alle Pijlman. En hoewel de keuze moeilijk was bleek tenslotte Harry Bijker de meeste punten te hebben vergaard met zijn lied “Love changes everything” uit de musical “Aspects of love”.</p> <p> Bijker mag twee jaar lang de wisselbeker in huis houden,&nbsp; want in 2015 vindt de vierde editie plaats van deze zangwedstrijd.&nbsp;</p> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div>

Lees het hele artikel

Race tegen de klok bij plaatsen tunnels N48

Geschreven op 08 april 2013.

<p> <img alt="" class="cke-resize" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Plaatsen_tunnels_N48_027.JPG" style="width: 450px; height: 300px; float: left; margin-left: 8px; margin-right: 8px;" /></p> <p> Plannen is altijd de basis bij iets wat ontwikkeld moet worden. Zo ook bij het plaatsen van 4 tunnels onder de N48 van Ommen naar Hoogeveen. In 3 weekenden moet de klus geklaard worden. Dit weekend werden de tunnels bij Nolderweg en Oosterveld geplaatst. Vrijdag om 19.00 uur werd de weg voor het verkeer afgesloten, en maandag morgen om 6.00 uur ging hij weer open. Door dat het zwaarste element 30 ton zwaar is, moest er een telescoopkraan van 400 ton worden ingezet. Door dat er 24 uur per dag gewerkt word werd deze kraan door 3 machinisten bediend. Door de grote precisie verslapt de concentratie vandaar men regelmatig rust krijgt. Het was een prachtig gezicht hoe de vele vrachtwagens stonden te wachten tot ze hun element bij &nbsp;de Nolderweg konden lossen. Maar het plaatsen werd ook door vele bewoners uit de buurt op de voet gevolgd. Ondanks de tijd druk was het bijzonder dat de werknemers zo ontspannen hun werk verrichte. Volgend weekend word de tunnel bij de Kolonie geplaatst. &nbsp;</p> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div>

Lees het hele artikel

Total Security Advice Volleybaltoernooi

Geschreven op 02 april 2013.

<p> <input alt="" src="/resources/image/images/import/Sport/Volleybal/Total Security Advice Volleybaltoernooi 005.JPG" style="width: 450px; float: left; height: 300px; margin-left: 8px; margin-right: 8px;" type="image" /></p> <p> Het was zaterdagavond 16 maart gezellig druk in sporthal De Citadel in Dedemsvaart. Om 18.30 uur startte daar het Total Security Advice Volleybaltoernooi. Vijftien recreatieteams en tien gevorderde teams streden in twee poules om de eer. Alles bij elkaar waren daardoor zo’n kleine 250 sporters actief. En de publieke aandacht op de tribune mocht er ook zeker zijn.</p> <p> Het Total Security Advice Volleybaltoernooi, dat voor de tweede keer onder deze naam werd georganiseerd, trok dus ook dit jaar weer veel aandacht. Veel oude bekenden gaven opnieuw acte de présence, niet alleen voor de sportieve strijd, maar ook voor de gezelligheid tussen de wedstrijden door.</p> <p> Het door Total Security Advice gesponsorde volleybalteam verzorgt de organisatie en die liep zoals altijd op rolletjes. Bert Schipper, de sponsor van het team,&nbsp; was dan ook zeer tevreden over deze avond. “ Het is natuurlijk prachtig om te zien dat dit toernooi ieder jaar weer zoveel mensen op de been brengt. Het is gezellig en er valt geen onvertogen woord.”, zegt Bert daarover. “Ik sponsor dit volleybalteam nu een kleine twee jaar en ik ben blij dat&nbsp; ze de traditie van dit jaarlijkse toernooi - dat ze al ruim twintig jaar organiseren - in ere houden. Natuurlijk kost de voorbereiding van zo’n evenement best wel veel tijd, maar het team doet het graag en op deze manier doen we samen ook iets moois voor Dedemsvaart en omgeving. Ik hoop dat we dit nog vele jaren kunnen voortzetten.”</p> <p> Aan het eind van de avond werden de finales gespeeld. Die leverden een spannende strijd op. In de recreatiepoule ging Sport 2000 met de eerste prijs naar huis. De teams Tonnegie en Gerrie Okken Assurantiën eindigden op de tweede respectievelijk derde plaats.&nbsp; De kampioensbeker in de gevorderdenpoule ging dit jaar naar Gerrits &amp; Leffers. De teams S Factor en Sixpack moesten genoegen nemen met een iets kleinere prijs en werden tweede en derde.&nbsp;</p>

Lees het hele artikel

Eerste D’voarts Blues Festival smaakt naar meer.

Geschreven op 02 april 2013. Eerste D’voarts Blues Festival smaakt naar meer.

Het is altijd even afwachten hoe de mensen er op reageren zegt de 19 jarige organisator Joori Schonewille van JS Events. Maar metCoolhand Luke, Kaz Lux, solo-act Bacon Fat Louis, Lazy Daisy en The Veldman Brothers  had hij topartiesten vrijdag naar Dedemsvaart gehaald. Dat er duidelijk behoefte was naar een bluesavond bleek wel doordat er een kleine 200 bezoekers de weg naarde Galileistraat 25 wisten te vinden en genoten van de muziek. Het geheel was erg provisioneel opgezet. Dat was niet mogelijk geweest zonder de sponsoren en de vrijwilligers laat Joori weten. Die wil ik dan ook geweldig bedanken. Vanavond (Zaterdag) 

staat op de zelfde locatie de derde editie vanEastAttack op het programma. Als dat net zo gezellig word teken ik er voor aldus de organisator.

 
 
 
 
 
 
 

Lees het hele artikel

Vervroegde kroegentocht super gezellig.

Geschreven op 02 april 2013.

<p> <img alt="" class="cke-resize cke-resize cke-resize cke-resize cke-resize cke-resize cke-resize cke-resize" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Kroegentocht_025.JPG" style="width: 450px; height: 300px; float: left; margin-left: 8px; margin-right: 8px;" /></p> <p> Normaal word de kroegentocht gehouden in het weekenden wanneer de tijd van winter naar zomertijd, en anders om gaat. Maar doordat het volgend weekend ook Pasen is hebben de 5 horecagelegenheden besloten dit keer het een week te vervroegen. Ondanks de kou trokken vele bezoekers van kroegje naar kroegje, waar ze volop van live bands en DJ’s konden genieten. De organisatie lied weten dat deze formule van 2 keer per jaar dit te organiseren goed aanslaat bij het stappende publiek. Met name het iets ouder publiek komt op deze avonden af. We kijken dan ook weer terug op een geslaagde kroegentocht. &nbsp;</p> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div>

Lees het hele artikel

Scholen bezoeken bedrijven.

Geschreven op 02 april 2013.

<p> <img alt="" class="cke-resize cke-resize cke-resize cke-resize cke-resize cke-resize" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Scholen_bezoeken_bedrijven_in_week_van_de_techniek_032.JPG" style="width: 450px; height: 300px; float: left; margin-left: 8px; margin-right: 8px;" /></p> <p> In het kader van de week van de techniek bezochten leerlingen van groep 7 van diverse scholen deze week 26 bedrijven in gemeente Hardenberg. Zo was woensdagmorgen &nbsp;t’Kompas op bezoek bij installatiebedrijf Kroezen en De Vries, waar ze onder deskundige leiding zelf dingen mochten maken, maar ook moesten er vragen worden beantwoord. Donderdagmorgen bracht de Regenboog een bezoek aan autobedrijf Wessels, waar de leerlingen als volleerde monteurs opdrachten uit moesten voeren. Met als hoogtepunt met 25 kinderen in een busje door de wasstraat. CNS Balkbrug was op bezoek bij Romit Industrial Technology, waar ze&nbsp; producten maken met computergestuurde machines. De kinderen keken de ogen uit wat daar allemaal gemaakt wordt. Het was al met al een leerzame week voor de kinderen, maar ook de begeleiding was onder de indruk wat er technisch allemaal gemaakt word. &nbsp;</p> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div>

Lees het hele artikel

Koude Palmpasen optocht.

Geschreven op 02 april 2013.

<p> <img alt="" class="cke-resize cke-resize cke-resize cke-resize cke-resize cke-resize" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Palmpaasoptocht 027.JPG" style="float: left; height: 300px; width: 450px; margin-left: 8px; margin-right: 8px;" /></p> <p> Door dat de Fietsende Reporter de optocht sponsort, kon de werkgroep van de Stuw de Palmpasenoptocht weer door laten gaan. Ondanks de ijzige kou kwamen redelijk veel kinderen met ouders naar Zorgcentrum Avondlicht waar De muziekgroep SGD uit Ane</p> <p> De kinderen muzikaal door het dorp begeleide. Extra kleding was geen overbodige luxe. Maar toch kon men terugkijken op een gelaagde optocht.</p> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div>

Lees het hele artikel

Nico Dorgelo maakt chocoladeboek

Geschreven op 02 april 2013.

<p> <img alt="" class="cke-resize cke-resize cke-resize" src="/resources/image/images/import/Nieuws/Opening_boekenweek_bij_Multi_Media_4.jpg" style="width: 420px; height: 279px; float: left; margin-left: 8px; margin-right: 8px;" /></p> <div> Banketbakker Nico Dorgelo presenteerde afgelopen woensdag ochtend in de Multimediashop het door hem bedachte en met de hand gemaakte chocoladeboek. Leerlingen van basisschool De Regenboog waren ook naar de boekhandel gekomen om voorgelezen te worden uit dit wel heel speciale boek. “Hapsie en de verdwenen chocolade eieren” werd niet alleen gemaakt door de creatieve banketbakker, ook het verhaal bedacht hij zelf. In eerste instantie voor zijn 3 jonge kinderen, die hij altijd voorleest voor het slapen gaan.</div> <div> Dit chocoladeboek wordt gegoten in een speciale mal en het is natuurlijk niet alleen superleuk om uit voor te lezen maar ook om&nbsp; op te eten. Onder het toeziend oog van de Multimedia paashaas werd het boek dan ook verdeeld onder de kleine gasten, die er smakelijk&nbsp; van aten.</div> <div> &nbsp;</div> <div> Het boek is te koop voor € 19,95 bij Multimedia, boeken en meer en bij Dorgelo .</div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div> <div id="ckimgrsz" style="left: 0px; top: 0px;"> <div class="preview"> &nbsp;</div> </div>

Lees het hele artikel
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring